2012. április 26., csütörtök

Manga: Dengeki Daisy


Szerző: Motomi Kyousuke
Kötetek száma: 11 (még fut)
Év: 2007 - ???
Magazin: Betsucomi
Kiadó: Shogakukan
Műfaj: shoujo
Több infó: >>itt<<

Most kivételesen egy mangáról  fogok írni, mert nem rég beértem magam az angol fejezetekkel, és kedvet kaptam, hogy írjak egy kicsit erről a történetről.
Mangákat régen nagyon keveset olvastam, de már pár éve igencsak rákattantam a témára. Ez talán a barátnőimnek is köszönhető részben, mert ők mindig is jobban szerették a mangákat az animéknél.
Most az egyik kedvenc mangámról a Dengeky Daisyről írok egy kicsit, amiből nemhogy anime, de még film se készült. Pedig igazán kijárna neki legalább az egyik. :D

A manga jelenleg a 46. fejezetét tapossa, és szerintem, amikor 2007-ben a mangaka belefogott, ő sem gondolta volna, hogy 10 kötetnél is többet fog ebből kiadni.

Történet:

A tizenhat éves Teru bátyja hirtelen meghal, és halála előtt annyit mondd a lánynak, hogy Daisy mindig vigyázni fog rá és ad egy mobilt a lánynak. Teru először szkeptikusan áll Daisyhez, de végül az ő üzenetei segítik át a lányt a bátyjával történteken.

Teru az iskolában egyik nap véletlenül kitör egy ablakot. Emiatt az iskola gondnoka Kurosaki Tasuku, aki eléggé bishi és vagány, és még csak nem is öreg (24 éves) megteszi a lányt "rabszolgájának" azaz egy csomó munkát a lánnyal végeztet el, hogy kompenzálja az ablakon esett károkat.
Időközben az iskolában gondok támadnak, és egy Daisy nevezetű hackert gyanúsítanak mindennel, ezáltal Terura is felfigyel mindenki, mert kiderül, hogy kapcsolatban áll vele.

Ha innen tovább folytatnám a történet leírását, talán kicsit izgalmasabbnak tűnne, viszont akkor már nagyon sok dolgot lelőnék a sztoriból, így csak melegen ajánlani tudom, hogy érdemes beleolvasni. :)
Whalemény:
Elég nehéz nem elfogultan beszélnem róla, mert a Lovely Complex után/mellett ez a manga áll még hozzám a legközelebb. (légyszi valaki adja ki magyarul :3)

Tasuku és Teru is kellőképp buggyant, hogy ne lehessen őket nem szeretni, és mindig akad egy kis sötét titok, vagy ügy, ami miatt tovább izgulhat az ember lánya. :D
A rajzolás is nagyon szép. Nincsenek eltúlozva a karakterek, mellőzi a túl-túl idealizálást, ami számomra elég szimpatikus a Vízisten menyasszonya után... Plusz azért mégis egy shoujo mangáról van szó, szóval a sipítozó lányok kapnak egy szép fiút (Tasukut) akire kellő mennyiségben lehet kyáá-zni és nyáladzani. Amit én is szíves örömest megtettem, amikor szükség volt rá.
Sok-sok szomorúság, tépelődés, könnyfakasztó humor van benne, plusz van egy fajta bája...? hangulata, ami magával visz. Ajánlom mindenkinek. :)

Magyarra fordított fejezetek:
Jelenleg a 24. fejezetig van lefordítva: http://animeaddicts.hu/download.php?filelist.23.5353

Pontozás:
Cselekmény: 10/9
Karakterek: 10/10
Rajzolás: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése