2018. január 30., kedd

Ismertető: Queen for Seven Days

Legalább 4 hónapomba telt, hogy végig jussak rajta, de csak elérkezett a pillanat, hogy egy újabb tradicionális sorozat ismertetőjével gazdagítsam blogunkat.
Sokaknak ez a sorozat a tv-ből is ismert lehet, mivel szinkronos verzióban is vetítésre került a Story5 csatornán (illetve ismétlésben még most is látható).


Cím: Queen for Seven Days [7일의 왕비]
Műfaj: tradicionális, dráma, történelmi
Epizódok száma: 20
Év: 2017
Csatorna: KBS2


Szereplők:
Shin Chae Kyung - Park Min Young
Lee Yeok - Yeon Woo Jin
Lee Yoong - Lee Dong Gun
Shin Soo Geun - Jang Hyun Sung
Seo No - Chansung


Történet:
A sorozat Jungjong Király (1488-1544) életét és uralkodását hivatott bemutatni. Lee Yeok a másodszülött fiú, mégis apja, a Király egy titkos levélben hagyja hátra az utolsó parancsát, miszerint amint uralkodási korba kerül, neki kell átvennie a trónt bátyjától, Lee Yoongtól. Ez persze kimondatlanul is beékelődik a 2 testvér közé, így amint Lee Yoong ül  a trónra, nem is foglalkozik mással, minthogy biztosítsa saját pozícióját. Ehhez akár féltestvére életét is beáldozná.
Itt kapcsolódik be Shin Főtitkár családja a történetbe, ugyanis Lee Yoong hitvese a Főtitkár húga lesz, viszont Lee Yeok Herceghez Shin Úr lányát, Chae Kyung-ot szánják. Ezen a ponton Chae Kyung hirtelen a két viaskodó testvér közt találja magát ármányok és hazugságok gyűrűjében, amiből a végére ő is sejti, hogy csak vesztesként kerülhet ki.


Whalemény:
Vegyes érzelmekkel néztem végig. Egyik oldalról egy végletekig lassú, csigatempóban kúszó történetet kaptam, viszont a másik oldalról érdekes karaktereket és folytonos kíváncsiságot, hogy mégis mi kerekedik ki ebből. Így alakult ki az, hogy több hónapom ment el arra, hogy végre befejezzem.
Viszont a végére érve azért nem bántam meg, hogy nem adtam fel. Megint csak egy keményebb, embereket nem kímélő sztorit kaptunk az elengedhetetlen, sosem boldog végkifejlettel, mégis voltak benne igazán szép, könnyedebb vagy éppen elgondolkoztatóbb jelenetek. Bár, mint kb a koreai sorozatok 80%-ánál, ennél is sikerült a végét úgy alakítani, hogy az ember fogja a fejét. Persze, azért a történelem könyveket itt most nem akarták átírni, de ennyi szenvedés és odaadás után igazán adhattak volna csak egy picike kis morzsát.
Ami ennél is nagyon tetszett, hogy az elejét a történetnek gyerekszínészek mutatják be. Megint csak megtörtént az, ami jópár ilyen drámánál, hogy a fiatalokkal talán szívesebben néztem volna végig. A fiatal Lee Yeok-ot játszó Baek Seung Hwan szerintem zseniális volt. Remélem ezt mások is felismerték és még többször fogok vele találkozni.
Be kell valljam, először próbálkoztam a szinkronos verzióval is. Még a gyerekek része egész jó is volt, de utána a felnőtt hangok...Inkább lapozzunk. Úgyhogy onnantól visszatértem a jól megszokott eredeti nyelvre.
Térjünk is ki egy kicsit a szereplőinkre.

Lee Yeok:

Fiatalként is megszállott igazság mániás volt, ami a korával együtt csak még erősebb lett. Határozott elképzelése lett arról, hogy milyennek is kellene lennie egy jó uralkodónak és mindent ezen cél elérésére rakott fel. Gyerekként nem akart ártani bátyjának, felnézett rá és még támogatni is próbálta, azonban ahogy kezdte kimutatni valódi szándékát, úgy neki is át kellett gondolnia kapcsolatukat. Chae Kyung miatt elérkezett nála egy pont, mikor feladta volna végzetét, hogy normális életet élhessenek együtt valahol vidéken, távol minden palotai dologtól, ám kötelességének súlya ezt sosem engedte. Így folyton csak őrlődött saját sorsa, szerelme, barátai illetve népe között.

Chae Kyung:

Gyermekként is mindig csak gondot okozott szüleinek vadóc stílusa miatt, amit felnőtt korára az illem mögé próbált zárni, azonban nála is mindig elsőbbséget élvezett az igazság, a kötelességtudat és a kedvesség.
Sosem akart többet, minthogy Lee Yeok-kal legyen egy normális, szeretetteljes életük együtt, ám idővel neki is be kellett látnia, hogy választottjának sorsát még ő sem képes átírni. Próbálta mindig enyhíteni a két testvér közti indulatot, viszont azzal nem számolt, hogy így mindkettőjükhöz közel is kerül, így saját maga is tárgya lesz a kettő férfi konfliktusának.

Lee Yoong:

Anyját számunkra ismeretlen okokból megfosztották rangjától és megparancsolták, hogy 100 évig még csak a nevét sem szabad kiejteni, így a Király második fiához fordult, vele alakított ki apa-fia kapcsolatot, így már gyerekként szembesülnie kellett a kirekesztéssel és a ridegséggel. Folytonos megfelelni vágyása miatt szinte mániákus lett, így persze nehezen megszerzett trónjáról sem akart lemondani, főleg nem az öccse kedvére. Chae Kyung feltűnésével végre valaki rá is figyelt, valakit érdekelt a sorsa, az érzései, így persze ez is átfordult nála egy birtoklási kényszerré. Mindezt tetézte, hogy a másik oldalon megint csak az öccsével találta szembe magát.
*Itt kell megjegyeznem, hogy a karaktert játszó színészt én eddig akármiben megláttam, már kapcsoltam is el. Fura, számomra unszimpatikus arca és színjátszása most meglepő mód itt teljesen jól működött. Szinte az ő karaktere lett számomra a legérdekesebb, úgyhogy úgy tűnik, őt ilyen történelmi sorozatokban kell csak néznem :) 

Összefoglalva:
Egy elég komplex és kemény szerelmi háromszöget kapunk, mely persze egy totális káoszba fullad. Modern nézeteinkkel a végére jogos a felvetés, hogy mégis akkor minek a sok szenvedés és feláldozás, ha utána nagyobb a füstje mint a lángja....De mégis csak egy történelmi doramáról van szó, itt meg kell felelni mindenkinek.
Amennyiben nem zavaró tényező a tényleg néha végletekig belassuló történetvezetés, akkor egy esélyt megérdemel ez a sorozat is.

Trailer

Magyar Felirat

Pontozás:
Cselekmény: 6/10
Színészek: 8/10
Zene: 8/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése