2012. június 7., csütörtök

Új dél-koreai sorozatok az M1-en

Nemrég láttam a hírt doramamajmon és rákerestem több helyen is, hogy tényleg igaz-e, de nagyon úgy tűnik, hogy az.
Idén két új dél-koreai sorozat várható az M1 műsorán:



I San/Lee San/Yi San
2007-es, 76 részes történelmi, kosztümös sorozat. Wiki
Szereplők: Lee Seo Jin, Park Ji Bin, Han Ji Min, Lee Han Na, Park Eun Hye, Lee Jong Soo
A másik pedig:


Pasta
A 2010-es, 20 részes, romantikus sorozat.
Szereplők: Gong Hyo Jin, Lee Sun Gyun, Lee Ha Nui 
Én leginkább a Pastának örültem, mert Gong Hyo Jin játszik benne. Bár lehet annyira ki leszek akadva a magyar hangjára, hogy inkább koreaiul fogom megnézni, mert neki alapból nagyon jó hangja van. :D
Kifejezetten örülök, hogy több koreai sorozatot is láthatunk magyarul. Bár ez leginkább a nézőknek köszönhető, mert ha nem lett volna iszonyat magas a korábban leadott doramák nézettsége, dobhattuk volna a kukába a reményt, hogy többet is látni fogunk. Csak így tovább nézettségi mutató! :D

37 megjegyzés:

  1. Július 9én elkezdik az Iszant adni.
    A Pasztát meg majd szerintem utána.
    Mindenesetre javasoltam nekik hogy 20órai sávba tegyék az szerintem mindenkinek nagyon jó lenne.
    A magyar címe vajon szokás szerinti lesz vagy végre meghagyják az eredeti címét.
    Ha anno is eredeti címük lett volna meghagyva hamarabb felfigyeltem volna rájuk.
    Az infó a tv-től van jó is hogy írok nekik csak jó hogy már egy hónapra megtudták mondani.
    Igaz már április 18án megírták hogy ez a kettő lesz.
    Ezt a sávot is azért javaslom mert nemcsak hogy addigra ráérnénk hanem abba a sávba műsort is találnánk igaz csak annak bajos aki jóban rosszban és társai nézője de szerintem a végtelen részes túlbonyolított sorozatokat nem csak én nem csípem.

    VálaszTörlés
  2. Köszi a hozzászólást. :)
    És nagyon köszi az infót is. :) Milyen kapcsolatban állsz te a tv-vel, hogy ajánlgatsz nekik és tudsz ilyen infókat? :D

    Lehet, este nyolcra viszont nem fogják rakni, mert (ha én nem is) nagyon sok embert leültetnek ezek a végeérhetetlen sorozatok, (például voltam még nagyon rég egy 10 napos táborban, és konkrétan a fél tábor minden este megnézte az ebédlőben az aktuális részeket-_-") szóval ha nagyon nem akarják választásra kényszeríteni az emberek többségét, más időpontra rakják.

