2013. február 17., vasárnap

Filmajánló: Penny Pinchers, Mulan, Rich Man, Poor Woman SP


Már elég rég írtam ide bármit is. Valahogy kicsit elhanyagoltam az ismertető és ajánló írást. Most egy kis filmes sarokba invitállak titeket, hogy legyen pár jó film is megemlítve a sorozatok mellett. Természetesen nem maradhatnak ki az ázsiai gyöngyszemek se.

Penny Pinchers (koreai film, 2011)

Alaptörténete a következő: Az egyik oldalon Ji Woong (Song Joong Ki), aki nem talál magának munkát, akárhogy is szeretné. Igazából annak örülne a legjobban, ha az égből hullana az ölébe a pénz... de ennek ki ne örülne. A másik oldalon Hong Sil (Hang Ye Seul), aki szorgos hangya módjára gyűjti. Mindenben a azt látja, még a fejetlen Barbie babából is tud pénzt csinálni.
Ők ketten tetőtéri szomszédok. Akkor indul el igazán a kettejük története és a fight, amikor Hong Sil segít a lakásából kitett Ji Woong-on, de mint később kiderül nem ingyen...
Whalemény: Könnyű kis filmnek ígérkezik a trailer alapján, amin sokat lehet majd nevetni. Nagyon csábító a Sungkyunkwan Scandal-ból is ismert Song Joong Ki karaktere, aki hozza a szokásos cuki, vicces srác kategóriát. Persze senki sem tudja nem szeretni, pont ezért. A film lassan csordogál, néha kicsit várnánk, hogy jobban megismerjük a karaktereket, várjuk a közös vicces jeleneteket, de kettejük kapcsolat nem épp a viccre épül. Inkább kicsit elgondolkodtató a film, amit megspékelnek pár humoros jelenettel és a kihagyhatatlan szerelmi szállal. 
Nem mondom, hogy must see film, de megér egy misét.

Trailer:

Mulan (kínai film, 2009)

Alaptörténet: Ki ne ismerné a Disney által kétszer is feldolgozott Hua Mulan történetét? Ez a film majdnem az a történet, de mégse. Nagy háborúk dúlnak Kínában. A császár/király minden család legidősebb fiú, vagy ha nincs fiú leszármazott, a férfi tagot besoroz a hadseregbe. Mulan a Hua család egyetlen leszármazottja és nagy sajnálatára lány. Apja már sikeresen megjárt pár frontot, ezért ismert valamennyire a neve, de "idős" korára betegeskedni kezdett. Ha elmegy a háborúba, valószínűleg soha többé nem tér vissza. Ezért gondolja úgy Mulan, hogy apja helyett beáll katonának, ráadásul eszében sincs férjhez menni, szóval pont kapóra jön az izgalmas "kiruccanás". 

Whalemény: Ázsiában nem meglepő a lány fiúnak öltözik és mindenki benyeli a hazugságot történetek. Ha jobban belegondolunk a legsikeresebb sorozatok, filmek, mangák stb., túlnyomó része hasonló alaptörténettel rendelkezik. Nálunk ez kicsit elképzelhetetlen lenne, vagy abnormális vagy a csaj egyszerűen annyira ronda, hogy esélytelen, hogy bárki beleszeret. Bezzeg náluk, egy kis smink, fodrász, ruha, no és persze a környezet, sok sok férfi egymás hegyén hátán, és máris a legszebb színésznőből egy egyszerű srác lesz, akiben ugyan felfedezhetőek a nőiesség jegyei, de egy fiúkoliban vagy a hadseregben ezt ki kérdőjelezné meg? Zhao Weiről nem is gondolná az ember lánya, hogy micsoda férfi tud lenni.
Ez a film eszméletlenül jó. Nem, nem egyszerűen jó, zseniális. A rajzfilmet gyorsan felejtse el mindenki, ne hasonlítgassuk a kettőt. Az direkt túl stilizált, könnyen emészthető, happy endes maszlag, ami könnyű esti kikapcsolódás a családnak. Ez egy komoly, elgondolkodtató film, ahol a realitás a fontos meg az érzelmi és személyiségfejlődés. Ja, meg persze az emberi kapcsolatok. Mindezt kínai gondolkodásmódban tálalva.
Annyi lehet a hátulütője a filmnek, hogy gyönyörű mandarin beszédet hallunk végig. Aki nincs hozzászokva a kínai nyelvhez, annak egy-két jelenetben elvehet az érzelmi tartalomból.
Tessék lecsücsülni és megnézni.

Trailer:

Rich man poor woman SP (Japán speciál rész, 2013)

Nem kell a szívetekhez kapni, még nem jött ki, de muszáj róla írni. :D 
Megszántak minket az égiek és a hatalmas sikerű sorozatból készítettek nekünk egy külön kis részt, amiben visszatérnek a jól ismert karakterek. Valószínűsítem, hogy a rajongók egy petíciót intéztek a csatorna felé, hogy igenis tessék kicsit kibontani főhőseink szerelmét. Ha a pletykák nem tévednek ez a kis szösszenet Toru és Makoto kapcsolatáról szól majd, hogy hogyan is tudják összeilleszteni a rohanó életüket és munkájukat egymással.
Oguri Shun miatt, kötelező darab. Egyszerűen nem tudja elrontani egyik szerepét sem. (Jah, és nem mellesleg sárguljunk, de közben gratuláljunk neki az esküvőjéhez).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése