2013. november 13., szerda

Ismertető: The moon that embraces the sun

2012-ben ezt a sorozatot is rengetegen kedvelték, mégis a megnézésére két dolog vett rá: 1. Kim Soo Hyun és a tény, hogy a 2013-as Kdrama naptáramban is benne van a sorozat. Gondoltam jó lesz... de tényleg... Viszont ezzel a doramával idén sikerült egy igencsak túlértékelt sorozatot kifognunk, mert lehet ezért sokan megköveznek, de ez a sorozat nem jó.


Műfaj: romantikus, történelmi
Év: 2012
Epizódok: 20
Csatorna: SBS
Szereplők:
Kim Soo Hyun - Lee Hwon
Yeo Jin Goo - a fiatal Lee Hwon
Han Ga In - Heo Yeon Woo / Wol
Kim Yoo Jung - a fiatal Yeon Woo
Jung Il Woo - Prince Yang Myung
Lee Min Ho -  a fiatal Yang Myung
Kim Min Seo - Yoon Bo Kyung
Kim So Hyun - a fiatal Bo Kyung
Több infó: >>itt<<

Történet:
Egy kis bevezetővel indul az egész, ahol azt látjuk politikai okokból az özvegy Királyné meggyilkoltatja a leendő király féltestvérét (pedig a kutyának se akart ártani) ennek azonban tanúja lesz a Mennyei Csarnok (értsd sámánok gyűjtőhelye) egyik tehetséges sámánja Ah Ri. Természetesen őt teszik meg bűnbaknak. Menekülés közben egy nemesasszony segít neki, aki éppen második gyermekével várandós. Ah Ri a segítségért cserébe jósol neki: a lánya olyan gyönyörű lesz akár a Hold és megígéri neki, hogy halála után is vigyázni fog rá. Azonban rövidesen elfogják a sámánnőt, és kínzással próbálják vallomásra kényszeríteni, de nem hajlandó semmit mondani. Végül halála előtt megkéri sámántársnőjét, hogy tartsa meg helyette ígéretét és vigyázzon a gyermekre.
Ezután követhetjük figyelemmel a gyermek (Yeon Woo) sorsát. A trón várományosa (Lee Hwon) beleszeret, ami nem kis gondot okoz a palotában. Szerencsére Yeon Woo tehetségével és eszével eléri, hogy őt válasszák koronahercegnőnek, azonban a királynénak más elképzelései vannak unokájával, ezért a Mennyei Csarnok akkori fősámánjánál elrendeli a lány megölését. (ő történetesen a korábban elhunyt és korábban említett Ah Ri barátnője). A fősámán elhiteti mindenkivel, hogy Yeon Woo meghalt, azonban egy távoli helyen felneveli, és azt mondja ő is sámán csak még nem alakultak ki a képességei. (-_-) A lány nem emlékszik semmire múltjából és mikor visszatérvén szülőhelyére találkozik szerelmével (aki immár Joseon királya) újra egymásba szeretnek.

Whalemény:
A történet és a kor amiben játszódik tökéletes alap: a ruhák gyönyörűek voltak, a díszlet fantasztikus és a zene se hagyott kivetni valót maga után. Sőt az elején meg voltam győződve, hogy ez egy jó sorozat, annak ellenére, hogy ilyen hosszú gyerekkori bevezetőt még sose láttam. Mégis csak addig a pontig volt élvezhető, amíg fel nem nőttek a gyerekek.
Az összes gyerekszínész kitett magáért, kivállóan játszották karaktereiket. De a felnőtt színészek... Az évugrástól kezdve az egész sorozat szenvedés volt. Mindenki végig szenvedte/keseregte/bánkódta a sorozatot, jószerivel nem is volt olyan pillanat amelyikben valaki éppen ne sírna vagy fájdalmasan nézne ki a fejéből.
A főszereplőt alakító színésznőt most először láttam doramában és állítólag több sorozatban filmben is szerepelt és kint van neve, de ez alapján a sorozat alapján nem tudom mit keres a szakmában. (a Bad Guyt ezután a sorozat után láttam, csak arról előbb készült az ismertető) Folyamatosan ugyan azt a fejet vágta, ugyan olyan merev volt, és elaludtam kb. amikor beszélt. Tudom, a régi korokban minden nőtől elvárták, hogy legyen illemtudó stb stb, de Ga In fájdalmasan rossz volt ebben a szerepben. Nem is értem miért lett oda meg vissza érte a már felnőtt király, mert semmi különleges nem volt Wolban. A király féltestvérének kálváriáján pedig legszívesebben sírtam volna kínomban. Olyanokon bőgött heteket, hogy elvesztette a szerelmét, de a következő életben talán majd őt választja. Ezután jött neki egy sugallat, hogy jaj, a következő életében sem őt fogja választani! És ezen is sírt egy hetet. Most én vagyok érzéketlen vagy nem ez a világ legnagyobb ostobasága?
Tudom, nagyon durván lehúzom a sorozatot, és azt is tudom, hogy majdnem az összes TV-s díjat bezsebelte, amire jelölték: többek között a Legjobb dráma és a Legjobb színész díját (Kim Soo Hyun vitte el és oké, ő a gyerekek mellett az egyetlen, aki díjat érdemel) a 48th Baeksang Arts Awards-on, illetve a MBC díjátadóján mindhárom gyerekszínészt díjazták a Legjobb gyerekszínész és színésznő kategóriában, illetve ott megnyerték az Év drámája díjat és az író is bezsebelt egyet. Mindezek ellenére számomra ez a sorozat teljesen élvezhetetlen volt, olyan problémán lovagoltak a karakterek epizódokat, amiknek már rég le kellett volna csengeniük, de csak húzták vonták. A végére már untam és teljesen érdektelen volt számomra, hogy végül össze jön a két főszereplő vagy sem.

Lee Hwon
Életvidám koronaherceg később király, aki nem választottját vette el végül feleségül, ezért házassága romokban, ami egyáltalán nem zavarja, hiszen ő még mindig halottnak hitt szerelmét gyászolja.
Mindkét színész nagyon jól játszott, nekem nagyon szimpatikus volt koronahercegként és királyként is. Legalább Kim Soo Hyunban nem kellett csalódnom. Yeah!
Heo Yeon Woo
Nemesi családból származó lány, aki apja remek tanítását követvén kivételesen okos és bájos hölgy, azonban egy átoknak köszönhetően elveszti emlékeit és sámánként nő fel. A fiatal Yeon Woot alakító Kim Yoo Jung-ra már felfigyeltem egy doramában. Nagyon ígéretes színésznőnek tartom, remélem tovább fejlődik és még sok sorozatban fogjuk őt látni. Ga In-ról pedig már fentebb nyilatkoztam, ebben a sorozatban engem egyáltalán nem győzött meg.

Yang Myung herceg
A fiatal herceget alakító színészt korábban a Rooftop princeben láttam. (szerencsétlen képes volt Lee Min Ho néven színésszé válni :D) és ő eddig mindig jó mellékszereplő karaktereket hozott.
Egy ideig nem tudtam dönteni, hogy a felnőtt Yeon Woot vagy a felnőtt herceget nem kedvelem-e jobban. A herceg az eddig ismert összes sorozatban kenterbe verte az összes színésznőt a folyamatos sírással és drámázással. Neki ítélném a Legcsöpögősebb Pasi díját a koreai doramák történelmében. Gratula!

Végül rádöbbentem melyik karaktert folytanám legszívesebben egy kis kanál vízbe:
Minhwa hercegnő
Lee Hwon húga, aki halál elkényeztetett és full szerelmes Yeon Woo bátyjába, akihez bármi áron hozzá akar menni. Főként azért nem akarják a frigyet, mert Yeon Woo tesója kiváló tanuló és hivatali feladatokra termett, de ha elvenné a hercegnőt csak a hercegnő férjeként kéne napjait tengetnie. Ám Minhwa arra is hajlandó, hogy segédkezik a Yeon Woora bocsátott átok elkészítésében, csak hogy hozzámehessen álmai férfijához. Szépen hozzá is ment. Innentől inkább nem folytatom, mert lelőném a sorozat végét.

Ajánlani képtelen lennék bárkinek is. Sajnálom, hogy ennyire nem tetszett végül ez a sokak által kedvelt sorozat, (bár ez is bizonyítja, hogy nem minden a népszerűség) de legalább megpróbáltam. Remélem, másoknak több öröme lett/lesz benne, mint nekem!

Felirat: D-addicts

Pontozás:
Cselekmény: 6/10
Színészek: 5/10 (csak a gyerekszínészek miatt)
Zene: 8/10

6 megjegyzés:

  1. A valaha látott legjobb drámának indult...és akkor felnőttek a karakterek. Komolyan mondom, egyszerűen megölték a sztorit a felnőtt karakterek. A gyerekszínészek teljesen elsöpörték őket. A felnőtt női főszereplő egyszerűen borzasztó volt; unalmas és bárgyú. Még a férfi főszereplő, aki vitte a hátán a sorozatot, de egyébként abszolút nulla volt az egész dráma. Konkrétan azon pörgött az egész, hogy most akkor elhálják a házasságot...de jaj mégse...de most mégis...
    Nagyon nem szerettem. :( Kár érte, az elején azt hittem, életem legjobb drámáját fogom kapni.

    VálaszTörlés
  2. Nekem tetszett. Voltak benne idegölő butaságok (a végén, amikor [SPOILER] megölik a herceget, hát az milyen egy überbéna jelenet volt már...), de ezek ellenére nekem tetszett, főleg a gyerekszínészek és Soohyun játéka miatt. A történet teljesen jó is lehetett volna, de voltak benne logikai bakik. Az elhál nemhál dolog sajnos történelmi tény, én nem lettem volna uralkodó Koreában az tutker, még azt is megszabták, melyik napon lehet lefeküdni a házastársaddal.... LOL. Han Gain viszont tényleg borzalmas volt, úgy odacsaptam volna neki, és semmi kémia nem volt közte és Soohyun között.... de összességében nekem megérte megnézni.

    VálaszTörlés
  3. Én a 11. résznél megálltam. Azt hittem velem van a hiba, hogy nem folytatom, de látni, hogy másnak se tetszett így már jobban érzem magam :D Az elején úgy gondoltam, hogy "hmm nem is lesz ez olyan rossz" de egy idő után már csak azt éreztem, hogy már vagy 6 részen keresztül csak ugyanarról van szó. Azt hiszem nem is fogom folytatni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos, nem tudom azt mondani hogy folytasd, én se szeretek szenvedni. :D Nem is tudom meddig jutottunk, de kb. mi is 11 körül adtuk fel. :D

      Törlés
  4. Nekem végül is tetszett. Az eleje nagyon, a gyerek színészek szépek, aranyosak voltak és szerintem jól játszottak.Egy kicsit a közepe után untam, azokat a húzza-vonás részeket igazán kihagyhatták volna. Amennyire tetszettek a gyerek színészek, annyira utáltam a felnőtt színészeket. Tudom, ízlések és pofonok, de nekem a sorozatban az volt a legnagyobb problémám, hogy a főszereplő csaj számomra bűn ronda volt. Komolyan én sírtam a csók jeleneteknél, hogy szegény Kim Soo Hyun milyen lelki terrorokon megy keresztül. Nagyon utáltam azt a nőt.....fúj..... és akkor a bátyját alakító felnőtt színész sem lopta be magát a szívembe. A vége felé nekem egy kicsit túl nyálas volt, de azokat is leküzdöttem és annak kifejezetten örülök, hogy mindenki megbűnhődött az elkövetett bűne miatt, persze voltak ártatlan áldozatok (szegény Sul), de a herceget nem tudtam sajnálni, pedig a színésztől nem ez az első dráma és ott tetszett is, de itt...a halál egy jó megoldás volt. A vége meg jó volt, mert mindenki megbékélt és belevittek pár mókás jelenetet. Na szóval láttam már ennél rosszabbat is, de az biztos, hogy nem lenne lelki erőm megnézni újra. :D <3 Kim Soo Hyun király volt <3

    VálaszTörlés
  5. Nekem pont a király tetszett a legkevésbé a felnőtt karakterek közül, folyamatosan annyira bőgött, hogy szinte lehetett látni, milyen színű nadrág van rajta a bélrendszerén keresztül. De a többi sem volt sokkal jobb. Nem lehet, hogy paródia volt az egész?

    VálaszTörlés