2016. október 9., vasárnap

Ismertető: Let's Fight,Ghost!

Cím: Let's Fight, Ghost (싸우자 귀신아)
Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 16
Év: 2016
Csatorna: tvN 

Szereplők:
TaecYeon - Park Bong Pal
Kim So Hyun - Kim Hyun Ji
Kwon Yool - Joo Hye Sung
Kim Sang-Ho - Monk Myung Chul

Történet:
Park Bong Pal látszatra egy teljesen átlagos egyetemista, aki nem szeret másokkal közösködni, barátkozni, viszont kiváló tanuló. Senki sem sejti róla, hogy látja a szellemeket és jó pénzért részmunkaidőben szellemet űz.
Egyik alkalommal megbízója egy iskolába hívja, ahol összetalálkozik Kim Hyun Ji-val a diákszellemmel, aki nem emlékszik halálára, sem pedig addigi életére és minden vágya, hogy átkelhessen a túlvilágra. Bong Pal segítségével próbálja megtalálni az utat és jó harci képességeinek köszönhetően segít a fiúnak a szelleműző munkájában.



Whalemény:
Egy nagyon humoros és könnyed sorozatot kap aki belefog. Én az első részeket látva nagyon izgatottak vártam a folytatást minden héten. Mindegyik karakter tartogatott egy kis titkot vagy megoldásra váró dolgot, amit szépen végigvezettek a sorozaton.
A történet fő rejtélye nagyon lassan bontja ki magát, amit kellő titokzatosság övezett, így volt mire várni a közbenső kisebb szelleműzős sztorik között.
egy pici Steve Jobs poén :)
A sorozat végig követve egy ritmust dolgozott és nagyon jók voltak benne a különböző megoldásra váró szellemtörténetek. A végén a fő rejtély megoldása izgalmas és klisémentes volt, mégsem tudták jól kiszámítani a dolgokat, mert az utolsó epizód majdhogynem felesleges volt.
Sajnos a vége egy tipikus zárás lett, olyan értelemben, hogy Hyun Ji részéről muszáj volt happy endet kreálniuk (lévén hogy ez nem egy melodráma) ezért előhúzták a szokásos klisét, ami kicsit már unalmas volt, de elfogadható.
A fő gonosz karaktere nagyon sötét és titokzatos. Végig a háttérben tevékenykedve érte el amit akart. Az ő zárása izgalmas volt, bár szerencsétlen jobban járt volna ha a készítők az egyszerűbb utat választják neki, de ki kellett valamivel tölteni az utolsó rész fennmaradt perceit...

A főszereplőpár elsőre meglepett mert általában a nő szokott jóval idősebb lenni, de mindketten nagyon jó munkát végeztek és jó volt nézni őket a vásznon. (monitoron :D) A részenkénti humorforrás mégsem ők voltak, hanem In Rang és  Chun Sang őrült duója, akiknek az elején alig tudtam elnézni bolond mivoltukat  de lassan sikerült a szívembe lopniuk magukat. Ha teljesen nem is barátkoztam meg jellemükkel Chun Sang iszonyatosan jó játékkal és komolysággal adott elő nem kevés vicces pillanatot. Illetve ki kell emelnem Myung Chul szerzetes karakterét is. Az őt alakító Kim Sang Ho nem kicsit áll közel a szívemhez az idősebb generációt képviselő színészek között. Nagyon tudtam izgulni érte és nagyon megkedveltem a szerepet amit kapott. 
Főbb kérdés volt még számomra az ijesztgetés mértéke, mivel eléggé ijedős nőszemély vagyok és a "kis lámpa lekapcs és valaki áll csendben a főszereplő háta mögött" is elég ahhoz, hogy kicsit később hajtsam álomra fejem. Szerencsére itt ha voltak is azért picit parásabb betétek, azért az én gyenge lelkivilágom is bőven bírta a különböző szellemek felvezetését, így akik hasonló cipőben járnak bátran neki foghatnak. :)

Park Bong Pal
A vicces nevű Bong Pal színötös tanuló és nem szeret közösködni másokkal.
Ez a különleges képességének tudható be főként, mert a kis korában történt különös események óta látja a szellemeket. Sokan bolondnak nézték vagy kicsúfolták, emiatt magányosan nőtt fel. Egy erejét vesztett szerzetes segítette útjában. Hyun Ji-val lévő kapcsolata még jobban elszigetelte az emberek világától, amit ő maga sose vallott volna be.
TaecYeon számomra mindig apró üde színfolt a színészek között, mivel ő is alapvetően énekesként (2PM) kezdte pályafutását akadtak csetlései botlásai, de összességében vállalható alakításokat nyújt, bár mindig picit ugyan azt hozza. Itt is hozta a picit megszeppent, de kell oda teszi magát karaktert. Várom már mikor fog kicsit kilépni a komfortzónájából és valami másban is kipróbálni magát.

Kim Hyun Ji
Hyun Ji egy diákegyenruhás szellem  aki nem emlékszik sem az életére, sem pedig halálára. Minden vágya hogy ezeket visszakaphassa és átkeljen a túlvilágra maga mögött hagyva a szellemlétet.
Hyun Ji egy magabiztos és okos lány, aki Bong Pal mellett néha azért elvesztette a magabiztosságát, de modora és akaratossága néha hagyott számomra kivetnivalót. Bong Pa-lal lévő kapcsolatában ő volt az erősebb jellem és az irányító, akit "kiszolgál" a másik. Nincs is ezzel semmi baj, ha közben szeretve  és megbecsülve van a társ, de ez szerencsére teljesült. (néha :D)
Az őt alakító színésznőt még a The Moon That Embraces The Sunban fedeztem fel először és már akkor tehetségesnek gondoltam. Évről évre bizonyítja ezt. Kíváncsian várom karrierje alakulását

Összességében: Egy nagyon aranyos romantikus sorozatot kap aki belefog, sok-sok különböző szellemtörténettel és két kegyetlenül őrült mellékszereplővel, aki biztosítja majd a fejfogásos elképedést az emberi butaságon. :) Kikapcsolódásnak csak ajánlani tudom. :)

Trailer
Magyar Felirat

Pontozás:
Cselekmény: 8/10
Színészek: 8/10
Zene: 7/10

1 megjegyzés:

  1. Jól szórakoztam ezen a sorozaton - talán a "szellem lány" anyukáján akadtam ki egy kicsit, de az még belefért.
    A végén határozottan örültem, hogy nem "ölték meg" a fő-gonoszt, és emelt fővel vállalta a büntetést, hisz valamilyen szinten a sötét szellem belőle is "táplálkozott", de legalább végre újra egymásra találtak az anyukájával. Sajnáltam volna a nőt, ha semmi pozitívum nem lett volna az életében.
    A két dilibogyó szerintem is fergeteges volt - a hülyeségük segítette Bong Palt kilépni az életbe.

    Köszönöm a Whaleményt, remélem más is kedvet kap a filmsorozathoz! :]

    VálaszTörlés