2013. szeptember 21., szombat

Ismertető: Flower boy next door


Cím: Flower boy next door
Műfaj: romantikus, komédia

Év: 2013
Epizódok: 16
Csatorna: tvN
Szereplők:
Park Shin Hye - Go Dok Mi
Yoon Shi Yoon - Enrique Geum
Kim Ji Hoon - Oh Jin Rak / Oh Jae Won
Park Soo Jin - Cha Do Hwi


Történet:
Go Dok Mi elzártan él kis lakásában és könyvek lektorálásával foglalkozik. A lehető legkevesebb időt tölt emberek között, ezért sosincs túl sok időt az utcán. Kedvenc időtöltése a szemközti épület férfi (Han Tae Joon) lakójának kukkolása, akibe fülig szerelmes. Egyik nap Tae Joonhoz beköltözik a hihetetlenül élénk (hát ez elég gyenge megfogalmazás, mondjuk úgy folyamatosan pörgő) öccse (Enrique Geum), aki híres játék tervező, Spanyolországból érkezett, és akinek azonnal feltűnik Dok Mi leskelődése, amit nem is hagy szó nélkül. Azonnal átmegy a lány lakásához és számon kéri, de Dok Mi szomszédja Oh Jae Won (aki képregény rajzoló és már három éve szerelmes Dok Mibe) elrendezi az ügyet. Enrique figyelmét azonban felkeltette a lány és elhatározza, hogy kiszedi a lakása magányából. Hogy ne csak a szerelmi háromszögön kelljen izgulnunk feltűnik a színen Dok Mi volt osztálytársnője is, aki miatt lett Dok Mi ennyire antiszoc.

Whalemény:
Nem vagyok és szerintem soha nem is leszek Park Shin Hye fan, mégis rengeteg sorozatot megnéztem már vele, mert az a tapasztalat, hogy jó doramákat fog ki a színésznő. (persze mindenhol vannak kivételek: Heartstings, ohh neeeee~) Nem tudtam mire számítsak, mert olvastam róla hideget meleget, ezért nem is éltem bele annyira magam, hogy ez jó lesz, de mégis!!!
Működött a sorozat, mint mindegyik ez se volt hibátlan (jó gyorsan lerendezték Enrique bátyját) de a karakterek, a sorozat hangulata, lendülete valamiért pont nekünk való volt. A lendületébe sokan ugyan beleköthetnek, hogy lassú, és igazán érdemleges dolgok alig történnek, de nem vártam, hogy ez egy negyvenhetedik titkot is felfedő sorozat lesz. "Átlagos" (miért lenne átlagos Dok Mi vagy Enrigue?) emberek mindennapjait láthatjuk, minden napos bajaikkal.
Nem tipikus első látásra a másikba szeret sztori. Dok Mi nagyon nehezen nyílik meg, ami a közepén talán kicsit bosszantó is volt már, viszont a történet vezetés ennek ellenére jó volt, és valamennyire indokoltnak is éreztem, hogy nem egyik pillanatból a másikba lesz pláza girl, aki nem mellesleg a társaság közepe. Mindig kaptunk morzsákat, és persze humort is, így könnyen elfogadtuk ezt az apróságot.

Go Dok Mi
A teljesen és végérvényesen antiszoc lány, aki titkon arra vágyik, hogy író lesz. Dok Mi fejlődése szép volt, tele bukkanókkal, ami kicsit életszagúbbá tette az egészet. Öröm volt látni, hogy nem egy csoda folytán 360 fokos fordulatot vett karaktere, hanem megmaradt olyannak amilyen a maga módján.
Én nagyon szerettem ebben a szerepben a színésznőt, mert elhittem neki és egy percre se esett túlzásba játék közben. 5*

Enrique Geum
Őrült, hiperaktív "kisfú". :D A Spanyolországból "haza" térő játékokat tervező Enrique az egyik legzajosabb, és leggyerekebb karakter, akit valaha láttam. Nekem nagyon bejött. Pont ő kell ahhoz hogy Dok Mit kirángassa a "sötétségből". A színészt nem igazán ismertem előtte, de ezentúl keresni fogom, kíváncsi vagyok milyen szerepekben tud még bizonyítani.

Oh Jin Rak / Oh Jae Won
A szomszéd manga rajzoló, aki nem mellesleg három éve szerelmes hősnőnkbe, aki erről persze semmit nem tud. Tiszta szerencsétlen és lelakott karakter. Valahogy nem fogott meg se a karakter, se a színész. Egy szóval tudnám jellemezni: szerencsétlen, de a nem vicces módon.

Ajánlom ezt a sorozatot mindenkinek. Könnyed kikapcsolódás és nagyot nem csalódik senki. :)

Felirat elérhető hozzá, D-addictson vagy Ázsiaékkövein, ki melyiken szeret éppen bolyongani.

Pontozás:
Cselekmény: 10/10
Színészek: 9/10
Zene: 7/10

4 megjegyzés:

 1. A második résznél feladtam. Egyáltalán nem tetszik :(

  VálaszTörlés
 2. Nekem Park Shin Hye doramái általában nagyon bejönnek.Jól bírja alakítani azokat a szerepeket amiket kap és még hozzá küllemre sem az utolsó.Még nem néztem végig de nekem tetszik.Bár az elején,az első pár részben azon voltam ,hogy megunom és abbahagyom de végül folytattam.Eddig tetszik...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Shin Hye ebben a szerepben nekem is nagyon szimpi volt. :)

   Törlés
 3. Park Shin Hye tényleg jó filmeket fog ki általában. És bájos is. A Doctors-ban viszont agybaj volt, ahogy perceken át bőgött. Most belenéztem ebbe a sorozatába, és nekem nem is vele van bajom, hanem az idióta hülyegyerekkel. Utálom ezt a színészt, már láttam másban is, és tenyérbemászóan vigyorog, ugyanakkor a mimikája kb. ebben ki is merül. Szóval, ha ő a férfi főszereplő, akkor ennyiben maradok, mert úgy látom, hogy a másodhegedűs meg egy érdektelen karakter. Azt hittem, a Watanabe lesz vagy a báty... de így...

  ui: Az azóta eltelt 2 évben, mióta ezt pontoztátok, szigorodtak a ponthatárok.. :) Ennél jobb sorozatokat értékeltetek le 7/8-asra. :)

  VálaszTörlés