2014. május 29., csütörtök

TOP10: Kedvenc dorama

Egyszer alkottam egy ilyen listát, de megnézve rájöttem, hogy már nagyon elévült. Azóta "rengeteg" sorozatot láttam és úgy döntöttem készítek egy újabb listát, hogy mik azok a sorozatok, amiket jelenleg a legközelebb állnak a szívemhez.

Amikor elkezdtem gondolkodni miket rakjak ide, rájöttem hogy nagyon kevés sorozatot tudnék mondani, mert amik számomra igazán jók, abból nagyon kevés van. Most az alapján hoztam létre ezt a listát, hogy ha visszagondolok mit néznék meg újra és melyikre gondolok vissza teljesen jó érzéssel, azok ezek a sorozatok lennének. (a lista teljesen szubjektív, és nem tetszési sorrend van, ezért kéretik nem becsmérelni :D)
Egyúttal mintegy ajánlónak is szánom ezt a bejegyzést, ha esetleg valaki megkérdezné miket ajánlok, ezek lennének első körben. :) Persze egy-két év múlva megint írhatok egy újabb listát, de ez már csak egy ilyen műfaj. :D

1. I hear your voice
Hogy miért? Mert egyszerre szórakoztató és izgalmas. Eléggé komolyra vették a gonosz figurát, ami nagyon sok plusz energiát adott a történetnek.
2. Faith
Ha nem is kiváló ötvözete a fantasynak és a tradicionális stílusnak, de a történelmi háttér, a szerelmi szál és sok apróság tették nekem jó élménnyé. :)
3. Rich Man Poor Woman
Pár hete néztem bele újra és rájöttem, hogy amikor néztem mennyire élveztem ez a sorozatot. Oguri Shun még mindig ott van a szeren és nagyon jó partnert kapott maga mellé.
4. Sungkyunkwan Scandal
Még ennyit egy sorozaton se nevettem. Remek történet, nagyon jól összehozott főszereplő négyes. Ha meg is vannak a maga kis apró hibái, de mindenképp megnézős.
5. School 2013
Kicsit félősen fogtunk neki, de végül nagyon leültetett ez az iskolai élettel foglalkozó dorama. (az meg már csak nekem plusz, hogy két kedvencem is játszik benne :D)
6. Kimi wa Petto
Ősrégi kedvenc. Nem tudom ha ma megnézném ugyan annyira kedvelném mint évekkel ezelőtt, de bennem nagyon jó élményt hagyott. :)
7. Buzzer Beat
Kicsit lagymatagak mégsem pocsék a sorozat, ami teljesen a mindennapokba kalauzol minket. Semmi nagyzolás, csillogás. Én ezért is tudtam értékelni ezt.
8. Hanazakari no kimitachi-e
Ő a másik hasfogósan nevetős kategória. Ezt a sorozatot vagy teljes szívből imádni fogod, vagy a elborult japán humor miatt utálni. Zseniális. :D
9. Dream High
Nem is olyan rég néztem meg újra, hogy készülhessen hozzá egy bejegyzés. Ekkor jöttem rá, ez a sorozat, minden közhelyével és tipikusságával megvett engem. De biztos Soo Hyun volt az oka mindennek. :D
10. You who came from the stars
Az idei év rekord döntögetője, ami nálam is megdöntött mindent. Egyszerűen jól működött az egész, ha nem a marketingesek nem pakolják még valamikor a főszereplőket nagyon nagy bakot lőnének.

2 megjegyzés:

  1. Úristen! Nem hittem volna, hogy rajtam kívül van még, aki imádja a Kimi wa Petto-t! Főleg a régi verzióját. :D

    VálaszTörlés
  2. Én imádtam a "Kimi wa petto " ,de a japán verzióját a VIKI-n. Többször nézős .

    VálaszTörlés