2014. március 26., szerda

Ismertető: Love Rain

Évek óta halogattuk, de végül most amikor még minden sorozat amit megnéznénk éppen fut, bele kellett kezdenünk egy már rég véget érőbe és erre esett a választás. (ejj, de nyakatekert lett ez a mondat xD)


Cím: Love Rain (사랑비)
Műfaj: romantikus, melodráma
Epizódok száma: 20
Év: 2012
Csatorna: KBS2
Szereplők:
Jang Keun Suk - Seo Joon
Yoona - Jung Ha Na
Kim Shi Hoo - Lee Sun Ho
Jung Jin Young - Seo In Ha
Lee Mi Sook - Kim Yoon Hee
Kim Young Kwang - Han Tae Sung
Oh Seung Yun - Jo Soo
Park Se Young - Lee Mi Ho

Történet:
A 70-es években In Ha festőnek tanul, és még sosem volt szerelmes, egy nap viszont 3 másodperc alatt beleszeret Yoon Hee-ba. (és a lánynak sem közömbös a fiú) Pechére In Ha legjobb barátja is beleszeret a lányba. Sok lemondás és huzavona után végül kiderül mit is éreznek egymás iránt, de Yoon Hee betegsége miatt Amerikába költözik, ezért végleg elválnak útjaik.
Napjainkban In Ha fia Seo Joon a nőcsábász fényképész, aki még sosem volt igazán szerelmes, ha nem is három másodperc alatt, de beleszeret Ha Na-ba, aki a halottnak hitt Yoon Hee lánya.
In Ha és Yoon Hee egy véletlen folytán újra összetalálkozik és így mindkét pár kapcsolata lassan-lassan összefonódik, de mi történik akkor ha kiderül , hogy anyja-lánya, apa-fia éppen rossz párt szemelt ki magának?

Whalemény:
Az első négy rész a 70-es években játszódik, emiatt kicsit sírtuk a röhögéstől a különböző sérók és ruhák láttan. A lányok ruhái még hagyján, de a fiúk... :D
Ezt leszámítva elég kellemes és lassú lefolyásúnak indult. Az időugrást követően sem lett túl pörgős, bár a modern helyszín és a néha bedobott vicces szituációk kicsit feldobták a kezdésnél érzett finom hangulatot. A történet leírásából láthatjuk, hogy eget rengető meglepő drámai fordulatok nem kecsegtetnek majd minket.
Párhuzamosan követjük, ahogy a szülők és ahogy gyerekeik egymástól függetlenül egymásra találnak. Valljuk be őszintén a fiatal nézőknek a szülők szenvedése nem túl izgalmas szál, és nekem az idős In Ha-t játszó férfiszínésszel több gondom is volt játékilag. A fiatalkorukban keletkező probléma (Yoon Hee betegsége) újra kettejük közé ékelődik, ami pedig már kicsit lerágott csontnak érzünk. Úgy a 14. résztől kezdve nem az eső fogja áztatni a képernyőt, hanem a szereplők sírása. De tényleg. Költői kérdés marad ugyan, de minek kellett ezt 20 részig húzni? Az utolsó hat részből lazán összevághattak volna két részt, így kapunk egy ugyan 16 részes, de kevésbé szenvedünk tök fölöslegesen.
Az elején nagyon cuki párnak gondoltam Keun Suk és Yoona párosát, de amikor már az ezredik alkalommal tapostak végig egymás lelki világán, és erőlködtek, akkor már egyáltalán nem hittem el nekik, hogy tényleg szeretik egymást. A Yoonára hajtó másodhegedűs srác(ok) harmatgyengyengének bizonyult(ak), semmi kihívást nem jelentett a jelenléte(ünk) a főszereplőknek, így teljeséggel felesleges(ek) is volt(ak).
Nagyon sok külön szót érdemel a ZENE! A külön erre összeállított és válogatott idolok által felénekelt OST lágyan dallamosra sikerült, és egy két fülbemászó szám is akad köztük. (bár Keun Sukot még mindig csak a Team H-ben tudom elviselni) Viszont az ezeken kívül alkalmazott háttérzenéken sokszor csak egymásra néztünk, hogy menyire nem illik bele egy-egy szituációba. Dicséretes, hogy megpróbáltak más is belecsempészni, de brrrr... Amikor a Candy Crush hangú pasi benyögi a Monaco vagy kitudja milyen szót a csöndbe, mint háttérzene...
Seo In Guk (The Master's sun) a Love Rainnel kezdte meg doramás pályafutását, igaz egy nagyon kicsi mellékszerepet kapott, de annál nagyobb kihívást jelenthetett neki a vidékről szalajtott, életvidám tájszólásos fiú.
A másik szintén ismerős arc, akinek második doramás mellékszerepe volt ez Park Se Young (Faith, School 2013) viszont számára nagy kihívásokat nem tartogatott a tipikus buta hugica szerepkör.
De lássuk a két főszerelőnket:

Seo Joon
A fényképész, aki zseni, csak állítólag senki nem érti meg a művészetét, ezért sokat kéne (de nem teszi) tepernie a munkáért. (bár így is jól megél) Érzitek a sok ellentmondást?
Joon karaktere a tipikus nőcsábász, aki egyik pillanatról a másikra lesz "szende" kisfiú a szerelemtől, ami életszérűtlen, bár valljuk be a fiúk azért tudnak alkotni, ha megvesznek egy nőért. :D Keun Suk pedig továbbra is hozza ugyan azt, amit eddig, bár szerencsére talán kicsit több volt most a természetes mosolya, mint a műmosolya. Még mindig nem értem miért is keres ő olyan jól a szakmájában, de asszem ez költői kérdés marad számomra örökre. De ebben a sorozatban eléggé elviselhető volt, sőt mondhatjuk rá, hogy jó.

Jung Ha Na
Édesanyjához képest (aki nagyon visszafogott és csöndes) Ha Na hangos, gyerekes és mosolygós lány, aki kertésznek tanul. Amikor kiderült, hogy kertész kicsit megcsillant a szemem, mert végre nem egy divatszakmát választottak. Ha Na eléggé makacs, durcás és beszólogatós, ezért ha azt vesszük pont Joon mellé való személyiség, aki nem hagyja magát. Az pedig eléggé epic, hogy Ha Na-val nem csak két fiú osztozna azon a bizonyos esernyőn, hanem egyszerre négy is. Volt már ilyen a doramák történelmében? :D
Yoona itt még talán nem volt teljesen a topon színészileg, de már érezhető volt a rajta, hogy fejlődött és a Love Rain után a Prime Minister and I-ban már egészen profin alakított. Egy zárójeles megjegyzés: mennyire gáz, ha a Prime Minister-ben az arcrát fiatalabbnak néztem, mint ebben a sorozatban, holott ez korábban készült? Talán a 2ne1-os Park Bomnak el kéne kérnie Yoona plasztikai sebészének a számát. :D
Komolyan úgy fogtam neki ennek a sorozatnak, hogy rossz lesz és kb. a felénél abbahagyom. Ez így a végén majdnem össze is jött, de végül csak kiszenvedtük az utolsó öt hat részt. Az elején egészen nézhető darabot kaptam, (az elején!!!) a szokványos love story elemekkel, ami átcsapott picsogásba, örihariba és vontatott epizódokba. Aki kedveli a Keun Suk műmosolyos erősen romantikus sorozatokat, bírja a sok egymásért sírást, és a kevéssé akció dús epizódokat annak érdemes megnéznie.

Magyar felirat

Pontozás:
Cselekmény: 6/10
Színészek: 6/10
Zene: 7/10

2 megjegyzés:

  1. Szia,meg tudnád .ondani hol tudom megnézni ezt a doramát? Nagyon felkeltette az érdeklődésemet.XD Előre is köszi.

    VálaszTörlés