2013. január 16., szerda

Ismertető: Rooftop prince

Idei második doramám igazán jó választásnak bizonyult. Korábban írtam, hogy ezt a doramát mindenhol dicsérik, és mivel csak ez volt hirtelen a gépen ezért ebbe kezdtem bele. Lássuk:



Cím: Rofftop prince
Műfaj: fantázia, romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 20
Év: 2012
Csatorna: SBS
Szereplők:

Micky Yoochun - Lee Gak / Yong Tae Yong
Han Ji Min - Park Ha / Bu Yong
Jun Min Seo - young Park Ha / young Bu Yong
Lee Tae Sung - Yong Tae Moo
Jung Yoo Mi - Hong Se Na / Hwa Yong




Történet:
Lee Gak a korona várományosa és apró fiúcskaként egy gyönyörű lányt szeretne elvenni feleségül. Az apukájának se kell több, rögvest kerít neki egy asszonykát.
Bu Yong és Hwa Yong testvérek. Hwa Yong mindenáron hercegnő szeretne lenni, de apja a húgát Bu Yongot szánja a herceg feleségének. Azért hogy elérje, amit akar Hwa Yong "véletlenül" (naná, hogy nem) megégeti húga arcát, aki így nem csak nem lesz a herceg felesége, de bónuszként egész életére kapott egy heget az arcára.

A házasság után pár évvel a herceg hiába ápol jó viszonyt feleségével, sógornőjével mindig örömmel beszélget, különböző feladványokat talál ki, egyszóval nagyon jól kijönnek, ami a hercegnőnek egyáltalán nem tetszik.

Később a hercegnőt holtan találják a palotához közeli tóban. A herceg (Lee Gak) nem nyugszik és eltökéli, hogy utána jár az általa feltételezett gyilkosságnak. Segítségként felkeres három a "szakmájában" profi férfit: Song Man Bo-t, akit csodagyereknek tartottak, de mivel egy ágyas fia volt, nem tudott hivatalnokként vizsgát tenni, és korábban megoldott már egy gyilkossági ügyet, Woo Yong Sool-t, a kiváló harcost, Do Chi San-t, aki a palotában eunuchként túl szoros kapcsolatba kerül a giszengekkel, viszont így minden pletykát ismer. Ők négyen kezdnek nyomozni a gyilkos után, a nyomok egy emberhez vezettek, és a keresésére indulnak, de üldözni kezdik őket, a négyes fogat pedig egy "csoda" folytán megmenekül, de nem akárhogy. 300 évet ugranak előre az időben.

A fenti eseményekkel párhuzamosan láthatjuk a 300 évvel későbbi időt, amikor Park Ha és Hong Se Na ( Boo Yong és Hwa Yong reinkarnációi) szülei összeházasodnak. Se Na nem tud megbarátkozni mostoha kistestvérével. (és nem is akar) Hogy megszabaduljon tőle, hagyja hogy Park Hát elvigye egy teherautó. 

Pár évvel később Park Ha felnőtt és amerikában dolgozik, ahol Tae Yong ( a koronaherceg reinkarnációja) meglátja a lányt és barátja (Tae Moo) unszolására egy képeslapra írt szöveggel randira hívja. Erre azonban sosem kerül sor, mert még aznap Tae Moo egy verekedés során a vízbe bokszolja Tae Yongot, akit nem ment ki, hanem hagy meghalni.

A szálak végül Koreában futnak össze, amikor Park Ha szüleit kutatva hazaköltözik (csak a mostohaanyját és testvérét találja meg, mert édesapja meghal) és megjelenik a lakásában a négy időutazó, aki a hercegnőt és annak gyilkosát próbálják előkeríteni.

Whalemény:
A sztori már már brazil szappanopera szerűen bonyolult, és tele is van ehhez hasonló véletlenekkel, drámával, de talán ezért is működik annyira 20 részen(!) keresztül. Én néha a 16 részt is iszonyatosan soknak érzem (lásd BOF-_-" bár az több rész volt) de ennél a sorozatnál egyáltalán nem éreztem, hogy istenem ennek sose lesz vége? A gonoszkarakterek kellően gonoszak és megátalkodottak, hogy mindig kavarják a khm. :) A főhősök pedig végre nem azok a jaj nem is tudom mi történik körülöttem, és egyébként is olyan h*lye vagyok, hogy két dolgot nem bírok összerakni, hanem végre kezükbe veszik a gyeplőt és oda csapnak ők is, nem hagyják magukat félrevezetni, sőt néha ők vezetik meg ellenségeiket. Hát ezért izgalmas ez a sorozat.


A Herceg karaktere teljesen kész. :D Nem imádni való, de nem is tudod utálni. Nem az a kifejezett dög típus, de mivel ő a korona várományosa ráragadt a felsőbbrendűség érzés, és szeret parancsolgatni még ha 300 évvel később már teljesen más szokások uralkodnak. Emellett képes a gondolkodásra, nyomoz és tesz azért, hogy megoldódjon a rejtély.

A herceg hármasfogata: ők külön bejegyzést érdemelnének, mert annyira viccesek, és sok színt vittek a sorozatba. A kedvencem közülük a sosem tudja kifejezni magát, és általában szótlan harcos: kék, azaz Woo Yong Sool, aki mindenen halálosan komoly fejjel tapsol és bárkit lever. :D



Park Ha: nem egy huh, de nem tudok magamról és a világról, és amúgy is full elesett vagyok, akit folyton bántanak karakter, hanem egy kicsit tökös csaj, aki szinte mindenből megtud élni, bármit elvállal, emellett jobban gondoskodik a mostohaanyjáról, mint a testvére.




Hong Se Na: bah... ő a tipikus jaj mindig belesodródik a gonoszságba, de ugyan akkor ő is legalább annyira elakarja követni. Bőven bosszantó a csaj, és bosszantott is. Amiket képes volt művelni... (talán jobban is "utáltam" mint Tae Moot, mert Tae Moo legalább mindent szándékosan tett és nem bőgött sokat, hogy jaj mit tettem) mégis én azt vártam, hogy Se Na valamilyen feloldozást kap a végén, ami be is jött. Akármennyire utáltam, megoldották úgy az ő sztorijának a végét, hogy azt mondjam, nah gyerekek ez szép volt.

A sorozat végét azonban nem tudták így megoldani. Számomra a Rooftop prince egy baromi jó sorozat, tele fordulattal, izgalmakkal, "akcióval", nem túl szenvedett szerelemmel és humorral, mégis a vége... Hát életemben nem láttam doramát még aminek ennyire rossz vége volt.

Spoiler a dorama végéről:
Most komolyan az a vége, hogy Park Ha összejön Tae Yonggal, míg Lee Gak 300 évvel korábban elégedjen meg a nő emlékével? Jó, kicsit csavartak rajta és oda rakták nekünk a herceget, mintha 300 évet várva, végre "összefutott" volna Park Hával. No comment...

A zene kifejezetten tetszett, főleg egy szám, amit rogyásig lehet hallgatni:
És hogy még egy óriás csavart kanyarítsak a bejegyzésem végére, ajánlom ezt a sorozatot: az izgalmak, fordulatok és a humor miatt. :) Ne törődjetek a pocsék véggel. :D

Felirat: Ázsia ékkövei

Pontozás:
Cselekmény: 10/9
Színészek: 10/9
Zene: 10/9

4 megjegyzés:

  1. A great korean drama series
    to watch. Definitely worth watching

    VálaszTörlés
  2. Én úgy értelmeztem, hogy egy másik életben kaptak egy esélyt. 300 év múlva is hasonló események mentek végbe (ezért is tudta kideríteni az igazságot, egy nap alatt. Ha jól emlékszem akkor este ugorták át a szakadékot és két napra rá, már le is csaptak az árulókra). És ami az előző életben nem sikerült az most beteljesült. A múltban a vasalós baleset tett keresztbe míg a jelenben a hajó baleset. Szerintem ha az nem történik meg akkor a főszereplők már Amerikában összejöttek volna. Úgy volt tökéletes a vége ahogy volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. huh azta, ez nagyon bölcs meglátás:DD eszembe se jutott, de igazad van!

      Törlés
  3. A sorozatot a Goblinhoz tudnám hasonlítani. A "természetfeletti találkozás", a kellőképpen elegendő humor és a gyönyörű szerelmi történet.
    A végében viszont eléggé csalódtam, ahogy a Goblinéban is. Spoiler:Nem hiszem, hogy nem tudtak volna írni a koronahercegnek egy boldog befejezést, komolyan csak az emlékeket lehetett meghagyni? A Goblin végéhez vegyes érzelmek fűznek valahol jó is meg nem is.
    A karakterekről csak annyit, hogy úgy voltak tökéletesek ahogy voltak. Nem beszélve a fiúk jóképűségükről. Szerintem sorozat nézés közben egy kisebb Balaton képmása jelent meg a képernyő előtt.
    A zenék szerintem is eszméletlen jóra sikerültek, ha nem került rá a telefonomra az összes, akkor egy sem.
    Én is csak ajánlani tudom a sorozatot, kedvenceim közé küzdötte fel magát.
    Üdvözlettel: Shimshim

    VálaszTörlés