2015. június 12., péntek

Ismertető: My Unfortunate Boyfriend

No Min Woo...a név kötelez, így tűkön ülve vártam sorozatnézős visszatérésemet, mivel 2015-öt úgy kezdtem, hogy adtam magamnak egy kis (utólag visszatekintve majdnem 4 hónapos) dorama szünetet, mely alatt csak filmeket néztem :) Megérte? Már hogy a csudába ne? :D :D


Cím: My Unfortunate Boyfriend (나의 유감스러운 남자친구)
Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 16
Év: 2015
Csatorna: MBC Drama

Szereplők:
Yoon Tae Woon - No Min Woo
Yoo Ji Na - Yang Jin Sung
Kang Hee Chul - Yoon Hak
Jung Hye Mi - Han Hye Rin



Történet:
Ji Na hatalmas tervekkel nekivág a fővárosnak, és egy neves marketing céget néz ki azonnal, hogy gyakornokságát megkezdhesse. Ettől már csak egy felvételi beszélgetés választja el, ami persze tartogat neki néhány meglepetést. 
Kezdetnek friss trágya ömlik a cipőjére a helyi kertésznek hála, melytől az interjúig sem tud megszabadulni, ráadásul teljesen véletlenül olyan esemény sorok közt találja magát, melyben nem más, mint a cég igazgatója, és egy szerencsétlen, hazugságra képtelen kertész srác alakítja majd a főszerepet. El kell döntenie, hogy hatalmas terveihez híven a biztos karriert és pénzes barátot választja, vagy inkább az érzelmes, viszont minden szempontból "hátrányosabb" lelki társát.

Whalemény:
Yang Jin Sung-ot először hatalmas "NEEEEE" felkiáltással fogadtam, mivel a Bride of the Century-ben olyan élményeket "köszönhettem" neki, amit nem akartam többet megkapni. Viszont mégis belevágtam, mivel érdekelt a történet. Szerencsére a sorozat végére hatalmasat nőtt a szememben a színésznő, mert egy teljesen szerethető karaktert adott a nézőknek, így csak simán hátra kellett dőlnöm, és élveznem a doramát :)
Elejétől kezdve egy vicces, humoros sorozatot kaptam, aminél nem is számítottam világmegváltó gondolatokra és cselekményekre. Nem is lettek, viszont az átlagtól eltérően itt végre eldobták az előre megírt forgatókönyvi kártyákat, és mertek kicsit eltérni a sztereotípiáktól. Ennek bizonyítéka például az, ahogy a hősnőnk mert kezdeményezni, illetve az, hogy nem a szerelmi szál hatalmas kínzása és próbatétele a fő cél, hanem éppen a sima hétköznapi érzelmek, emberi kapcsolatok helyrerakása, múlton való túllépés elérése. Szóval hatalmas taps a forgatókönyvírónak, mivel bizonyítékot adott, hogy nem kell 0-24-ben bőgve rohanni a szerelmünket szállító BKV busz mögött ahhoz, hogy egy sorozat romantikus legyen.
Nézzük is csak szereplőinket:

Yoon Tae Woon:
Kemény gyerekkora miatt teljesen bezárkózott a 8 éves önmagába, és kis kertje lett számára a legfontosabb, így teljesen láthatatlan lett az emberek számára. Mindenkit végighallgat, mindenkire odafigyel, de elsőbbséget csak a virágai élveznek. Nem akar karriert, pénzt, hírnevet, egyszerűen csak a természetnek akar élni. Az IM cégnél gondozza minden nap a kerti virágokat, és az egész cég csak Pechesnek hívja, mivel aki a közelébe kerül, azzal valami mindig történik. Így élte eddigi elszigetel mindennapjait, míg Ji Na fel nem kavarta az életét. Akaratlanul is egyre többször egymásba futottak, és végül a lány éri el, hogy Tae Woon ledöntse falait, és kilépjen 8 éves önmagából, és szépen le tudja zárni a múltját. 
No Min Woo zseniális 8 éves :D Néha már kaparni lehet tőle a falat, de egy életre beleég az emberbe a hangsúly, ahogy kimondja: "Ji Na-ssi". Szépen építgeti karakterét, és tényleg meglepő változáson megy át a sorozat végére úgy, hogy teljesen hihető, nincs olyan érzésünk, hogy ez a fokú változás ennyi idő alatt lehetetlen :) Bravo!!! :D 
Yoo Ji Na:
Mivel apja tönkrement, így a tengerhez kellett költözniük, ahol egy kis helyi éttermet vezettek. Ji Na-nak teljesen elege lett vidéki életéből, és minden áron ki akart törni, és sikeres fővárosi reklámszakember lenni. Emiatt családjával is megromlott a kapcsolata, és se szó se beszéd, felköltözött Szöulba. Miután gyakornokként bekerült az IM Marketing céghez, csak egy cél lebegett szeme előtt, hogy végleg hátra tudja hagyni múltját. Az Igazgató közeledése is éppen kapóra jönne neki ezen cél eléréséhez, azonban a "Peches" folyton útját állja. Végül a fiúval éri el mégis a céljait, és el tudja rendezni magában az életét, és rájön, mi is a fontos számára.
A színésznő hatalmas pozitív csalódást okozott számomra, mint ahogy azt már az elején is írtam. Egyszerűen az összes hibájával együtt mégis szerethetővé tette a karakterét. Tényleg le a kalappal...Ráadásul Min Woo-val nagyon szép kis párt is alkottak.

