2014. április 30., szerda

Ismertető: I need a romance 3.

Kovu! Miatta kellett megnéznem, egyszerűen kötelező volt. De most komolyan, csináltam nektek képet: Nem hasonlít? :D (azt hiszem, a Shut up flower boy bandben írtam, hogy ő nekem Kovu, mert nehezen jegyzem meg a neveket)
oké, tudom, beteg vagyok
Cím: I need a romance 3 (로맨스가 필요해 3)
Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 16
Év: 2014
Csatorna: tvN
Színészek:
Kim Soo Yeon - Shin Joo Yeon
Sung Joon - Joo Wan/ Allen Joo
Namgung Min - Kang Tae Yoon
Wang Ji Won - Oh Se Ryeong
Yoon Seung Ah - Jung Hee Jae

Történet
Shin Joo Yeon az CJ Tv shop értékesítő csoportjának vezetője. 30 x éves, aki sikeres a karrierjében, de sikertelen a párkapcsolatok és egyéb emberi kapcsolatok terén. Egy érzelmek nélküli robottá vált, aki szeret egyedül lenni és felszínes kapcsolatot ápolni az emberekkel, mindenki idegen számára. Annyi csalódás érte a férfiak terén, hogy érzelmileg nem tud egy kapcsolatában sem elköteleződni, a randizást egy földi pokolnak tartja. Amikor az aktuális barátja szakít vele, megismerkedik Allen Joo zeneszerzővel, aki megmozgat benne valamit, de mint kiderül Allen nem is olyan idegen számára.

Whalemény
Nézzük előbb az elejét. Az első pár rész után alig bírtam ki, hogy ne folytassam. Izgalmasnak tűnt a két szereplő kapcsolata, holott alapfelállásban nem hozott semmi innovatívat. Aranyosak voltak együtt, új karakterek és egy mindennapi témáról szól. Ki sem találjátok miről, a szerelemről és a szerelem sokféleségéről, hogy mennyit árthat és adhat nekünk egy szerelem vagy egy kapcsolat. 
Mint a legtöbb sorozatban itt is volt egy nagyon jó alaptéma, amit próbáltak kifejteni a részek során, ami valljuk be őszintén ment is egy bizonyos szintig. Kicsit úgy éreztem a karakterek jellemét, főleg Joo Yeon és Min Jung esetében, a Szex és New York sorozatból vették. A tipikus a kibeszéljük a pasikat randi előtt, -után, szex előtt-után jelenetek sokasága, amit megspékeltek sok csókjelenettel és szexre utaló snittekkel. És itt jön be egy korábbi film ajánló a Hot Young Bloods, ahol ugyan ilyen markánsan nem jelenik meg, de lassan tényleg trendé kezd válni. (vagy csak én képzelődöm?) A sorozat vége, közepe, de leginkább a vége már túl sokszor szólt arról, ki, hol, hogyan, miért, kivel, mivel, miközben szereti csinálni. És ezt leginkább annak a rovására írom, hogy ennek a történetnek sok a 16 rész. Nagyon nagyon sok. Valahogy az izgi alaptörténetből nem tudtak többet kihozni, mint egy kellemes romantikus sorozatot. Nincs igazi gonosz, akire tudnánk haragudni, mert mindenki az érzelmei és ebből fakadó cselekedetei által tesznek rosszat, amit később elásnak vagy megbeszélnek, de végül happy mindenki. Ilyen szempontból jó ez a dorama, de mellé bonyolult és kiszámítható jellemeket adtak a karaktereknek. Egy idő után bosszantó volt, hogy mindenki olyan faszakalács, hogy tudja mit tett rosszul, mit okoz ezzel a másiknak és ezt kimondja, megbeszéli, átérzi, fel és le hozza... azért ennyire nem lehet senki sem tökéletes, még karakterfejlődés közben sem. Persze kivétel a főhősnő jelleme, akin segíteni kell, mert egy romhalmaz és aki bosszantóan nem akar összejönni a kutyahűséggel megáldott, Buddha türelmű és Teréz anya segítőkészséggel megáldott Wannal. Bosszantó és még egyszer bosszantó (a karaktereknél ezt jobban kifejtem majd).
zsiriiiii!
Ebben a sorozatban is elővették az idősebb nő, fiatalabb pasi dolgot, de ez máshogy csapódott le itt, mert végig úgy érezzük, ő tényleg csak egy kis öcsi. (leszámítva talán az elején és attól eltekintve, hogy Wan eléggé szívet dobogtató volt sokszor)
Összességében egy nézhető sorozatot kaptunk, furcsa karakterekkel és furcsán kevés eseménnyel. A végére komolyan azt éreztem, már nem tudnak mit kitalálni, ezért legyen benne még egy smaci, meg utazzon el ő, meg ő, meg ő, meg az is. Jah, és még egy kis smaci.
Még szeretném kiemelni a zenét. Három fontosabb dalt hallunk a háttérben. Az egyik egy cuki francia dal, tényleg cuki. Az elején csak csodálkoztam, mert ez volt a nyitó dal, hogy mi ez a sok krf, shks és hasonló szavak (*nem tud és nem is akar franciául beszélni*), de nagyon passzolt a sorihoz. Ugyan úgy, ahogy a Now and forever és a Don't cry koreai dal.

Shin Joo Yeon

Egy érzelmileg csinosan szétszedett 30-as nő, aki remekül hazudik magának. Szerinte szeret egyedül lenni, de miután Wan belép az életébe ez megváltozik. Nem főz, nem takarít, van egy üvegház szerűsége tele növénnyel, de nem gondozza őket. Helyette mindent megcsinál Wan... az elején tényleg aranyos volt, ahogy segítette a fiú, de komolyan ennyire nem tudni a saját érzéseiről, mint ő. Tanítani kellene. A sorozat haladtával egyre jobban nem tudtam megérteni Joo Yeont és végül feladtam, csinálja, amit a forgatókönyv ír. Nem azt mondom, hogy utálni való, de nem a legszerethetőbb női karakterek közé tudnám tenni. Úgy játszik "tudatlanul" (hát persze, hogy tudatlanul) a pasikkal, hogy csak na.

De azt muszáj kiemelnem, hogy hihetetlenül nevetségesen nézett ki a színésznő, amikor diáklánynak próbálták mutatni. Mégiscsak 1980-as születésű. Váltania kéne plasztikai sebészt :D
SPOILER: elhiszem, hogy cukin és átéléssel akarta mondani, hogy szeretlek. De akárhányszor kimondta a hátamon felállt a szőr. Ilyen idegesítő módon még nem hallottam a szeretlek szót. Pedig a színésznővel nincs semmi bajom.

Joo Wan
Mit is mondjak? Komolyan egy juhász kutyára hajaz a jelleme és maximum akkor lesz mérges, ha elveszik a csipogóját vagy nem bújhat hozzá a gazdihoz. Pedig nagyon menő volt az leső pár részben. Pasis volt, de ugyan akkor gyerek. Nagyon megvett :D De miután kiderül a kiderülni való egyszerűen leépül a férfi és ott marad egy kölyök, aki mindent tud az életről. Komolyan mindent! Ez a kettő erősen szemben állt egymással és sokszor összeegyeztethetetlen volt számomra a durcás Wan, aki a csipogóját akarja és a bölcs Wan, aki megtanítja Joo Yeont újra érzelmeket érzeni. Szerencsére a végére ő is kicsit kinőtte a hisztit, de a papuccsá változott Sung Joon-t sose bocsátom meg a forgatókönyvírónak.

Zene:
Lee Hyori - Don'r cry (TT_TT)
Jo Jung Hee - Now and forever

Peppermoon - Peu A Peu

TELJES OST

Azoknak ajánlom, akik szeretik a nem bonyolult történetszövésű sorozatokat, sok viccel, akik megelégszenek a szerelmi szállal és a körülöttük történő eseményekkel. Egy könnyű kis sorozat ez, amire nem tudok haragudni igazán, de ez csak Sung Joon miatt van sajnos. Csalódtam? Egy kicsit :/

Magyar felirat: Van timbo jóvoltából *ezerhálaésvirágözön*

Pontozás
Történet: 6/10 (sawry)
Színészek: 7/10
Zene: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése