2014. augusztus 7., csütörtök

Ismertető: Hotel King

Ez egy dráma! Mindenkit figyelmeztetek ez egy dráma!!! Méghozzá a javából. Réges-régen egy messzi messzi galaxisban, Amy és én eléggé berágtunk a My girl sorozatra, ám idén reményt kaptunk ugyanattól a színészpárostól, hogy kiküszöböljék a csorbát, hát, izé...
Cím: Hotel King
Műfaj: dráma
Epizódok száma: 32
Év: 2014
Csatorna: MBC
Szereplők:
Lee Dong Wook - Cha Jae Wan
Lee Da Hae - Ah Mo Ne
Im Seul Ong - Sun Woo Hyun

Történet
Cha Jae Wan gyerekkorában az utcán koldult Amerikában. Egy napon azonban felkarolja egy idegen, aki közli vele egy gazdag család félredobott gyermeke, amiért jó lenne, ha bosszút állna az apján. Természetesen ehhez minden segítséget megad neki, amibe Jae Wan bele is megy. Felcseperedvén Jae Wan próbálja beteljesíteni a bosszúját, ám rengeteg bonyodalom után kiderül ki is ő valójában és át kell értékelnie mi az igazán fontos számára, a szerelem vagy a bosszú.

Whalemény
Egyedül vágtam neki, mert helyettesítenem kellett a kolléganőmet (igen, álom munkának tűnhet, ahol sorozatokat lehet nézni), így egyedül küzdöttem meg vele. Pedig egy fegyverhordozó jól jött volna a csatában, esetleg egy zászlóhordozó.
Az elején azt gondoltam, ez tuti egy light dráma lesz, mivel a bemutatók ugyan sejtették, hogy lesz benne pár bonyodalom és sírás, ugyan akkor vidámság is, de nem a dráma fog nagyobb hangsúlyt kapni. Igazából, ezek az elvárásaim voltak, amik sajnos nem teljesültek. Ám kezdjük a pozitív dolgokkal és csak utána térjünk ki a negatívokra.
Az elején (valahogy mindig így indul egy ismertető) nagyon nagyon szerettem ezt a sorozatot, de tényleg. Akkor még csak ismerkedtünk a karakterekkel, a lehetséges gonoszokkal és bonyodalmakkal. Volt mélysége Jae Wan karakterének, nem csak a felszínt kapargattuk. A női főszereplő kellemes meglepetés volt, mert a teaser alapján rengeteg kritika érte és egypáran fújolták, hogy a Who you came from the stars-os Song Yi karaktere lett koppintva. Hát nagyon nem. Ez köszönhető annak is, hogy a színésznőnek még van mit fejlődnie. Kellemes volt az alaptörténet, egy hotelről és annak csúcsra juttatásáról szól meg a részvényeseinek egymás közötti mini háborúiról. Illetve ki szeretném emelni a nagy meglepetést okozó és felcsigázó első részt, főleg azt, ahogyan az elnök meghalt.
Szóval igazából minden adott volt ahhoz, hogy egy igazán jó sorozatot kapjunk, de ahogy szoktam mondani, mindent el lehet rontani. És akkor most pontokba szedem a legnagyobb hibákat:

1. 32 rész, nem 16, nem 16+2, 32. Kereken és pontosan.
Azt hiszem, nem mondok újdonságot, ha azt mondom ez: SOK! És valahogy mindig sikerül elérniük a koreai sorozatkészítőknek, hogy azt érezzem, hogy na, ez már tényleg az, na ez már sokkal durvábban sok, mint az előző sorozat. De nem hiszem, hogy a Hotel Kinget sokságban bármi is űberelni fogja (várom a jelentkező sorozatokat a poszt megszerzésére).

2. Sírási szint rekordokat dönt
Ennyit nőt sírni az első 3 rész alatt én még nem láttam. Vagy zsepi vagy műkönny gyár biztos a támogatók között volt, a férfi főszereplő sem szűkölködött a szemét nedvesíteni. Dráma, vághatjátok hozzám, de akkor is...

3. Szappanopera érzet
Én Jose eltitkolt gyermeke és féltestvére vagyok Rosalindának, aki a húgom, ezért nem szeretem, de ő belém szeret, mert nem mondom meg neki ki vagyok és szenvedek, mint a Theon Greyjoy Ramsay börtönében. Aztán kiderül nem is ő a húgom, hanem biztos valaki más, és akkor szerethetem, de várj mégse szerethetem, mert a gonosz nem engedi!!! És akkor megvakulok, Rosalinda meg amnéziás lesz, végül az igazi húgom öngyilkos akar lenni, mert beleszeret a másik eltitkolt testvérünkbe!

4. Ennyiszer telefont nem dobtak el sorozatban
Vagy nagyon tartós volt az az óriás telefon, amit Cha Jae Wan használt vagy ennyi készüléket tudott nélkülözni a gyártó. Ha az előbbiről van szó, akkor mindenki csak ilyen telefont vegyen, szerintem az utolsó részben egy vulkánba is bedobja, de azt is túléli. Ha az utóbbi játszik, akkor hozzám is dobhatott volna egyet a gyártó :D

5. Nő, mint semmit sem tudó bábú
Talán ez a legviccesebb rész a sorozatban. Konkrétan a csaj azért harcol, hogy ne egy bábú legyen a részvényesek háborújában, amit jó sokszor el mondanak, jó sokszor sírnak rajta, de valahogy a csávója se tud vele máshogy bánni. Konkrétan semmit sem tud, csak úgy van, mert kell egy nő a sorozatba, vagyis bocsánat egy valamit nagyon jól tud, teljesen megérti a csávóját, mit miért tesz, hogyan érez bizonyos helyzetekben, ki se kell, el se kell mondania, ő elfogadja, eternal love van, de azért fháháháááj neki... 

Cha Jae Wan
Meglehetősen jól átgondolt karakter viszont a hibáit nem lehet megbocsátani. Úgy tűnt, hogy nagyon érdekes és sokrétű jelleme van, de kiderült csak egy hatalmas gyerek, rengeteg elfojtott feszültséggel, ami néha robban és megmutatkozik a telefondobálásban és a szem, száj rángásban.
Jae Wan egy fa pofa karakter, akibe több érzelem szorult, mint Brazília összes szappanopera karakterébe. Sokszor már túlzó, hogy egyes szituációk milyen érzelmeket váltanak ki belőle. Mondjuk ezt magyarázhatjuk azzal, hogy gyerek. Magyarázzuk, de érteni akkor se fogjuk.

Ah Mo Ne
Igazából, mint írtam meglepetés volt, mert úgy tűnt, egy kettős karaktert fogunk látni. A nőt, aki okos, ezért eljátssza mindenkinek, hogy ő egy buta örökösnő, aki nem ért semmihez, integet nagy vidáman és csak vásárol. Majd próbálták nekünk finoman adagolni, hogy azért átlát a szitán, de hiába fogja fel az eseményeket, ha buta hozzá. Egy baba volt végig, akit oda pakoltak, ahol jól mutat.

Sajnos én egyszerűen nem tudom ajánlani senkinek ezt a sorozatot. A szereplőknek is fájt meg nekem is. Remélem, a készítőknek is.

Pontozás
Cselekmény: 4/10
Szereplők: 5/10
Zene: 7/10

1 megjegyzés:

  1. Szerintem csak az idődet pazaroltad, hogy megnézted. Bocs, de úgy néz ki, keveset fogtál fel belőle, legalábbis ami Mo Ne és Jae Wan karakterét illeti.
    Abszolút nem volt "buta" Mo Ne és nem volt csak egy "baba". Az egyik legjobb női karakternek tartom, és nem csak én, az eddigi sorozatokban, mivel már ellenszenves és unalmas a szokásos tipikus női karakter a dorámákban, aki semmit sem tesz, semmiért sem küzd, mindig csak sodródik vagy mindig alázatos vagy mindig prűd, vagy ezek kombója...
    A női karakterek szinte soha nem vagy csak alig álltak ki magukért, pont ezek a sokszor egyéniség nélküli, egy kaptafára készült, átlagos karakterek azok, akik mindig csak úgy "voltak" a sorozatban, mert ugye "kell a nő" a sorozatba...
    Persze nem mindegyik sorozat ilyen.
    Ez a nő itt végre KÜZD, küzd magáért, küzd a hotelért, küzd a szerelméért. És nem csak szép, és bájos, hanem okos, még ha nem is ért az üzleti ügyekhez. Egyértelműen egy mélyen érző és intelligens nő. Csak tapasztalatlan volt.

    És miért írod azt, hogy kell még fejlődnie a színésznőnek? Mármint Lee Da Hae-nek? LOL :D
    Lee Da Hae remek színésznő és milyen jó, hogy nem átlagos, ahogy sokan mások...
    Lee Da Hae annyira jó volt, hogy tulajdonképp mindenkit lejátszott itt, még Wookie-t is.

    Az pedig még elkeserítőbb, ha valakinek az jött le, hogy Cha Jae Wan egy "hatalmas gyerek."Nem igazán. Pont, hogy egy igen összetett és bonyolult személy, aki körül mindig van egy titokzatos aura, amit valószínűleg azért tudott ilyen kiválóan visszaadni Wookie, mert hasonlít a karakterre a csillagjegye miatt, ami Skorpió. A hűvös álarc mögött rejlő mély érzelmek és múltbéli fájdalmak felszínretörései tipikusan Skorpió jellemzők. Mintha a forgatókönyvíró Jae Wan-t egy tipikus Skorpiónak képzelte volna el...és úgy fest igen jól választottak, amikor Wookie-t választották erre a szerepre, hiszen nagyon illett hozzá.
    Persze most akinek halvány gőze sincs az asztrológiáról, úgy sem érti, miről beszélek, de talán érzi...

    VálaszTörlés