2019. március 16., szombat

Ismertető: The Guest (15+)

Cím: The Guest [손]
Műfaj: thriller, misztikus, démonűzés
Epizódok száma: 16
Év: 2018
Csatorna: OCN

Szereplők:
Yoon Hwa Pyung - Kim Dong Wook
Choi Yoon - Kim Jae Wook
Kang Kil Young - Jung Eun Chae
Yook Gwang - Lee Won Jong
Ko Detektív - Park Ho San
Yang Atya - Ahn Nae Sang

Történet:
Yoon Hwa Pyung sámán családba született különös képességgel megáldott Látóként (azaz médiumként), így gyerekkorától kezdve képes volt látni a szellemeket. A Keleti-tenger melletti kis halász faluban töltötte nem szokványos életét addig a bizonyos napig, míg egy démon fel nem tűnt, aki maga után csak megszállt embereket és sok-sok erőszakot nem hagyott.
Egyik ilyen alkalommal Hwa Pyung és családja áldozata lett a démonnak így egy sámán ördögűzést hajtott végre rajta de ez sem akart segíteni, végül papok tűntek fel, de ez is rosszul sült el. A gyermek testét ugyan elhagyta az ártó szellem, de ezzel kezdődött csak el a 20 éven át tartó harc a gonosszal.
Az ördögűzésben segédkező paptanoncot megszállta a gonosz lélek, így kényszerítve borzalmas gyilkosságokra, melynek áldozatai saját családja lett és majdnem a kisöccse is, aki csak egy épp arra járó rendőrnőnek köszönhette életét, ki saját életével fizetett ezen segítségért.
Így Hwa Pyung, a megmentett kisöccs és az árván maradt rendőrnő lányának sorsa végérvényesen összeforrt és életcéljuk lett előkeríteni azt a démont, aki családjuk halálát okozta.

Whalemény:
Ha csak 1 mondattal kéne ismertetnem, akkor csak annyit tudnék mondani, hogy: OCN és a misztikum tökéletes párosítása....kell is ennél több? Ezen csatorna már nem egyszer bizonyította, hogy minőségi tartalmat és kivitelezést tud prezentálni nézőinek, igaz ehhez a megfelelő célközönség is szükséges. Sokakat már a démonűzés is visszatartana, azonban aki bírja és érdeklődik ezen misztikum irányába is, annak biztosan el nyeri majd a "tetszését".
Fel kell készülni azonban arra, hogy erősen korhatáros, már-már inkább a 18+ karikára tenném, mivel keményebb (ön)gyilkosságok is vannak benne a szellemekkel kooperáló misztikumon felül.
Kifejezetten tetszett, ahogy 2 részes blokkonként mindig egy új sztorit kaptunk, ezáltal jutva közelebb a démonhoz, viszont közben vagy háromszor csavartak a sztorin, így néha olyan érzésem volt, mint egy Agatha Christie regényben, ahol már az egér is gyanús.
Viszont ami miatt még akár ezen véres jeleneteken is könnyebben felül lehet emelkedni, azok a színészek. Zseniális casting és zseniális kivitelezés. Mindegyik szereplő élt, ott volt, teljes erőbedobással hozta a karakterét és még az utolsó "sírásó" is azon volt, hogy 100%-ot tegyen az asztalra.
Itt emelném megint csak ki a koreai gyerek színészeket...Egyszerűen huuuu...Semmi sem tud parásabb lenni, mint egy angyali arcú gyermek démoni felhanggal a mély sötét éjszakában.

Plusz kiemelendő eleme a betétdalok voltak, akár a score részek instrumentális háttérzenéi, akár a fő OST betétdalok, mindegyik vitte a prímet.



De térjünk vissza egy kicsit a főbb szereplőinkhez is.
Kim Dong Wook / Yoon Hwa Pyung: Először vele az Along with the Gods 1-2 szériában találkoztam, ott is már volt egy stílusa, de ebben szépen kinyílt. Mind az orgánuma, mind színjátszása teljesen rendben volt, szépen fejlesztgette karakterét és a végén ez meg is hozta az eredményt.

Kim Jae Wook / Choi Yoon: Mindig szeretem komolyabb filmekben/sorozatokban viszont látni Jae Wook-ot mert egyszerűen képernyőre termett. Valahogy benne mindig érzek egy kis depresszív hajlamot, emiatt aztán pazarul tud keményebb sztorikban helyt állni. És el kell ismerni, a papi szerep itt most rá lett írva.

Jung Eun Chae / Kang Kil Young: Legutóbb vele a Return c. doramában találkoztam, mely a tavalyi év best-je lett nálam és nagyon örülök, hogy mindig ilyen jó sorozatokkal találják meg a színésznőt, mert minden oldalát képes így megmutatni. Míg az előző doramában egy utolsó mozdulatáig példás koreai anya volt, addig itt egy fékezhetetlen, csökönyös nyomozó, aki az utolsó véréig ráharap kiszemelt gyanúsítottjára és kiáll bármilyen helyzetben saját magáért és a hozzá közelállókért is.

Összefoglalva: Aki nem riad vissza a témától, annak mindenképpen egy próbát megér. Amennyiben látta már előtte a The Priests c. filmet, akkor már tudhatja, hogy kb mire is számítson. Aki viszont most merészkedne a filmipar ezen szegletére, annak az első rész után már biztosan eldől, hogy falni fogja vagy éppen befalazza a képernyőjét, nehogy éjszaka valaki beköszönjön ;)

Trailer



Magyar Felirat 


Pontozás:
Cselekmény: 8/10
Színészek: 10/10
Zene: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése