2016. június 11., szombat

Ismertető: Come Back Mister

Rain és Oh Yeon Seo (Shine or Go Crazy) főszereplésével debütált nem is olyan rég ez a sorozat. Lássuk Rain még mindig nagy vihart tud-e kavarni. :)

Cím: Come Back Mister (돌아와요 아저씨)
Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 16 
Év: 2016
Csatorna: SBS
Szereplők:
Rain - Lee Hae Joon
Lee Min Jung - Shin Da Hye
Oh Yeon Seo - Han Hong Nan
Kim Su Ro - Han Gi Tak
Kim In Kwon - Kim Young Soo
Lee Ha Nui - Song Yi-Yeon


Történet:
Han Gi Tak és Kim Young Soo két középkorú és átlagos férfi, akik egészen a halálukig nem is ismerték egymást. A túlvilág kapujában, ahol eldöntetik életük során hogy a Mennybe vagy Pokolba kerüljenek-e. Végül úgy döntenek nem kívánnak még a Mennyországba menni és kérvényezik visszaútjuk a földre. Kapnak is erre 1-1 saját magukhoz képest teljesen más testet és 2 hónapot, hogy megoldják a földön maradt problémájukat. Három kitétellel. Nem Szabad felfedniük magukat, nem szabad más ember sorsába beleavatkozniuk (ez már önmagában ellentmondás, de ugorjuk) illetve bosszút sem állhatnak senkin.
Whalemény:
Első ránézésre azt gondoltam azért produkált, olyan szörnyű nézettségi mutatókat, mert a hatalmas nézettséget elérő Descendants of the Sun mellett fut. De rá kellett jönnöm, hogy tévedek. Az első két rész számomra iszonyatosan lassan telt pedig nagyon sok ködös utalás volt benne.
Yi Yeon színésznő aki vissza akar térni a süllyesztőből (boldogan nevelve a fiát). Fiatal korukban akkori kedvese Gi Tak mentette meg két erőszakos alaktól, aminek köszönhetően Gi Tak börtönbe került és útjaik szétváltak. Yi Yeon színésznő lett, gyereket szült (egy seggfejnek) és a maga szerencsétlen, magatehetetlen és depresszív módján akar újra színésznőként tündökölni. Ebben segít a halálból visszatért Gi Tak, mert egyedül ezzel nem boldogulna a lassan mindenhonnan kitagadott néhai csillag.
Young Soo családja miatt tért vissza, akik élete haladt a rendes mederben a gyász mellett, azonban Young Soo visszatértével elindul a nagy nyomozás, hogy kiderüljön nem lett öngyilkos (csak tiszta munkamániából ment fel a 10. emeletre egy párkány szélére, hogy megigazítson egy plakátot... tök hihető indok de komolyan...) és nem fogadott el kenőpénzt egy cégtől sem.
A két történet egy pontos összefonódik, mert Yi Yeong cége és Young Soo volt munkahelye egy kézben összpontosul, így közös az ellenség.
A történet iszonyatosan lassan haladt, de tényleg... a két főszereplő páros közös jelenetei voltak az egyedüliek, amik feldobták az amúgy folyamatosan sírós és szenvedős epizódokat.
Maga a bonyodalom sem rejt nagy titkot és őszintén a végét egyértelműen borítékolni lehet az első 5 rész után épp ezért nem igen kötött le. Bár való igaz abból a szempontból pozitív volt a végkimenetel, hogy nem szokványos véget kaptunk.
Tetszettek benne az őrült megoldások, például a folyamatosan némán diót morzsolgató elnök és a telepatikus úton kommunikáló titkárnője, aki viszont elég érzelmesen közvetíti mindig az elnök szavait. Ők megérnek egy misét. :D
De ennyi, semmi több. Nyilván a sztori feldobása céljából újabb és újabb fordulatokat szerettek volna belerakni, épp ezért került bele pár szappanoperás titkos rokoni kapcsolat is. Sajnos, semmi olyan plusszal nem tudták feldobni, ami miatt rommá izgultam volna magam. Az a szegény pár mókás jelenet pedig igen jól sikerült, de ha maga a forgatókönyv gáz nincs mit tenni, hiába a nagy neveket tartalmazó stáblista.

Lee Hae Joon alias Yooung Soo
Egy nagyon egyszerű és alázatos ember, aki ugyan imádja a családját, de elviszik a munka által okozott stressz és elvárás halomban. Ezáltal egyre kevesebb időt tölt családjával és egyre többet a kiszipojozó munkájával. Megromlik feleségével a viszonyuk és egy rossz döntés következtében lezuhan a munkahelyéül szolgáló pláza tetejéről. Családjához bűntudata viszi vissza, mert nem akar tőlük ilyen körülmények között elválni, és magára hagyni őket.
Rain hozta a vicces arcát ebben a szerepben és jó volt ilyennek látni, sajnáltam, hogy a körítés amit kapott nem volt elég jó, és a maga a szerep sem hogy elvigye a sorozatot a hátán. Nagyon jól hozta az eredeti színész (balra) egy-két reakcióját egyes dolgokra. Például a bárgyú vigyorgást. De nem ezt fogjuk emlegetni Rain legnagyobb alakításai között.

Han Gi Tak
Nem tudtam mit kezdeni a félig gengszter félig jófiú karakterrel. Olyan volt mintha ő nem is lenne rossz fiú csak oda sodorta az élet csúfsága, azonban minden bunyó a saját döntése volt és ő választotta ezt a megoldást. Első alkalommal nem volt olyan helyzetben, hogy döntsön, de a modellfiú megfenyegetésénél választhattak volna más megoldást is Yi Yeong problémájára.
Nálam elég felemás volt a színésznő által megjelenített Han Gi Tak. Hiányoltam a neme közti különbségből adódó tévedéseket főleg az elején (rossz wc-be megy, olyan gesztusokat tesz, meg hát azért mégis csak női testben van) de ilyeneket nem kaptunk pont akkor amikor indokolt lett volna. Nyilván bőven akadtak vicces jelenetek vele, és nagyon is értékelendő volt a színésznő teljesítménye, de nekem mégsem volt akkora durranás, inkább csak olykor mókás kategória.

Akiket pedig még illene megemlítenem az Lee Honey. Tudom, hogy sorozatos berkekben ő nagy névnek számít és azt gondoltam majd itt jól tátva marad a szám tőle, mert annyira jó lesz. De nagyot koppantam... ennyire semmilyen színészi játékot... bár nyilván a sok arcfelvarrás is gátolja a különböző mimikákban. Talán egy régebbi sorozatában többet fogok látni a tehetségéből.
Félve tudom csak ajánlani, mivel nekem nem igazán tetszett. Én így utólag sajnálom a vele eltöltött időt, mert a kevés vicces és üdítő jelenet ellenére semmi nagy izgalmat vagy laza kikapcsolódást nem kaptam egyik rész alatt sem. Aki nagy Rain rajongó és képes miatta végig nézni valószínűleg nem nyúl mellé, mert Rain itt nem kicsit tudott bolond lenni, így ők talán élvezni fogják. :) Egyértelműen az ő jelenléte és a Gi Tak-ot alakító színésznő miatt érdemes leülni elé.

Trailer

Magyar Felirat
Végig megtalálható a sorozat magyarul online a viki.com-on

Pontozás:
Cselekmény: 5/10
Színészek: 6/10
Zene: 6/10

1 megjegyzés:

  1. Milyen jó, hogy nem vagyunk egyformák!:) Nekem tetszett, pedig nem vagyok Rain rajongó, se kicsi, se nagy!:)

    üdv, edimir

    VálaszTörlés