2016. október 23., vasárnap

Ismertető: Moonlight Drawn by Clouds

Bridal Mask, Naeil's Cantabile, Hello Monster....hogy ki is a közös? Egy csupamosoly gyerek, aki ezen sorozatok alatt nőtt fel - kicsit már ki is nőtte magát - és felkészült arra, hogy belépjen a NAGYok közé és erre minden esélye meg is van ;) Lássuk is Park Bo Gum friss-ropogós sorozatát.


Cím: Moonlight Drawn by Clouds (구르미 그린 달빛)
Műfaj: romantikus, tradicionális
Epizódok száma: 18 (+1 special)
Év: 2016
Csatorna: KBS2


Szereplők:
Lee Young Koronaherceg - Park Bo Gum
Hong Ra On - Kim Yoo Jung
Kim Yoon Sung - Jin Young (B1A4)
Jo Ha Yeon - Chae Soo Bin
Kim ByungYeon - Kwak Dong Yeon



Történet:
Hong Ra On kislánykora óta arra van kényszerítve, hogy fiúként élje életét, viszont okát sosem tudta meg. Elkeveredve anyjától egy vándorszínész csapatba kerül, akikkel járják az országot. Ra On sosem adta fel a reményt, hogy egyszer újra találkozhat édesanyjával, azonban egyedül nehéz megélnie, így belecsöppen egy olyan helyzetbe, amelynek hatására a palotában találja magát, mint eunuch. Itt aztán belekerül a történések középpontjába és nem mindennapi barátságokat is köt, melynek első számú személye nem más, mint a koronaherceg. Mint személyes eunuchja, lepleznie kell kilétét miközben saját múltjára is fény derül, mely teljesen felforgatja majd az egész palota életét.

Whalemény:
Őszinte leszek, nem kis elvárásokkal ültem le a képernyő elé, mivel szinte már a csapból is ez a sorozat folyt, olyan marketinget tettek mellé :) Vegyük azonnal példának is Bo Gum zseniális flashmobját Szöulban, melyhez egy beharangozó videó is készült:


Így persze azonnal felcsigázott, hogy akkor milyen stílusú sorozatra is készüljek. Az első 5-6 részt elnézve kétséget kizáróan a Sungkyunkwan Scandal ugrott be, mivel ugyanolyan könnyed, vicces és még a sztorit nézve is hasonló. (Hamár egy ügynökségben vannak Song Joong Ki-val, akkor miért is ne hasonlítson ;) a megfelelőktől kell tanulni )
Majd a kezdeti "hasamat-fogom-a-nevetéstől" szakasz után kezdett felvázolódni az eredeti terv ezen sorozatot illetően és belefogtak a tényleges sztoriba, amelyben jött ám minden. Főminiszter általi szervezgetések a király ellen, hatalomátvételi tervek, királyi kötelezettségek. Így szépen átváltozott a kezdeti bohózat egy elég keményen drámai és romantikus műfajjá, de azért sikeresen megmaradtak az emészthető kategóriában. Mivel egy webtoon az alapja, akár a Scholar Who Walks the Night sorinak, így itt is inkább a könnyedebb vonalat választották a befejezésre is, azonban míg addig elérünk, szinte a körmünket rágjuk le, hogy most akkor kinek az életéért szurkoljunk. Mivel nem szeretünk spoilerezni, így csak azt állapítanám meg, hogy a forgatókönyvírók most nagyon nem voltak fair-ek...hamár a könnyedebb vonalat követték, akkor igazán találhattak volna egy kedvezőbb megoldást is az utolsó részekben történő konfliktusokra...Igen, elveszítünk valakit, akit nem kellett volna...

De nézzük is csak szereplőinket:
Lee Young Koronaherceg: Gyerekkorától kezdve kemény képzést kapott, mivel ő az egyedüli fiú örökös, azonban mivel mindig is szabadabb lelkű volt, így mire elérte a 18-at már ahol lehetett rést keresett a rendszerben és kijárt a néphez. Apja lelki állapotát figyelembe véve azonban mindig is komolyan vette a rá nehezedő terhet és jövendőbeli kihívásokat. Ra On megjelenése azért az ő életét is felforgatta, de talán pont miatta is sikerült olyan keménnyé válnia, akire rá lehet bízni egy egész országot.
Bo Gum szépen építgeti a karrierjét és ezáltal már sokat is csiszolt a játékán. Akár gonosz, akár vicces szerepet kell játszania, neki biztos menni fog. Jó színészekkel volt eddig is összerakva, így csak bízhatunk benne, hogy megtartja ezt a sok színt, és hatásosan fogja tudni majd használni tapasztalatait következő sorozatainál is.

Hong Ra On: Folyton vidám és pozitív, annak ellenére is, hogy az egész élete egy leplezés és hazugság. Bármit megtenne családjáért és szeretteiért de barátai segítsége nélkül egyedül nem lenne képes elboldogulni a rá váró nehézségekkel. A Koronahercegnek mindig támaszt nyújt, de pont ő is az, akivel borulhat mindene.
Kim Yoo Jung még pimaszul fiatal színésznő, így teljesen rá illett ez a szerep. Nem volt maníros, végig könnyed, ártatlan és szerethető maradt. Bizakodva várom majd következő szerepeit is ;)




Kim Yoon Sung: Mint a Kim család lehetséges új örököse, ő a Főminiszter titkos ütőkártyája, azonban nem minden úgy alakul, ahogy azt a nagyapja eltervezte. Yoon Sung tanult, kimért és tehetséges szinte mindenben. Éppen ezért nála már kialakult az az értékrend, amivel nem tud számára nem elfogadható dolgokat megtenni csak azért, mert a családja ezt várja tőle. Egy igazán egyenes és korrekt ember, aki  mindenki terhét képes magára venni, főleg ha számára fontos emberekről van szó. Gyermekkorát a Koronaherceggel töltötte, azonban az évek során pont a családi ellentétek miatt eltávolodtak egymástól, azonban ő végig hű maradt a királyi családhoz. Tudtán kívül is segíti a Koronaherceget, azonban a bizalmat nehéz megszerezni.
Jin Young-ot most láttam először és nagyon a szívemhez nőtt. Szépen építgette a karakterét és sikerült elérnie, hogy a negatívan felvázolt Kim családban legyen egy ember akiért mégis izgulunk és szurkolunk.

Kim Byung Yeon/ Kim Testőr: Gyerekkorától a Koronaherceg legjobb barátja, későbbiekben meg már a Testőre is, akiben mindenkinél jobban megbízik.Mint mindenkinek, neki is van egy sötét folt a múltjában mely a jelenére és jövőjére is rányomja pecsétjét így ő is őrlődik a helyes út megtalálása végett.
Kwak Dong Yeon-t személy szerint én már az Inspiring Generation soriban kinéztem magamnak, mivel már ott ígéretesebben hozta a karaktert, mint utána felnőtt másaként Kim Hyun Joong, és ez itt is megjelent. Azóta láthattuk őt a Modern Farmer-ben is, ahol a vígjátéké volt a főszerep, itt meg hozta a trad., harcos karakterre jellemző homályt és mégis végtelen hűséget. Szóval nagyon büszke voltam rá végig....csak így tovább! :)


Összegezve: Mindenképpen ajánlom megtekintésre, ha már a Sungkyunkwan Scandal is elnyerte a tetszéseteket. Aki fogékony a romantikára az amúgy is szeretni fogja, aki meg annyira nem, az is talál majd benne érdekes és izgalmas részeket. Bo Gum miatt meg amúgy is érdemes megnézni ;) Mint általában minden koreai sorozatnak, ennek is elég gyors a lezárása és nem kis hiányérzet marad utána, de ezt leszámítva egy tényleg jól összerakott sorozatot kaptunk.

