2015. február 3., kedd

Filmajánló: Someone behind you

HORROR!!! (18+)

Egy nem szokványos ismertetőt hoznék most nektek, ami történetesen egy horror film (Amerikában csináltak belőle egy adaptációt is "Voices" címmel). Gondoltam, minden szegmensével jó, ha találkozik az ember egy ország filmjeinél, így mivel alapból is szeretem a thriller/horror műfajt, így számíthattok arra, hogy pár ilyen ajánló még napvilágot fog látni az oldalon ;)


Cím: Someone behind you (두사람이다)
Rendező: Oh Ki Hwan
Műfaj: Horror
Év: 2007
Játékidő: 84 perc

Szereplők:
Yoon Jin Seo - Kim Ga In
Lee Ki Woo - Park Hyun Joong
Park Ki Woong - Hong Suk Min
Kim So Eun - Kim Ga Yeon

Történet:
Kim Ga In teljesen átlagos középiskolás lány, kinek mindene megvan. Családja teljes, húgával jó kapcsolatban van, ráadásul egy idősebb, rezidens fiúval jár (Park Hyun Joong), kire bármikor számíthat. Azonban miután nagynénje pont az esküvője napján, átesve a korláton súlyos sérüléseket szerezve kórházban köt ki, Ga In egész élete felfordul. Épp meglátogatná rokonát, mikor is szemtanúja lesz, ahogy szintén rokona, a beteg húga brutális módon megöli intenzív szobájában nénikéjét. Innentől elindul egy olyan kör, melyben Ga In kezdi sejteni, hogy mindenki, aki csak közel áll hozzá, érthetelen okból ellene fordul, és az életére tör. Ga In egyik iskolatársa (Hong Suk Min) siet a lány segítségére, és elmeséli neki, hogy ő is került már ilyen helyzetbe, és csak úgy élheti túl ezt az "átkot", ha senkiben sem bízik meg, még a saját szemének sem hihet.
Whalemény:
Mindig is szerettem az ázsiai horrorokat, mert olyan feszült légkört tudnak teremteni, ami semelyik amerikai remake-ben nem fedezhető fel. Ebben is ez történt, ráadásul előszeretettel tettek bele íjesztő részeket is, hogy egy pillanatra se lankadjon a figyelmünk. Mivel horror, így elengedhetetlen kellék a művér, de még mindig sokkal okosabban használják, mint egyéb tengerentúli 'rokonaik'. Maga a sztori szabványos, horrorok sosem a mélyenszántó üzenetükről, és Agatha Christie-s bonyodalmaikról híresek, így igazából csak le kell ülni a képernyő elé, és elengednie magát az embernek.
Nézzük is sikongató szereplőinket, de mivel itt nincs nagy hangsúlya a mély karakterábrázolásoknak, így csak a főszereplőkre térnék ki:

Kim Ga In:
Mint ahogy fentebb már írtam, semmi extra sincs benne, normál sulis tinilány, barátokkal, házikkal. Mikor aztán rázuhan minden, akkor azért le a kalappal előtte, mert egész jól viseli. (személy szerint kicsit furcsállottam, hogy egy ilyen, igazából kis szürke egérkének hogyan lehet Lee Ki Woo szintű, és itt a film szerint sokkal idősebb, már orvosként végzett barátja...de a történet ezt is megmagyarázza majd ;) )

Hong Suk Min:
Az iskola kis feketebáránya, senki sem figyel rá, azt sem tudják, hogy egyáltalán ott van. Furcsa, különc, és egyáltalán nem barátkozik senkivel. Így meglepő is, hogy elkezd nyitni Ga In felé, mikor a lánynak szüksége volt rá. Egész film alatt mellette marad, tanácsokkal látja el...(és ezen a ponton felteszi magának az ember a kérdést, hogy 'vajon miért?'.....nézzétek végig, és meg tudjátok ;) )

Összegezve:
Hatalmas magaslatokat senki se várjon, viszont jópár felpattanást a képernyő elől igen, ráadásul a végét én egyszerűen imádtam....zseniális :D persze ki kell várni, mint a Marvel filmeknél :D Utolsó 1 perc a legfontosabb ;)

Trailer:

Magyar felirat

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Szereplők: 7/10
Zene: 6/10

+ Para faktor: 6/10

1 megjegyzés:

  1. nem találja a fájlt, esetleg nincsen másik linked amin meg lehet nézni magyar felirattal?

    VálaszTörlés