Amy, én és két barátnőnk vacsora csata szerű, ebéd csatát tartunk. Rosszban a jó, hogy én lettem az első és mivel cseresznyevirágzás van, egy kis japán ebédet dobtam össze a többieknek. Dangót is próbáltam a yosenabe mellé készíteni, de két recepttel is kudarcot vallottam, szóval az még várat magára, de lehet egy poszt erejéig leírom a negatív tapasztalataim, hogy hogyan nem lesz jó, persze csak, ha szeretnétek. :)
Lássuk is a yosenabe elkészítési módját.
Történetecske:
Ez a levesfajta a mindent bele leves, ami van otthon a hűtőben belekerülhet, nincsenek igazából szigorú szabályok. Ha rákerestek tengeritől elkezdve a sima zöldségesen át van variációja. Télen szokták a japánok leginkább szürcsölgetni ezt a levest, de simán mehet nyáron is szerintem.
Hozzávalók (ami tuti kell hozzá):
2 evk. mirin szósz (Ázsia Bt. a barátod)
1 evk. főzőbor (Sárkány centernél a kis boltok, Ázsia Bt.)
2 evk. világos szójaszósz
só
2 db csirke comb
Amit én raktam bele:
udon tészta (készen fagyasztva vettem, szintén sárkányban a kisboltban)
bambusz (lében ázva egészben vettem, sárkányos boltban)
gomba
újhagyma
jégcsapretek
sárgarépa
kínai kel
főtt tojás (amit az épp egybe fasírtot készítő nagymamámtól kunyiztam el :D)
Elkészítés:
így tálaltam |
Az udon tésztát utólag főztem ki és raktam a tányérba.
Tálalás:
Mindenből ugyanannyi mennyiséget tettem ugyan oda minden tálba. Időigényes, de kaptok egy nagy váót, ha elszöszmötöltök az elrendezéssel.
Itadakimasu!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése