2015. június 19., péntek

Ismertető: Zettai Kareshi - Absolute Boyfriend

Most következő sorozatunk egy érzelmi bungee-jumping lesz, melyre érdemes előre felkészülni ;)
Eredetileg a thai verzió keltette fel érdeklődésemet, de mivel a japán verzió a rangidős - ráadásul Mizushima Hiro benne az egyik főszereplő - így erre esett a választásom. Nem bántam meg.


Cím: Zettai Kareshi - Absolute Boyfriend
 (絶対彼氏 完全無欠の恋人ロボット)
Műfaj: romantikus, sci-fi, dráma
Epizódok száma: 11
Év: 2008
Csatorna: Fuji TV

Szereplők:
Hayami Mokomichi - Tenjo Night/01
Aibu Saki - Izawa Riiko
Mizushima Hiro - Asamoto Soshi
Sasaki Kuranosuke - Namikiri Gaku
Maya Miki - Wakabayashi Fujiko

Történet:
Riiko hatalmas tervekkel költözött fel a fővárosba, hogy beteljesítse gyerekkora álmát, hogy híres cukrászmester legyen. Sajnos csak addig jutott, hogy az egyik legnagyobb cukrászcégbe vették fel irodistának, és oda is csak időszakos szerződéssel. Szemet vet egyik kollégájára, aki viszont nem érez ugyanúgy iránta, és ezért folytonos visszautasításokban részesül.
Ekkor tűnik fel a semmiből Namikiri, aki a Kronos Heaven cég vezető fejlesztője, és felajánlja Riikonak, hogy összehozza élete párjával. Riiko ekkor szembetalálja magát a 01-es alannyal, aki nem más, mint egy mesterséges "emberi testet" viselő robot, akiben Riiko preferált tulajdonságait táplálták be, hogy ideális társa legyen a lánynak. Ekkor kezdődik el kettejük furcsa kapcsolata, mely során kiderül, hogy egy mesterséges gépet hogyan formál át az emberi szeretet.
Whalemény:
Mindig is szerettem az emberi robotokkal foglalkozó témákat, így ennek is szívesen láttam neki, habár sejtettem előre a sztori buktatóit. Mivel a japánok sosem viszik túlzásba az epizód számokat, így itt is csak egy 11 részes sorozattal van dolgunk, melynek első 10 részében folyton a hasamat fogtam a nevetéstől, ahogy a szerencsétlen szerelem robot próbálta Riiko kegyeit elnyerni.
Persze nem lenne nagy történet, ha nem akkor futna össze Riiko egy húsvér barát-jelölttel (Soshi), mikor éppen a robottal kellene jobban megismerkednie.  
Így persze egy fura szerelmi háromszög alakult ki, melyben egy hatalmas cukrászbirodalom fiatalabb örököse harcol egy robottal szemben. És mégis működik az egész :) Egy percre sem lehet elfelejteni, hogy 01-es, aki később a Tenjo Night nevet kapja, nem ember, mégis egyszerűen nem tudunk nem szurkolni a kis viselkedésügyileg ügyetlen járkáló áramkörnek :)
Night végig hűségesen kíséri, és támogatja Riikot, mely tényleg irigylésre méltó a mai világban, így persze azonnal mindenki ilyen robotot szeretne maga mellé. 
Azonban ott az egésznek az árnyoldala, hogy ő mégiscsak egy robot. Azt mondja, és azt csinálja, amit belé tápláltak, és vele sosem lehet Riikonak normális élete. Azonban ahogy a vége felé közeledünk, Night egyre jobban kezd leszakadni programjáról, és feltalálóját is meglepve egyszerűen kialakul egy saját akarata, és önképe, ezzel pedig beindít egy hatalmas probléma áradatot, ugyanis egy irányíthatatlan robot veszélyes is lehetne a világra.  
Így az ember más sejti, hogy nagy happy end-re nem számíthat, ám mégis, amilyen véget kitaláltak a forgatókönyvírók, azt személyesen is elég megrendítőnek éltem át. Szóval kérjük a zsepiket előkészíteni, ez nem lesz egy könnyű utazás.
Ezek után nézzük is csak szereplőinket:

Izawa Riiko:
Szülei vidéken, répatermelésből élnek, így Riiko egyedül költözik fel Tokyoba, megvalósítani cukrászmesteri álmát. Sosem volt szerencséje a párkapcsolatokban, így szegényt mindig csak csalódás éri. Végső elkeseredésében megy bele ebbe a próbaüzembe, mely utána gyökerestül forgatja fel életét és terveit. Night mellett megtanul kiállni az álmaiért, és hogy sose adjon fel semmit, közben pedig megtanul feltétel nélkül szeretni is.

Tenjo Night alias 01:
Az igazi szerelem robot, melyet tömeggyártásra szánnak, amennyiben a tesztüzemnél minden rendben megy. Folyamatosan adja a jeleket a karperece segítségével a központba, ahol is elemzik minden egyes érzelmét, tapasztalatát. Így azonnal fel is tűnik nekik, mikor robothoz nem méltó viselkedés jeleit mutatja. Elsőrendű célja Riiko boldogsága, így bármit hajlandó megtenni a lányért. Riiko nagyon sokat köszönhet Nightnak, és ezt a végére meg is érti.

Asamoto Soshi:
Az Asamoto cég fiatalabb örököse, ki nagyapja cukrász vonalát akarná továbbvinni, ám bátyja csakis az eladásokra, és a minél flancosabb kinézetre megy, nem pedig a sütemények boldogító erejére.  Így Soshi inkább visszahúzódik, és egy nagy viccnek fogja fel az egész életet, míg nem találkozik Riikoval, ki gyermekkora krémes puffancsait (profiterol) tudja megsütni úgy, ahogy csak a nagyapja tudta. Ekkor Soshi is kezébe veszi életét, és akár bátyja ellen is képes fellépni, hogy ő is érvényesülhessen a cukrász piacon.

Összegezve:
Mindenféleképpen ajánlom, mert egyszerűen felejthetetlen jeleneteket, és üzeneteket kaphatunk ettől a sorozattól. Japánok mindig híresek voltak a tanító célzatú történeteikről, így ebben a doramában is megtalálható a fiatalok segítője - Fujiko személyében - aki végig próbálja őket terelgetni életük során, és ha kell, hasznos tanáccsal ellátni őket.
A végéhez tényleg csak egy  zacskó zsepit tudok ajánlani, meg egy szabadnapot az utána lévő napra, mivel erre rá kell pihenni, de tényleg.

Trailer:


Pontozás:
Cselekmény: 8/10
Színészek: 9/10
Zene: 9/10

1 megjegyzés:

  1. Három rész után kaszálva. Amennyire imádtam a mangát, a dorama annyira rossz lett. Kb. mindent átírtak benne, hiszen a mangában Riiko egy tizenhat éves középiskolás lány, nem egy huszonpáréves nyomi cukrászcsaj. Mondjuku a mangában is egy rakás szerencsétlenség, de mindegy. A manga zseniális, Night zseniális. A dorama... no comment. Hiába Mokomichi, ő nem tudta elhitetni velem, hogy Night. Egyszerűen sótlan, üres, bugyuta az egész.

    VálaszTörlés