Kang Hee Chul:
Az IM jelenlegi igazgatója, aki viszont vezér-igazgató szeretne lenni, ehhez meg egy képviselő teljes hátszelét tudhatja magáévá, egy jövedelmező házassággal egybekötve. Minden a terv szerint is alakul, mígnem Ji Na nem került a képbe. Ő ugyanis megmozdított benne egy olyan dolgot, amit eddig nem érzett. Teljesen szabadon dönthetett a lány iránti érzéseiről, és ebben kezdetben a lány is partner volt. Kang igazgató végig kiismerhetetlen a nézők számára, sosem lehetett pontosan tudni, hogy mi is a szándéka 1-1 cselekményével.
Yoon Hak ügyesen megoldotta a feladatát. Szépen vázolta fel a kemény, mégis laza igazgatót, aki érzelmes is tud lenni, és hiába kellene kegyetlenül előre törnie, azért belül mégis egy jólelkű ember.
Méltó "ellenfele" lett Min Woo-nak, így tényleg élvezetes volt nézni kettejük harcát.

Jung Hye Mi:
Hee Chul jövendőbelije, ki apjától mindent megkapott már kiskorától kezdve, így számára már csak 1 cél maradt, ami nem más, mint hogy tényleg megkapja a fiút. Saját erejéből bejutott az IM cég gyakornoki programjába Ji Na-val együtt, ám Kang Igazgató mindig rajta tartja a szemét, így különösen ügyel arra, hogy a legjobbat hozza ki magából. Ji Na-val kezdetben csak az állandó állás helyéért folyt a harc, ám később észrevette Kang érdeklődését a lány iránt, így egy elkeseredett harcba fog. Itt viszont meglepő módon teljesen fair játékba megy át, és sosem vezeti a gonoszság.
Elsőre furcsa volt a színésznő, mivel kicsit idősebb arca van, így a kicsit gyerekpofis Kang mellett furán nézett ki. De aztán nagyon szépen építette fel ő is Hye Mi karakterét, és hiába nem ő volt a hősnő, mégis neki is végig lehetett szurkolni :)

Ami különösen tetszett a karakterek kitalálásában az az, hogy minden eddigi sablont megpróbáltak kihagyni. Nem voltak áskálódások, hatalmas, részeken át tartó szenvedések, és tényleg mindenki egyenesen közölte hogyan érez, és ki iránt. Meglepő és frissítő volt látni ezen karaktereket, úgyhogy egy nagy csillagot kap érte tőlem az alkotó ^_^
Összegezve:
Nem kell hatalmas cselekményekre számítani, egy kis könnyed nyári vattacukorra számítsunk, de arra a verzióra, amiből nem csöpög a juharszirup. Az összes szereplő tökéletes választás volt, a mellékszereplők is csak emelték a sorozat értékét, és tényleg minden a helyén volt. Ami még plusz pozitívuma, az a tanítás ami a sorozat közben hallható. Eddig csak japán sorozatokban volt szerencsém olyanhoz, hogy a főszereplő narrálva közöl életigazságokat, vagy éppen a gondolatait, így nagyon örültem, hogy végre a koreaiak kezdenek nyitni az ilyen fajta többlet adásra.
Szóval bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a humort és a romantikát, illetve ha bármelyik szereplőt kedveli :)

Trailer:
Magyar felirat (frissítve - 2018.09.17)

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 9/10
Zene: 9/10

5 megjegyzés:

  1. öszönet az ismertetőért. Mint a sorozat egyik leglelkesebb követője, teljesen egyetértek a leírtakkal.Sokat gondolkoztam rajta, hogy az alapvetően "semmi érdekes cselekmény" ellenére, miért esett jól nézni a sorozatot, és a megfejtést nagyon jól összefoglaltad: "Nem voltak áskálódások, hatalmas, részeken át tartó szenvedések, és tényleg mindenki egyenesen közölte hogyan érez, és ki iránt. Meglepő és frissítő volt látni ezen karaktereket, úgyhogy egy nagy csillagot kap érte tőlem az alkotó ^_^" . Tényleg felüdítő volt :)))

    VálaszTörlés
  2. Óóó... a K lemaradt :)... Természetesen: köszönet az ismertetőért :D:D:D:D

    VálaszTörlés
  3. Üdv!Nem tudom,jó helyre írok-e. Regisztrálva vagyok az oldalra, feliratot szerettem volna letölteni,de nem engedi. Kérek szépen segítséget.
    Köszönöm!
    Becsák Imréné

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép napot! Mi csak ismertetőket írunk a sorozatokról, feliratoknál csak az elérhető/fellelhető oldalának a linkjét adjuk meg a "Magyar felirat" szónál, így ha arra kattint, a forrás oldalra irányítja, ahol lehet, hogy külön regisztráció szükséges, de általában onnan azonnal letölthető.
      Például jelen ismertetőnknél desertqueen fordító oldala tartalmazza a feliratot és ahogy látom jelenleg nem elérhető a blogja, úgyhogy mi is próbálunk akkor másik linket szerezni.

      Törlés
    2. Frissítésre került a link, de ide is berakom az új elérhetőségét:
      https://azsiaekkovei.hu/kdorama/my-unfortunate-boyfriend

      Törlés