    VálaszTörlés
  3. A kereskedelmik híradóit 2-2millióan nézik tehát többen mint a végtelen történeteket.
    A másik hogy ha tényleg 20órára tennék a csatornának akár 8szor nagyobb de 5ször biztos nagyobb nézettsége lesz a jelenleginél.
    A délutáni időpontok túl instabilak.
    Nem mindig érnek rá.
    Lásd egyszer 300ezren de volt olyan hogy csak 40ezren tudták nézni.
    Nem mindig nézték őket mert nem mindig értek rá.
    A hírek utáni sáv azért is jó mert általában addigra mindenki ráér.
    Én is úgy jártam hogy ép csak a végét vagy többször jártam úgy hogy epizódokról lemaradtam.
    Ha tényleg tökösök lesznek és meglépik akkor végre nem lenne kérdés az új koreai sorozat.
    Annak idején a Dzs-t is 10órára utána 12.20ra majd pár év múlva tették olyan időpontba hogy el tudtunk kapni egy pár részt.
    Valószínű ezért van hogy hazánkba adták a koreai sorozat adók közül a legkevesebbet.
    Mert itt a szomszéd országba is szép számba adják őket.
    De a legszegényebb afrikai országokba is többet leadtak.
    Szerintem azért mert minden a műsorszerkesztőkön múlik.
    Most itt is megtehették volna már évekkel ezelőtt hogy szappanoperák meg saját gyártású sorozatok helyett ebbe fektetni mert ez hozott volna valami nézettséget.
    Lásd amibe több milliárdot fektettek 0nézettséggel bír és az példázza hogy a koreai sorozatba kellet volna fektetni.
    A szinkron is iszonyat drága arra is el tudták volna költeni (40ezer percenként) és felirattal is adhatnák mert még úgy is lenne nézettségük.
    A tv2 próbálta egy pár évvel de 15%s nézettsége volt a 20-25%helyett tehát ezért van hogy a költséges szinkront választják.
    A szinkronba az a költséges hogy a színészeknek annyi a gázsija.
    Annak idején foglalkoztak vele hogy Józsi barát egy óráért kap 200ezer forintot.
    Valamint ha láttál már olyan filmet ahol megvendégelik egymást láttad hogy szabályos palotában élnek a hazai színészek.
    Én miden távol keleti filmet szívesen nézek én is várom a holnapi adást.
    Ezt is mondom ha kibontakozott volna már a távol keleti hullám akkor nem csak az m1 de a konkurenciák is adtak volna távol keleti alkotásokat de a film+az ad rendesen távol keleti filmet és a múltkor a viasat6on adták a bichunmoot ami példája ennek.
    Mert azokba az országokba is úgy volt hogy a siker láttán a konkurencia is bekapcsolódott és ott minden adón van eltérő sávokba távol keleti film/sorozat.
    Nem nagy különbség van ország és ország között.
    De azt már szerencsére tudom hogy nem a pénzhiány szabta gátját a koreai sorozatoknak hanem a műsorszerkesztők nem rendeltek szándékosan mert a sikerük láttán azt hitték hogy bármit lenyomhatnak a torkunkon.
    Természetesen nagyon örülnék ha végre a megérdemelt hírek utáni 20órás sávba tennék mert az mindenki érdeke még a tvnek is hogy legalább nézettsége legyen.
    Szerintem ha itt sikert ér most el akkor nem lesz kérdés már a koreai sorozat és a műsorszerkesztők is azon lesznek hogy minél több sorozatot adjanak.
    Én annak is örülnék ha a kereskedelmiken is adnának mert csak jó lenne de látod én is mostanában film+t néztem mert a múltkor adták a fehér sárkány vörös tigris és elég sűrün telál mostanában az ember tk alkotást.
    Az Azumi lesz Az aranyszírmok átka után szerencsére a youtube oldalon láttam az Azumi 1et és 2őt. A hőst is ott nézem akkor a Zu legendáját is
    és A kis ember katona vagy magyar címén Jackie Chan a katona és a Bichonmoo az indavideón 4darabban fent van.
    A címek átmagyarítása az nagyon fura mert a ZU legendája eredeti címe Shusan igaz története.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ó hosszút írtál és nagyon dolog eszembe jutott az olvasás közben, leírom én is. :D
      Az egyértelműen öngyilkosság lenne, ha a híradók idejére raknák, azt nyilván nem fogják megtenni. :D
      Hazánkban a legnagyobb baj az ázsiai sorozatokkal, hogy teljesen más kultúrát képviselnek, épp ezért a magyar nézők többsége nem fogadja őket akkora örömmel, mint mondjuk egy felstuccolt amerikait. Nyilvánvaló, hogy eddig sem a pénz kérdése volt a legfőbb indok, ezek műsorra rakásával (bár ki tudja, hiszen voltak nagy elbocsátások, de nem értem miért, amikor az ott maradt emberek így is sokat dolgoztak, most még több szakadt a nyakukba, ezért most már nagyjából a gyakornokokból él az M1) hanem az a rizikó, hogy mennyien fogják nézni. Hiába közszolgálati csatorna az M1, neki is szüksége van minél több nézőre és nyilván ők is hasonló témákban kezdenek el gondolkodni, mint a többi csatorna, csak más keretek között, mert mégiscsak közszolgálati csatornáról beszélünk. Ezért kezdtek bele például a saját sorozatba is.