Trailer:

>>Magyar felirat<< (Köszönet érte a Yi San Projekt elkötelezett fordítójának, Briginek)

Pontozás:
Cselekmény: 8/10
Színészek: 9/10
Zene: 9/10
---> OST lista megtalálható >>ITT<<



6 megjegyzés:

  1. Épp ma fejeztem be. Jó kis sorozat, annak ellenére, hogy a rendező tenyérbemászóan képbemászó volt, felért egy triatlonnal a szemforgatásom, míg végigvártam a könnyfakasztó közeli jeleneteket. Galamblelkűek előnyben, itt rogyásig van a percekig tartó egymásra nézés, sírva bámulás, haldoklás, merengés, és mindez olyan közelről, hogy meg lehetne nyalni a szereplők orrát.

    Park Bo Gum: mikor először megláttam, áá, mondom, túúúl kölyökképű. Na de hát.. fantasztikus a mimikája. Olyan apró rezdülésekkel képes feldobni a percekig tartó premier plan-t, hogy hihetetlen. Tisztára meghódított a végére. A legfőbb jellemzője, hogy ő olyan IGAZI herceget alakít: bátor, hűséges, kitartó, bölcs, és még kedves is. (Ha a Moon Lovers-t nézzük, ott mindegyik herceg egy beteg állat, hiába izgalmasabb a sztori)

    Hong Raon: én csak úgy hívtam őt a végére, hogy "tehénke". Akkora nagy feje van.. és azon kívül, hogy idézgeti a nagyapja, és egyéb bölcsek mondását, gyakorlatilag semmire sem képes, még arra sem, hogy leküzdje a családi vs. szerelmi konfliktusát, pedig fiúként, egyedül felnőve vándormutatványosok között, több talpraesettséget várnánk tőle. Szépnek találtam amúgy, de már unom, hogy ilyen töpszli, kerekded alakokat akarnak férfiként tálalni, és ezt megeszik körülöttük. Eh. A hercegnéjelölt már jobban elment volna szép fiúnak. Amúgy bájos párosuk volt a herceggel, nem csoda ez az őrületes felpontozás rájuk a vikin.

    Kim Yoon Sung: micsoda kémfőnök lehetett volna! :) Ez a karakter annyi rejtett érdekességet hordozott, hogy hihetetlen. Csendes, hatékony, okos, hűséges, hihetetlen akrobatikus harcos.

    A kistestőr nekem nem igazán jött be, igazából kevés arckifejezést kellett felvonultatnia.

    Összességében egyetértek a pontozással, ez a zene nekem is fennakadt az antennáimon, tényleg szuper, a történet meg bár nagyon-nagyon kiszámítható, egy idióta részt kivéve (az egyik szereplő halála, igen, teljesen logikátlanul ráadásul), és még a hangulatkeltő lezárás is kiszámítható, szépen megkomponált, jól játszó színészekkel.

    Ja, és egy spoiler: Akkor most mi a vége? A herceg és Raon örökké kéz a kézben sétálgatnak, mert akkor a rangkülönbség? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. SPOILER !!!
      Nos igen, a vége nekem is felvetett pár kérdést. Az biztos, hogy az új Király új szabályokat és egyenrangúságot akar bevezetni, de akkor sem tudom elképzelni, hogy egy szimpla ágyasi rangnál többet elért volna a lány... Szóval lehet jobb is, hogy nem tudjuk mi is lett velük igazából, mert az végképp szétlőtte volna ama bizonyos rózsaszín lufit :D
      A lány karaktere nekem is kicsit fura volt, attól eltekintve hogy végig szimpatikus is volt :D Én sem értem, hogy miért nem lett kicsivel több bátorság benne....el sem tudom képzelni, hogy élte eddig túl így.

      Yoon Sung karaktere meg egy hatalmas hasbarúgás volt. Ő volt az, aki ha nem lett volna, már az első 10 részben átveszik a hatalmat és a csaj már Kína legelőin járna. Mégis semmit sem kap a végén, szóval nagyon elbeszélgetnék a forgatókönyvírókkal. (Például én simán elképzeltem volna vele a volt Hercegnét)

      Törlés
    2. Igen, Yoon Sung karakterét illetően is egyetértünk. Óriási eredményeket ő ért/érhetett volna el. :) A volt hercegné szintén nagyon szimpi volt nekem.
      Semmi kétség, az egész sorozatból ömlik a rózsaszín nyál, és a cukros takony, de ami megmenti, az a szereplők gáncstalansága, bájossága/helyessége, és az a nagy örömteli lelkesedés, ami átvilágít végig a színészi munkán. Ez az, ami sokszor hiányzik a legtöbb rutinos színész munkájából. :)
      De ja, Raon, mint ember szimpatikus, kedves mosolya van, de mint karakter szégyenletesen sekély, teszetosza, ügyifogyi, semmilyen. Pedig micsoda lehetőséget rejtett, hogy a népfelkelő lánya és a király fia egyesítse a szembenálló feleket. :)

      Törlés
  2. Hong Raon, vagyis Kim Yoo Jung nem az Angry mom-ban a lánya? Most kezdtem el azt a sorozatot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De-de, ő az :) Most meg egy filmmel fog előrukkolni november 16-án (Because I love you [사랑하기 때문에] a címe)

      Törlés
  3. --------SPOILER-------
    Én nagyon aggódtam és imádkoztam, hogy a végét ne csesszék el úgy mint a Moon Lovers végét...:D bár a Moon Lovers vége sem volt elcseszve, csak hát valljuk be hogy nem a legszebb befejezés amit az ember elképzelhetett volna a sorozat végére... és mint kiderült hogy az aggodalmam hiába volt... Gyönyörű befejezés volt ez számomra...*~* Igaz rengeteg kérdésre nem kaptunk választ, de szerintem jobb is így, mert így mindenki elképzelhetett egy ideális választ a megmaradt kérdésekre..:-)
    Yoon Sung meg látom hogy nem csak nálam okozott nagy szív fájdalmat.... Én nem szoktam nagyon könnyeket hullajtani egy sorozatért, de Yoon Sung halála nagyon megríkatott;( Az, hogy még az utolsó lehelletével is az Ő általa legjobban szerett személyt védte, az egyszerűen: csodálatos, szívszorító és lenyűgöző....:);( Szerintem az egész történetben kulcsfontosságú volt az Ő szerepe. Ha nem lett volna, akkor bizony tényleg ahogy már írták is, hogy 10 rész után mindenki meghalt volna, átveszi a "gonosz" a hatalamat és a 2 főszerepelő is valószínűleg meghalt volna....:D
    A lány bennem is kettős érzéseket keltett mindig...:D olyan szimpatikus meg nem is... igazából szerintem a szerepe annyira fölösleges volt, hiszen mindig csak védeni kellett, mindig csak sírt és olyan erőtlen volt... de viszont a lágy mosolya és a szövegei azért tartották bennem a lelket, de nagyon erősen...:)
    Park Bo Gum egyszerűen Istenien szerepelt végig...:D Ez volt az első doramam az Ő szereplésével, viszont nagyon megfogott...:) a mosolya, a viccei és az elősadás módja... ahw *~* egyszerűen imádom.....<3
    A történetnek megvolt a maga hangulata....<3 és nagyon imádtam...<3 Szerintem gyönyörű volt a történet és a kivitelezéssel sem volt semmi probléma.:-)<3
    De amúgy így mellékesen engem nagyon érdekelt hogy mi lett aztán Han főeunuch-al..:D Nagy drámai pillanat mikor csukja be az ajtót mindezzel megvédve Hong apukát és egyermekét, viszont a továbbiakban még a király sem hiányolja, senki sem ejt róla szót...:D Meg miután elmenekültek sem mondták hogy mi volt utána az Apukájával aki miatt konkrétan az egész történet elkezdődött és miután elmenekültek az ítélőszék elől egy darab szót nem ejtenek arról hogy végül mi lett az apjával (jó a végén megjelenítik egy pár percre de azért az mégiscak más). Főleg az anyukája..:D na az anyukáját valahol elvesztettük...:D nem tudom hogy, de a végére valahogy megszűnt létezni....:D
    Így a végére hiányoltam azt a Herceg által elképzelt pillanatot, mikor hármasban Raon-nal, Byeongyeon-nal és ugye magával a Herceggel együtt a Megbánás Csarnokának udvarában együtt vannak hárman...:(

    VálaszTörlés