2014. július 28., hétfő

Ismertető: You Are All Surrounded

A lányok mostanában nagyok aktívak voltak, így én szinte csak a fotelból figyeltem ténykedésük, de úgy éreztem ideje lenne már nekem is virítani valamit. (ha nem is a lóvét :D)

Cím: You are all surrounded ( 너희들은 포위됐다)
Műfaj: akció, romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 20
Év: 2014
Csatorna: SBS

Szereplők:
Lee Seung Gi - Kim Ji Yong / Eun Dae Gu
Ahn Do Gyu - fiatal Ji Yong
Cha Seung Won - Seo Pan Suk
Go Ah Ra - Uh Soo Sun
Ji Woo - a fiatal Soo Sun
Ahn Jae Hyun - Park Tae Il
Park Jung Min - Ji Gook
Sung Ji Roo - Lee Eung Do

Történet:
A fiatal Ji Yong édesanyja tanúja egy gyilkosságnak, ezért Pan Suk nyomozó arra kéri tanúskodjon. Hosszú hezitálás és győzködés után végül az asszony úgy dönt megteszi, de még aznap a fia szeme láttára meggyilkolják. Ji Yong megmenekül, felnővén nyomozónak tanul és eléri, hogy Pan Suk mentoráltja legyen és lassan-lassan fény derül a 11 éve elkövetett gyilkosság indítékára és valódi elkövetőjére.

Whalemény:
Amikor belekezdtem csak az lebegett a szemem előtt, hogy "Úristen Lee Seung Gi és Cha Seung Won a The Greatest Love után újra egy sorozatban szerepelnek!" Végül pont ez számított a legkevésbé.
Az író(k) eléggé élesen, de viszonylag jól lavírozott a nyomozós komolykodás, Dae Gu "kálváriája" és a humoros bejátszások között. 
Nyilván akadtak apróbb hibák benne, mint minden sorozatban, de ezeket én mégsem érzékeltem olyan erősen. Nem túlságosan, kellőképpen szövevényes szálak kötik össze a főbb karaktereket, amik ha néha dorama klisések ugyan, de elnézhetőek, mert a kerek egész nagyon szépen ívelt és párszor belefutunk egy-egy váratlan meglepetés fordulatba is.
A négy nyomozó újonc, ha nem is alkotott egy nagyon szépen kinéző és igazán összeszokott csapatot, külön-külön sem tartogattak semmilyen hatalmas mélységet. Néha viccesek voltak, és akadtak jobb közös pillanataik, de nem ez tartotta egészben a szálakat. És talán nem is baj, hogy nem a négy kezdő nyomozó fejlődéstörténetét nézhettük végig, (ugyan az elején lassan indult be a történet fő szála és inkább az ügyetlenkedésükön volt a hangsúly) hanem egy 11 évvel ezelőtti gyilkosság felgöngyölítését. Hiába leledzett mindegyikük hátterében valami apróság, azok kevéssé voltak hangsúlyosak és inkább a különböző ügyek (és azok nyomozása) és a felhőtlenebb pillanatok miatt érdemes belekezdeni.
Ha meg kéne fogalmaznom miért jó a sorozat nem tudnám megmondani. De a dorama szépen ívelt, átgondolt, sokat izgultam és próbáltam felfejteni a rejtett szálat. Ha nem is vett meg kilóra, de nagyon jó kikacsolódást gyújtott.

Un Dae Gu

A folyton mogorva, és szótlan nyomozópalánta, akinek legfőbb célja Pan Suk-ot elkapnia az édesanyja halála miatt. Az elején egy komoly karakternek tűnt, viszont egyre jobban kiütközött naivitása, és kölyöksége, ami nagyon jól állt és jól hozott Seung Gi.
Sajnos, nálam a plasztikai örök téma marad, így most meg kell dicsérjem Seung Gi dokiját, kifejezetten kölykös arcot kapott, a Gu Family Book után és a mosolya még mindig világot kettérepesztő. :D

Pan Suk
Az elején én nagyon "megijedtem" mennyire lelkileg leharcolt figurát játszik, de teljesen jól működött a karakter. A magánéletben egy bohókás, ügyetlen pasi, nyomozóként viszont mindig képes a sarkára állni. Ez a kettősség tette a sorozat legkigondoltabb szereplőjévé és egyben legszerethetőbbé.
Cha Seung Won nekem még mindig egy őrült katonának tűnik, akinél mindig kéznél van egy vállról indítható rakéta, és ez a tulajdonságát mindig jól használták ki a dorama készítők. Várom már a következő alakítását. :)


Oh Soo Sun
Nekem ő eléggé semmilyen karakter lett és ezt leginkább a színésznőnek tudom be. A kislány Soo Sun sokkalta érdekes volt, mint a felnőtt önmaga, de tekintve a színésznő összesen négyféle arcmimikáját nem csodálom, hogy végül teljesen lapos lett és csak támogató szerepe volt végig, bele sem mélyülve személyébe. Most találkoztam először a színésznővel, és engem egyáltalán nem győzött meg és remélem egy ideig nem futok bele.




Hmm... ajánlom. Én tényleg jó érzéssel kapcsoltam ki a lejátszót az utolsó rész végén. A gonosz eléggé gonosz, a szálak pont eléggé szövevényesek, és ha nem is merülünk el a karakterekben humorban és nyomozásban gazdag sorozatot kapunk. Plusz Lee Seung Gi nálam még mindig 5-ös, ha nem is csillagos. Egy mondatban: fogj bele nyugodtan. :)

Magyar felirat

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 6/10
Zene: 6/10

8 megjegyzés:

  1. Azert jo, mert a nyomozasok es a szereplok egyensulyban vannak. Az amerikaialnal, lasd csi:miami, inkabb a nyomozase a foszerep. Na es ku ne szeretne lee seung gi-t? :) ;) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a legjellemzőbb szó a sorozatra az egyensúly. :D bár a végén talán kicsit néha sok volt a sok Dae Gu sírás. :D

      van ismerősöm, aki nem kedveli, de én se értem miért... xD

      Törlés
  2. Ízlések és pofonok :D
    Amúgy nálam ez volt az első dorama, amit kiadás szerint követtem - a doctor strangert is szerettem volna, de nem jöttek a feliratok - és nem is tudom...én még néztem volna belőle néhány részt. Olyan szépen folyt minden. Bár a 11 résznél, mikor kiderült, Dae Gu ki is valójában, megijedtem, hogy most hogyan folytatják a sztorit. De ez után tudtak áttérni egy sima nyomozós történetvezetésre.
    (hallottam, hogy a the three musketers is három évados lesz?? wtf?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én igyekszem kerülni a futókat, mert nem szeretek várni, de mindig belekezdek valamelyikbe végül xD

      hol olvastad? bár, ha jó lesz, akkor legyen annyi :D

      Törlés
    2. Igen-igen, a Three Musketeers 3*12 részes lesz :D :D Kiváncsi vagyok, hogyan oldják meg....remélem nem lesz több havi szünet közte :D

      Törlés
    3. YongHwa-ból sose elég :D

      Törlés
    4. Kivétel, ha a Future's Choice-ról van szó xD (bocsi Yonghwa xD )

      Törlés
  3. Igaz. Igaz. Naggyon szeretjuk ot :)
    Es a future's choice-rol is. Chebolt alakitott, de az a szornyu pohartartas...
    Amugy facebookon olvastam a hivatalos oldalukon.
    Meg remelem h ezt az evadozast a tobbinel nem vezetik be...

    VálaszTörlés