2016. július 30., szombat

Ismertető: Beautiful Gong Shim

Cím: Beautiful Gong Shim (미녀 공심이)
Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 20
Év: 2016
Csatorna: SBS

Szereplők:
Nam Goong Min - Ahn Dan-Tae
Minah - Gong Shim
Seo Hyo-Rim - Gong Mi
On Joo-Wan - Suk Joon-Soo

Történet:
Egy kis bolt felett él Gong Shim és családja. A lány nővére túlajnározása és elnyomása (Gong Shim szobáját átalakították, hogy nővérének legyen egy gardróbja ő pedig a cipők mellett alszik) miatt a tetőtéri lakásba költözik. Sajnos végül úgy kell döntenie, hogy visszaköltözik nővére gardróbjába, mert nyelvet szeretne tanulni, hogy később rajzolni tanulhasson. Így bukkant fel Ahn Dan Tae, akinek ugyan kételyekkel, de kiadja a lakást.


Whalemény:
Nem fogok tudni túl hosszúságos ismertetőt írni nektek erről a sorozatról, mert sajnos nagyot csalódtam benne...
Az elején nagyon izgalmasnak tűnt. Leginkább Nam Goong Min miatt kezdtem el nézni, mert a The Girl Who Sees Smells sorozatban kilóra megvett a szerepével. Gondoltam, tessék mutatni nekem egy másik arcot is, lássuk mit tud. Igazából meg is mutatta, mert nagyon eredetin hozta a kissé bohókás, nem törődőmnek látszó, titkokat rejtő ügyvédet. Vele nem is volt semmi gond, sőt elvitte az egész sorozatot a hátán.
Igazán számomra úgy a közepén fulladt ki a sorozat. Pedig hatalmas lendülettel estem neki, félretéve, hogy Gong Shim parókája végig extrém módon idegesített, szerintem rondán is állt a színésznőnek (énekesnőnek), de valószínűsítem a rajzolt karakterét ezzel a Kleopátra frizurával jobban egyedivé tudták tenni, mint az egyébként tucathajnak számító festet  barnáját, ami még jól is állt neki, abban a két jelenetben, amiben láttuk.

Lassan indult be maga a sorozat, mintha ők sem tudták volna, hogyan is kezdjék el, de pont így volt jó, nekem ez tetszett benne, mert kicsit olyan volt mint maguk a karakterek. Aztán hirtelen jöttek a megmagyarázatlanul hagyott események, gyorsan, kidolgozatlanul, ezáltal a történetben és a karakterekben sem tudtam elmerülni, mert tiszta szappanopera lett végül. Olyan jaj, hopp ez kiderül, jaj hopp ezt most így lesz, igen vagy nem és bumm vége, de jaj mégis történt más is! Igen, ez kb. a sorozat(ok többségének) a forgatókönyve, de itt a kidolgozással volt bajom. Egyszerűen rosszul és gyorsan kaptuk a dolgokat. Annyi sorozat fullad le vagy válik pusztán egy óriási katyvasszá, pusztán amiatt hogy ki a rendező, a producer, az író (és ugye itt nem feltétlen garancia a név) és hogy ők mennyire hallgatnak a nézők véleményére a készítés során.
Végül valahogy összeülhettek a készítők és kitalálták a fő esemény mellé még a plusz csavarokat, amik jaj nem fértek bele 16 részbe. Amikor megtudtam, hogy nem 16 részes, hanem 20 kicsit elpattant az ami eltud ilyenkor :D Azonban volt benne pár értékelhető jelenet meg poén is, de felháborító volt számomra, hogy a viccek 50%-a a női főszereplő szerencsétlen életéből fakad, amin én és Dan Tae sem tudott szívből nevetni, a másik 50%, ami tényleg értékelhető volt az maga Dan Tae jelleméből eredt.
Gong Shim
Gyerekkorától elnyomták a szülei és nővérét emelték piedesztálra, aki mindenben megtestesítette a modern mai nőt, aki okos, szép, tanult, határozott, sokat keres, így eltudja tartani családját, döglenek utána a pasik, akikből válogathat is.
Nem nővére Wonder Woman léte folytán, hanem önmagában nézve is Gong Shim igazából semmilyen volt. Fő problémája a karakternek, hogy van egy kopasz folt a fején a stressztől, ezért 0-24-ben még alváshoz is parókát hord. Nem tudja, hogy törjön ki nővére elnyomása alól.

Ahn Dan Tae
Rejtélyes ügyvéd, aki kis ügyvédi irodáját vezetve próbál azokon segíteni, aki nem tehetik meg hogy drága ügyvédhez fordulhassanak igazságtételért. Megpróbálja az igazságtalanságot feloldani és ügyes gondolkozásával, manipulációival ez sikerül is neki. Súlyos családi titok húzódik meg mögötte, amit igyekszik jól kezelni, de természetesen neki is kell valaki, aki támogatja, még ha úgy is érzi nem kell.

Összességében nekem csalódás volt a sorozat. Sajnos semmi pluszt nem tud adni sem élményben, sem karakterekben (jó talán Dan Tae), sem történetileg. Egy egyszerű brazil szappanoperás eseményekre épülő sorozat, koreai színészekkel.

Trailer

Magyar Felirat
Köszönjük szépen Jinnie és Chinatsu munkáját!

Pontozás:
Cselekmény: 6/10
Színészek: 6/10
Zene: 8/10

2 megjegyzés:

  1. Maximálisan egyet tudok érteni, mondom ezt úgy, hogy pusztán az első részét néztem meg. A paróka engem is idegesített. Ezekben a doramakban a hajjal kapcsolatban két dolgot nem szeretek: 1. ha rondán áll a férfi/női karakternek és nem változtatnak rajta. 2. Ha a jól állt frizuráját az utolsó pár részben hátrányára megváltoztatják.
    Ennek a sorozatnak már az első része is idegesített. Sok mindennel szembesítettek benne, amiről azt éreztem, nem igazán fogok megtudni többet, vagy már nem fog érdekelni, mire odaérek. Így nem folytattam.

    VálaszTörlés
  2. Én is egyetértek. A 14. részéig bírtam, hetek óta nem nézem tovább. Pedig az első harmada nagyon pörgős, vicces, mulattató volt. Főleg a két főszereplő csipkelődése volt maxon. Aztán jött az, hogy Gong Shim egy kis pincsikutya lett, aki liheg a pasi után, pedig az elején olyan talpraesettnek tűnt. Az elnyomott kistesó oldalával semennyire sem tudtam együtt érezni.
    Gong Mi(áá, azok az irritáló ferde szemek és fancsali arc) és Suk Joon szerintem másodosztályú színészek, gyengék voltak, a többiek meg harmadosztályúak.
    Gong Shim és Ahn Dan Tae játszott nagyon jól, csak épp kifulladt és háttérbe került az ő kettősük a borzasztóan idegesítő "éééppphogykinemderült" családi titkok miatt.
    Le a kövér, rosszkedvűen szuszogó chaebol nagymamákkal, akik szekálják a meglévő családtagokat és elégedetlenek, mert volt valami feldolgozatlan traumájuk.

    Amúgy az a feléig én azt vártam, hogy mikor kerül már le az a paróka. :)

    VálaszTörlés