2017. január 21., szombat

Filmajánló: Wolf Girl and Black Prince

Cím: Wolf Girl and Black Prince, Okami Shojo to Kuro Oji (オオカミ少女と黒王子)
Rendező: Hiroki Ryuichi
Műfaj
Év: 2016
Játékidő: 116 perc

Szereplők:
Nikaido Fumi - Shinohara Erika
Yamazaki Kento - Sata Kyouya
Suzuki Nobuyuki - Kamiya Nozomi
Kadowaki Mugi - Sanda Ayumi
Yokohama Ryusei - Hibiya Takeru

Történet:
Shinohara Erika első iskolai hetéből betegség miatt kimarad és mire elkezd iskolába járni az összes lányokból álló klikk kialakítja formációit. Egyedül a folyamatosan pasiügyekkel foglalkozó lánybanda hajlandó maga közé fogadni, ezért hogy a csoportban maradjon folyamatosan hazudik nem létező pasijáról. Ám amikor a lányok elkezdik gyanítani, hogy nem is létezik a fiú lefotóz az utcán egy random helyes fiút, akit be is mutat barátnőinek bizonyítékként. A fiúról kiderül, hogy az iskolájukba jár és elég népszerű a lányok körében, és mivel kiderül a turpisság bevallja Kyouyának okait. A fiú beleegyezik hogy eljátssza a pasija szerepét, ám ennek az az ára, hogy Kyouya kiskutyájaként követnie kell a gazdi minden utasítását....
Whalemény:
A film egy mangára (és animére) épül, amik közül korábban az animéhez volt szerencsén. Tipikus iskolai romantikus sorozat a szokásos Japán klisékkel, karakterekkel. Az animét végig néztem és nem untam el rajta az agyam, viszont nem a nagyobb háttérüzenetű sorozatok közé tartozik. Nyilvánvalóan a filmbe se akartak ennél többet beletenni, hisz erősen követi az anime vonalát. Ugyan rövidebb idő miatt ki is hagy az animéből pillanatokat nem a történet rovására teszi ezt.
A főhősnő engem nagyon emlékeztetett egy kedves ismerősömre, ezért nagyon tudtam neki drukkolni. Cuki volt, a maga kreált gondjaival, ami miatt butának is lehetne titulálni, mégis másoknak ártani nem akart, ezért nálam fel is mentődött, hisz kinek nincsenek buta döntései fiatalon?
A másik főszereplő "black prince" pedig a szokásos magas fokú (ez most cinikus) Japán színészi játékkal lett előadva. Nem tudom mikor fogja belátni a Japán ipar, hogy van ami már lerágott csont és ha minden színész ugyan azokat a fejeket próbálja hozni és semmi egyedit nem adnak a karakternek halál unalmas lesz minden filmjük és sorozatuk.
Minden kliséje és kiszámíthatósága ellenére én megkedveltem a filmet, ahogy annak idején az animét is sikerült megkedvelnem. Főhúzóerő nálam a női karakter és "hányadtatásai" voltak, ami itt ugyan sokkal kevesebb időt kapott, mégis drukkoltam Shinoharának.

Sajnos a férfi szereplő és karakter majdnem semmilyensége és gyerekessége nem vitt rá, hogy írjak róla egy épkézláb karakter jellemzést. Nem utáltam a karaktert, de sokkal másabb hangsúlyt kapott rajta minden a filmben, mint a sorozatban. Emiatt itt annyira nem sikerült megkedvelnem. Kyouya nővérének megjelenése konkrétan fölösleges volt,(tipikus azonnal és feltétel nélkül támogatja a főhőst karakter) és a sütievő párharcban semmi értelmet nem találtam, mert a történetet magát semmilyen formában nem segítette elő.
Shinohara gyerekkori barátnőjének az életére való utalásoknak sem láttam túl sok értelmét, egyfajta díszlet voltak találkozásaikhoz, hogy lássuk milyen körülmények között él Shinohara legjobb barátnője. Bár... ettől magához a karakterhez nem jutottunk közelebb. Igaz az animében is így oldották meg Ayumi nagy bemutatását.

Sajnos mivel ennél több tényleg nincs is a filmben, így lényegében képtelenség róla mélyebb léptékű értékelést írni. Nagyjából olyan egyszerű a történet mint egy fapapucs.

Shinohara Erika
Mint ahogy írtam is fentebb Shinohara nagyon megakar felelni új iskolájában, ahol kénytelen egy olyan lányklikkhez csatlakozni, amit nem érez teljesen magáénak, mégis inkább hazudik, csak hogy ne legyen egyedül. Így sikerül Kyouya hálójába kerülnie.
Erika alapvetően nagyon kedves ember, aki félelmei miatt önmagával kapcsolatban sok rossz döntést hoz. Emellett egy nagyon egyszerű lány, aki szeretne normális hétköznapokat egy baráttal az iskolában, hogy ne érezze magát egyedül.

Összeségében:
Egyszer érdemes megnézni. De semmiképp nem tartozik a magas fokú művészeti ágat képviselő darabok közé, de a munka utána könnyed romantikus kikapcsolódásban bőven megállja a helyét, ha bírjuk a Japán klisé halmokat.

Trailer

Magyar Felirat indavideón fent van magyar felirattal a videó, így online megtekinthető
Pontozás:
Cselekmény: 6/10
Színészek: 5/10
Zene: 4/10 (mennyire baj ha nem is emlékszem rá? :D)

1 megjegyzés:

  1. Üdv!

    Szerintem is gyengécske lett a film. Yamazaki Kento-t, aki a fekete herceget játssza, a 2015-ös Death Note Live Action-ban láttam L-ként. Szerintem ott egy kicsit több tehetséget mutatott magából L-ként, mint itt jóképű diákként. Habár az eredeti 2006-ban forgatott L-től így is távol áll.

    Igazatok van. A főszereplő lány szerethető, s csak igazából neki van elfogadható játéka. Yamazaki csak egy oldalt mutatott: nagyon helyes vagyok, ezért ájuljatok el tőlem. Semmi mást.

    VálaszTörlés