2013. február 27., szerda

Ismertető: Arang and the magistrate

És mondá az Úr: Írj sorozat ismertetőt. És a 7. napon megtörtént a csoda.

Műfaj: Fantasy, komédia, romantikus, melodráma
Év: 2012
Epizódok: 20+1
Csatorna: MBC
Szereplők:
Lee Joon Gi - Eun Oh
Shin MinA - Ah Rang
Yun Woo Jin - Choi Joo Wal
Több infó: >>itt<<


Történet:
Eun Oh (Lee Joon Gi) éli a megszokott "elhagyott az anyám és csak azért is megtalálom" életét.  És nem mellesleg látja a szellemeket. A város elöljárója lesz Ah Rang (Shin MinA) segítségével, de a hivatalnokok remélik, hamar másvilágra kerül az új vezető. Sajnálatukra ez nem igen akar megtörténni, így segítséget tud nyújtani Ah Rang-nak, aki a halála után a földön ragadt szellemek sorát gyarapítja. Egy különlegessége van a lánynak, nem emlékszik a földi életére. Arra se, hogy hogy hívták vagy a halálára, pedig a szellemek mindenre emlékeznek előző életükből. Egy hajtű köti össze a földi léttel, ami viszont Eun Oh anyjához kapcsolódik. Eun Oh azt reméli, ha segít kideríteni a kelekótya szellemlány múltját, rájön az anyja miért hagyta el 10 éves korában.


Whalemény:
Most egy igen népszerű sorozatot húzok elő a kosárkámból, aminek a megnézése olyan kérdéseket és gondolatokat vetett fel bennem: "Ez népszerű? A pasi arcával mi lehet, arc roncsolásos gázolás vagy elrontott plasztikai műtét? Oké, hogy cuki a csaj, de miért ugyan azt a karaktert adja, mint az előző sorozatában? Uncsiiiiiiiiii~~~"
Előre szólók, nem néztem végig a sorozatot. A 11. részig tartott a cérnám, de akkor elszakad és nem volt kedvem csomót kötni rá.

Kezdjük ott, hogy Shin MinA miatt kötelező darabnak éreztem. A My girlfriend is a gumiho-ban nagyon aranyos párost alakított Lee Seung Gi-vel. A karaktere is szerethető volt, egy bizonyos pontig, de Ah Rangként nem tudott nagyobbat vagy más alkotni. Szinte majdnem ugyanaz a játék és karakter, semmi többet nem láttam benne. Sajnos, már itt veszített pár pontot a sorozat.
A történet maga egész jó lenne: Egy szellem, akin az Istenek segítenek, hogy egy nagyobb gonoszt le tudjanak győzni. Kis varázslat, kis akció és kis szerelem a történelmi sorozatokhoz méltó mennyiségben. Ez egy marha jó sorozat lehetett volna.

Valahogy számomra/unkra nem érte el az áttörést. A történet egy szélcsendben álló felhőnél is lassabb. Amikor a 8. résznél azt gondolod, hogy most már túl vagy a nehezén, jönnek az érdekes dolgok, kicsit gyorsabb lesz... fenét. Még lassabb és vontatottabb történetet kapunk. Persze vannak benne értékelendő jelenetek (a barlangos, vagy a kaszások megjelenése), meg értékelhető karakterek (a béna sámánnő vagy Eun Oh szolgája), de összességében semmilyen elvárásomnak nem felel meg, pedig már nagyon leadtam a színvonalat, amikor éreztem, hogy ez nem gyors menet lesz. Akik még aranyos foltocskái voltak a sorozatnak, azok az Istenek. Merőben más volt, úgy hogy meg is jelentek és láthattuk milyen személyiségük van, nem csak fény vagy távolból jövő hang alakjában irányítják a szereplőket.
Aki megszeretné nézni az bátran tegye meg. Egy jó kritikát kapott sorozat, szóval lehet nektek nem is lesz olyan rossz, mint ahogy fentebb leírtam, de a lassú eseményekre lélekben készüljetek fel.

