2015. január 9., péntek

Ismertető: Big

Műfaj: romantikus, vígjáték, fantázia
Év: 2012
Epizód: 16
Csatorna: KBS2

Szereplők:
Gong Yoo - Seo Yoon Jae
Lee Min Jung - Gil Da Ran
Shin Won Ho - Kang Kyung Joon
Bae Suzy - Jang Ma Ri
Jang Hee Jin - Lee Se Young


Történet:
Gil Da Ran tanárnak készül és éppen készülődik férjhez menni álmai pasijához Yoon Jae-hoz, ám nem biztos benne, hogy választottja is ugyan ennyire osztozik vele a boldogságban.
Egy nap új diák (Kyung Joon) érkezik az iskolába, ahol Da Ran tanári gyakorlatát tölti. Kyung Joon balesetet szenved Yoon Jaeval és kitudja miért testet cserélnek. Kyun Joon teste kómába fekszik, azonban lelke Yoon Jae testében ébred fel, ebből a furcsa csapdából, amiben Gil Da Ran lesz segítségére.
A külvilág számára el kell játszani a 30 éves Yoon Jaet, hogy senki ne tudja meg mi történt a baleset során és várják Yoon Jae felébredését és az újabb testcserét, hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba, de ahogy ez szokott lenni semmi sem megy zökkenőmentesen...

Whalemény:
A megjelenésekor nagyon vártam ezt a sorozatot, mert Gong Yoo katonaság utáni első sorozatáról volt szó, mégis annyira sok negatív kritikát kapott akkor doramás berkekben, hogy nem mertem neki vágni eddig. És valóban igaza volt akkor sok kritikának.
A Hong nővérek sok toplistás sorozatot letettek már az asztalra, ez a sorozatuk azokhoz képest hatalmas „bukás”.
A sorozat eleje szerintem igazán jól indul, viszonylag sok benne a humor és a két férfi testcseréje adja a nagy rejtélyt és mindenki arra vár, hogy Kyung Joon és Da Ran egymásba szeressen.
A nagy várakozás közepette viszont próbáltak minket mindenféle csavarral megtartani, hogy ne mondjuk laposnak, klisésnek és fájdalmasan túlspirázottnak, de ezt sajnos nem hogy kicsit enyhítették volna, hanem fokozták. Annyira elcsépelt és indokolatlan problémákon szenvedtek főszereplőink részeken keresztül, hogy én magam se értettem, hogyan nevezhetjük őket épelméjűnek.
Erre egy kiváló példa, hogy ne csak a levegőbe beszéljek:
Kyung Joon lassan-lassan kezd visszatér régi testébe, ezt ilyen néha rátörő pármásodpercig tartó testcserével érzékeltették. Ezzel semmi baj sem volt, de minden ilyen után Kyung Joont mintha valami isteni szikra csapta volna meg előállt egy elmélettel, hogy mi fog történni. Hol szétpukkadt a lelke mint egy lufi, hol elvesztette az emlékezetét… stb. Ezek annyira légből kapottnak hatottak, hogy én semmilyen szinten nem tudtam komolyan venni, a szereplők mégis úgy tekintettek rá, mint valami Isteni kinyilatkoztatásra és szenvedtek miatta két részt. Majd miután ez lecsengett találtak egy újabb okot, hol tesztelték a másikat, hol pedig indokolatlanul elhagyták egymást. Ez elég rossz képet fest a sorozatról, de nagyjából a dorama közepétől ehhez hasonló időhúzós huzavonák játszódtak le.
Igazából nem lett volna baj, ha megindokolják a testcserét, de semmilyen nagy természeti erőnek/személynek nem tulajdonították ezt, és a szereplők se igazán keresték az okát, egyszerűen megtörtént és mindenki, aki tudott róla beletörődött. A sorozat által adott Miracle című könyv pedig kedves húzás volt, de a lélekcserét nem lehet vele megindokolni, akárhogy is próbálkoztak ezzel.
Illetve a dorama címére se kaptunk magyarázatot, amit sokszor nem is kell meg magyarázni, de azért valamilyen kapcsolat van a cím és a történet között. Itt csupán annyi volt, hogy Da Ran nem magyarázott okból BIG-ként mentette el a telefonjába Kyung Joon telefonszámát, illetve az elején Kyung Joon szájából elhangzott annyi, hogy nagy neki ez a test, amibe költözött. Szerintem inkább a Miracle címet kellett volna kapnia.

Kyun Joon

A szuper tanuló, aki kicsit mufurc, de jólelkű. A testcserét követően szerintem teljesen kifordul önmagából és nagyon nagy gyerekké változik, talán túlságosan is eltér az első részben látott jelleme a Gong Yoo által megformált Kyung Joontól, (ami nem a színész hibája) igaz így sokkal mókásabb lett a karakter, ami adott egy kis pluszt Da Rannal való kapcsolatában.
Gong Yoonak jól állt ez a szerep, jó volt látni egy ilyen fizikummal rendelkező embert törékeny kiskölyköt alakítva látni úgy hogy nem tűnt gáznak és rossz választásnak. Viszont én bármennyire szeretem Gong Yoot, végig azt vártam mikor kapjuk vissza azt a kis srácot, aki az elején volt. Én szívem szerint a felénél lecseréltem volna őket. :D

Gil Da Ran
A tanárnő jelölt, aki szerintem teljesen alkalmatlan arra, hogy gyerekeket tanítson. Sem a jelleme sem a kiállása nem tanárnős, inkább hasonlít egy tizenkevés év körüli lányra, aki még nem tudja mi a szerelem, (de nagyon akarja), nagyon szeretne tipikus, a társadalom által elfogadott dolgokat tenni: férjhez menni, a párjával ugyan olyan dolgokat hordani, külön házba költözni és talán ezért is nehéz neki sokáig beletörődni abba, hogy ő egy 18 éves fiúcskába lett szerelmes.
A színésznő nagyon szimpatikus volt és nem alakított rosszul. A férfiak számára fokozhatja cukiságát a kerek és enyhén bandzsa szemei, ezért kiválóan alkalmas a butuska, de szerethető női szereplők eljátszására.

Két karakterről még érdemes beszélni. Da Ran testvéréről Chun Sik-ról, aki nekem egy nagyon nagy pluszt adott a sorozatnak, nagyon szerethető volt a karakter a maga butaságaival.
Illetve nem a karakter miatt, hanem a színésznő/énekesnő miatt Jang Ma Ri-t említeném meg. Karaktere szerencsére nem lendült át a szívből utálom kategóriába, bár néha kicsit pedzette. Suzynak jól állt a szerep, de nem adott karrierjében semmi különlegeset, és szerintem neki sem volt egy nagy kihívás.
A puding próbája az evés. Nem egy kifejezetten szörnyű darab, amitől bárkit eltiltanék, de sajnos több benne a bosszantó elem, mint a jó, ezért számomra kicsit megbánós volt, de ki tudja lehet pont valaki megtalálja magának a kedvencek kedvencét ebben a doramában. :)

Felirat végig van rá: itt

Pontozás
Történet: 5/10
Színészek: 6/10
Zene: 6/10

1 megjegyzés:

  1. Én most végeztem vele. És szó ami szó tényleg nagyot változott Kyun Joon jelleme a testcsere után...És most lehet én vagyok hülye de nem értettem teljesen a végét. Elvileg Ma Ri azt írta hogy visszacserélődtek...ezek szerint az hazugság volt??? Én is azt vártam hogy ismét visszakapjuk a Srácot. Szerintem sokkal izgalmasabb lehetett volna a sorozat ha a vége felé visszacserélődnek...nem ezt vártam de azért egyszer nézhető volt.

    VálaszTörlés