2014. november 25., kedd

Filmajánló: White - The Melody of the Curse

HORROR!!! (18+)

Egy debütálni vágyó idol csapat élete nem csak móka és kacagás...Készüljön fel mindenki, horror sztorit hoztunk most nektek.

Cím: White- The Melody of the Curse (화이트:
저주의 멜로디)
Műfaj: Horror
Rendező: Kim Gok, Kim Sun
Játékidő: 106 perc
Dátum: 2011. június 9.

Színészek:
Ham Eun Jung - Eun Ju
May Doni Kim - Shin Ji
Choi Ah Ra - Ah Rang
Jin Se Yeon - Jenny
Hwang Woo Seul Hye - Soon Ye



Történet:
A Pink Dolls nevű 4 tagú lányformáció legnagyobb álma, hogy végre debütálhasson. Vezetőjük, Eun Ju, már életkora miatt kilóg a sorból, így neki ez az utolsó lehetősége a kitörésre, de mivel csak egy háttértáncos volt, így csapattagjai semmi tiszteletet nem adnak neki. 
Sorra győzi le őket a többi csapat, míg egy nap, arctalan szponzoruk egy gyönyörű próbatermet ad nekik, mely takarítása közben Eun Ju egy titokzatos videokazettát talál, melyen egy sosem debütált dal videoklipjének felvétele látható, és azonnal rá is kapnak a dalra. Hatalmas sikert érnek el első bemutatásával, és végre debütálhatnak is. Minden rendben is megy, míg arra nem kerül a sor, hogy eldöntsék, ki is lesz a fő karakter ebben a dalban. Ezután olyan eseménylánc indul el, melyben rá kell jönniük, hogy bárki, aki fő akar lenni, azt utoléri a dal átka...

Whalemény:
Épp a Dream High sorozatot nézem, és rákeresve a szereplőkre bukkantam rá erre a filmre, és mivel hármunk közül csak én vagyok horroros beállítottságú, így persze azonnal meg is néztem :) Nem vártam túl sokat, általában mind egy tucat,és erre sem mondhatom, hogy teljesen egyedi volt, viszont mégis más volt. Betekintést kaphatunk a szórakoztató ipar mély bugyraiba, az emberi irigység és a mérhetetlen hatalomvágy összes formáját láthatjuk, és mellé még kapunk pár székről felugrós képsort is :)
Horrorként felhoztak mindent, ami csak elképzelhető..megint hatalmas szerepet játszanak a trükkös tükrök, melyek már alapból egy parafaktort adnak a nézőknek :)
A lányok közül Eun Ju az egyetlen, aki elviselhető, többi három sorsáért nem is izgultam, igazából belőlük sokat nem is mutattak, csak a film szenvedői voltak. De nézzük is csak a Pink Dolls csapatát ;)

Eun Ju:
Mint már említettem, kora miatt ő a vezető, viszont mivel csak háttértáncos volt, így nem a legjobb énekes, ráadásul csapattársai sokkal fiatalabbak, és kezelhetetlenek. Eun Ju lelkiismeretesen akar dolgozni, saját erejéből akar feljutni a csúcsra, így nem hajlandó az arctalan szponzorral kettesben találkozni, mivel tudja, hogy az mivel jár ebben az iparban. A film során neki kezd először feltűnni, hogy valami nem stimmel ezzel a számmal, és először próbálja megakadályozni az eseményeket, de a végén rájön, hogy csak úgy tud a végére járni, ha hagyja lefutni az összes eseményt, mégha így saját magát is veszélybe sodorja.
Eun Jeong szerintem nagyon jó volt erre a szerepre, szépen hozta a szerepét, igazából semmi rosszat nem tudok rá mondani.

Ah Rang, Shin Ji és Jenny:
Mivel sokat nem tudunk meg róluk, így egyben nézném őket. Fiatalság, bolondság...rájuk is ez igaz. Attól hogy valaki idősebb náluk, máris lenézik, hogy még nem jutott sehova, és mindent azonnal akarnak maguknak is, és semmitől nem riadnak vissza, még egymás bemártásától sem. Tulajdonképpen nekik nem is lenne értelme egy csapatban indulni, mivel annyira képtelenek az együttműködés legkisebb formájára is, hogy nem is értettem, miért ragaszkodtak folyton a csapathoz.
A három színésznő pont elég volt ezekre a karakterekre...Nálam a horror duplafaktorral játszott, mivel miután elkezdődött, szembetaláltam magam életem egyik szerintem legjobban nem kedvelt színésznőjével (Jin Se Yeon-nal....), de legalább a film kegyes volt hozzám :) (*gonosz kacaj.....*)

Soon Ye:
Eun Ju legjobb barátnője, ki már feladta az idolságot, inkább éneklést tanít egy zeneiskolában, viszont Eun Ju-t mindenben támogatja, sőt még vokálozik is Eun Ju csapatának, kisegítve az éneklési nehézségekkel kűzködő lányokat. Mikor neki is feltűnik, hogy valami nem stimmel, segít kideríteni az igazságot a kazettával kapcsolatban, és csak remélni tudja, hogy barátnőjének nem esik majd semmi baja.
Seul Hye-t még nem nagyon láttam másban, de itt szerethető, és aranyos barát volt, semmi rosszat nem tudok rá sem mondani.

Összegezve:
Aki szereti a Kör-féle filmeket, ijesztgetéseket, ráadásul a lánycsapatok életébe is szeretne bepillanást kapni, azoknak csak ajánlani tudom. Minden a helyén volt, bár volt pár rész amit nem is értettem, hogy akkor miért csinálták így, de igazából szemet lehet húnyni ezek felett. Utolsó 20 percre kezd tényleg nagyon parás lenni, mivel nem tudják kihagyni a szellem tényleges megjelenését, és mindent bevetnek, ami miatt este szoronghatunk :)


Trailer:

Magyar felirat

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 7/10
Zene: 8/10

+Para faktor: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése