2012. április 24., kedd

Filmajánló: Crows Zero és Crows Zero II

Crows Zero:

Rendező: Miike Takashi
Év: 2007
Játékidő: 129 perc
Nyelv: Japán
Szereplők: Oguri Shun, Yamada Takayuki, Yabe Kyosuke, Takaoka Sousuke, Kuroki Meisa, Kiritani Kenta
Több infó: >>itt<<

Crows Zero II:

Rendező: Miike Takashi
Év: 2009
Játékidő:  perc
Nyelv: Japán
Szereplők: Oguri Shun, Yamada Takayuki, Yabe Kyosuke, Takaoka Sousuke, Kuroki Meisa, Kiritani Kenta
Több infó: >>itt<<


Hiroshi Takahashi 1990-1998 között futó, huszonhat kötetes Crows nevű mangája adja a filmek alapját. Viszont a filmek cselekménye a képregény történései előtt játszódik, előre vetítve a manga cselekményét, ezért is kapta mindkét film a Crows Zero címet, mintha a két film a már elkészült manga nulladik, azaz bevezető részei lennének.

Alapsztori:


A történet legfontosabb helyszíne egy iskola, Suzuran. Az iskolai élet leginkább egy csatatérrel hasonlatos, a diákok a legtöbb időt az egymás elleni harcokkal töltik. Kisebb-nagyobb szövetségeket hoznak létre, hogy az iskola élére állhassanak. Ennek az iskolának akar a vezetője lenni Takija Genji (Oguri Shun). Ez azonban közel sem egyszerű feladat, mert erre a pozícióra többen is pályáznak. Genji érkezéséig Serizawa Tamao (Yamada Takayuki) volt erre a legesélyesebb diák. A film röviden arról szól, hogy Genjinek meg kell tanulnia a Suzuranban uralkodó szabályokat, és szövetségeseket kell szereznie, ha az iskola vezetőjévé akar válni. Ebben segítségére van egy volt suzurani diák, egy kisstílű yakuza, Katagiri Ken (Yabe Kyosuke). 
Mindkét film a diákok harcai köré szerveződik. Mindössze annyiban különböznek, hogy míg az első részben a suzurani diákok csatáit láthatjuk, addig a második részben már egy rivális iskolával kerülnek összetűzésbe.
Vélemény:
Számomra az első film sokkal tudatosabban volt felépítve mint a második. Ráadásul a humoros jelenetek is sokkal viccesebbre sikeredtek, és nem voltak erőltetettek. Az első film vége nagyon hatásosra és izgalmasra sikeredett, míg a második filmé nagyon lassú és vontatott. A második fimben a küzdelem hossza is - fél óra – volt, dupla annyi, mint amennyit elbírt volna.
Jogosan gondolhatja mindenki, hogy a második film az első nagy sikerét próbálta meglovagolni, és akart nagy pénzeket kaszálni. Korábban több internetes oldalon olyan találgatásokat olvashattuk, hogy elképzelhető egy harmadik része is a filmeknek. Bár ezt hivatalosan még senki sem erősítette meg. Remélem, tényleg csak találgatás, és nem lesz folytatás. A színészek viszont szerintem nagyon hitelesek voltak. Yamada Takayuki, Oguri Shun is nagyon a toppon volt. Bár róluk kevés rosszat tudok mondani, ha színészkedésről van szó. :D

Zene: iszonyatosan ütősre és hatásosra sikeredett.
Pár szám - talán a legjobbak -  az OST-ről:
A film bevezető dala: Track 3.: The Street beats - I wanna change

Trailerek:

Crows Zero:                                                             Crows Zero II:
Cselekmény: 10/7                                                                           10/5
Színészek: 10/9                                                                                 10/9
Zene: 10/10                                                                                       10/10

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok.
    Az egész nagyon jól hangzik. :)
    Tud valaki küldeni linket, hogy hol találom online? (Eddig sehol nem találtam meg)

    Köszi. :)

    VálaszTörlés
  2. angol felirattal vannak:

    https://archive.org/details/CrowsZero

    https://archive.org/details/CrowsZeroII

    VálaszTörlés