2019. január 6., vasárnap

Arany Bálna-Díj 2018 Díjazottak


Az idei Arany Bálna eseményünk blogunk történelmében az ötödik volt, és ez alkalommal  is kicsit újítottunk a szavazáson. 

Azon felül, hogy mindegyik kategóriában megadott jelöltekre lehetett szavazni, nyitva hagytunk egy szabad opciót is, illetve közönség kedvence részt 4 kategóriában, hogy mindenki arra a jelöltre/alkotásra tehesse voksát, akire csak szeretne. 

Ráadásul mivel 2018-ban is meglátogattak minket (hazai és európai szinten) koreai és japán előadók, így egy rögtönzött koncertfelmérést is kértünk tőletek, amire szép számmal jeleztetek is vissza.

Nagyon szépen köszönjük az összes résztvevőtől, hogy idén is velünk volt és szavazott.

Nézzük is az idei nyerteseinket (illetve a szavazás alakulását):
/ az egyéb ill. más jelölt halmaz tartalmazza az olyan jelölteket, akikre csak kisebb számmal jöttek vegyesen voksok, így csak összességében mutatjuk /


Legjobb sorozat

What's Wrong with Secretary Kim? (김비서가 왜 그럴까) - 23,4%

További eredmények:


Legjobb férfi főszereplő

Lee Seung Gi és Park Seo Joon (holtversenyben) - 19 %


További eredmények:


Legjobb női főszereplő

Park Min Young - 35,5 %

További eredmények:


Legjobb férfi mellékszereplő

Cha Seung Won - 19 %

További eredmények:


Legjobb női mellékszereplő

Go Won Hee, Kim Min Jung és Lee Hye Young - 10 %

/ Rajtuk kívül számos más színésznőre is voksoltatok, de mivel számuk elenyésző a fent látható 3 nyertes szavazatához képest, így diagramot ennél a kategóriánál nem csatolunk /

Legjobb film

The Princess and the Matchmaker - 17%

További eredmények:
Legjobb betétdalok (OST)

[화유기 OST Part 2] 범키 (BUMKEY) - When I Saw You MV[미스터 션샤인 OST Part 1] 박효신 (Park Hyo Shin) - 그 날 (The Day) MV
Koncertek tekintetében örömmel tapasztaltuk, hogy érdeklődésetek töretlen :)

Válaszadóink 1/3-a jelezte, hogy szeretett volna elmenni akár hazai akár külföldi koncertre is, csak ez idő/lehetőség hiányában most nem jött össze, reméljük 2019-ben sikerül valóra váltanotok terveiteket :)
Kértük, hogy írjátok meg, kinek a koncertjére mennétek el, ezek közül a legtöbb szavazatot kapó együttesek:
BTS, EXO, SHINee, ONE OK ROCK, Super Junior, VAV (illetve érkeztek szép számmal voksok a 2017-ben már itthon is koncertet adó FTISLAND-re, illetve most éppen katona idejüket töltő CNBLUE-ra is, aminek nagyon örülünk)

Az alábbi grafikonon láthatjátok, hogy a válaszadók hány %-a vett részt tavaly hazai vagy esetleg egy külföldi koncerten, illetve mennyien szerettek volna elmenni.
Voltál ebben az évben koreai vagy japán koncerten?
Köszönjük szépen, hogy 2018-ban is velünk tartottatok. Reméljük jól szórakoztatok és rendületlen lelkesedéssel vágtok bele az Új évbe :)
Kiváncsian várjuk, hogy a 2019-es év miket is fog tartogatni nekünk. Tartsatok velünk ezévben is :)

22 megjegyzés:

 1. Köszönöm az értékelést :)

  Úgy látszik minden évben a magyar nézőknek van egy kifejezetten tetszett és kedvenc sorozata, és annak a főszereplői lesznek számukra a legjobbak. A What's wrong with Secretary Kim? még annyira sem fogott meg, hogy a szinopszisát elolvassam. Sajnos nem bírom belőle egyik színészt sem (a két főszereplőre értem). Park Seo Joon nálam a Hwarang-ban leszerepelt, ahol ugyanazt az unalmas figurát hozta, és ráadásul látszott rajta, mennyire nem bírja ő maga sem azt a karaktert. Láttam őt más filmekben is - mielőtt bárki azt hinné egy sorozat alapján ítélek -, de valamiért nekem nagyon nem tetszik a színész maga. Olyan, mintha szándékosan őt (is) akarnák Dél-Koreában sztár színésznek megtenni. Park Min Young-nak több filmjébe néztem bele, illetve keveset végig is néztem, ám ő sosem tudott engem arról meggyőzni, hogy tényleg az a karakter lenne, legalábbis a sorozat erejéig. Legyen belőle kiváló színésznő, mutassa meg mit tud, de akkor aztán igazán.

  Ezzel nem azt akarom mondani, ahogy amelyekre én szavaztam, azoknak kellett volna nyerniük, hiszen azok mind olyan filmek voltak, amely nem sok embert fog meg. De azt már észre vettem a szavazásnál, hogy mindig egy nagy kedvenc lesz és általában az viszi el szinte minden kategóriában a pálmát. Én is beleestem 2 éve ebbe a "hibába". Ha még 2017-ben láttam volna az az évi Secret Forest-tet biztos arra szavaztam volna, nem a Goblin-ra.

  Közben pedig megnéztem a Voice 2-t és a Terius behind me-t. Igaz csak 2019-re fejeztem be őket, de a maga módján mindkettő remek sorozat.
  A Voice első évadát nem néztem meg, a másodikra rászántam magam. Na, az egy olyan sorozat volt, amelyből egy órából egy órát végigizgultam. Igaz, hogy nulla romantika nem volt benne, ám az egymásért való aggódás, egymás segítése, a titkok megfejtése adott annyi izgalmat, hogy a romantikázás még a nézőnek se jusson eszébe.

  A Terius behind me is tetszett, noha nem éppen a legjobb sorozatnak (a jó kategóriát nálam mindenképpen eléri!!), de ez is egy olyan történetet boncolgatott, amelyben szinte az utolsó két részben derült fény a titokra, amely a sorozat kezdetétől ott volt előttünk és nem tudhattuk, hogy akkor kinek van igaza, ki hazudik, kiben bízhatunk, akár a Voice 2-ben (csak ebben durvább szinten ment). Emellett ebben már volt 20-30%-nyi romantika, humor is akadt bőven, s ez a kettő, az izgalom és a nevetés jól kiegészítették egymást. Egy óriási baki volt a filmben, amely szinte mindenkinek feltűnhetett, aki látta a sorozatot: (SPOILER) jobb combon lövik K-t /a bérgyilkost/, aki a rejtekhelyén saját magának veszi ki a golyót a jobb combjából, majd fertőtleníti le, aztán a következő pillanatban már a bal lábát kötözi be :D Egy későbbi jelenetben, újra a jobb lábánál látszik, hogy véres a nadrágja. Ezt nem tudom hogy hozták össze, de 3x is visszatekertem, jól látom-e :) SP VÉGE

