2018. április 15., vasárnap

Ismertető: Fight My Way

Cím: Fight for My Way (쌈, 마이웨이)
Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 16
Év: 2017
Csatorna: KBS2

Szereplők:
Park Seo Joon - Ko Dong Man
Kim Ji Won - Choi Ae Ra
Ahn Jae Hong - Kim Joo Man
Song Ha Yoon - Baek Seol Hee

Történet:
Ko Dong Man, Choi Ae Ra gyerekkori jó barátok, akik fiatalon tele voltak álmokkal, azonban különböző okokból álom munkájuktól elsodorja őket az élet.
Felnővén egymás szomszédságába kerülnek és élik kínkeservvel, ám annál nagyobb zajjal mindennapi életüket. Mindkettejüknek elege lesz a mókuskerékből és elhatározzák küzdeni fognak álmaikért.

Whalemény:
Igazán szinte semmilyen meglepetést nem tartogat a sorozat. Azt nyújtja, amit a történet leírásában olvashattok. Számomra újdonság volt egy munkavállalással és annak nehézségeivel foglalkozó koreai sorozatot látni, főleg hogy szinte mindig aktuális a téma az éppen akkor kikerülő fiatalok számára. Ez tetszett leginkább benne és hogy azt üzeni, hogy mindenki merjen küzdeni az álmaiért. Ez egy igen kedves gondolat, azonban így összességében számomra valamiért kevés volt főívnek a történetben.

Természetesen kapunk romantikát is bőven, nem csak a főszereplők által, hanem a két ellenpólusként működő veterán párkapcsolatban élő Joo Man és Seol Hee személyében is. Akik teljesen más okból és elvárásokkal próbálják alakítani közös életük. Emellett, hogy tényleg ne unjuk laposra az agyunk, egy apróbb családi titkot rejtettek el nekünk, viszont számomra pont ez a szál volt a leginkább érdektelen.
A humor azonban a legtöbb esetben jószolgálatot tett mindig és működő képes is volt. Külön meg kell említeni itt Ae Ra aegyoját (hát nem túl szofisztikáltan: cukiskodását) aminek a hangjára már számos kinti idol készített rámondásos videót, annyira szürreálisan nyafis hangon adja elő. Ezekből is szemezgetve a lenti jelenet írt "kdrama történelmet", nem véletlenül. :D
Számomra főként az ehhez hasonló már már szürreális "élmények" vitték előrébb a történetet a néha laposabb események között és tette jó kikacsolódássá. A végét viszont szinte már megszokott módon sikerült brazilszappanoperásan csavargatniuk, így engem teljesen kizökkentett a korábbi lassabb eseményvezetésből és vártam, hogy majd így három résszel a vége előtt megoldódjon magától minden éppen hirtelen felmerülő akadály, hogy happy endet kapjunk a végére, hiszen ebben a műfajban elképzelhetetlen lenne egy tragikus vég.

Ko Dong Man
Taewondo zseni, aki a sportágban igencsak sokra vihette volna, ha fiatalon nem veszt el szándékosan egy döntő meccset. Dong Mant és családját megzsarolták és képtelen volt kockáztatni szerettei életét, ezért inkább önszántából elvesztette a mérkőzést. Ellenfele az évek során végül profivá vált, míg Dong Man kártevőirtóként próbálja egyenesben tartani életét, sosem feledvén ezt  az a fájó emléket. Régi edzője Dong Man nyakára jár és egy másodpercre sem adta fel, hogy a fiú visszatér majd a küzdősportok világába. Dong Man egy igazán egyszerű lélek, tele energiával és tehetséggel, amit meg kell tanulnia kihasználni. Egy nagyon szerethető figura, akinek lehet szurkolni nézőként.


Choi Ae Ra
Ae Ra képességei és agykapacitásához mérten bőven elvan látva önbizalommal, és bemondóként valódi tehetséggel rendelkezik. Mégis évek óta tengődik egy bevásárló központ információs pultjában, miközben arról álmodik, hogy a tv-ben szerepel majd egyszer. Ezért egy idő után tesz is és igyekszik megmutatni képességeit, amit az évek alatt a fiók mélyén őrzött, azonban a szakma erősen telített és nehéz hamar a csúcsra jutni benne, ezért rengeteg buktató vár rá.
Ae Ra számomra szimpatikus is volt és nem is, néha makacssága és hozzáállása kitudta verni nálam a biztosítékot, de alapvetően nem egy sablon főhősnőt láthatunk, aki csak sodródik az árral.

Összegében: Szerintem egyszer talán érdemes megnézni a sorozatot. Nem kap az ember egy wow élményt, inkább csak a megszokott romantikus, vígjáték érzést, a csontig hatoló sablonokkal, így leginkább a műfaj kedvelőinek ajánlanám leginkább.A komolyabb darabokat kedvelők nem feltétlen találják meg majd számításukat.

Trailer
Magyar Felirat
Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 8/10
Zene: 8/10

1 megjegyzés:

  1. Ühüm, nekem is hasonló véleményem van erről a sorozatról. Megjelenése után néztem meg, jónak jó, de nem annyira, amennyire sztárolták. A baráti páros rekordhosszú kapcsolata már érdekesebb volt, ugyanilyet láthattunk a Because this is my first life-ban is, amikor házassággal felér az együttlétük, de nem lépnek tovább és előre. A rivális csaj kész röhej volt, komolyan semennyire sem vehető, de a főszereplő csaj is sokszor azzal volt elfoglalva, hogy előnyösen mutassa a kamera, meg a sminkje.
    Park Seo Joon remekül játszott, mint mindig.

    VálaszTörlés