2012. április 12., csütörtök

Ismertető: Marry Me, Mary, avagy Mary Stayed Out All Night


Nem rég végig nézntem eme sorozatot. Mielőtt neki álltam volna, utána kerestem a neten, hogy tudjam mégis mire vállalkozom, mert csupán Jang Keun Suk miatt nem lennék képes végig nézni egyetlen sorozatot sem, bármennyire csípem is a fejét.
Találtam is egy jó kis blogot >>itt<< Ahol eléggé lehúzták az egészet, így félve bár, de neki álltam.

Műfaj: Romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 16
Csatorna: KBS2
Év: 2010
Főbb szereplők: Moon Geun Young, Jang Geun Suk, Kim Jae Wook, Kim Hyo Jin, Park Joon Gyu, Park Sang Myun
Több infó: >>itt<<

Alapsztori:
Wi Mae Ri az adósságokban vergődő apjával él, aki igencsak megnehezíti mindkettejük életét. Mae Ri apja ezt a szituációt úgy próbálja megoldani, hogy egy régi cimborája fiához kívánja nőül adni egyetlen lányát. A cimbora természetesen dúsgazdag és a fia (Byun Jung In) sem a csúnya kategória, így elvileg sok kifogása nem lehetne Mae Ri-nek. Azonban ki akarna egy elrendezett házasságot, egy olyan sráccal, akit nem is ismer, ezért arra kéri az igencsak csóró rocker srácot (Kang Moo Kyult) hogy legyen az álférje. Ezzel indul el egy 100 napos megállapodás, miszerint Mae Ri-nek dönteni-e kell majd a két srác között a 100. nap végén. Ha Moo Kyult válassza az apja a haját tépi - Mae Riét is, nemcsak csak a sajátját - és oda lesz a pénz, míg ha Jung In-t lehet sosem lesz boldog.


Vélemény:

Számomra is elég érdekes volt, az elrendezett házasság dolog, és hogy ezt hogy a francba tudná ráerőltetni bárkire a családja. Mindegy... Túlléptem rajta. Végül is egy koreai sorozatról beszélünk, láttam már ennél cifrább dolgokat is. :D

Egy ideig elég élvezhetőnek volt mondható a sztori. Aranyos volt a sok vita, meg huzavona, Moo Kyul és Mary között. Meg akadt bőven vicces jelenet, és minden olyasmi, ami a dorama kedvelőket le tudja kötni. Akik szeretik a jaj, mikor jönnek már össze sztorikat, annak nagyon ajánlom. Viszont a történet lendülete erősen visszaesik miután kiderül kit is szeret valójában Mary. Ezután kezdődik nemcsak a szereplők további szenvedése, hanem a miénk is. Nem volt benne igazi probléma, sem pedig titok, amit el kellett volna rendezni, vagy meg kellett volna tudnunk. Sokkal kevesebb résszel egy végig élvezhető sorozatot kaptunk volna.
Jung In és Mary közös háttere gyenge lett, viszont Moo Kyul régi szerelmének a szála (azaz, hogy összejönnek-e, vagy most kibe is szerelmes a folyton durcás rocker, kellően titokzatos lett, így volt min aggódni :D)
Talán a sorozatban a legrosszabb és egyben legbosszantóbb dolog apukák hajthatatlansága volt. Igaz, hogy ez adta a történet bonyodalmát, de mint írtam egy idő után már teljesen fölöslegesen kapálóztak a gyerekeik ellen. A végére már csak arra tudtam gondolni, hogy dobjanak már rájuk egy bombát, mert nem bírom tovább elviselni őket.
A színészek viszonylag ügyesek voltak, de nem ezért adnék Oscart Jang Geun Suknak. Jae Wook karaktere pedig számomra túl merevre sikerült, és újra elsütötték vele a japán vonalat.
A zene pedig megadta a sorozat hangulatát és élvezhető számok is voltak.
My bus: elsőre egy elcseszett rock számnak tűnt, utána elég fülbemászó lett.
My precious:

Felirat: http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_90529.htm Nippon Fansub 10/16
http://azsiaekkovei.hu/kdorama/marry-me-mary 16/16


Pontozás:
Cselekmény: 6/10
Színészek: 7/10
Zene: 9/10

2 megjegyzés:

  1. Én is félve vágtam bele, a negatív kritikák után. :)
    A forgatókönyvíró a 11. rész után otthagyta, az utolsó részt Jan Geun-suk írta... ajjaj.
    Ahhoz képest nem volt rossz. Sőt, egész élvezhető volt, azt mondhatom, hogy a 12. rész, amikor a két fiú egymást froclizza az egyik legmulatságosabb volt. Az apukák is finomodtak, nem mondták folyton, hogy "de jó, hogy nászok leszünk" és "alig várom az esküvőt" meg ilyenek, Oská-nál(Secret Garden) nem bírtak idegesítőbbek lenni. A rocker anyukája és Mary apja pedig vicces veszekedéseket produkáltak.
    Ami negatívum volt nekem ebben a sorozatban, az Kim Jae-wook meg a karaktere. Első ránézésre szép, mint egy elf, de ne forduljon oldalt, mert kétdimenziós, mint egy A4-es lap. Színtelen, szagtalan, borzasztóan rosszul játszik. Azt mondanám, tehetségtelen, de az utolsó harmadban jobban alakított. Öltönyben alszik, na igen, a ruhákat, frizurát, sminket viseli, de nem hordja, és úgy megy, mint akinek rögtön összeakadnak a botsáskáéra emlékeztető virgácsai, tehát, mint egy modell. Borzasztó.
    Szerencsére a végére új színek jutnak neki is, amitől jobb lesz az egész karakter, és lazább.
    Mary pedig valóban úgy néz ki, mint akinek elrontották a szemkerekítő műtétjét, amikor egyszerre dülleszt és bandzsít az nem kicsit fura.
    Összességében egy átlagos (a zenei betétek miatt pedig jobb, mint a Descendants), jól nézhető sorozat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, itt tényleg kicsit merev volt Jae Wook is és maga a karakter is. Nem volt benne elég mélység, nem volt kidolgozva rendesen. Inkább a két főszereplőre koncentráltak.

      Nem is tudtam hogy a végét JKS írta! Köszi az infót. :D

      Törlés