      Most hogy az utóbbi időben több koreai sorozat is nagyon népszerű volt, nem voltak bolondok és másik kettőt is vettek újra, viszont, ha megnézed ezeket is nagyon körültekintően választották ki: az egyik történelmi, a másik pedig főzős témájú. Ami erősen hajaz az előző sorozatokra. (még akkor nem is beszéltem arról, hogy a koreai sorozatok mennyire másak tudnak lenni, még ha rengeteg hasonló, klisés mozzanat meg található az összesben)
      És itt újra előjön az, hogy mit fogadunk be mi magyarok. Lehet példálózni más országokkal, de mindenhol más a nézők mentalitása, kultúrája. Vannak olyan külföldi siker szériák, amik nálunk vagy akár egy másik országban akkorát buktak, hogy öröm volt nézni.
      Így van a koreai sorozatokkal is. Vajon japánt eddig még miért nem láttunk? A japán sorozatok kevesebb vagy semennyi nyugati behatás nem érezhető, azokat a japánok a japánoknak készítik, ahogy a különböző bandák, énekesek videoklipjeit is tiltják le folyamatosan a youtuberól. Addig a koreaiak youtube csatornának készítenek és maguk teszik ki. A koreaiak rájöttek, hogy többet tudnak kaszálni, ha nemcsak maguknak dolgoznak, és ez a sorozatikon is érezhető. Viszont hiába van ez a nyitás, sok ország lassabban fogadja be az újat, másat. Ezért is nem olyan könnyű kijelenteni, hogy ezekkel sokkal jobban járnának majd. Az RTL és a TV2 sem idióta, nagyjából tudják, mit kajálnak az emberek és mit nem, csak ugye mi nézőként és ők szolgáltatóként teljesen más rálátásunk van a dologra. Nekünk hiába tűnik úgy, hogy kaszálnak majd egy-egy sorozattal, mert a neten és a körülöttünk sokan imádják. Például az amerikai sorozatokat egy börzeszerű esemény során, leginkább a külföldi adatok alapján és egy pár perces pilot alapján vásárolják meg és ott helyben kell dönteniük, hogy megveszik vagy sem.

      Lehet azokban, ha ez a két sorozat most elég jó adatokat fog majd produkálni a kereskedelmik is felkapják majd a fejüket, bár én kicsit több időt adok még ennek a kibontakozására, de ne legyen igazam. :D
      A szinkron pedig olyan dolog, hogy sokan szertik a megszokott hangokat hallani, valaki pedig már utálja, hogy mondjuk minden kövér és nagy embert a Gesztesi szinkronizál. Most még szerintem az első erősebb (ezért is választják inkább a drágábbat) és a felkapottabb szink.színészek sokat kereshetnek.

      A tegnapi film viszont bennem vegyes érzéseket hagyott, gyönyörű látványvilág, fantasztikus színészek, a sztori is jó volt, viszont szerintem nagyon furcsa volt a film.

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. A Yi San az M1en Július 9én a 16.40es sávba kerül adásba.

    VálaszTörlés
  6. Áhh, éreztem, hogy valami hasonló lesz... Köszi az infót. :)

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok! Én ezt találtam
    PORT.hu
    A korona hercege(Yi san):Epizód lista

    Egy barátság kezdete
    m1 július 9. 16:30
    m2 július 9. 21:30

    Kalandos utazás
    m1 július 10. 16:35
    m2 július 10. 21:05

    VálaszTörlés
  8. Már a Koreai Kulturális Központ honlapján is fent van. :D
    http://www.koreaikultura.hu/navigator.do?menuCode=201112120011&action=VIEW&seq=42746

    És itt egy másik blog is:
    http://elhaym.wordpress.com/2011/06/01/yi-san-lee-san-a-korona-hercege/

    Köszi az infót! :D

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok^^

    ALig várom a PASTA-t szerintetek mikor lesz ? o_O És melyik csatornán?
    Előre is Köszi az Infót ^^
    Chuu ~~ Kamomiru ^^

    VálaszTörlés
  10. Szia!

    Igen, én is várom már! :D

    Szerintem, csak a Korona hercege után fogják vetíteni és ugyan úgy az m1-en, de nem tudok biztosat. :)

    VálaszTörlés
  11. ajánlom az M1 nek hogy ne ezt a pastát hanem inkább a prooftop prineclet adják .. mert azt csak szinkronoztatni kell .... de én nem szolhatok bele szennyet a népnek

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok!
    Igen én is nagyon várom már a Pastat. Remélhetőleg minél hamarabb elkezdik adni. Ha lehetne ajánlani az M1-nek, hogy mi legyen a következő sorozat amit megvesz akkor maradva a történelmi témánál (mondjuk ez egy kicsit fantasy is) akkor a The Legend lehetne az (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Legend_(TV_series)) vagy kicsit könnyedebb vizekre evezve a már korábban ezen az oldalon is említett Personal Preference (átsegített egy két nehezebb napomon már ez a sorozat :) ). Remélem sok koreiai sorozatot láthatunk még (bár én magam a japánnak is nagyon vagy ha nem még jobban örülnék).

    VálaszTörlés
  13. "ajánlom az M1 nek hogy ne ezt a pastát hanem inkább a prooftop prineclet adják .. mert azt csak szinkronoztatni kell .... de én nem szolhatok bele szennyet a népnek"
    Mindegyik koreai sorozatot szinkronizálni kell :D

    A másik megjegyzésre reagálva: én mondjuk szívesen látnék több nem történelmi sorozatot is. :D

    VálaszTörlés
  14. lesz e a kozeljovoben uj koreai sorozat itt? kosztumos?

    VálaszTörlés
  15. hát erről még nem igazán tudok semmit, szerintem, ha marad az érdeklődés számíthatunk újabb sorozatra. :)

    VálaszTörlés
  16. Mikor lehet megnézni vagy már le is adták?

    VálaszTörlés
  17. nem adták még le és szeretném ha több régi koreai sorozatot adnának , mert én szoktam interneten is nézni de koreaiul nem tudok angolul meg csak egy kicsit, jobb lenne ha magyarul szinkronizálnák ,én már láttam a The Moon In The Ambrence Sunt vagy nem tudom hogy kell leírni , Dong Yi ? Dae Jang-Gum , The Gomiho's revage , Rooftop Prince , Hwang jin Yi , Shilla királyság égköve , Yi San , Queen in hyun's man , de az előbbit ne nézzétek meg mert szar ,kb ennyi de ha ezeket szinkronizáljátok az lenne a legjobb de nyugottan lehet ujjakat

    VálaszTörlés
  18. Kedves Barátom!

    Január 7től Magyarországon először, Japán történelmi témájú sorozat indul az m1en!

    Minden hétköznap délután, Acu Hercegnő!

    VálaszTörlés
  19. igen, így van :)

    Itt van róla több infó a részekről mikor lesznek láthatóak:
    http://port.hu/acu_hercegno_atsuhime__princess_atsu/pls/fi/films.episode_list?i_film_id=139172&i_season=-1

    VálaszTörlés
  20. oh , arra nem vagyok annyira kíváncsi:S

    VálaszTörlés
  21. Én azt várom h. a Dae Mul-t mikor adjákle mert jo lenne szinkronosan is megnézni :)

    VálaszTörlés
  22. én a GOONG A PALOTA címü filmet szeretném látni mert az a királyi családról szol .van benne modern és kosztümös is . Meg a Feltámadás is nagyon jó azt is meg nézném .

    VálaszTörlés
  23. A Pastat mikor adjak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.port.hu/pasta/pls/w/films.film_page?i_film_id=131253

      itt megtalálod mikor adják, de már leadták belőle a legelső részt. :)

      Törlés
  24. Sziasztok! A Pastat vissza lehet néznivalahol? akár magyarul vagy csak magyar felirattal? le maradtam az elejéről és megszeretném nézni, ha ez lehetséges. :)Előre is köszönöm a válasz/válaszokat! :)

    VálaszTörlés
  25. Szia!

    Én most még magyarul nem találtam neten sehol, de feliratot itt találsz:
    http://azsiaekkovei.hu/kdorama/pasta

    A vidit pedig itt:
    http://www.d-addicts.com/forum/torrents.php?search=Pasta&type=&sub=View+all&sort=

    Nem néztem utána, hogy van-e rá végig felirat, de szerintem nincs sajnos, szóval azt majd a M1-en. :)

    VálaszTörlés
  26. mi lesz a pasta után ??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azt sajnos még nem tudom, de ha kiderül valami infó kirakom majd :)

      Törlés
  27. remélem nézik ezt az oldalt az m1 szerkesztőik is. nagyon várom már az új koreai sorozatot mert most nincs mit nézni.:)

    VálaszTörlés
  28. Sziasztok !
    megírná nekem valaki hogy hogy kell írni az m1 -nek hogy legyen koreai sorozat ?

    VálaszTörlés
  29. kimerítő cikket írtam a tv-sek "kedvességeiről",de eltünt,pedig nagyon aktuális lenne ha többen is el tudnák olvasni.......

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló!
      Ma írtad? Mert emailt kapunk minden új bejegyzésről de csak erről jött nekünk, hosszú bejegyzés nem érkezett. :/

      Szerintem a bloggerrel volt valami, mert törölni csak a chatből a külföldi spameket szoktuk. Velem is megcsinálta párszor, hogy nem küldte el a megjegyzésem ha valakinek válaszoltam....

      Sajnálom... Pedig biztosan érdekes lett volna olvasni.

      Amy

      Törlés