2016. december 17., szombat

Ismertető: Doctors

Nem ültem le elé túl sok elvárással, mert nem igazán néztem utána miről is fog szólni a sorozat. A címéből adódóan kórházi helyszínre és orvosokra számítottam és valami romantikára. Nos ha azt veszem mindkettő megvolt.

Cím: Doctors (닥터스)
Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 20
Év: 2016
Csatorna: SBS

Szereplők:
Kim Rae Won - Hong Ji Hong
Park Shin Hye - Yoo Hye Jung
Lee Sung Kyung - Jin Seo Woo
Yoon Gyun Sang - Jung Yoon Do
Ji Soo - Kim Soo Chul

Történet:
Hye Jung édesanyja halála után apja újranősül és egy elviselhetetlen mostohát kap ajándékba a sorstól. Apjával való viszonya teljesen megromlik, emiatt Hye Jung egyre többször lázad, amit apja rossz hozzáállása még mélyebbre taszít. Apja lemondván saját lányáról lepasszolja a nagyinak, aki hatalmas gondoskodással és szeretettel kezeli a lázadó kamaszt és próbálja a helyes útra terelni őt.
Hye Jung iskolájában Ji Hong tanár úrral szoros viszony alakul ki, aki szintén próbálja a lányt a megfelelő irányba terelni. Végül a sors úgy hozza, hogy pont amikor már minden pozitívan alakulna a lány sorsában hatalmas csapások érik és el kell döntenie milyen utat választ magának.

 Whalemény:
A történet maga sajnos eléggé gyenge lett. Az elején tartogatott több izgalmas témát, de az időugrást követően egyetlen megoldatlan rejtély és a főszereplők egymásra találásán kívül semmi másért nem lehetett izgulni. A kórház vezetősége közötti háborúskodás magukat a szereplőket sem érdekelte, nemhogy a nézőket.
Úgy hogy ezekből az opcióból a második nagyon hamar be is következett, így csak az egymásért szenvedés opció maradt, (na meg az összekapunk sok apróságon) ami számomra mindig kínszenvedés.
 

Az első részt látva először azt gondoltam zavarni fog ez a tanár diák viszony, mert főszereplőnk elég "papásnak" tűnt, viszont Shin Hyével elég jó párost alkottak végig a sorozatban.
Ami még ezeken kívül tartogatott némi nézni valót az maga Hye Jung karaktere volt. Ji Hong célja arra, hogy változtasson a lány rossz berögződésein, hogy nyisson mások felé és ne legyen folyamatosan kemény amazon aki az életben maradásért küzd. Apró színfolt volt és nagyjából működött is. Ez ugyan akkor fordítva is megvolt, hisz Ji Hong örök agglegényként rengeteg sok berögződését kell Hye Jung mellett elengednie. Egyértelműen a dokinak is valamennyire változnia kell, ami elég erősen ki is lett mondva Hye Jung által. Nem egyszerű dolog a változás, ezt Hye Jung tudja a legjobban mégis elvárja ezt egyik pillanatról a másikra Ji Hong-tól.

Végig gondolva iszonyatosan nagy érzelmeket nem mozgatott meg a sorozat bennem, mégis leültem és valamennyire élveztem. A mellékszereplők többsége szerethető és szórakoztató volt és néha kaptunk tőlünk egy-egy üde színfoltot a történet főszála mellett.
Akad benne pár fölösleges szál, ilyen formán a sorozat elbánt a Ji Soo által alakított Kim Soo Chul-al. Néha megjelent semmilyen céllal és ennyi.

Hong Ji Hong
Számomra Ji Hong életvidámsága, stílusa és gondolkodása nagyon szimpatikussá tette. Minden helyzetben tudott egy kicsit mosolyogni és kihozni belőle valami olyat ami saját magának örömet hoz és ritkán engedett a negatív gondolatokban, bár lapult benne is nem kevés feszültség. Ahogy ő fogalmazott az egyik rész elején a "gyerekességét tudja adni másoknak" és ez a gyerekesség jó.
Hye Jung erős és kicsit "férfias" jelleme mellett néha talán lányosan gyengének vagy bénának tűnt, de a talán kellő mértékben (vagy csak jól kezelte a nő melletti puhányságát) és így nem lett belőle egy végletekig gyenge férfi.

Yoo Hye Jung
Hye Jungot nagyon sok negatív érte kiskorában, emiatt megromlott apjával a kapcsolata és teljesen lezülőtt kamasz létét élte, míg nagymamája gondoskodásába nem került. A nagyi nagyon jól tudta kezelni a lányt és lassan megmutatni neki mindazt, amit kihagy, ha nem tesz meg bizonyos lépéseket. Ebben nagy segítsége volt Ji Hong, aki szintén a jó út felé próbálta a legnagyobb szeretettel terelni a lányt. Ez végül beérik és Hye Jung határozottságát olyan súlypontokra helyezi, amik előre viszik az életben.
Shin Hye végre nem egy buta, bárgyú női karaktert kapott, hanem olyat akiben van egy kis tök és bunkóság is, így végre egy kicsit új oldalát tudta megmutatni színészi tudásának. Szinte mindig ugyan olyan szerepekben látni őt és konkrétan már elkezdtem unni őt. Ebben a szerepben végre hozott egy kicsit mást. Bár elájulni továbbra se fogok tudni tőle és a csókjeleneteket még mindig a lefagyásos, elkerekedett szemek módszerrel oldja meg, de azt hiszem ebből még évekig nem fog kinőni.

Jin Seo Woo
Megrögzötten utálja és élete megkeserítőjének tartja Hye Jung-ot. Nagyjából senki nem is veszi komolyan ezen kijelentéseit és senkire sem hallgat, ha róla van szó. Nem jön rá, hogy nem Hye Jung-ot kell ki iktatni az életéből, hanem felépíteni önmagát, és az életét nem folyamatosan hasonlítgatva másokhoz. Apja és nagyapja egész életében hatalmas nyomást helyezett a lányra és ennek (nemcsak emiatt) de nem tud megfelelni.
A színészre nagyon kíváncsi voltam két szerepe után, amikben ha nem is Oscar-díjasan de viszonylag jól helytállt. Várom a következő sorozatát.


Egyszer érdemes megnézni. Nem tartozik a rosszabb sorozatok közé. A mellékszereplők kellő könnyedséget hoznak a főszereplőknek és a nézőknek is. Ajánlom. :)

Trailer

Magyar Felirat
Pontozás:
Cselekmény: 6/10
Színészek: 7/10
Zene: 7/10

1 megjegyzés:

  1. Érdekes, mennyire más vonalakon futunk, várom, hogy mikor írsz azokról ismertetőket, amiket én is láttam. Ezt a sorozatot csak annyira követtem, amennyire a hírekben ment, tkp. "Park Shin Hye félt a korkülönbségtől, de jól működött",ugyanő "megígérte a rajongóknak, hogy ha elérnek vmi nézőszámot, akkor táncol vmi népszerű zenére" - ami gáz lett végül, mert az előadónak se tetszett, stb. Ezek szerint ennek is nagyobb volt a füstje, mint a lángja. :) Nem is baj, hogy csak tologattam a megnézését.

    VálaszTörlés