2012. augusztus 28., kedd

Ismertető: Queen In Hyun's Man




Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok: 16
Csatorna: tvN
Év: 2012
Főbb szereplők: Ji Hyun Woo, Yoo In Na
Több infó: >>itt<<



Már azt hittem sosem fogok új bejegyzést írni. Sajnos, eddig akárhány doramába kezdtem bele mindegyik csalódás volt, így azokat pihenőpályára is állítottam. Viszont pár napja sikerült a végére érnünk ennek az igen friss sorozatnak, ami igen nagy pozitív csalódás volt.

Sztori:
Lészen egy férfi, kit Kim Boong Do-nak hívnak és 300 évvel ezelőtt élt Koreában, amikor még mindenki lóháton vagy gyalog közlekedett és úgy potyogtak a fejek és végtagok, mint manapság az eső. Hősünk a királyné ellen szövetkezőket próbálja leleplezni és hogy tuti ne essen baja, kap egy talizmánt, amiről rövidesen kiderül, ha gazdáját megcsapja a halál szele, azonnal 2012-be portálja.
Itt ismerkedik meg a feltörekvő, és roppant mód "butácska" színésznővel Choi Hee Jinnnel, aki pár találkozás után megtalálja élete szerelmét Kim Boong Do személyében. A szerelmesek életét, nem csak Boong Do múltbéli csatározásai nehezítik és a pár száz év távolság, hanem Hee Jin exe is, akit bármennyire is próbál az ember utálni, egyszerűen képtelenség.
Whalemény:
Az első két rész után, csak fogtam a fejem mennyire borzalom a vágás. De komolyan. Ennyire pocsékul vágott sorozatot rég láttam, és a vágás borzalmassága nem csak nekem tűnt fel. Mintha nem tudták volna a színészek végig mondani a legegyszerűbb mondatokat és hopp egyszer csak vágtak a mondat közben, majd megint és megint. Nem tudom mennyire volt túl forgatva a sorozat eleje, de van egy sejtésem, hogy nagyon... A vágást leszámítva is kicsit szkeptikusan indultam neki, végül úgy a negyedik, ötödik rész környékén kezdtem el úgy érzeni, hogy nah, ebből lesz valami. És tényleg lett is.
Számomra a sorozat a 14. rész végén ért véget. Mérhetetlenül fölöslegesnek éreztem a plusz két részt, ami  kb. semmiről sem szólt, és a végén a megoldás is tök röhejesre sikeredett. Ezt leszámítva, ha valaki látta a Kate és Leopold című filmet, és jókat röhögött (egyetlen, drága, csodála... khm...) Hugh Jackman barátkozásával a kütyükkel és az új világgal, akkor élvezni fogja Kim Boong Do szerencsétlenkedéseit is, és sokat sejtető mosolyait is és Hee Jin próbálkozásait, hogy átverje és butaságokra tanítsa a férfit.
Amit értékeltem benne, hogy nem volt túlságosan szirupos, csöpögős, volt benne akció, szerelem, és ármánykodás, ami nem feltétlenül jelenti, hogy hatalmas művészeti értéket is képvisel (hiszen a doramák nem is ezek közé tartoznak) de nagyon jó kikapcsolódást nyújt, és ki-ki megtalálja benne a kedvenc jelentét.

Egy sorozat sem hibátlan, hiába a felsorol bakik, bekerül a TOP10-zembe, szóval tessék csak megnézni. :D

Magyar felirat: Ázsia ékkövei


Pontozás:
Cselekmény: 10/9
Színészek: 10/9
Zene: 10/7

5 megjegyzés:

  1. Ezt a sorozatot most nézem (igen, biztosan észre vettétek, hogy egyszerre többet is nézek:)). Egyet tudok érteni az első két rész vágásával. Nem igazán találták el az összhangot. Ezt leszámítva én inkább a történetre koncentrálok. A főszereplő színésznőt nagyon szeretem, eddig nem csalódtam egyik szerepében sem, pedig már pár filmjét láttam :) A férfi főszereplő is szimpatikus. Ő számomra egy elfogadható, derék férfi, olyannyira, hogy egyáltalán nem zavar, amiért nem egy "elolvadok a jóképűségétől" típus :)
    De ami elsősorban megfogott az az időutazás :)
    Bízom benne, hogy a többi részt is élvezni fogom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ami még plusz érdekesség, hogy tudtommal a forgatáson össze is jött a két főszereplő. :D :D Nem tudom azóta még együtt vannak-e. :D

      Törlés
    2. Ma sikerült befejeznem. Május óta eltelt egy kis idő, ám sok minden közbejött, egy ideig egyetlen egy doramara sem volt időm.

      ~Spoiler veszély~
      Nekem nagyon tetszett, így újra megnézős lesz. A Kate és Leopold mellett kicsit hasonlít a befejező rész a csodához hasonló módon való találkozása a Fullmetal Alchemistre. Ezt úgy értem, hogy míg az animében Edward-nak rá kellett jönnie, miként nyerheti vissza elvesztett testrészét és öccse testét, addig filmünkben is a talizmán mellett volt egy másik megoldás is. Én legalábbis ezt vettem ki belőle.
      Örültem, hogy nem a 14. résznél ért véget, ugyanis nekem eszembe jutott, mi van, ha a múltban meghal a talizmán adója (hamarabb, mint egyébként kellene), esetleg nincs-e kapocs a kettő között... Szerintem ezért érthető is lett a plusz két rész. Na, meg a levél. Sejtettem, hogy azzal is kezdenek valamit :)
      Számomra attól is volt érdekes, hogy csak éppen-éppen voltak együtt, ugyanis mindig fenn állt a veszélye a férfi hirtelen eltűnésének. (Egyébként az utolsó részt majdnem teljesen végig sírtam.) Jó történet ez, a szereplő válogatás is tetszett, a kivitelezés is, igen, a korábban említett vágásokkal volt eleinte probléma...
      ~ Spoiler vége. ~

      Külön plusz pont a sorozatnak, amiért egyik részében feltüntették a Paris MakeUp Atelier terméket, melynek sminkes videóit a Youtube-on mai napig figyelemmel követem :)

      Végül pedig, sajnos már nincsenek együtt, még 2014-ben szakítottak, azonban nem tudom, hogy csak számomra, vagy mindenki számára feltűnt-e, hogy a valóságban is éreztek valamit egymás iránt. Kétszer volt komolyabb csókjelenetük - talán -, ami nem színészkedés volt :) Túl jól sikerült :)

      Köszönöm Nektek. :)

      Üdv,
      GTO

      Törlés
  2. Nekem többször nézős lett!:) Tetszett az idősíkok közötti összefüggés érzékenysége, ahogy folyamatosan „átíródik” a históriás könyv a történések következtében.

    „…élvezni fogja Kim Boong Do szerencsétlenkedéseit is, és sokat sejtető mosolyait is és Hee Jin próbálkozásait, hogy átverje és butaságokra tanítsa a férfit.” Azért nem volt minden felesleges, elvégre „Nőcsábász” tudósunkkal egyetemben megismerhetjük a nyakkendő sokoldalúságát!:)

    Vhol az is jellemző, hogy milyen kérdéseket tesz fel az aggodalmas barátnő, amire tudósunk már a végére fejből vágja rá a válaszokat.:)

    Üdv, edimir

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon találékonyak voltak a nyakkendővel :D

      Törlés