2013. június 12., szerda

Ismertető: Bad Guy


Cím: Bad Guy
Műfaj: thriller, melodráma, misztikus
Év: 2010
Epizódok: 17
Csatorna: SBS
Szereplők:

Kim Nam Gil - Shim Gun Wook
Han Ga In - Moon Jae In
Kim Jae Wook - Hong Tae Sung
Oh Yun Soo - Hong Tae Ra
Jung So Min - Hong Mo Ne


Történet:
Moon Jae In élete nehéz szakaszát éli, egy viszonylag gazdag család fiához készült hozzámenni, de az inkább egy másik nőt választott, mert Moon Jae In szülei egyáltalán nem gazdagok, mondhatni senkik. A lány a Haesin csoport újonnan megnyíló galériájának művészeti tervezője, és el is határozza, hogy meghódítja a Haesin csoport zabigyerek örökösét, ezzel biztosítva magának a csinos ruhákat és a gazdagságot. (már szimpatikus a női főhős nem de? xD)
Shim Gun Wook egy kaszkadőr, aki egy jól irányzott ejtőernyős landolással bemutatkozik a Haesin csoport női örököseinek, és a fiatalabb (Hong Mo Ne) szívét azonnal meg is hódítja.
Azonnal kiviláglik, hogy nem merő véletlenségből landolt pont előttük. Gun Wook egy régi sérelméért akar bosszút állni, és felforgatni a Hong család összes tagjának életét.

Whalemény:

Eszméletlenül és frenetikusan jó.... lenne ha! Nem zúzták volna szét a sorozat végét. Egy igazán jól felépített és kigondolt sorozat a Bad Guy, ami végig megtartja az emberekben az érdeklődést, annak ellenére, hogy néha tudjuk mi fog következni. Én tövig rágtam sokszor a körmöm. Mégis a vége annyira összecsapott volt, hogy csak pislogtam. Gondolkodtam abban, hogy mivel a részek száma 17, ezért lehet, hogy elfogyott a forgatásra szánt büdzsé és ezért csapták össze, mert sok jelenet kidolgozatlansága erre utal. Most azok akik látták ne higgyék, hogy azzal van bajom, hogy nem lett happy end, (igen, most elárultam, nem fogtok mosolyogni a végén, ha megnézitek) hanem olyan szemszög váltáson estünk át,(nagyon háttérbe szorult Gun Wook) és olyan gyorsan lecsengtek események, amiknek talán kellett volna még 3 rész.

Ennek ellenére én mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg. Tényleg zseniális sorozat. A főszereplők tele vannak hibákkal, amiken túl mégis lehet őket szeretni, lehet értük izgulni, és igazából ettől emberiek, nincsenek cukormázasan idealizálva. Olyan nem várt és várt fordulatokat vágnak hozzánk, hogy észre se vesszük és vége.
Négy szereplőről szeretnék szólni röviden:

Shim Gun Wook:
A történet főszereplője, aki merő titokzatosság és életfájdalom. Az egész életét a bosszúnak szentelte, és képtelen ettől elszakadni, ezért elmarja maga mellől azokat is, akikkel tovább élhetne, boldogan. Ugyan akkor egy igazán rendes ember, mert elviccelődik az utcán egy vadidegen diákkal, kosarazik gyerekekkel, segít sok emberen maga körül, mégsem képes a bosszú szorításából kilépni.

Moon Jae In:
Jea In a mi pénzhajhász, de jó lelkű főhősnőnk. Igazából nem értettem a nagy pénzimádatának okát, nem éltek olyan körülmények között a testvérével, hogy ez annyira alá legyen támasztva, mégis képes volt Hong Tae Songot a legvégéig etetni, majd végül félig meddig győztesen kikerülni a vitából... ezt tanulni kéne, komolyan. Gun Wooknak azonban mégis mindig "meg bocsánatot", megértette őt, így ez a kettősség benne is megtalálható, mint Gun Wookban, talán ezért illenek össze.
Han Ga Intől eleinte a The moon that embraces the sun  után nem vártam sokat. Ott valami borzalom, amit alakított, itt se szerettem meg, de legalább nem lettem rosszul, ha csak ránéztem. :D

Hong Tae Song:
Nem számítottam sokra a modellből lett színésztől, de ebben a sorozatban meggyőzött. Az ő karaktere esett át a legnagyobb fejlődésen. Amikor mindenki boldog volt ő akkor élte a legrosszabb korszakát, viszont amikor minden borult körülötte ő kezelte a legfelnőttebb módon a dolgokat és a végén elkönyveltem, hogy ő egy igenis jó karakter, minden hibájával együtt.

Akit mégis csak meg kell említenem az Shin asszony, akinek köszönheti az egész család a kálváriát és most spoiler következik, szóval az ne olvassa el, aki nem látta még a sorozatot:
Így véget még nem kapott gonosz főhős. Megölt több embert, mégis ahogy ő mondta "Ő győzött" és a végén még ki is engedték óvadék fejében és boldogan tapsolhatott lánya igazgatói kinevezésén, ahogy azt akarta, tehát igazából minden úgy alakult ahogy neki jó. Most merje valaki azt mondani, nem pocsék a vége... bah...


Nézzétek meg! Kötelező darab! :D

Pontozás:
Cselekmény: 9/10
Színészek: 9/10
Zene: 10/10

4 megjegyzés:

 1. Szia!

  A vége valószínűleg azért lett összecsapva (nem voltak kidolgozott jelenetek), mert Kim Nam Gil bevonult katonának mielőtt leforgatták volna a sorit, ezért testdublőr helyettesítette.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. OMG! :O Akkor hát itt a titok nyitja. Sajnálom, hogy így alakult, kár volt a sorozatért. :/

   Törlés
 2. Életem legjobb sorozata!!! Jobban nem is fogalmazhattad volna meg! Hasonlóan vélekedünk róla :) Sorozaton ennyit még sosem sírtam. Kim Nam Gil és Kim Jae Wook alakítása a legjobb benne!! És nem tudom hogyan csinálták, de egy ennyire mocsok, lelkiismeret nélküli karaktert, mint Shin asszony létrehozni...ez durva. Így 3 év elteltével nem találtam jobbat, mint ez a dráma. Én is mindenkinek ajánlom! :)

  VálaszTörlés