2015. december 22., kedd

TOP10: Legmenőbb Kdrama főgonosz (2015)

Sok sorozatban meghatározó karakter tud lenni egy igazán jó gonosz. Megpróbáltuk összeszedni, hogy az eddig látottak alapján kik azok, akiket annak ellenére, hogy a sötét oldalt képviselik, öröm volt nézni a színész játékát és a karaktert.
Figyelem! Itt sem gonoszsági vagy ki a kedvencebb sorrendben vannak rendezve!


1. Scholar Who Walks the Night - Gwi
Ki ne lenne oda meg vissza egy hűvös, gerincen-végigfutó-mély hanggal rendelkező vámpírtól? :) Egyszerre akartunk megszabadulni tőle meg örökké magunk mellett tartani is. Így persze, hogy helye van ezen a listán.


2. I hear your voice - Min Joon Kook
Talán az első gonoszok egyike volt, aki előtt megemeltem a kalapom, pedig a történet amiben szerepelt alapvetően egy romantikus-vígjáték, karaktere bőven elég sötétséget és bonyodalmat csempészett az egészbe.

3. Hello Monster - Jung Sun Ho
A született gonosz. Ezzel a pár szóval lehet a legjobban őt leírni. Végig nem tudtam eldönteni, hogy őt most sajnálni kéne vagy pedig elítélni. Örök talány marad.

4. The Girl Who Sees Smells - Kwon Jae Hee
Szintén egy romantikus-vígjátékban lelni egy szintén igencsak figyelemre méltó "darabolós" séfet. Jae Hee szintén ott volt a szeren, ezért nem igen engedném, hogy elkészítse a vacsim.

5. Ghost - Jo Hyun Min
Ő az a tipikus folyton előtted van gonosz, mégis nem tudsz ellene csinálni semmit, és folyton egy lépéssel előtted jár... így persze, hogy a végére már nagyon viszket az ember tenyere tőle.

6. The King 2hearts - John Mayer
Szintén datálni tudnám mint gonosz személyt doramás élményeim kapcsán. Ebből a listából a legeleje felé landolna, ha para szerint helyezném sorrendbe kegyetlen karaktereinket.
7. Iljimae - Király
Folyton csak a homály takarja, és olyan szintű hatalomvágy uralkodik rajta, hogy még saját vérének sem engedi, hogy átvegye a hatalmat tőle, így bárkit képes beáldozni azért, hogy a trónon maradhasson. Szerintem bearanyozott helye van itt, ebben a listában.

8. Hyde Jekyll, Me - Yoon Tae Joo
Idei nagy meglepetés volt Tae Joon számunkra. Nem számítottunk rá, hogy ő gonosz lesz és mégis! Sajnáltam, hogy maga a dorama végül nem ért egy fabatkát sem.

9. Hello Monster - Lee Joon Young 
Engem teljesen és véglegesen levett a lábamról D.O., (pedig nem vagyok EXO fan) ahogy Joon Youngot formálta meg nekünk a sztori elején. Akkora titokzatosság és olyan fajta mentális zavartságot (és ebből felépített tökéletes logikát) adott át, ami nem sokaknak sikerül.

10. Sword and Flower - Yeon Nam Saeng
Ő az a tipikus addig ütnéd míg csak lélegzik gonosz, akire mégis ránézel, és egyszerűen nincs szíved bántani, annyira angyali arc mögé bújt... És igen, ezért talán ő az egyik legmegáltalkodottabb gonosztevő a doramatörténelem folyamán. Egoista, hataloméhes és ehhez még ideggyenge is....kell még több, hogy felkerüljön a listára?

+ EXTRA
És itt sem maradhat el duplázás. A köztünk csak gonosz oppaként futó Shin Sung Rok-ra egyenesen ráöntötték a gonosz karaktereket. <3 Őt úgy szeretjük ahogy van, minden (nemcsak) gonosz szerepében.

Liar Game - Kang Do Young


My Love From the Star - Lee Jae Kyung

2 megjegyzés:

  1. Jó az összeállítás, de hiányolom Ji Jin Hee-t a Blood-ból, mint gonosz fővámpírt!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon jól összeszedett kis lista. Köszönet érte! (Nálam a befutó "cukicukigonosz" Kang Do Younggal csak Gwi vette fel a versenyt az abszolút listán (tényleg hátborzongatóan jól hozta a figurát). Kettőjükben volt valami, amitől tényleg borsózott a hátam :)))

    VálaszTörlés