2014. július 14., hétfő

Ismertető: 3 Days

A You who came from the Stars után vette át a sugárzási időt Micky/YooChun (JYJ) ezen új doramája, melyben eddig nem látott szerepben láthattuk viszont a Rooftop Prince illetve a Sungkyunkwan Scandal főszereplőjét.



Cím: 3 Days / Three Days (쓰리데이즈)
Műfaj: akció, bűnügyi, politikai
Epizódok száma: 16
Év: 2014
Csatorna: SBS

Szereplők:
Micky/Park YooChun - Han Tae Kyung
Son Hyun Joo - Lee Dong Hwi
Park Ha Sun - Yoon Bo Won
Choi Won Young - Kim Do Jin
So E Hyun - Lee Cha Young



Történet:
A dél-koreai miniszterelnök ( Lee Dong Hwi) a miniszteri villájában szeretné eltölteni a 3 napos vakációját. Legelső este 3 pisztolydörrenés után rejtélyes módon eltűnik a maximálisan őrzött területről. A speciális személyi gárdistáinak 3 napjuk van arra, hogy előkerítsék, mielőtt teljes pánik törne ki az országban.
Whalemény:
Sora mutatta nekem először a sorozat beharangozó trailerét, és elég profinak tűnt, úgyhogy nem volt kérdéses, hogy felkerüljön a megnézendő listámra. Első részben szépen betekintést nyerünk a Kék Ház (koreai "Fehér Ház", elnöki rezidencia) életébe, személyzeti felépítésébe. Azonnal egy titokzatos halálesetet kapunk, mely pont a személyi testőrség egyik tagját, Tae Kyung-ot érinti, mivel édesapja egy autó"balesetben(?)" meghal. Ezzel elkezdődött egy olyan folyamat, mely során Tae Kyung magára marad a rendszerrel szemben, saját kollégái is ellene fordulnak, és nem bízhat meg senkiben sem. A 16 rész folyamán kicsi adagokban összeáll a végső kép, letisztulnak a szálak, és végig egy élvezhető kis krimit élhetünk át.
Mivel a forgatókönyvét a 2012-es nagy sikersorozat, a Ghost alkotója írta, így adott a logikus cselekményvezetés, és az a bevett módszer, hogy ismeretes a főgonosz, akit végig próbálnak legális módon elfogni.
Szereplőkben itt is bővelkedhetünk, de azért pár rész után már mindenki megjegyezhető. Nézzük is csak a főbb szereplőinket:

Han Tae Kyung:
Apja személyes jóbarátja volt a mostani elnöknek, és nagy pozícióval rendelkező kormányzati tisztviselő. Tae Kyung fiatalon került be abba az elitbe, amelyik az elnök testi épségét hivatott védeni a nap 24 órájában. Kiképzése alatt végig azt tanulta, hogy a testőrök csak pajzsok, egy adott szituációban nem gondolhatnak a saját épségükre, csakis a "VIP" védelmére. Miután furcsa dokumentumok kerültek ki, melynek középpontjában a mostani elnök áll, elveszti hitét, és összezavarodik. Kétségbeesve próbálja megtalálni az elnököt, hogy a kérdéseire választ kaphasson.
YooChun-hoz nagyon is illett ez a szerep. Nekem ő sosem volt az a tipikus szépfiú, akik a romantikus sorozatok világából nem tudnak, és nem is akarnak kitörni, ezért nagyon örültem, hogy elvállalta ezt a szerepet. Eget rengető színészi alakítást nem mutatott, de nem is vártam el. Szerepéhez méltót alakított, és végig szurkoltam neki.

Lee Dong Hwi:
Egy bizonyos erős hátszéllel került az elnöki pozícióba, amit utána meg is bánt, miután meg tudta, hogy mi is volt az ára. Lelkiismeretfurdalása miatt minden erejével azon van, hogy tisztázza az egész történetet, és egyedül Tae Kyung az, akiben megbízik.
Son Hyun Joo-t nem sokkal ezelőtt a hatalmas sikerű Secretly Greatly filmben láthattuk kegyetlen észak-koreai kiképző tisztként, itt pedig irónikus módon pont a déliek vezetője, és ikonja. Nyugodt, bölcs karaktert formázott meg, viszont fejlődést sokat nem mutat, de egy hiteles elnököt láthattunk.

Yoon Bo Won:
Fiatal vidéki rendőrként szemtanú volt Tae Kyung apjának baleseténél, így ő volt az első, aki gyilkosságot feltételezett a lezárt baleset helyett. Ahogy egyre jobban belesodródik a történésekbe, úgy már elválaszthatatlan partnere lesz Tae Kyungnak.
Park Ha Sun-t a 2013-mas Two weeks-ben láthattuk, mint a főszereplő kislány anyukája. Itt egy fiatal egyedülálló, ambíciózus rendőrnőt alakít, aki igaz, csak egy vidéki rendőrségnél dolgozik, és legtöbbször csak a forgalmat felügyeli, de amikor kell, tűzön-vízen átmegy a bizonyítékokért. Én nagyon megkedveltem ebben a sorozatban, aranyos volt YooChun oldalán, szépen hozta a karakterét is.


Kim Do Jin:
Óh, igen...elérkeztünk a "csúnya", gonosz, hataloméhes szereplőnkhöz is. Do Jin egy nagyvállalat CEO-ja, akinek amerikai kapcsolatai is bőven akadnak, illetve szép kis részt vett ki abból is, hogy támogassák az elnök választási kampányát. Ahol csak lehet, kavar egyet a történeteken. Mindig egy lépéssel előrébb van, és mindig idegesítően nyugodt....és idegesítő zenét hallgat....de tényleg MINDIG....
Choi Won Young nekem egy szerethető színész, The Heirs-ben MinHyuk(CNBLUE) apját alakította, így akármikor csak megláttam, azonnal az a jelenet jutott eszembe, ahogy kis főzőkötényben éppen fini vacsit csinál a fiának otthon. De aztán amikor már belelendült a történet, szépen elkezdtem utálni...és ezért volt jó. Sikeresen megjelenítette nekem a gonosz karaktert, és tényleg a végéig szurkol az ember annak, hogy végre megkapja azt, ami jár neki (előzetesben egy jó kis nyaklevest...)

Rajtuk kívül még jó pár ismerős szereplő is feltűnik, például So E Hyun (Heartstrings, Who are you), Jang Hyun Sung (Ghost, Who are you), Lee Jae Yong (Sungkyunkwan Scandal, Lee San, Master's Sun). Mindegyik színt adott a történetnek, lehetett utálni, szeretni őket, épp amihez kedve van a nézőnek.

Összegezve: A Ghost forgatókönyve után nem csalódtam ebben sem, igaz nem lett annyira "hűűű...ez de jó volt" élmény, de így is volt pár rész, amikor alig tudtam kivárni a következő hetet, hogy végre lássam a folytatást.

Kinek ajánlom?
Aki valamelyik szereplőt favorizálja, annak biztosan élvezetes lesz, illetve aki szereti az ilyen politikai összeesküvés-elméletes doramákat. Engem lekötött. Persze mint minden doramának, ennek is meg vannak a kötelező negatív részei (állunk egy helyben és beszélünk fél órát, kezünkben a fegyverrel, és magyarázzuk tervünket az épp lelövendő áldozatunknak....)
de végül is pont annyi részes, amit még simán leül az ember egy kis rágcsával a kezében, és végignéz.

Trailer:

Magyar felirat (Köszönjük RX! ;) ) 

Pontozás:
Cselekmény: 8/10
Színészek: 7/10
Zene: 5/10

10 megjegyzés:

  1. A Ghostot folyamatosan emlegetted a cikkben.Ezek szerint lattad. Akkor ha lehetoseged nyilik ra, irnal hozza is egy ismertetot/kritikat? Mar a gepen figyel, de nem tudom mire szamithatok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Már készen van, csak ütemezve adjuk ki :) Elvileg szeptemberre van betervezve, hogy kijön az ismertetője.
      De mindenképpen ajánlom, nekem hatalmas élmény volt ;) Ha szereted a számítástechnika világát megspékelve egy jó kis krimis, üldözős sztorival, akkor tuti tetszeni fog :)

      Törlés
    2. Szó szerint mindenevő vagyok. Megnéztem az első két részt, és amilyen csavarral kezdődött, alig várom a folytatást.
      Amúgy szeretek a véleményeitekre támaszkodni, mert olyan 80%-ban igaznak bizonyulnak. :)

      Törlés
    3. Örülünk,hogy eddig ilyen jól bejöttek :) :) Majd ha végignézted, várjuk a whaleményedet :) :) Megpróbáljuk előbb is kihozni a Ghost bejegyzést ;)

      Törlés
  2. Sziasztok! Itt találtok még linkeket a felirat letöltéshez: https://www.facebook.com/notes/rx/three-days-három-nap-2014/753137564743373, itt pedig infót, linkeket a Ghosthoz: https://www.facebook.com/notes/rx/ghost-fantom-2012/752861981437598. Mindkét sorozatot én fordítottam.
    RX
    (https://www.facebook.com/rx765)

    VálaszTörlés
  3. Szia! Érdeklődöm,hogy a 3 nap sorozat magyar nyelvű feliratát hol találom meg?Már tűvé tettem az internetet érte,de sehol sincsen.A fent említett facebook linken is megnéztem,de az ott lévő kettő data linken semmi sincsen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      DarkSmurfsub-on fent van, de előtte lehet, hogy kér regisztrációt.
      itt megtalálod: http://www.darksmurfsub.com/forum/index.php?/topic/8225-three-days-2014/

      Törlés
    2. Szia! Nagynehezen regisztráltam,de nem lehet letölteni,mert angolul azt írja,hogy le van tiltva a letöltési funkció.

      Törlés
    3. RX is feltöltötte FB oldalára, adom a linket:
      https://www.facebook.com/notes/rx/three-days-h%C3%A1rom-nap-2014/753137564743373

      és a direkt link:
      http://data.hu/get/7962434/Three_Days_2014_Complete_720p_LIMO_-_Hungarian.rar

      Köszönjük RX-nek! (nézzetek be hozzá, nagyon jó kis filmeket is lefordított ;) )

      Törlés
    4. Szia! Köszönöm mégegyszer a türelmet,és a segítséget.Én voltam a hülye.Valamiért a kibontó szoftver nem látta a fájlok méreteit,és ez azt okozta,hogy semmi sem került kibontásra,és a nullákat láttam csak.Most már minden jó!Köszönöm!

      Törlés