  Meghallgattam e két legjobbnak ítélt betétdalt is. Én szeretek a dallamra is odafigyelni, nemcsak a szövegre (amit nem is értek, csak egy-egy szót :D), maradjunk annyiban, voltak ezektől jobb betétdalok is. Általában azoknak a sorozatoknak is meghallgatom a betétdalait, melyeket nem néztem meg. Persze biztos vagyok benne, hogy amikor a sorozatban felcsendültek ezen nyertes dalok, nagyon szépen passzoltak egymáshoz (jelenet + a dal), lehet nekem ezért is nem mondanak semmit, ezért is nem jön át, nem fogott meg egyik sem. /Volt már olyan betétdal, ami annak ellenére is tetszett, hogy nem láttam a sorozatot, melyben több ízben felcsendült./

  Köszönöm még egyszer. :) Én is várom az idei sorozatokat. Egy-kettőt már kinéztem, és hátha akadnak bőven, melyekből egész évben csemegézhetünk :)

  Szép napot!
  Üdv,
  GTO

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Wahahaaa, GTO, ezer éve nem láttalak! :)
   Megint a legnyálasabb, legRomana-sabb sorozat nyert mindent? Végülis valahol érthető, ami a legjobban tetszett a nézők x százalékának, annak a színészeit gondolják a legjobbnak, meg úgy egyszerűbb klikkelni is. Valahol ez engem emlékeztet a Strong Woman Do Bong Soon-ra, amit azóta sem néztem végig. Egy résznél elszakadt a cérna, a színészek közti ellenszenv szinte tapintható volt, és a Kim Won Hae által alakított félbuzi munkatárs kivételével mindenki csak egy átlagos teljesítményt nyújtott. Ez utóbbi színész egyébként nemrég tűnt csak fel. Szinte állandóan jelen van mellékszereplőként és bár mindig ugyanolyan, mégis mindig képes pár gesztussal hozni a karaktert. Tökéletes karakterszínész.
   Én azon csodálkozom, hogy nem az Are you human too? nyert. Azt még végig is tudtam nézni, bár tele volt klisével. Ez a Kim titkárnős kb. a 3. részéig ment nálam, akkor annyira felbosszantott, hogy a részt sem néztem meg. Elmondom, miről szól: klisé. klisé. aztán még klisé. Park Seo Joon nekem szimpatikus, de mindig ugyanolyan. Látszik rajta, hogy nagyon élvezi a színjátszást, játéknak veszi és jól szórakozik rajta. Mélysége nincs. A színésznőről ne beszéljünk, megnéztem az ilyen volt-ilyen lett fotóját (gratula a plasztikai sebészeknek) és onnantól olyannak láttam, amilyen volt. Azon túl, hogy dörgölőzve igazított nyakkendőt, aztán teljesen ártatlan pofával nézett, hogy ő dehogyis, nekem teljesen irritáló volt, mimikai készlete mindig ugyanolyan, a legnagyobb dícséret a fodrászát meg a sminkesét illeti.
   A Terius behind me-t én is láttam, de szerintem nem kiemelkedő, viszont elég szórakoztató. A gonosznak látszó főmunkatárs alakítása egy kaptafa szerintem, kezdve a We're all surrended-ben és az Unkind Women-ben előadottal.
   Nekem jobban tetszett a tavalyi szórakoztatókból pl. a Wok of love. Nagyon szeretem, ha sok mellékszereplő van, hiteles személyiséggel.
   A legtöbb mondanivalóval szerintem a Life rendelkezett. Mélysége volt, minden egyes részben fontos témákat feszegetett, a realitásától néhol tátva maradt a szám, és az összes mellékszereplő (bár itt szinte nem is volt olyan) eszméletlenül hiteles és egyedi volt.
   Sajnos a szavazásról lemaradtam, a facebook-on nem nézem, itt pedig nem láttam, de biztosan a több, mint 50%-os egyébbe tartoztam volna. :)
   Mesélj, mostanában miket tervezel nézni?

   Törlés
  2. Szia!

   Bizony rég! Az a lényeg, hogy ugyanarra gondoltunk! :)
   Én simán az Egyébbe tartoztam :D Akkor nem maradtam le semmiről a Kim titkárt vagy titkárnőt illetően. Igen, az szokott lenn, amit Te is mondol: a kedvenc sorozatnak lesznek a legjobbak a színészei. Amiket én láttam tavaly, azokból simán az összes főszereplő a legjobbak lehettek volna, még igazából választani sem tudtam. Ezért szoktam figyelni a karaktert is, nemcsak a színészt, illetve a karakter személyiségfejlődését.

   A Wok of Love-ot nem láttam, gondoltam, hogy elkezdem, de ez annyiban is maradt. A Life érdekelt volna, de angol felirattal nem akartam nézni, láttam a magyar fordítása a 3. részben kimerült. Ha majd valaki lefordítja, akkor nézem meg, úgyhogy ez függőben marad.

   A Terius behind me valóban vicces volt, az ellenség sem jelentett annyira nagy fenyegetést, ahhoz képest hogy indult. Az ikrek apukájáról egy időben teljesen megfeledkeztek valamit a gyerekeknek mondani róla. Annyival le is tudták, hogy messzire ment. Illetve kiderítették, miért kellett meghalnia és záróra.

   MIKET TERVEZEK NÉZNI? Jó kérdés :D Az Abyss van kinézőben, de erről nem lehet még tudni mikor vetítik. Ezenkívül más nincs, ami konkrétan 2019-es lenne, csak olyan van, vannak, voltak, amelyek 2018-ban indultak és idén fejeződnek be. Inkább Te ajánl, olyan jókat szoktál találni, hátha megakad megint valamelyiken a szemem. Az Are you human too?-t meg fogom nézni, főleg miután véleményezted, mert kinéztem én ezt a sorozatot,, csak éppenséggel nem kezdtem el és megfeledkeztem róla.

   Ami átnyúlik ez évre, az a The Last Empress. Jang Nara, Choi Jin Hyuk és Shin Sung Rok főszereplésével. :D Igen, emlékszem, hogy Choi Jin Hyuk-ról megvan a véleményed, miszerint távolságtartó, nem adja át az érzelmet a romantikus jeleneteknél (nem szó szerint idézlek), amit más is lát így (külföldi hozzászólásoknál olvastam kettő-három veled hasonló véleményt), így hát el is gondolkodtam miért lehet ez nála.
   Vagy azért, mert, ha (elvileg) van felesége és (elvileg) most született kisfia, egyszerűen annyira szereti a feleségét, még ha csak színjáték lenne az adott színésznővel a szerelme a sorozatban/filmben, egyszerűen nem tudja átadni, eljátszani.
   Vagy ő egy olyan kiváló színész, aki érzi, mennyit kell kihoznia magából egy-egy romantikus sorozat során - a nehezen kaphatót játssza - és mindegyik ilyen jelenetnél így jár el.
   Vagy pedig, sokszor olyan a karektere, esetleg ő vállal el szándékosan olyan karaktereket, akinek nem kell sokat romantikus jelenetekben szerepelnie, és azokban sem kell túlságosan, mélyen szerelmesnek lennie, csak éppenhogy, egy minimálisan a néző számára adni, hogy na az általa megformált karakternek, az a nő tetszik.

   Törlés
  3. Ennél a sorozatnál (The Last Empress) a császárnéba szeret bele (a sorozatbaráton még nem jutottunk el addig a részig, amelyben már kezd érezni a nő iránt, de a YouTube-on én előre nézem - értsd így: beletekergetek -, és ott már igen). Nem tudom, hogy nézed-e ezt a sorozatot, 48 részes. Egy testőrt játszik, a császár, majd a császárné testőrét, aki bosszúból szegődik a császári palotába, ugyanis a császár segédkezett az anyja megölésében. Ezért le akar számolni vele és azon az elven van: tartsd közel a barátaidat, de az ellenségeidet még közelebb - ezt csak én mondom. A császárné (Jang Nara) eleinte egy roppant naiv, nem igazán elismert musical énekesnő, színésznő, aki rajong a császárért. De mizután a császár felesége lesz és szeméklyesen tapasztalja meg, nemhogy a császár nem szereti őt, de a császári nagymamán és a kis Ari hercegnőn kívül senkitben sem bízhat meg a palotán belül, eleinte, még a testőrben sem, öntudatra ébred, és eldönti, ő is bosszút áll a császáron és mindenki máson a palotán belül, akik megpróbáták bemocskolni a nevét és ártani neki, illetve családjának. Ő és a testőr rájönnek, hogy közös a céljuk, ezért szövetkeznek, de eleinte nem bíznak egymásban (csak ahogy előre néztem, SPOILER egy közös élmény, eset összehozza őket és rájönnek, hogy mégis megbízhatnak a másikban és innentől kezdve még inkább egymás segítségére lesznek és ezután kezdődnek el, úgy vélem - a romantikus szálak egymás irányába - SP VÉGE) Eddig nekem ez a sorozat nagyon bejött, Jang Nara mindig le tud nyűgözni. ha jól tudom a 2018-as SBS díjátadón, ők hárman kapták meg a legjobb színészekért járó díjat. Megérdemelték. Én szeretem Choi Jin Hyuk játékát, mert noha eme sorozatban főleg fapofát vág, mintha nem lenne semmilyen érzelme (ami valamilyen szinten érthető, hiszen az anyja ártatlanul halt meg - a császár elüti az autójával, de előtte a császár szeretője leüti egy kővel, de az anyuka elmenekül - nem volt nagy ütés sztem - , mellesleg ez a szerető, elvileg az ő barátnője is). Ja igen, azt nem mondtam, hogy az első négy részben nem ő játszik benne, hanem egy másik színész. A karaktere eleinte kövér, kissé aggresszív, akcentussal beszél (nem a fővárosban él), és eme szörnyű eset után, persze egy segítővel, segítséggel, testileg és lelkileg is átalakul. De ahogy ez a pasi, már átszellemültként el tudja játszani a tekintetével, mennyire undorodik az egész császári családtól vagy attól, amit mondanak, hát zabálni való. Akarom mondani, lenyűgöző.

   Illetve még egy 2018-as sorozatot nézek, a Life on Mars-ot, másik kedvenc férfi színész főszereplésével, Jung Kyoung Ho-val. A többi szereplő is hozza a formáját, akik számomra eddig ismeretlenek voltak, de itt megnyertek. A sorozat fordítása lassan halad, mert egy egyetemista (?) leányzó fordítja és most van vizsgaidőszaka. De türelmes vagyok, már csak 5 rész van hátra, kivárom :)

   Eszembe jutott még egy 2019-es sorozat, amire kíváncsi vagyok: The Light in your eyes. A fantasztikus témát is súrolja, vagyis a leírás alapján, én viszont nem bánom.

   Egyébként ezeket a sorozatokat néztem meg tavaly:
   - Go back couple (2017),
   - Feel good to die (Jobb, ha halott - tanulságos volt, a vége már kissé unalmas, egyszer megnézhető)
   - Live (rendőrös)
   - 30, de 17
   - Where stars land (ennek a borítóképe nagyon hangulatos lett, jogosan kapta meg a díjat érte)
   - Voice 2. (az első évadát mégsem nézem meg, inkább a folytatásra vagyok kíváncsi, ami elvileg A bűntársak városa címmel fog futni, de eddig semmi nyomát nem láttam)
   - It's not easy being king (kínai, 2017-es, eleinte nagyon tetszett, főleg a végén lévő A szerelmes pár címmel futó 2-3 perces mini történet, ami kitűnően ábrázolta, hogyan is viszonyul egymáshoz a legtöbb, mai "szerelmes" pár)

   Törlés
  4. Most nézem a Clean with passion for now-ot is, de csak a főszereplő férfi miatt, ő is a kedvencem. Ja igen, ebben a filmben is szerepel mellékszereplőként a Do Bong Soon-os félbuzi palika :)

   És amiket abbahagytam:
   - ID: Gangnam Beauty (ez a sok ármánykodás nem nekem való, meg a "ha nekem nem lehet jó, akkor a másiknak se legyen jó")
   - My strange hero (ha az első három részen szétuntam magam, akkor a továbbiakban sem lesz így. A biztonság kedvéért a 10. részbe belenézegettem, de ott tartottak még, ahol a part szakad, hiába remek, veterán színészek is játszanak benne)
   - When time stopped (az első részt is 10 részletben néztem meg, a másodikat csak elkezdtem és annyi)

   Te jössz :D Miket néztél és miket tervezel? Pozitív és negatív benyomásaid a tavalyi sorozatokkal és a benne játszó színészekkel kapcsolatban? (Már valamelyest írtál fentebb, így nem muszáj többet, ha nem akarsz, csak szeretem összevetni a whaleményeinket :)) Köszönöm!

   UI.: Sokat írtam! Bocsi ^^

   Törlés
  5. Szia GTO! :)

   Nem írtál sokat. Még olvastalak volna. Azt hiszem, én is hibás vagyok abban, hogy minden évben egy kissé kiakadok a szavazás eredményén. Nyilván csak nálam választódik ketté élesen a "legjobb" és a "legjobban tetszett" kategóriája. Biztos, hogy elfogulatlanul nem tudok dönteni, kell a szimpátia, de azért egy ilyen szavazásnál figyelembe veszem, hogy hogyan mutatta ki a milyen széles spektrumú érzelmeit a színész. Mert pl. hogy a Terius behind me-nél maradjunk, So Ji-sub nem volt egy nagy szám. Mondhatni, röhögve és lazán eljátszotta a szerepet, nem tett hozzá sokat, semmi bonyolultat nem hozott azon kívül, hogy izgalmas foglalkozása volt. Ugyanezt tudom elmondani a What's wrong secretary Kim-nél is, a 3 rész alapján, amennyit láttam. Park Seo Joon alakított már korábban szigorú főnököt a She was pretty-ben. Legfeljebb a narcizmusa volt most új és nyilván sokaknak vicces. Őt mondjuk nem az adott karakternek látom egyik filmjében sem, hanem Park Seo Joon-nak, amint épp eljátszik valakit. Ez azért érdekes, mert Jun Ho (Lee Joon Ho) kapcsán döbbentem csak rá, aki egyáltalán nem jön be nekem, nem ájulok el tőle, mondjuk az előéletét sem ismerem, de lehidaltam az első alakításától a Chief Kim (Good Manager)-ben. És azóta is meglep, munkásgyerekként is hiteles (Between Lovers - Rain or Shine), séfként is (Wok of love). Na, ő aztán tehetséges. És a múltkor említett gyakori mellékszereplő színész is. Szinte mindenben ott látom, és fel sem tűnik. Illetve most tűnt fel, hogy nem a színészt figyelem, hanem tökéletesen beillik az általa formált karakter a történetbe. A gonosz elnököt, nagybácsikat, vállalatigazgatókat alakító idősebb színészek a tucatból egy kategória, mint kb. a magyar filmekben - nem túl jók, de elmennek.
   Visszatérve a What's wrong with secretary Kim-re: szerintem valami alapvető tévképzetet vagy minek is nevezzem, ösztönt mozgathatott meg sokakban. A nyálregények régi vázlata nagyjából így nézett ki: bunkó, kőgazdag playboy beleszeret a szép, szende (néha szemtelen), szegény főhősnőbe, és miután a végletekig vegzálta, megváltozik, kiderül, hogy micsoda rejtett értékei vannak (pl. "parancsolóan megragadta a nő derekát, hátrafeszítette a fejét, és birtokló, mohó mozdulattal a szájára vetette magát. - Nem érted, hogy megőrülök érted? - lihegte, szemei parázslón kutatták a nő arcát"... ) stb. stb. Ugye milyen jó kis nyálat rittyentettem? :D Egy mélylélektani kutató meg tudná mondani, mi olyan vonzó ebben a nőknek, de addig én is eljutok, hogy a hatalom. Mi más? Adott a társadalom olyan hímje, aki több hatalommal bír, mint mások (pl. a kedves szomszéd srác), baromi jól néz ki, az utódaim nagy valószínűséggel túlélnének elég jól (primitív ösztön), ráadásul le is igáztam ezt a senki által meg nem szelídíthető vadállatot, aki a féltékenységét olyan térdremegtető módon fejezi ki, mint a szösszenetem a zárójelben. Ellenállhatatlan kombináció. Vagyok én, aki semmit se tud rendesen irányítani az életében, várja a sült galambot, sodródik az árral, stb. és egy pompás hímet leigáztam a csodálatos csodálatosságom által. :) Azt hiszem, ez a sorozat valami ilyesmi igényt elégíthet ki, mint ahogy pl. a migránsokkal való ijesztgetés is egy primitív ösztön miatt hatott akkorát. :)

   Törlés
  6. Az Are you human too? szerintem szintén a tucatból egy kategória. A témája miatt más egy kicsit, de tele van klisékkel - elrabolt gyerek, gonosz nagypapa, még gonoszabb akárki, mosolytól ájuldozó tyúkok (ettől felmered egyébként a szőr a hátamon: mikor jön fedetlen, kidolgozott mellkassal, mosolyog egyet és ott ájuldoznak a nők meg ilyenek. Pofámról leégne a bőr), de a kritikáimat olvashatod is a részek alatt majd. :D Amitől mégis nézni lehet, az az, hogy a várható történésekben is van egy kis csavar, továbbá, ami igazán meglepett: emlékszel a Secret Forest-ben az idiótán játszó ügyészre? Aki annyira túltolta a mimikát? Ő is szerepel benne, és nagyon-nagyon visszafogott. Igazán rokonszenves volt, ami még tovább erősítette az érdeklődést, hogy a végéig nem igazán tudtam, kinek az oldalán áll, kivel van, bár többször megmondja, de mégis-mégsem úgy tűnik.
   A "30 but 17" -et én is láttam, szerintem egész jó volt. Aranyosak, szimpatikusak, kiszámíthatóak. A házvezetőnő egészen szürreális volt. Összességében egy jó érzésekkel végignézhető sorozat, de semmi több.
   A My ID is Gangnam Beauty-t én nem is tudom hányadik részig bírtam. Talán a közepéig sem. Nagyon kiütközik akkor már, hogy a színésznő kb. 30, a srác meg 17. Előbbi folyamatosan olyan arcot vág, mint a csókos gurámi. Sekélyes, tinicivakodássá silányuló sorozat, orvosi esetként diagnosztizálható főhősnő. Nem, nem plasztikai sebész kellett volna neki, hanem pszichológus. Persze a társadalom is beteg, az irreális elvárásaival, de azért a sétálgató városiak eléggé köznapi képet mutatnak a sztárokhoz képest és szerintem ők vannak többen, úgyhogy nem hiszem, hogy nem élhető túl egy csúnya arc. Aztán meg tovább nyűglődik a megváltozott kinézet miatt. Beteg. Ronda maradt volna, egyből nem lenne téma, hogy vajon magamért szeret-e valaki. Így is csak azért volt hihető a csávó, mert korábbról emlékezett rá.

   Jótól kérsz ajánlást! :D Alig néztem sorozatot tavaly. Belevágtam egy fordításba. My father is Strange, és ha tudtam volna, mire vállalkozok, biztos nem ugrottam volna neki. De annyira tetszett, az eleje ugyan lassan indul, de utána olyan igazi kis családregény, jobb, mint a Glorious Day, amit te ajánlottál. A fordítója abbahagyta, én néztem tovább angolul, á, mondom értem, lefordítom, mi az nekem, gyorsan gépelek... Aha, mi az. Kb. 1000 feliratdarabja van, 1 óra alatt 200-at írok át, az egész jó, de 5 órámba telik. És még utánanézem a videóval, belejavítgatok, az minimum 1.5-2 óra. Nem is tudom megcsinálni egy-két nap alatt. Úgyhogy lassan fordítok.
   Elleszek vele év végéig, ha minden héten sikerül egyet megcsinálnom, mert 52 részes vagy hogy. :)
   Emiatt viszont nem nagyon tudok nézni sorozatokat, mert a szabadidőm nagyon véges. Igazából már erre se kellene pocsékolnom, de az adott szó kötelez, ha már elkértem a fordítótól, meg nekifogtam, nem hagyhatom ott.

   Ez a The last empress véletlenül nem Return címmel fut? Így kapott díjakat, nem? Néztem én is, de Choi Hyun.. na, tudod kivel tényleg az a bajom, hogy minimális érzelmi közvetítéssel, és bamba szájtátással reagál csak. Egyébként szimpatikus, nincs vele bajom, csak kevés ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésemet valami igazán megdöbbentőre vagy izgalmasra vágyva. Mert ha valami megdöbbentő vagy izgalmas, akkor azok csak a történések az általa készült drámákban, ő maga nem.

   Törlés
  7. Amit én tervezek:
   The memories of the Alhambra (mert magam is MMORPG játékos voltam, és a virtuális világ nekem nagyon érdekes) - ebből két részt láttam, sajnos már a másodikban férfikarba ájulás van, az elsőben meg egymásra bámulás forgó kamerával -bleööö... A két főszereplőtől se vagyok a plafonon, Park Shin Hye meg .. tudod, az a tenyérbemászó szépfiú. A színésznőt én nagyon bájosnak találtam, most már egy kicsit adhatna több tartalmat, nem mindig ugyanúgy játszana mondjuk. A férfi jó színész, de ennyi. Jók a vágások, izgalmas és a klisék nélkül nagyon forradalmi lehetne.

   Bad Guys: Vile city - ez a Bad Guys folytatása, más színészekkel, és olyan mellbevágó első résszel, hogy azóta se jutottam túl rajta, mert még azt se emésztettem meg, kb. fél éve.

   Talán a Voice - de nem az első rész, mert izé színész is egy kaptapofa.

   És persze valami romantikus, ami legalább egy kicsit eredeti, mert az embert felüdíti néha a csoki, csak legyen olyan, ami nem tucat, mint ez a secretary ms. Kim... jaj. :) Nem tudom még.

   Törlés
  8. Először ki szeretném javítani magam Choi Jin Hyuk-kal kapcsolatban: utána néztem, de nem találtam róla adatot, hogy lenne felesége vagy gyereke. Ezért is írtam fentebb oda, hogy elvileg, akkor még nem jártam utána. Néhány külföldi hozzászóló írt olyat, amiben a feleségére és a gyerekére utalt. Úgyhogy fogalmam sincs, nem mintha érdekelne a magánélete :D Ezzel csak azt akartam mondani, hogy amiről nem tudok, inkább nem alkotok véleményt, mivel nem ismerem őt személyesen :)

   A Bad Guys-ból egyetlen egy részt sem láttam, arról tudtam, hogy nemcsak egy évada van. ha jól emlékszem, még mozi is készült, készül belőle.

   A Park Shin Hye filmek nálam eleve kilőve, nem bírom a játékát a You're beautiful óta. Abban a sorozatban a legjobban már az idegesített, hogy mennyire lányosan viselkedett, noha fiút kellett volna alakítania. Még csak meg sem próbálta színésznőként kihozni magából a legjobban. Egyébként ezzel a Clean with passion for it now-val úgy vagyok, mint te The memories of the Alhambra-val: míg te a témája miatt nézed azt a sorit, én meg a főszereplő pasi miatt ezt:D)

   A Return és a The last empress két különböző sorozat, nem baj, ha nem tudtad, lehet az tévesztett meg, hogy mindkettőben Shin Sung Rok játszik. Egyébként sok külföldi hozzászóló azt szeretné, ha a császár a császárnéval jönne végül össze. Mondjuk az igaz - én is észrevettem - hogy Jang Nara és Shin Sung Rok között jól működik, működött a kémia mind a forgatások alatt, mind forgatáson kívül. Pl.: Megnéztem YT-n, amikor Nara-nak ítélik a legjobb színésznőért járó díjat, s mielőtt kiment volna, kezet fogott a színésztársaival - gratuláltak neki, s míg Choi Jin Hyuk elintézte a gratulációt egy gyors kézfogással, addig SSH keze többet időzött az a kb 10 másodperc alatt Nara derekán. Meg látszik azon a színészen, h kicsit csodálattal/rajongással nézett Nara-ra.

   Ügyes vagy, hogy belefogtál egy fordításba! :) Én egyszer egy 2 órás japán film fordítását csináltam meg. Annyival könnyebb dolgom volt, hogy angolul megvolt külön a felirat, amit át kellett írnom magyarra és akárkinek elküldtem, csak hozzá kellett illesztenie a sorozatot, mert beégető avyg ráégető programom nincs. De ez tényleg nagy munka, amire te vállalkoztál :) Ezért is vagyok türelmes minden fordítóval szemben, mert az ő életük sem csak a fordításból áll ki. Úgyhogy Fighting! (^.^)

   Akkor az ID-vel egy véleményen vagyunk. Én sem értettem, mit várt? Attól, hogy szép lesz, mindenki a lábai előtt hever majd? A szemétkedő csaj éppen ezt használta ki: ő tudta, nem elég csak szépnek lenni, meg is kell nyernie a viselkedésével az embereket, igaz ő inkább félrevezetett mindenkit.

   Most, hogy kibővítetted az Are you human too?-t, kíváncsi leszek mennyire jön be nekem, mert ha tényleg annyira nem különbözik... na az jó, hogy az ügyész barátunk is benne van :D Emlékszem rá. Kár, hogy a Secret forest-ből nem készítenek második évadot. Egyébként a nyomozócsajnak, Bae Do Na-nak lesz egy új 6 részes sorozata, január 25-től indul. A múltban játszódik, és zombik lesznek benne. Ezért kétséges, megnézem-e, mert nem szeretem a zombis témát, viszont maga a színésznő nagyon érdekelne, miként játszik ebben. Kingdom lesz a címe.

   Törlés
  9. Park Seo Joon-nal nekem is ugyanaz a gondom, mint neked: nem az adott karaktert látom benne, hanem a színészt magát, aki próbál eljátszani valakit. ÚÚÚ, tudod mi jutott eszembe? Mi lenne, ha egyszer egy olyan sorozatot készítenének, amelyben a sorozatok találkozása lenne? :D Olyan értelemben, hogy a soriban So Ji Sub tényleg titkos ügynök lenne, de egyúttal belekerülne a történetbe a Stranger-es ügyész, illetve a nagyobb és híresebb doramáknak színészei is és valóban úgy jönnének össze a karakterek a sorozatban, mint ahogyan a különállókban történt, vagy már eleve együtt lennének és mindegyiknek meglenne a maguk kis saját élete, de valahogyan útjaik mégis kereszteződnének. Mehetne bele Do Bong Soon-is, vagy a Healer-es/K2-s pasi, a Voice-ból Lee Ha Na... S lenne egy főgonosz, ami egy másik sorozatnak volt a főgonosza, de itt ugyanúgy létezne. Mintha valamennyi kdrama egyszerre létezne ugyanabban az időben, ugyanazokkal a párformációkkal, munkával, életkörülményekkel :D Ostoba ötlet, ugye? Apropó Voice 2: szerintem nem fogod megbánni, ha megnézed. Minden egyes résznél 1 órából 1 órát végigizgultam és a ........ még engem is annyira összezavart (nemcsak a többi karaktert), hogy eljutottam egy pontra, amin már én sem tudtam, akkor a nyomozó, akit mindenki pszichopatának tart, tényleg az-e. Itt a főszereplő pasi Lee Jin Wook (A három testőr koronahercege, Goodbye Mr. Black-ből Mr. Black - ez utóbbit nem láttam), s meg kell hogy mondjam, ezt a szerepet ráírták. Sokszor, bizonyos jeleneteknél úgy kimeresztette a szemét és csak annyira egy irányba nézett, hogy azt hittem valami baja van. Szerintem ezt ő vitte így bele. Mindenki a helyén volt szerintem, a történetek nagyon hitelesek voltak, azt nem tudom, hogy ezek megtörtént esetek lettek volna, mindenesetre roppant valóságosnak és hihetőnek tűntek az elkövetők és az események. A sorozatban volt két rész, amelyben Park Eun Seok is játszott (a One more happy endingben és a Rebelben láttam) és nem értettem, hogy mi a furcsa a pasi kinézetén. Hát olvasom a részek alatt, hpgy plasztikáztatta magát, csak nem igazán sikerült jól, jobb képűre. Kb mint Renee Zellweger-é, csak ez rosszabb. Egyébként nagyon jól játszotta a szerepét, csak az átszabdalt képe kicsit jobban sokkolt, mint az eset, amit bemutatott.

   Nagyon jól összefoglaltad a What's s wrong with seceretary Kim-et, hogy egy kicsivel sem kaptam több kedvet hozzá :D Ezektől a nyálasságoktól én is rosszul vagyok. Észre vettem magamon, hogy jobban szeretem az elkapott pillantásokat, egy pillanatra egymáshoz éréseket és a természetesen sikerült csókokat. Tudod, ez a " na most hogy csókoljuk meg egymást, csak túl akarok esni rajta" vacillálás a csókjelenet felvétele előtt és persze hogy nem jól sikerül.

   Én is ugyanúgy vagyok, hogy szívesen olvaslak :)

   Törlés
  10. Hé, képzeld! Mikor ezt írtad, éjjel Sing Sang Rik Rok-kal álmodtam! :D
   Már fogalmam sincs, mit, de tudod, kiről beszélek. Igen, a díjazását láttam, akkor ezek szerint mindkét filmben szerepel. Én őt a Trot Loversben láttam és az On the way to the Airport-ban. Egy kissé felemás karakter nekem. Nagyon éles vonásai vannak, egyszerre lenézőnek és minden marhaságra kaphatónak néz ki, de egészében is nehezen megközelíthetőnek. Talán a szája vonala, olyan szigorú. Jang Na Ra nagyon bájos és tehetséges színésznő. Őt abban a Fated to Love-ban láttam, meg egyszer belenéztem valami nyomozósba, amiben ezzel a ... legújabb posztban említett teknősbéka tokájú sráccal játszik együtt. Az jónak ígérkezett, csak elfelejtettem a címét is.

   Szerintem jó ötlet ez a mix, csak épp mennyi nagyon híres színész hajlandó együtt játszani úgy, hogy nem is igazi főszereplő? Láttad pl. a Seven kiss... mittoménmi című kis szösszenetet?
   Ilyen kis 15 perces valamik voltak vagy hogy? Nagyjából paródiák, minden részben egy híres csávó szerepelt. Lee Min Ho volt a végén, meg a vágott szemű Moon lovers-es színész. Végeredményben a Kill Bill is állítólag egy paródia volt létező filmekből, csak én nem tudtam levenni, melyikekből. :D

   Ezek amúgy lopnak egymástól. Ahogy megjelenik valami szöveg, ami nagyot üt, pl. hogy "olyan az egész, mint egy tv drámában" "ilyen csak a doramákban fordul elő", akkor egy csomó akkori kdramaban látom. Vagy mint a végzet is volt, már nem emlékszem, milyen ködös elmélet, hogy miért is nem lehet... mintha olyasmi lett volna, hogy nem jó időben találkoztunk, ezért nem lett az egészből semmi.

   Én ezt a plasztikát nem igazán tudom hova tenni. :) Szegény szerencsétlenek. Nekem anyajegyet kellett levetetnem, mert rossz helyen volt, a szegycsontomnál, bele is kaptam párszor. És egy évig tartott kábé, mire hozzászoktam a látványához. Illetve a látványtalanságához. :) Az arc annyira szorosan kötődik az identitáshoz, már kisgyerekként ismered, hogy nem is tudom, hogyan emésztik meg a nagy átalakulásokat. Az elcseszettekről nem is szólva.


   Törlés
  11. Amúgy, ha még nem láttad, tudom ajánlani az Avenger's social club-ot. Nekem nagyon tetszett. Igaz, hogy óriási átfedése van az Elvált nők klubjával és százszor is megállapítottam, hogy Goldie Hawn felülmúlhatatlan, meg kissé kiegyensúlyozatlan a részek izgalmassága/viccessége, de cserébe rövid (kb. 12 részes) és igazán szívmelengető. Volt egy másik sorozat is, amiben a Vasmacska kölykeit fordították koreaira... hát az valami borzasztó volt. Persze, vicces valamennyire, de csak vártam és vártam azt a drámai fordulatot, amikor a szintén Goldie Hawn által eredetileg játszott, lepipálhatatlan hősnő végre észhez tér és normális, felelősségteljes ember lesz... képzeld, nem volt benne ilyen!

   Bocs, legközelebb folytatom, egyszerűen rohannom kell!

   Törlés
  12. Na, "rohanás, azt mondtad, hogy ez az élet, s nem halunk meg... " :)
   Szóval a Vasmacska koreai kölykei a végére még csak nem is a vicc kategória lett, hanem a sírva tépem a hajamat. Többet érdemelt volna. A csaj semmit sem változott, átgondolatlan és logikátlan cselekedetei voltak (pl. a csávótól kapott, szerzett pénzét dugdosta, meg állandóan nyálazta, mint egy kapzsi öregasszony, közben, mikor kőgazdag volt, semmi ilyet nem csinált), semmit, de semmit nem változott. Ugyanolyan hisztis, önző picsa maradt a végére is, mint az elejére. Még sajnálni sem lehetett. Úgy tűnt, pusztán a karikatúrává silányítás jelentette a forgatókönyvíró motivációját. :) Ilyen is van a koreai sorozatok között.

   Képzeld, ha már így beszélgettünk, belenéztem két sorozatba, aminek a témája egy pirinyót érdekelt. Az egyik a Short: korcsolyaversenyzőkről szól. Enyhén tipikus (genyó, rabszolgahajcsár, érzéketlen apa), enyhén érdekes volt, de mivel teljesen érdektelenül belenéztem egy másikba, ezért ezt még nem folytattam. A másik sorozat, amit teljesen közömbösen kezdtem el nézni a Poem a day című, fizikoterapeutákról szól. Érdekelnek a kórházas sorozatok. No, ez teljesen váratlanul többször is megnevettetett. Nem a kiemelkedő kategória, középszerű (kell pár tucat ilyet nézni, hogy aztán az ember lehidalhasson a Forest secret vagy a Live féléktől), de többször is meglepett a fordulataival. A mellékszereplőket is kezdem szórakoztatónak találni. Korai még bármit kijelentenem róla, mert a 2. résznél tartok és a végén igencsak ambivalens értékeléseket olvastam, két véglet csapott össze, de majd meglátom. Nem fogod elhinni, ki szerepel még benne: akit említettünk a Secret Forest kapcsán, mint túljátszós ügyészt. :) Én is meglepődtem. Most faarcú, szakterületén kiemelkedő hapit alakít. Neked azért tetszene amúgy, mert van egy olyan érzésem, hogy szereted a verseket. Nos, ez tele van velük. Néha kicsit unom. :)

   Én tudod, mit látnék szívesen megfilmesítve? Vavyan Fable-től a Tündértánc-ot. Ha jól emlékszem, abban két szálon futott a történet, volt egy fantasy, középkorszerű (ha karddal hadakoznak, na), amivel kezdődött. Aztán kiderült, hogy ez csak egy filmforgatás. Nagyon jó történet volt, klasszikus jó-rossz harca, meg mindenféle borzalmak, plusz a főhősnő először az izomagyú színészt nézi lehetséges partnernek. A cifra, hosszas körmondatcirádákat leszámítva maga a sztori lenyűgöző volt.