Még két dologra kell kitérjek. Az egyik a szerelmi szál. 11. részig semmi, de semmi nem történik a szereplők között. Még a szikráját se látod a lánynál a szerelemnek. A pasi már erősen kacsingat a lányra, viszont ha jósolnom kell, nem hiszem, hogy ennél jobban ki lesz bontva a kapcsolatuk. Oké, egy minimálisan azért fogtok biztos kapni valamit, de az a nesze, eddig nem kaptál semmit, itt a csont rágjad. Az meg roppantul meglepő, hogy az MBC díjátadóján Best Couple díjat kaptak. Tényleg nem tudom, hogy mire.
A másik a főszereplő Lee Joon Gi. Kevés olyan színész vagy Kpop énekes van, akit élből nem szeretek, de ő közéjük tartozik. Ez lehet a My girl-nek is köszönhető, amiben megismertem. Megfejthetetlen számomra, mi szép vagy jó van benne. Ő ezzel a sorozattal tért vissza hivatalosan is a katonaságból, talán ezért is kapott akkora felhajtást.
Többször is nekiugrottunk ennek a sorinak, de nekünk nem ment tovább. Reméljük, ti több izgalmat láttok benne, mint mi. Ha más a véleményetek nyugodtan kötözködjetek hozzászólásban :)

Trailer:
Felirat: Ez az első magyar közösségi dorama fordítás. A feliratot D-addicts-on, de Ázsia ékkövein is megtalálhatjátok.

Pontozás:
Cselekmény: 4/10
Színészek: 5/10
Zene: 4/10

12 megjegyzés:

  1. Amúgy ha végignézed, szerintem nem fogsz csalódni, de talán ezt csak én hiszem. Szerintem jó lett és Lee Jun Ki-t is szeretem.

    VálaszTörlés
  2. A cégére sok benne a romantika. Személyem szerint én szerintem egy nagyon jó sorozat lett. De talán azért sem tudod elfogadni, mivel egy modern koreai sorozattal hasonlítod össze. Nem szabad. És ha adhatok egy tanácsot, nézd meg az Iljimae (nem a return of iljimae) című sorozatot, és biztos vagyok benne, hogy abban megváltozik Lee Jun Ki-ról a véleményed.
    Ez a sorozat több értéket (Az Arangra gondolok), mint amit egy modern sorozat adhat, csak el kell fogadni, és nem szabad feladni!

    VálaszTörlés
  3. Hmm... Sora nevében nem tudok nyilatkozni, de én nem hasonlítom modern sorozathoz. Szerintem ő se hasonlította őket, csak Shin MinA játékát.
    Láttam pár tradicionálisat, és nem az volt vele a bajom, mert szeretem a tradicionális sorikat is. :) Maga a történet szerintem baromi érdekes lett volna, de egyszerűen túl lassan csordogált, (pl: asszem a 11-es részben csak körbe körbe futottak és de közben semmi nem történt) plusz nem fogtak meg a karakterek sem.
    Az ajánlásod felrakom a dorama listára. :D Van már mit megnézni. :D
    Mik a te kedvenceid?

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök neki, hogy neked tetszett!
    Írtam is, hogy több esélyt is kapott, de ami nem megy nem kell erőltetni, akármennyi értéket is ad.
    Semmi bajom a tradicionális sorozatokkal, sőt az egyik kedvencem az. És elég nagy bűn lenne a modernt és a tradicionálisat összehasonlítani :)

    Az ajánlást köszönöm :3 Megfogom nézni! Ki tudja, lehet tényleg máshogy nézek majd rá :)

    VálaszTörlés
  5. Lee Junki egy álomszép pasi és hozzá remek színész, az Iljimae-t tényleg meg kell nézni, mert ott fergeteges (és álomszép). Ugyancsak ajánlom A király és a bohóc c. filmet, amivel Junki annak idején berobbant a köztudatba. Nem volt véletlen, és nem csak a szép arcának köszönheti. Persze pasik terén ízlések és pofonok, nekem ő nagyon bejön, gyönyörűek a szemei. Szerintem a seregben sokat fogyott, és így beesettebb itt az arca, meg talán a nagyon rövid haj sem áll annyira jól neki, a korábbi kicsit húsosabb formája jobban bejön, és az Iljimae-ben tényleg nagyon gyönyörű, az egész palit úgy ahogy van, én hazavinném, a colgate-mosolyával és az elképesztő koreai szemeivel együtt (amúgy nem volt plasztikázva, azon kevés koreai sztárok egyike, aki all natural. Hál'istennek. Meg is sértődnék rá, ha double eyelid műtétet merne csináltatni a hetedhéthatárra szóló gyönyörű koreai szemén. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet jó színész, de számomra ő inkább a soha az életben nem néznék rá kategória. A hideg ráz tőle. De hát ízlések és pofonok. :D

      Törlés
  6. Én végignéztem, és imádtam. :D Szerintem baromi érdekes volt a sztori, a karakterek izgalmasak és szerethetőek voltak. Lee Jun Ki az egyik nagy szerelmem. (Én is a My Girl-ben ismertem meg, de utána az Iljimae-ben levett a lábamról, elképesztően szép (!) pasi. Olyan szeme van...ahh...belehal az ember :D)
    A zenéket szerettem, nekem kifejezetten bejött, hogy egy modern rap szám ment a harcos jelenetek alatt. Lee Jun Ki az életben is remek harcművész, és nagyon jól megcsillogtatta ezt a tehetségét itt a drámában is. Azért nem untam a sokszor 4-5 perces harcjeleneteket, mivel látható volt, hogy nem kaszkadőrrel csinálták őket. Néztem egy interjút is utána, ahol elmondta Lee Jun Ki, hogy amit lehet (és nem túl veszélyes a forgatás további folytatása érdekében), mindent ő csinál, mert hiteles akar maradni.
    Szerettem azt is, ahogy a romantikus szálat kibontották. Mindketten tudtak a másik érzéseiről, de egyszerűen nem léphettek, hiszen egyértelmű volt, hogy egy szellem és egy ember kapcsolata sehová sem vezethet...maaaajd az egész meg lett variálva. Szerintem nézd végig, ha van egy kis időd.
    Engem kifejezetten lenyűgözött, hogy egy történelmi környezetben kapunk túlvilági témát.
    SMA játéka nekem tetszett, szerintem más volt, mint gumiho-ként. Szerintem erősebb, akaratosabb, céltudatosabb volt, kevésbé naív, mint Mi Ho-ként.
    Az egyetlen "problémám" az volt, hogy nem sok kémiát éreztem a főszereplők között. Inkább bátyó-hugica kapcsolatot éreztem, de nyilván ez nem von le a színészi játékukból egy cseppet sem. (Míg a My girlfriend is a gumiho esetén rengeteg kémia volt, itt sajnos kicsit kevesebb)

    Nálam biztosan benne van a top drámákban. :D

    VálaszTörlés
  7. Én bizony szerettem ezt a sorozatot. Persze úgy nehezebb végig nézni, ha nem kedveled a férfi főszereplőt!:) Hmm, ha esetleg A király és a bohóc, ill. az Iljimae nem jött be, akkor a Two Weeks-szel tehetnél egy próbát, itt nem a szépfiú dominál, hanem apát alakít (egyébként a lányát szerintem imádnád). Én is éreztem, hogy a katonaság megviselte, nyúzottnak tűnt, hiányzott belőle a korábbi szinte áradó energia. Egyébként a szeméről írta vki, hogy „nemzeti kincs”, tényleg az!:)

    Én nem érzékeltem túl lassúnak a sorozatot, inkább élveztem a különlegességét, az apró momentumokat, a sámánlány pedig szabályosan elvarázsolt, nem lehetett nem kuncogni.

    Micsoda ötletek? Badukot játszó istenek, vhogy érezni lehetett egy kis invitálást, gyere, játssz velünk, az élet, a sors egy játék… és ez a sorozatra is vonatkozik, játszani akar velünk…

    üdv, edimir

    VálaszTörlés
  8. Nekem nagyon tetszik ez a sorozat!!!LJG meg ki az aki nem szereti?Habár olvastam ilyen hozzá szólást is.Remek szinész és nagyon helyes arca van és az a mosoly én is haza vinném úgy ahogy van.

    VálaszTörlés
  9. Edimirnek: Az Iljimae-ben a mostohaapja mondta LJG-nek, hogy a szeme nemzeti kincs. (Lehet, h. máshol is szó volt róla, én ezt láttam). Az Arang megtalálható a videán v. az indavideon? Ha angolul van meg, az sem baj, kérlek, írjátok meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Én mozim oldalon megtalálod, ha eddig nem leltél rá :)

      Törlés
  10. Lee Joon Gi rajongó vagyok. A szeme, mosolya, hangja, mozdulatai, mindenét imádom. Nem is tudom, hogy abból a pici édes kis szájából hogyan tud olyan gyönyörű mosolyt elővarázsolni!? Én is beállok a sorba a hazavitelt illetően. 😁
    Igazából nem az Arang a kedvencem tőle, de még a kezdet kezdetén láttam így nem szólhatom le nagyon. Bár a Moon Lovers volt az első amit egyáltalán koreai sorozatként megnéztem, úgy érzem irtó jó inditás volt a részemről, mert egy életre maradandó emléket hagyott bennem.
    Maga a story valóban lassú kibontakozású, de kedves és szép végű.
    Lee Joon Gi-nek valóban jobb az Iljimae karaktere. Imádtam benne!!!
    A Two Weeks Tae San-ja is jó karakter volt neki, de a modernebbek közül a Flower of Evil-ben szerintem fergeteges. Hihetetlenül jól alakította a szerepét. Na ott Moon Chae Won-al igazán remek páros voltak! Engem bezsebeltek maguknak.
    Kíváncsian várom az Again My Life-ot! Már csak pár nap.💖

    VálaszTörlés