2012. június 6., szerda

Filmajánló: Bandage


Minden KAT-TUN rajongó, aki Jin Akanishi-ért van oda, a megjelenés előtt álmatlan éjszakákat virraszt át a film megjelenésére várva, hisz Jin itt is azt csinálja, amihez a legjobban ért: énekel.


Cím: Bandage (バンテイジ)
Rendező: Kobayashi Takeshi
Év: 2010.01.16.
Játékidő:  119 perc

Szereplők: 
Akanishi Jin - Takasugi Natsu
Kitano Kie - Suzuki Asako
Kora Kengo - Nagato Yukiya
Shibamoto Yuki - Suzuhata Arumi


Történet:
Mi másról szólna a film, mint egy bandáról és annak különc frontemberéről, Natsuról és szerelméről egy diáklányról, aki egy rámenős barátnőjének köszönhetően találkozik Natsuval és bandájával. A "sors fordulata", hogy végül ő segít majd a banda ügyes bajos dolgainak leszervezésében.
Ennél többet nem is nagyon érdemes az alaptörténetről írni spoiler nélkül. Az egész film kettőjük "felnőtté válásáról" és személyiségfejlődéséről szól.

Whalemény:
Leginkább Jin miatt néztem meg a filmet, mégis nem Jin játéka és személye, vagy a többi szereplő fogott meg, hanem a film hangulata és zenéje. Nem az a kifejezetten romantikus történet, mert inkább a szereplők érzelmei és személyisége a fő mozgatórugó, amit nem adnak tálcán a kezünkbe. Hagynak minket gondolkozni, mit miért csinálnak, mi miért történik. Elég különös hangulata van a van filmnek, amit talán az kameramozgásoknak köszönhetünk és az aláfestő zenét elvontságának. Első hallásra ugyan több szám nem lopta bele magát a szívembe, de egy kis idő elteltével újra elővettem őket, és egész hallgathatónak találtam.
Nekem nagyon tetszett a film, viszont Amy annyira nem volt tőle annyira elájulva. Ízlések és pofonok. :)

Csak hogy képet kapjon mindenki mire is számítson a filmben, íme pár link a filmben elhangzó számokról.
Hatachi no sensou
Genki

A film kapcsán meg is jelent a banda nevével és a film címét adó számmal egy album, amely csak erre a filmre készült. Mint marketing fogás igencsak különlegesnek mondanám, mert egy tipikus OST albumot dobtak piacra ezzel a húzással. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a kinti Oricon listán első helyezést sikerült elérnie, ami egy filmes album esetében igencsak különlegesnek számít.

Bátran tudom ajánlani egy rövid esti kikapcsolódásnak a különlegesebb hangulatú zenéket kedvelőknek.

Magyar felirat: BIPK

Pontozás:
Cselekmény: 8/10
Színészek: 8/10
Zene: 10/10

7 megjegyzés:

  1. Sziia.. Van tipped, hogy maygar feliratot hol találok hozzá? Vagy egyátalán a filmet magát, max angol felirattal, ha minden kötél szakad. Egyszeráen nem tudok rábukkanni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ismertető végén van magyar felirathoz link, de be kell regisztrálni hozzá livejournalra. :)

      Törlés
  2. Kedves Amy! Regisztráltam, ahogy fentebb írtad, hogy le tudjam tölteni a feliratot, de sajnos nekem azt írja ki, hogy nem elérhető számomra. tudsz ebben segíteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Megnéztem és a feliratos videót lehet letölteni darabokban.

      Nálam elérhető a regisztráció után ezen a linken lent az MF feliratra kattintva. MU-s linkek már nem élnek sajnos...

      Szép napot! :)

      Törlés
  3. Köszönöm a segítséget, bár nekem még mindig azt írja ki hogy én nem tudok hozzáférni, mert számomra a hozzáférés le van tiltva :( Valamilyen más úton, módon nm lehet hozzáférni a filmhez,meg persze a magyar felirathoz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh :/ Próbálj meg ráírni az oldal szerkesztőire, hátha megtudják oldani a dolgot.
      Sajnos én más elérhetőséget nem tudok hozzá. :/

      Törlés