2016. május 24., kedd

Élménybeszámoló: Kunyhótól a Palotáig (Mugunghwa előadás)


2016. május 22-én a budai Hagyományok Házában került megrendezésre az első egész "estés" előadásuk a hazai tagokból álló, koreai tradicionális tánccsoportnak, a Mugunghwa-nak. Nevüket Korea nemzeti virágáról, a mályvavirágról kapták, ezzel is reprezentálva ezen kultúra iránti tiszteletüket és elszántságukat. 2015 nyarán már Dél-Koreában is 2 héten át sorra nyűgözték le a koreai közönséget, így éppen ideje volt annak, hogy itthon is kaphassanak egy saját előadást.


Délután 17 órára írták ki a kezdést, előtte pedig saját készítésű kis emléktárgyak közül lehetett bogarászni igen szemre való ereklyéket (kitűző, toll), melynek ellenértéke adomány formájában került a csoporthoz.
forrás: https://www.instagram.com/mugunghwadance/
A nagy sürgés-forgás után az ajtók is kinyíltak, így mindenki a neki tetsző hely megtalálása után már csak tűkön ült a kissé hosszúra nyúlt várakozás alatt. 


Első produkcióként egy kardtáncot láthattunk, mely után egy kis szöveges felvezető következett a további számokhoz. [Itt nem tudunk továbbmenni anélkül, hogy kis személyes whaleményt ne fűzzünk a konferansziéhoz, miszerint is a végére már nagyon szurkoltunk, hogy szegény ne kapjon szívrohamot a lámpalázától.] Ezen felfokozott érzelmek után már full profizmussal kerültek szemünk elé a szebbnél-szebb táncok, melybe kis lélegzetvételre két helyen Pánti Anna operaénekesnő/költő előadása is helyet kapott, mely egy extra színt adott így az amúgy is felemelkedett hangulatnak.


Ezen előadás során debütált a Pororo tánccsoport is, mely lelkes gyerekekből állt, kiknek műsora azonnal mosolyt csalt mindenki arcára.


Az est folyamán a táncos produkciókon túl még egy dobbal bemutatott palotatáncot is láthattunk, melynél mind az öt táncos teljes összhangban ütötte az állványokra felakasztott dobokat, így mindenkit elbűvöltek.

Szintén meghívott vendégként debütáltak immáron fővárosi színpadon is a debreceni tánccsoport (Manwol Tánccsoport), így tényleg egy teljes képet kaphattunk a hazai koreai tradicionális tánc terjesztésének képviselőiről. Külön személyes kedvencünk lett a sámántánc, mely a színkavalkádok és csodás mozgás és zene kombinációja volt.


A majdnem 2 órás előadás után mindenki teljes elégedettséggel és büszkeséggel hagyta el a termet látva gyermekeit/barátait, így remélhetőleg most még nagyobb híre megy a csoportnak és hamarosan újabb fellépéshez lehet szerencsénk.


Hajrá Mugunghwa! Hajrá Lányok!

További képek a facebook oldalunk galériájában láthatóak >>ITT<<


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése