Arany Bálna

Válasszuk meg együtt, melyik koreai sorozat volt a legnézettebb idén Magyarországon!A blog nevéből adódóan az Arany Bálna-díj elnevezést kapta. A cél, hogy szavazataitokból kiderülhessen, mely sorozatokat és színészeket szerettétek a legjobban!

Az idei évben egy új opciót is behoztunk, ami nem más, mint a közönség választása, ami alatt megadhatjátok, hogy személy szerint nektek kik voltak a kedvenceitek ezévben (amennyiben nem szerepel a listában az első kérdésnél) illetve az év legnagyobb pozitívumát / csalódását is megoszthatjátok velünk.
A kérdőív végén opcionálisan egy koncertlátogatottsági kérdést is felteszünk, hogy melyik 2018-as hazai vagy külföldi rendezvény vonzott Titeket a legjobban.

Lássuk csak kik is az idei év legjobbjai! :)

EREDMÉNY >>ITT<<

A szavazás időtartama: 2018.12.08 - 2018.12.31.


A kategóriák: (választható opciók + egyéb szabadon beírható)
Legjobb Sorozat
Legjobb Férfi Főszereplő
Legjobb Női Főszereplő

Közönség kedvenc szavazások: (kérnénk az Asianwiki szerinti név átírásokat használni)
Legjobb Férfi Mellékszereplő
Legjobb Női Mellékszereplő
Legjobb Film
Az Év OST Zenéje


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Az Arany Bálna korábbi nyertesei:

2014:  >> Díjazottak <<
2015:  >> Díjazottak <<
2016:  >> Díjazottak <<
2017:  >> Díjazottak <<

12 megjegyzés:

 1. Sziasztok!
  LEsz idén is? Köszönöm :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lesz-lesz! :) A hetekben szeretnénk majd indítani a szavazást! :)

   Törlés
  2. Oké, örülök. Köszönöm a választ :)

   Törlés
 2. Na, most feladtátok zenei téren a leckét :) A kiírtakon kívül is vannak, amelyek tetszenek, de a választhatóak közül kiválasztom, amelyik egy kicsivel számomra jobb, mint a többi :)

  VálaszTörlés
 3. Kár, hogy pont a legjobb sorozatok maradtak le a felsorolásból..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos lehetetlen személyreszabott listát gyártani ekkora lészámra és sorozatszámra, így a médiában is a legnagyobb hírt kapott és díjakat nyert alkotások kerültek az első kérdésbe. Utána ezért csináltuk direkt a szabad beírásos részt, hogy ott meg lehet adni a kedvenc sorozatokat így abból is szűrünk egyet :)

   Törlés
  2. Én azt sajnálom, hogy minden kategóriában nem volt Egyéb is, ahová az általunk gondolt legjobbakat írtuk volna, ha esetleg nem lett volna a felsoroltak között. Mindösszesen azért teszem szóvá - nem kötekedésből -, mert évről évre úgy járok, hogy vagy csak egyet, vagy kettőt láttam a választható sorozatok közül, amelyeknek a színészei/színésznői vagy ismeretlenek számomra (és egy rész alapján azért kicsit nehéz megállapítani, mennyire is jó), vagy pedig nem a legjobbak a szakmájukban, számomra.
   Természetesen tiszteletben tartom a döntéseteket, ami a szavazás összeállítását illeti. Nekem nem felel meg, de nyilván nem egy emberhez igazítjátok, és ezt megértem. A zenék a kedvenceim közül kerültek be :)
   Csak számomra így értelmetlen szavaznom - habár szavaztam -, hogy csak kettőt láttam, amelyekből az egyik nem tetszett, a másik meg max egy 8-as a 10-es skálán, és végül egy harmadikra szavaztam, -
   melynek első részét láttam csak -, pusztán azért, mert megtörtént eseteken alapult :D De persze ez nem a ti hibátok, csak úgy tűnik, nekem teljesen más az ízlésem, mint koreai barátainknak, még színész terén is.
   Na, de ennyi baj legyen, hogy nem tudtam megfelelően szavazni vagy inkább sehogyse :D
   Üdv,GTO

   Törlés
 4. Sziasztok!

  Idén kicsit nehéz helyzetben vagyok, mert összesen csak 3 sorozatot láttam, ami 2018-ban készült, kettőt most nézek, egybe pedig nem kezdtem bele fordító híján, s ráadásul egyik sincs közte az általatok felvetettek között :D Ezért is köszönöm az EGYÉB lehetőséget! :) Valamiért a 2017-es sorozatok közül néhány, ami érdekelt, csak idén került a fordításra, ami pedig 2018-as, az pedig nagyon nehezen kerül lefordításra. Persze, megértem én, hogy a fordítóknak is van magánéletük, ezt tiszteletben is tartom.
  Köszönöm, hogy idén is elindítottátok a szavazást, kíváncsian várom, hogyan alakul majd. Hamarosan én is szavazok :)

  Üdv,
  GTO

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Örülünk, hogy idén is velünk tartasz :)
   Nekünk is sok 2018-as sorozat most kimaradt és inkább régebbiek jöttek elő vagy éppen filmek, de azért nem adjuk fel :D

   További szép hetet kívánunk!

   ~Sophie~

   Törlés
 5. Sziasztok!

  Eddig minden évben megkérdeztem (amióta látogatom ezt az oldalt), hogy lesz idén is Arany Bálna díj? :) Igaz, nem láttam túl sok idei sorozatot, mert magam is ázsiai sorozatfordítónak csaptam és nem igazán volt időm annyit nézni, de azért kíváncsi lennék rá, hogy az idei koreai sorozatok közül a hazai nézőknek melyek tetszettek :) Hátha kicsit másabb lesz az eredmény legalább a színészek és színésznők kategóriában :) Persze, nem erőltetem, csak érdeklődtem :) Köszönöm. Szép estét Nektek! GTO

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia GTO!

   Ebben az évben nekünk is elég kaotikusra sikeredett a sorozatnézéses lista, úgyhogy a teljes nagy 1 havi szavazásos Arany Bálna idén nem lesz, de azért készülünk majd valamivel, hogy lehessen lehetőség azért hangot adni az idei kedvenceknek ;)
   Örülünk,hogy a fordítók csapata nőtt, amennyiben rendelkezel saját honlappal, szívesen segítünk azzal, hogy közzétesszük linkben :)

   Szép hétvégét kívánunk előre is!

   Sophie

   Törlés
  2. Szia Sophie!

   Bárminek örülök, akármivel is készüljetek :)
   Nincs honlapon, egyelőre nem is tervezek, eddig koreai sorozatokat fordítottam, csak felsorolás szintjén leírom, ha esetleg valamikor megnéznétek őket, vagy bárki, akit érdekel :)
   Pied Piper (2016)
   Prison Playbook (2017-2018)
   Less than evil (2018-2019)
   VIP (2019)

   Fogom lesni majd! :)

   Kellemes hétvégét!
   GTO

   Törlés