   Most nem jut más eszembe, várom a reflexióidat! :)

   Törlés
  13. Én meg Choi Jin Hyuk-kal álmodtam az éjjel! :D Egymás kezét fogva mentünk valahová, de csak ennyi volt :) Valószínűleg azért álmodtam vele, m a The Last Empress következő részének a magyar feliratos változatát tegnap este néztem meg, utána YT-n, ami még semmilyen felirattal nincs ellátva.... Hát, ő egy cukorborsó :D Amely részek, még nincsenek fent sorozatbaráton, azokban egyszerűen zseniálisan alakítja a szerelmes testőrt. Nem tudom felfogni, miként képes ennyire az arcára kiültetni az érzelmeket. De Jang Nara és SSR is (igen, tudom, hogy róla beszéltél). Teljesen el vagyok ragadtatva, m CJH-nál ez a szerelmetes verzió nálam még új az alakítását nézve. A Fated to love you-ban nem vitte túlzásba, a Tunnel-ben inkább a 0% felé haladt a romantika - ami persze nem a színésznek volt köszönhető, egyszerűen csak nem raktak bele romantikát.
   Az általad említett sorozatnak, azt hiszem Hello Monster volt a neve. Nagyon tetszett az is.

   Köszönöm az ajánlásokat is, az Elvált nők klubja egyik kedvencem. A Seven kiss-t nem láttam, de azt tudtam, hogy abban van más-más férfiszereplő.
   Ahogy te is, én is felfigyeltem rá, h mostanában el-elejtik "az ilyen csak doramákban, filmekben történik meg" már-már szállóigéket, illetve a "nem kellett volna találkoznunk".

   Szeretem a verseket, de csak mértékkel :D Szeretem azokat a doramákat is, amelyek le tudna kötni. nem azt mondom, h egyfolytában pörgős legyen, de mindenképpen fenntartsa a legkisebb mértékig is az érdeklődésemet.

   Jut eszembe, nem nézem meg inkáb az Are you Human Too?-t. Tudtam, h robotos, én viszont a valóságban sem szeretem a robotokat, itt pedig bármilyen sármos színész is játssza el (nyilván az csakis egy huszonéves, modellalkatú lehet, ha-ha), nem bírom. Kedvenc ügyészbarátunkkal való jelenetet még megvártam, és tényleg más. A versikés-orvosos sorozatba talán majd belenézek :)

   Egyszer olvastam Vavyan Fable-t, azt hittem a végére széttépem a könyvet. Valóban rendkívül cifra fogalmazású (csírám, babám, utódom, fiam; hajbilincs = hajgumi); én a Tűzvarázst olvastam el tőle egy olyan főhősnővel, akit a legszívesebben megtéptem volna. A hozzá hasonló nőket rühellem: ez a mindent meg akarok kapni, minden férfi tekintet csak rám szegeződjön, ha vki kitol velem bevágom a durcit és mindennek úgy kell történnie, ahogy én akarom, nem tűrök ellentmondást. Úgy voltam vele, soha többet Vavyan Fable-t, persze sejtem én, h nem minden regényének ilyen személyiségű a főhősnője, de ez engem rendkívül kiakasztott. Meg a túlzásba vitt írói tehetsége. A kevesebb több.

   Ezt a mix sorozatot lehetne noname színészekkel is akár, és a híres színeszek pusztán mint színészek jelennének meg bennük.

   Nem jut eszembe, miről akartam még írni. Sok minden jár egyszerre a fejemben, aztán végül csak ennyit sikerült "kiírnom".

   Törlés
  14. Még egy sorozat mégis eszembe jutott, amit tavaly láttam (ha már úgyis az általunk nézett, ill folyamatban lévőkről beszélünk:D): A Where stars land. Az I am not a robot-os csajszi benne a főszereplő, a férfi főszereplőt máshol még nem láttam, illetve néhány ismertebb színész jelent meg benne mellékszereplőként. Összességében aranyos egy sorozat volt, de a végén csak pislogtam: Ennyi? Egy motívumban hasonló volt a Goblinhoz: a pasinak fémből készült segédeszköz volt a jobb karján és jobb lábán, mert egy baleset következtében úgy összetört ez a két végtagja, hogy az idegek tönkre mentek bennük, ám ezzel a segédeszközzel normális életet élhetett (értsd így: nem volt tolószékhez kötve, tudott járni és a kezével fogni), s erre a mechanikára helyezték a hangsúlyt, amiből végül szinte nem is lett semmi, akár a Dokkebi kardjából, De ezt olyan szinten nyomatták a nézők felé, hogy már vártam, mikor lesz az igazi katarzis.... Ehhez a "normális" élethez amúgy hozzátartozott az is, hogy vasember barátunknak emberfeletti ereje lett. Tehát nemcsak annyira futotta az erőből az eszközzel, mint egy felnőtt férfinek, hanem mint legalább 50 felnőtt férfinek. Felbírt emelni autót, embert. ÉS ami kiakasztott: 32 részen keresztül ment a "hűűű nem megbízható a pasi segédeszköze, ki kell rúgni, mert mi lesz, ha egy utasnak a reptéren árt vele és akkor az rossz fényt vetít az egész reptért nézve; meg a pasi múltjából jönnek a rosszfiúk, akik az ő kamu testvérét (is) le akarják vadászni; továbbá mi lesz a szerelmével, el fogja- e fogadni őt tolószékestől együtt, jujj mi lesz itt".... És mi lett itt? SEMMI. A rosszfiúk egy részét az autóemelős mutatványával annyira sokkolta, hogy szinte ők maguk hívták saját magukra ki a rendőrséget, a rosszfiúk egy másik része pedig azt hazudta a rendőrségnek, hogy egymást verték össze (igen, a pasi egymagában 20 emberrel elbánt :D és ez ciki lett volna a hastóságoknak beismerni), az utolsó részében a pasi lelépett egy évre Amerikába, hogy megjavítsák a segédeszközt, a csajt otthagyta, akibe halálosan szerelmes volt, még egy évig se telefonon nem hívta fel, se e-mailen nem kommunikált vele, s egy év leteltével feltűnt újra a reptéren, azt éreztetve velünk is, mintha csak a sarki kisboltba szaladt volna le. Csak egy évig ott maradt :D Maradtak megválaszolatlan kérdések, melyből csak egyet említenék: a csaj egyfolytában azt szajkózta, h habár nyáron született, mégis az ősz a kedvenc évszaka, m akkor találkozott először a szüleivel. Erre sajnos nem tértek ki, hogy örökbe fogadták-e vagy koraszülött volt, de utóbbi esetben attól még találkozhatott a szüleivel, úgyhogy szerintem az első. A reptéren zajló munkákat, kollégák közti viszonyokat tekintve tanulságos egy sorozat, ha csak ezt nézzük, főleg problémamegoldás szempontjából. Illetve a biztonságiaknál volt egy párocska, akik még a film végéig sem jöttek össze, hiába tetszettek egymásnak, na ők igazán cukik voltak :)

   A My fair lady-be kezdtem bele, még a fele hátravan, nem tudom mennyire fogom bírni a romantikás nyálazást vagy fordítva, nyálas romantikát. A coffee prince-es fiúnak nézett csaj és a Secret Garden-es Oszka játszik benne főszerepet.

   Csak eszembe jutottak még ezek :D

   Törlés
  15. Szia!

   Tök jókat szórakoztam a leírásodon. A Poem a day-be bele ne nézz! Eljutottam a 4. részig, ahol a hősnőt le is írtam. Az elején pedig tök normálisnak nézett ki, jó, csetlett-botlott, meg égő dolgai voltak, de mindenkinek van ilyen az életében. Kérdés, hogy mennyire tud vállalható lenni később, tanult-e belőle. Hát ez nem. Már a 4. részben fülig belehabarodik Jimmy-be... a szóvicc kedvéért, aki faarcú ügyész barátunk, és pusztán annyit tesz, hogy észreveszi az anomáliákat, pl., hogy a csak duplaannyit dolgozik, mint a kedves véglegesített kollégái, stb. Mivel folyton úgy jön ki a lépés, mintha "megvédené" a doki, máris célozgatnak a kolléganők (ez a fajta a legrosszabb, össze-vissza kombinál, meg bogarat ültet a fülébe), és a kiscsaj beszlopálja az egészet, idiótán vihogva legyintget, hogy "Á, dehogy ülök én a Ye vonaton, miért mondjátok ezt?" meg "Nem is vagyok Mrs. Ye, ne mondj ilyet"... hihihi... grrrrr... a hajam tépem. Lehetett volna normális. Ez nem az. Nem tudom, az emberek hány százaléka ilyen, esetleg valami elb*szott marketinges tévképzete miatt lett ennyire 0%-os a csaj, akinek semmi más célja az életében, minthogy rámászhasson végre a dokijára. Mond ugyan egy-két dolgot, hogy "példaképemnek fogom tekinteni", meg "a munkámra koncentrálok", de az a tipikus BUTA LIBA (csak ekkora betűkkel tudom kifejezni), aki folyton nyáladzva megy a dokija után. Björk... Még mindig felröhögtem váratlan jeleneteken, meg bírom az "Adhatok egy tanácsot? " dokit, de a szerelmi szál az innentől olyan érdektelen, hogy nem sok esélyt jósolok a befejezésnek.

   Törlés
  16. Az Are you human too? robotos, igen. :) A vicc az, hogy elvileg a jó édes anyukája alkotta... sose gondolt utána, milyen pénzből... tökmindegy... és amikor jött egy technikai kérdés, akkor ott állt kétségbeesett pofával, homlokráncolva, hogy "jaj mit tegyek?". Az életben nincs ilyen tudósnő, mint amit ez próbált előadni. Sosem láttad munka közben, hogy valami programot fejlesztene vagy alkatrészekkel bármit csinálna. Néhány kis készülék, többnyire beszéd, hogy izé... és sipákolás. Egy robotnak. Dráma a köbön - a robotnak. Ne haragudj, ha valaki egy ilyet képes összehozni, akkor nem áll neki következetlen baromságokat kérni tőle, meg hasonlók. Ahogy egy programozó se áll neki lelkizni a gép előtt, hogy "de miért nem csinálod ezt?".

   A robotot játszó csajos sorozatból én az első részéig jutottam. Nekem nem volt meggyőző, ki nem állhatom dettó a robotokat, sőt az űrös, jövős filmeket gyűlölöm a legjobban. Totál lehangoló az egész, minden fémből van, ótvar, ronda, mint egy acélgyártó üzem. Szóval az a csaj a Strongest Deliveryman-ben szerepelt, akkor is volt egy ilyen kis szösszenete, szerintem azért kapott ilyen szerepet. Csinos kis arca van, de engem túlságosan emlékeztet valaki másra, akihez hasonlít, de meg nem mondom, kihez. Néha egy tucatnak látom őket. Oszkaaaaa! Jaaaaaj... azt a színészt én olyan mértékben tudom utálni, hogy legszívesebben sebészkés alá küldeném a száját! Hogy legalább a felét tüntessék el. Pedig látom mellékszerepekben, már annyira látszik rajta, hogy öregszik, mégis valamivel feszesítik, de a szeme már nem az igazi. Abban az izében szerepelt, amiben Seo In Guk egy gazdag srácot alakított, aki fejbeverés következtében amnéziás lett (az egyik leggyakoribb "betegség" Koreában :), és szegényen tengődik egy jószívű csajnál. Na, abból a sorozatból a 10. rész az, amiben koncentráltan van jelen az összes kacagtató motívum: kezdve az autóban együtt utazó béna szomszéd+ csinos csajig, folytatva, amint Oszkaaa segíteni akar a főszereplőnek a hegyi kis viskójánál. Nekem ez nagyon megmaradt a tavalyi vagy tavalyelőtti évből.
   A másik, ami szintén egy jó sorozat volt, az a Jealousy Incarnate-ből a 10. vagy 11. rész. Szintén. :) Maga a sorozat is nekem tetszett, leszámítva, hogy a főszereplő színésznőt én kimondottan kerülni szoktam, mert enyhén szólva is irritál. Mindig látom, hogy mikor mondtak neki épp vmi instrukciót, és csapó és indul a jelenet, mert nem folyamatában játszik, hanem akkor kezdi. És sztem mindig ugyanúgy játszik. Én még túl eredeti dolgot nem láttam tőle. Ezt viszont érdeklődve néztem végig, mert bemondónőt alakít, és pl. izgalmas vizsgaelőadások vannak benne, munkahelyi intrika, egy csomó egyéb ember (a legkevésbé a tinik az érdekesek), Cho Jung Seok pedig, aki engem mindig egy tisztára mosdatott hörcsögre emlékeztet a formája miatt (meg talán az arca miatt), remekül alakít benne. A szokásos, de amikor részegen nézi fájdalmasan a nőt, és az összes érzés ott remeg a szemében, az nem volt mindennapi. A mellékszereplők közül pedig különösen szerettem a dokinő+nővérke párost, ezt utóbbi csajt szívesen nézném, brillírozott szerintem. És még a vége is jó volt. :)

   Szóval nálad sincs a láthatáron olyan, ami lenyűgözött volna. Hát, majd reméljük érkezik, olyan, ami kevésbé klisés lesz. Jut eszembe, a moziban jó lett volna megnézni a Bolti tolvajokat. Az Anyátlanok c. film volt az egyik olyan a japánoktól, ami felejthetetlen. Igaz, nagyon hosszú, de sehol sem érzed azt, úgy vágták össze, hogy valaminek megfeleljenek. Addig sodor a történet, amíg kell. Elképesztően mélyen meg tud fogni. Ha gondolod, nézd meg. :)

   Törlés
  17. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
 2. Részemről is nagy kammillázások voltak az eredményeket látva...

  VálaszTörlés