2015. október 20., kedd

Rendezvény: Őszi MondoCon (2015)

Úgy alakult, hogy idén a tavaszi és az őszi Conra is kijutottunk, ahol rengeteg újdonsággal találkozhattunk. Mivel a tavaszi kapcsán évek teltek el az utolsó Conomhoz képest, így akkor nagyon sok mondanivalóm volt, azonban végül az ideiről is bőven akadt bemutatni való.

Reggel a nagy tömeget elkerülve szerettünk volna a Conra érni, de úgy tűnt 11 körül is minimum 3 busznyi ember szeretett volna a szervezők által szervezett külön busszal kijutni a Hungexpóhoz, így feladván azt, hogy heringként kerüljünk testileg közelebb egy Zsiráfhoz és egy Sakurához, a Pillangó utcai metrómegálló felől közelítettünk gyalog, ami igencsak jó választásnak bizonyult.
Szerencsére szombaton megkímélte az időjárás a Cont, így a szervezők látható felkészültsége az esőre aznap ha nem is bizonyult feleslegesnek, de a sok beltéri szék és terület kihasználtsága (egy épület fedett része előtt asztalok és székek elhelyezése) eléggé szétszórta a tömeget. Igaz, érzetre közel sem voltak olyan sokan mint tavasszal, de ez így is sokat segített a tömegiszonyomon.
A K pavilon és a Fogadó szokásos épületei a Conoknak, de az idei D Csarnok erősen vitte a prímet szinte minden téren. Ehhez hasonlítgatva tavasszal nem volt tökéletes a kialakítása és a tér kihasználtsága.
A Chihiro szellemországban jegyében a csarnok közepén volt egy elkerített rész, ahol különböző ázsiai játékokat lehetett kipróbálni, csemegézni és teázni. Ha tehettem volna, csak ezen a kis szigeten ültem és játszottam volna egész nap és néha kimentem volna a Csarnok többi részébe némi élelemért a Bubu teázóhoz és a Takebayashi standjához. Nagyon sajnáltuk, hogy most a Ramenkát nem sikerült kicsábítani, de reméljük, hogy ismét kint lesznek majd legközelebb.
Külön LoL színpadot alakítottak ki és a csarnokban sok kisebb területre osztva lehetett teljesen új (pl: Agymanók) és retró játékokat is játszani, (ami még minket antigamereket is megállított kicsit) lehetett visszaszámolni Martyval és Dokival 2015. október 21-éig egy kiállított DeLorean társaságában és a szokásos Just Dance is két helyen folyt. Egy a szabadon táncolni vágyóknak (lásd mi! :D) és egy a kezdő és haladó versenyzőknek. Vasárnap a versenyek végeztével mindkettőt szabadon lehetett használni.
Imádtuk a Gyűrűk ura standot, ahol Faramir öltöztette Orknak, Tündének vagy Gondor bátor katonájának a vállalkozó kedvűeket. Zseniális volt a standnál az összes host aki öltöztetett, időről időre visszatértünk hozzájuk, mert lelkesek, vidámak és barátságosak voltak. Legszívesebben mi is velük kiabáltuk volna: Gondorért!!! :D Részükről vasárnap egy előadást is meghallgathattunk Középfölde harcászati eszközeiről.
Mivel úgy indultunk neki, hogy most nagyon aktívak leszünk, kinéztünk egy játékot is, amin részt is vettünk. Így Pokémon vadászatra adtuk a fejünk, de korántsem volt egyszerű dolgunk, mivel a Con egész területén kellett 40 Pokémont megtalálnunk. Mondanom se kell az utolsót tovább kerestük, mint a többi 39-et együttvéve. :D  És most így írva a sorokat erősen bánom, hogy a Cosplayes nyomozásban végül nem vettünk részt. Ezennel elindítom a mozgalmat! Még több fantáziadús játékot a Conra! :D
Sajnos a RandiCont ezúttal se volt alkalmunk a saját szemünkkel látni, de tekintve, hogy csak szombaton ketten szerettek volna ismerkedni, erős létjogosultságát érzem a dolognak.
Idénre sikerült két "negatív" dolgot begyűjtenünk:
- Akárhogy erőszakoltam magam mindig kín volt a Fogadón átszenvednünk magunk a tömegben. Tökéletes gondolat, hogy az árusok egy helyen legyenek, de már erősen kinézne nekik egy nagyobb épület.
- Árak! Néha nagyon sokat kellett pislognunk, amikor rápillantottunk egy-két élelmiszer és a DeLorean-nel való fotózkodás áraira.

Láttunk Taiko dobolást, két előadást, rengeteg cosplayest, akik közül számomra a legcukibb egy kislány volt, aki egy pici kosnak (lentebb még szót ejtek róla) öltözött. Simán hazavittem volna a gyereket úgy ahogy volt. És egy fogalmam sincs kinek öltözött lány, aki olyan szinten volt dögös, hogy Sophieval konkrétan lefagytunk, amikor elmasírozott előttünk. :D A Star Wars pult mögött pedig vasárnap találtunk egy tökéletes Luke Skywalkert.
A Con két nagy sztárja egyértelműen a szivárvány összes színében kapható (komolyan!) alpaka plüss és egy kis nyelvnyújtogató kos volt a LoL-ból (megkérdeztem valakit a helyszínen, nézzétek el, amiért nem tudom mi is az).
Az Őszi Con talán mindig is kicsit szomorkásabb szokott lenni a tavaszihoz képest, hisz most már nincs olyan jó idő és kevésbé lehet kihasználni a kinti területeket, talán emiatt is érzetre kevesebben voltak, de általánosságban erre a Conra is a jó hangulat, sok őrült fazon (akik random üvöltenek a vakvilágba), alpaka plüssök százai és az "együttvagyunk" érzés volt jellemző.

Képgaléria  >> ITT <<

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése