2015. február 14., szombat

Ismertető: Healer

2015 egyik nagy kedvence lett. Nem számítottam rá, hogy ennyire kedvelni fogja ezt a sorozatot a magyar közönség, de ahogy láttam különböző fórumokon tényleg nagyon sokan szerették. Így íme a Healer, 2015 egyik pozitív csalódása. :)

Cím: Healer (힐러)
Műfaj: romantikus, akció
Epizódok száma: 20
Év: 2014-2015
Csatorna: KBS2

Szereplők:
Ji Chang Wook - Seo Jung Hoo / Healer
Park Min Young - Chae Young Shin
Yoo Ji Tae - Kim Moon Ho
Kim Mi Kyung - Jo Min Ja


Történet:
Egy Healer nevezetű titokzatos éjjeli futár mindenféle munkát elvállal általában egy rakás pénzért. Szállít, információt gyűjt... stb. Teljes elszigeteltségben tölti napjait, csak a titokzatos Ahjumma hackerrel tartja napi szinten a kapcsolatot, aki segíti munkái során. Az ügyfeleiről semmit nem tud, (és nem is akar megtudni) így őrizve meg azok kilétét és biztonságát. 
Egy nap gyilkossággal vádolják meg egyik munkája miatt, ezért az egyik ügyfele nyomába ered, hogy kiderítse ki próbálja meg besározni a nevét. Közben pedig egy másik munka kapcsán megismerkedik Chae Young Shinal egy teljesen hétköznapi riporterrel, akinek az álma, hogy egyszer híres legyen és aki lehet, hogy kapcsolatban áll az üggyel. Ezért beépül a lány munkahelyére, hogy kiderítse az igazságot. Ez azonban sok éves titkokat tár fel, ami nem csak őt érinti, hanem Chae Young Shint is.

Whalemény:
Sajnos ezzel kell kezdenem, de én főként az Empress Kiből ismert Chang Wook miatt kezdtem bele a sztoriba. Végül olyan sorozatot kaptam, amit tudok ajánlani másoknak is? Naná! :D
A történetet olvasva lehet sokaknak lehet Superman (ez konkrétan el is hangzik az egyik szereplő szájából) és a City Hunter (koreai Lee Min Hoféle) jutna talán elsőre eszébe, és nem is tévedne sokat, hiszen nagyon sok vonást felfedezni a három történet között, a Healer mégis egy kicsit más.
Engem az első résztől kezdve leültetett és nem engedett, valamiért nagyon jól eltalált történet és a tálalása is kiváló volt. Ilyenkor egészen nehéz megfogalmazni mi is volt benne pontosan jó.
A szereplők kapcsolódása nagyon szoros a közös múlt miatt és pont emiatt a múlt miatt is van a mai napig feszültség majdnem mindenkiben. A fő gonosz elleni harc lassan ért véget, talán jobb lett volna 16 rész a sorozatnak, igaz cserébe kaptunk sok cuki Chang Wookot, ami sokaknak ellensúlyként kiváló lehet. Én az elején megelégedtem ezzel, de egy idő után már kicsit zavart, hogy az ellenség mindig a híres Healer előtt jár minimum két lépéssel és szinte sehova sem haladunk a sztorival. (és igen, azért csak találtam megint valami negatívumot xD)
Mint ahogy említettem a Pinocchio kapcsán a Healerben is valamiért erőteljes motívum a riporteri szakma. Jelen esetben nem maga a lét a fontos, hanem mint eszköz arra, hogy legyőzzék közös ellenségüket az Elöljárót. És ekapcsán jött létre az a bizonyos Superman hatás. Tiszta Loise és Clark hangulatom lett, hogy Jung Ho levette Healer szemüvegét és Park Bong Soo-ként beépült az újsághoz.
Viszont mivel gonosz vagyok találtam én benne egy bakit:
Nagyon sokszor egy-egy szituációban érdemes lett volna a szereplőknek kesztyűt adni, mert szerintem a történet közepe táján az egész bagázst lecsukhatták volna már, de valamiért a rendőrség nem vett ujjlenyomatot :D
Én vártam minden részét, főként a karakteret és a színészek miatt, de lássuk kiket kaptunk ebben a történetben:

Jung Ho/Healer
Sajnos eljön az a pillanat is, amikor képtelenség rosszat írni egy karakterről, mert engem Jung Ho karaktere Chang Wook játékával megvett, de nagyon. :D Igyekszem nem elragadtatni magam, de sajna néha nem megy. :D
Jung Ho szinte egyedül nőtt fel, nagyon kevés emberi kapcsolata van. Édesanyja elhagyta (bár megbocsátott neki és nagyon ritkán találkoznak) de csak a mestere (aki 8 éve külföldre költözött) és a rejtélyes Ahjumma van az életében. Ahogy az a sorozatban is elhangzott Jung Hot mindig csak elhagyják ő képtelen lenne erre, viszont rendes kapcsolatokat sem képes egykönnyen kialakítani, annyira hozzászokott magányához. Ezt Chae Young Shin teljesen felforgatja és belezúg a lányba, (de tényleg totális belezúg... o.O) és ez ráveszi arra, hogy kilépjen a társadalomba.
Chang Wook már az Empress Kiben is bebizonyította, hogy mind a tökös, mint a szerencsétlen karaktert tökéletesen képes hozni. Ezt ki is használták a készítők, amikor Jung Ho a szerencsétlen és full töketlen Bong Soot alakította.

Chae Young Shin
Egy kicsit hangyás lány, aki sokat beszél, izgága, és random táncra perdül miközben valami régi számot énekel, emellett ha iszik elkezd a dinoszauruszokról beszélni, ami rendkívül veszélyes. :D
Young Shin, ha nem is volt önmagában véve egy tökéletes női karakter, jó kiegészítése lett Jung Honak. Én ha nem is utáltam őt az elején, de egészen megkedveltem, ahogy haladt előre a sztori.
Furcsa véletlen, hogy a fentebb kicsit a City Hunterhez hasonlítottam a történetet, mert abban is Park Min Young játszotta a női főszereplőt. Jó volt látni egy ilyen játékos karaktert játszani.
Tudom itt most meg kéne említenem Yoo Ji Taet, aki Kim Moon Hot alakította igencsak kiválóan, de én nem éreztem akkora potenciált a karakterben, hogy érdemes legyen róla külön írni. Viszont a rejtélyes Ahjummát nagyon a szívembe zártam és a legvégén nagyon izgultam érte. :D

Trailer:

Összességében: ajánlom! Egy akció dús, sok titkot rejtő és nem kevés romantikát tartogató sorozatot kap az aki belefog. :D
Magyar felirat

Pontozás
Cselekmény: 8/10
Színészek: 9/10
Zene: 9/10

13 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Először is köszönöm, hogy ily szépen összegyűjtitek a japán és koreai doramákat, nagy segítség.
    Szeretnék a Healer-rel kapcsolatban a saját véleményemet leírni (kicsit hosszú leszek). Igaz, még nem néztem végig, ma következik a 13. része megnézésre, de azt éreztem, hogy már kell írnom róla. S ha befejeztem, talán akkor is írok.

    Ezt a sorozatot a kedves blog írója hatására kezdtem el nézni. Olyan szépen összefoglaltad, hogy azt gondoltam ez is egy remek sorozat lesz. De, s itt most nem a blog írója, hanem a film forgatókönyv írója ellen "emelnék vádat".
    Valóban izgalmas a történet, a legtöbb karakter igazán szerethető, ám én a női - főszereplő - karaktert akárhogy próbáltam, nem tudtam megkedvelni. Számomra roppant idegesítő a jelleme, s még most is azon csodálkozom, hogy a Healer hogyan volt képes őrülten beleszeretni egy ennyire bugyuta nőbe. Nekem már-már az az érzésem, hogy maga az író szándékosan talált ki egy ilyen karaktert a férfi mellé, mellyel a főhősünk intelligenciáját, ügyességét akarta növelni, mely jól kitűnik egy ilyen, nem is tudom minek nevezzem, össze-vissza ténykedő női szereplő mellett. A You who came from the stars-ban a földönkívüli férfi és a gyönyörű, népszerű, ám butácska színésznő még egész jól kiegészítették egymást, a földönkívülihez képest szinte mindenki alulmaradt tudásban, amin nem is kell csodálkozni.

    Kíváncsi vagyok, fog-e változni a főhősnő jelleme, mert sajnos az én meglátásom szerint nagyon el lett rontva a jellemével a történet. S egy kis SPOILER. Például a második rész végén, amikor Healer meglátja a nő szobájában a saját képét, csak úgy kitalálja, hogy akkor a nő mellett marad, mert érdekli, mi a fene folyik itt. Ez még oké, engem is érdekelne, hogy mindek van egy számomra ismeretlen személy szobájában az én képe. Aztán ezek után néhány nap vagy hét múlva rájön a Healer, hogy odáig meg vissza van ezért a nőért. SPOILER VÉGE.
    Mégis mikor szeretett bele? Számomra nem jött át ez a végzetes szerelembe esés megtörténte. Nekem a színésznővel nincsen gondom, mert a City Hunterben is kedveltem, habár annak is az utolsó részeiben végig az volt az érzésem, hogy teljes felesleges a nő jelenléte, mert a férfit inkább az érdekelte, hogy zárja már le az elsöprő hadművelet ügyet.

    Elnézést, ha valakiben esetleg ellenszenvet váltottam volna ki a véleményem által, nem ez volt a célom. Lehet, csak nekem nem szimpatikus a női karakter. Valahogyan nem illik a Healer mellé. Én nem tudom felfogni, hogy egy ennyire okos, tehetséges férfi egy ilyen nőbe szeret bele. Sokszor a Kim Mon Ho riporter okosabbnak tűnt a Healer-nél, mert úgy láttam a nő hatására - szerelem miatt így értem - maga a Healer is olykor rosszul kezelt egy-két helyzetet. Egyszer egy filmben mondták: "Ne beszélj a hülyékkel, mert te is az leszel." Egy másik női karakter szerintem jobban illett volna hozzá. Valamint talán egy másik színésznő is. Két hasonló sorozatban ugyanazt a színésznőt látni... Elég vol a City Hunterben számomra. De nektek épp ez tetszett : ) Ízlések és pofonok.

    Köszönöm még egyszer a munkátokat, tényleg nagyon szépen összeállítjátok :)

    Egyébként az Oh my Ghost-ot tervezitek megnézni? 2015-ös dél-koreai sorozat, azt hiszem 16 részes. Mert ajánlani tudom. Na abban a színésznő előtt le a kalappal. Szép történetvezetés látható, a színészek mindegyike nagyon hozta a formáját annak ellenére is, hogy a legtöbbjüket nem ismertem. Egy percet nem unatkoztam, amikor néztem.

    Üdv,
    egy Gondolkodó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök a véleményednek! Köszönjük, hogy követsz minket! :)

      Az elején számomra is furcsa volt a jelleme... :/ De szerintem nem vagy egyedül azzal, hogy nem tetszik a női karakter. :D Én megtudtam vele barátkozni, és egy-két ponton még úgy is éreztem illik a Healerhez a jelleme. Például, amikor együtt mentek be a rendőrségre. De ez is ízlések és pofonok... van hogy én is képtelen vagyok megkedvelni egy-egy női karaktert... -_-

      A végső konklúziódat kíváncsian várom! :)

      Az Oh my Ghost-ot elkezdtük, de sok egyéb teendőnk miatt egyelőre csak elkezdett állapotban van, de igyekszünk a végére érni, izgalmasan indul a történet. :D

      Szép napot!

      Törlés
    2. Sziasztok!

      Sikerült befejeznem a sorozatot, úgy, hogy esténként csak ezt néztem.

      Mivel, úgy láttam, sokan olvassák oldalotokat, ezért előre figyelmeztetni szeretném a kedves olvasókat, hogy aki Ji Chang-Wook, Park Min-Young, vagy egyszerűen csak Healer rajongó, esetleg még nem látta ezt a sorozatot, de meg szeretné nézni, akkor inkább ne olvassa el a hozzászólásomat, mert nagy valószínűséggel csak felbosszantja vele magát.

      Oké, lányok, egy nem túl szép összefoglaló született meg a filmről, amelyet muszáj vagyok kiírni magamból.

      Először a női karakterről. Nem lett a kedvencem és nem is szerettem meg a film utolsó percéig sem. Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy nem illett a férfi karakter mellé, emellé párosul az, hogy maga a színésznő sem (róla egy kicsit később). Enyhén kiborított, - SPOILER!!!!!!!! - amikor javasolja Jung-Hoo-nak a menekülést, résznél, ahogyan a szüleiről beszélt. Az apja már halott, az anyja pedig úgysem tudja, hogy ő a lánya, akkor meg nem mindegy, ha elmennek. SPOILER VÉGE. Tudom, nem pont így hangzott, de ez lett volna a lényege.
      Hozzá csatolnám a Healer karakterét is. Van egy határozott jellemünk, akit senki nem tud befolyásolni. Majd ez a határozottsága elszáll, amikor beleszeret Young-Shinbe. Szó szerint papucsbarát lesz belőle, akit a nő bábuként irányít. Miféle szerelem ez, melyben az egyik fél a domináns? Innentől kezdve a férfi rosszabbnál rosszabb döntéseket hoz, megfeledkezik az ellenségről, s csak a nő biztonsága számít...
      Szerelmük: katasztrófa. Nekem végig az volt az érzésem, hogy rá volt erőltetve a nézőkre a kapcsolatuk. Egyenesen jót röhögtem, amikor egyik jelenetben Jung-Hoo bevetésen van, a következő jelenetben a nő a karjaiban fekszik, így merengenek el egymásban a háztetőn, az ez utáni jelenetben pedig Young-Shin a munkahelyén van és jót röhögcsélnek Kim Moon-Ho-val. Többször is azt figyeltem meg, hogy amikor a Healer-rel volt, állandóan unott képett vágott, amikor a riporterrel, aki ragyogott az arca. No comment. A szerelmüknek semmi értelme nem volt számomra.

      Park Min-Young e szerepe után kicsit kutakodtam. Nyilatkozatában azt mondta, hogy azért vállalte el ezt a szerepet, mert már unta, hogy mindig az édes és ártatlan lányt játssza, s úgy érezte ezen változtatnia kell. Továbbá nem tetszett neki sem ez a karakter, ugyanis azt mondta róla, nem lett volna olyan rossz, ha ő is ilyen lenne. A haját a szerep kedvéért vágatta le. Amikor pedig azt kérdezte tőle egy riporter, miért nézzék ezt a sorozatot, azt felelte, "azért, mert olyan, mint a drog. Ha elkezded nézni, nem tudod abbahagyni." Én a riporter helyében itt megkérdeztem volna, miért már drogoztál, hogy így tudod? A nyilatkozataiból nekem az jött le, hogy a sikerre áhítozott, s annak ellenére is eljátszotta ezt a szerepet, hogy nem tudta még ő maga sem elfogadni ezt a női karaktert.
      Valószínűleg ezért éreztem őt és a karakterét is oda nem illőnek ebbe a történetbe.

      Törlés
    3. A cselekményről: először is, már az első részben sejtettem, hogy a két férfit SPOILER ez a háttérhatalom ölte meg, a Kim Moon-Shik pedig eltussolta ezt. Számomra nem okozott nagy meglepetést, amikor kiderült, hogy így történt, csak a tálalására voltam kíváncsi. SPOILER VÉGE.
      Szerintem nem érdemelte meg a Healer címet, és ismét SPOILER. Azért nem, mert én a fő mondanivalójának az utolsó két részben megtudott információt tartottam. Azaz van az Elöljáró, aki egy dúsgazdag emberekből álló csoportot irányít, s akikkel együtt karöltve terjeszkedni akarnak nemcsak Dél-Koreában, hanem más országokban is, s ezt úgy érik el, hogy szándékosan csődbe viszik a vállalatokat, hogy aztán felvásárolják őket így növelve a hatalmukat. S ellenük harcolt a baráti társaság, akik közül Gwang-Rok a "Mester" volt az első Healer, aki Jung-Hoo-t kiképezte aztán a tanítványává, a filmben szereplő Healer-ré. Ennyi volt számomra a film lényege.
      Ezt megpróbálták a szerelemmel kitölteni, ami nem illett a képbe, főleg úgy nem, hogy a főszereplőnő egy meggondolatlan karakter, aki a szörnyű múltja ellenére egy olyan akadékoskodó nővé érett - hiába mindenki azt mondta róla nem lehet őt nem szeretni, mert mindig vidám, ehhez képest az utolsó 5-6 részt végigsírta -, aki, ha nincs a középpontban, akkor azt erőszakosan eléri (nem hagyja szóhoz jutni a másikat), s aki azt szereti, ha úgy történnek a dolgok, ahogyan azt ő akarja.
      S kapunk egy férfit, aki imád Healer lenni, de a nőbe úgy belezúg, hogy felhagy vele, majd amikor vissza kell mégis állnia, az áhított szerelme szinte fel van háborodva, hogy merészel a férfi visszaállni Healernek, amikor már megbeszélték, hogy úgy élnek majd, mint a többi ember. De most komolyan? Ennyire bolonddá teszi a szerelem az embert, hogy mindenről megfeledkezik? SPOILER VÉGE

      Összességében nem azt kaptam a filmtől, amit vártam. Voltak részek, amit nem fejtettek ki. Pl.: hogy került kislányként a főszereplőnő az autópályára? Ki verte őt össze, amikor a bordái is eltörtek? A nevelőszülők? A főszereplőkön kívülk mi lett a többi szereplővel? Pl. Ahjumma, Young-Shin nevelőapja, anyja, a cybernyomozó, stb.? Én úgy látom sok mindent akartak megjeleníteni a filmben, de aztán káosz lett belőle. Vagy pedig nem gondolták át. A múlt felfedését elnyújtották, mint a rétestésztát, a szerelmet ránk erőltették, a gonoszokat felerősítették, kivéve a végén. A Healer anyja hol volt, hol nem volt, mint a mesében, a Double S-szes fiúk is csak néha bukkantak fel, akár a Kim Monn-Ho korábbi főnöke az a nő...Mintha becsöppentünk volna egy történetbe, s miután meg tudtunk volna néhány dolgot, kiléptünk volna.
      Számomra, a cím alapján így nézett volna ki ez a sorozat: kevesebb rész. A Healer munkája, s hogyan igyekszik őt elkapni a rendőrség. A férfi kilétét kicsit húztam volna, hogy ne ismerjük meg azonnal az arcát és az életéből is csak részleteket fedtem volna fel. Hogy szerelem illett volna bele. Talán akképpen, hogy nem sülve-főve együtt vannak, hanem a nő megérti, hogy nem lehet mindig egütt vele, legalábbis addig, míg a férfi fel nem hagy a futárkodással.
      Eddig számomra pár sorozat tartotta azt a szintet és történetet, vagyis a címben foglaltokról szólt, s amit a szerelem sem vitt el más irányba. Ezek: You who came from the stars, The Master's Sun, 49 nap, Oh my ghost, I hear your voice és még a City Huntert is ideveszem (A Faith csak zárójelben, mert már nagyon a szerelmen volt a hangsúly,és csak egy picit kaptunk az időutazásból).

      DE, HOGY POZITÍVAT IS ÍRJAK. Ahjumma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "Ha még egyszer azon kaplak, hogy az arcomat bámulod, szálanként tépem ki a hajad." :D:D:D
      Az összes között számomra ez vitte el a pálmát :D
      Más pozitívum? Sajnos Ji Chang-Wook engem nem varázsolt el a szerepével. Pozitívum az, hogy egy remek és nagyon tehetséges színész. Ám a papucsbaráttá átalakulásával, engem kimondottan idegesített.

      Ez a sorozat a sok hűhó semmiért címet kiérdemelte. Nem azt kaptam, amire számítottam. Csalódás.

      Üdv.

      Törlés
    4. A kitűnő férfi szereplők lejátszották a sorozatból ezt a gyengécske romantikus szálat, ezzel a színésznővel..Ji Chang Wook mellett nem tudott érvényesülni a játéka.(Kémia meg sehol)

      Törlés
    5. Igen, valóban ez történt. Emellé jön az, hogy Park Min-Young nem tudja magát elfogadni. Értem itt ez alatt a plasztikai műtétjét, plusz, hogy amikor visszanézte magát, konkrétan erről a filmről van szó, csak röhögött a játékán, eltakarta a szemét, s a legtöbb helyen kínosnak találta a szerepét. Pl.: amikor táncolt, káromkodott.
      Változtatni akart a karakteren, amit eddig megformált, de sajnos nem áll még készen arra, hogy tehetségét megmutassa. Sokszor nézett a kamerába, amit akkor is észre vettem, amikor kifejezetten nem ezt figyeltem.
      Nem csoda, hogy Dél-Koreában nem lett olyan nagy siker, ha másutt viszont igen. A legalacsonyabb nézettséget a 3. rész adta, amikor beépül a nő mellé. Szereintem ez sokaknál, ahogyan nálam is kiverte a biztosítékot. A Healer a saját elvét hazudtolta meg ezzel a lépésével. A legnagyobb nézettségi arányt pedig a 13. és 14. rész érte el.

      Nem baj, még fejlődik PMY és hátha kibontakozik a benne szunnyadó tehetsége, s olyan kiváló színésznő válik belőle, amilyen színészekkel ebben a filmben dolgozott :)

      Törlés
    6. Hűűű, köszi a véleményt! :D Nagyon szépen összeszedted! :O Sok dologban látom én is nem egy szuper tökéletes sorozat, én mégis szerettem ki tudja miért. :D Valakit eltalál, valakit nem egy-egy mozzanat vagy történet.
      Ahjumma számomra is nagy kedvenc volt és Healer mestere is. :D

      Min Young szegény tényleg rommá plasztikázta az arcát (amitől teljesen baba arca lett) de örültem ennek a szerepének, még ha ez kívül is esik a komfortzónáján ez egy színész dolga, legalább egy kicsit megdolgozott a fizetéséért. xD
      Ahogy írtam is jó volt ebben a szerepben látni, mert végre játszott és olyan feladatot kapott, amit meg kell ugrania. Szerintem a sorozatban jól hozta a karaktert (még ha a jellemmel az elején én se voltam nagy barátságban). És ahogy írtad is talán elindult ezzel a fejlődés útján. Reméljük a legjobbakat. :D

      Törlés
  2. Sziasztok!

    Akkor ezek után mindenképpen leírom a véleményem, miután befejeztem a sorozatot.
    Az Oh my Ghost szerintem tetszeni fog nektek :) De ha mégsem, nem szeretheti mindenki ugyanazt :)
    Elnézést az előző hsz-m gépelési hiáiért. Gyorsan írtam, s miután közétettem vettem csak észre, hogy egy-egy toldalék néhol lemaradt :)

    Nektek is szép napot, vagyis már estét :)
    Üdv.

    VálaszTörlés
  3. Helló mindenkinek!
    Én nem tudok ilyen magasröptű elemzést írni, mint az előttem kommentelők, és nem is szeretnék. Csak annyit kell közölnöm, hogy nálunk a családban és ismerősöknél nagyon nagy sikere van a Healernek. Mindannyiunk nevében nagyon szépen köszönöm a fordítást. <3
    Nemrég fejezte be vajandi a BachelorsVegetable.. c. sorit és én pont a Healer megtekintése után álltam neki. Legnagyobb döbbenetemre a JCW azaz a Healer fiú a főszereplő.
    Meg kell mondjam, eléggé szenvedek, mert ez nem pörgős sori, eröltetett a cselekmény stb.
    Jobb lett volna, ha a Healert láttam volna másodiknak. Na de nem kesergek a fiatalember tehetsége már itt is bontakozik.
    Mégegyszer köszönöm a családom nevében is, további jó munkát és szép vasárnapot :-)
    mamika

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!Most találtam rá erre a sorozatra és nagyon kiváncsivá tettek engem ezek a hozzászólások.Szivesen megnézném.Viszont sajnos nem tudom sehonnan letölteni az utolsó rész magyar feliratát.Nem tud valaki esetleg valami elérhetőséget,mert az összes többi fent van a neten,kivéve az utolsó.Ha valaki tudna segíteni,előre is köszönöm.Szép napot mindenkinek!Üdv.Évi

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!Az előző hozzászólásom már tárgytalan.Köszönöm,már megkaptam.További szép napot Mindenkinek!Évi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper, örülök, hogy meglett ;)

      Törlés
    2. Most fejeztem be ezt a sorozatot és elolvastam a hozzászólásokat is. Elöljáróban: nekem nagyon-nagyon tetszett, régen tetszett ennyire bármilyen sorozat. Ji Chang Wook fantasztikus, de nekem a női főszereplő is telitalálat volt. Egyéniség, nem egy elvárt kaptafa alapján lett megalkotva. Hogyan és miért szeretett bele a Healer? A szerelem nem egy elképzelt recept szerint történik meg. Van, amikor elég hozzá egy pillanat, van, amikor hosszabb folyamat eredménye. Van, amikor tőlünk teljesen eltérő jellemű emberbe szeretünk bele, van, amikor hasonlóba. Van, amikor az illető külseje tetszik meg, van, amikor a hangja, vagy a humora, vagy az intelligenciája, a gondolkodásmódja, a segítőkészsége, vagy éppen a tökéletlensége, vagy az átlagostól eltérő jelleme vagy éppen a csúnyasága stb. stb. Megfigyeltem hozzászólóknál: ha nem úgy történik a szerelembe esés, ahogyan szerintük annak történnie "kellene", vagy a hős/nő jelleme nem felel meg az általa elképzelt valamilyen standardnek, akkor azt már hibaként róják fel, nem értik, holott az élet és az emberek rendkívül sokfélék. Ebben a filmben adott egy fiatal ember, akinek szinte semmilyen szociális kapcsolata, barátja, barátnője nincs, teljesen magányos és sok terhet cipel a múltjából. Szinte törvényszerű, hogy megfogja a főhősnő jelleme: a vidámsága, a könnyen megközelíthetősége, a gondoskodása, odafigyelése a másik emberre, a bátorsága, a szép és csinos külseje. Jól érzi magát a társaságában, teljesen mást testesít meg, mint ami az életében eddig körülvette. És ahogy el is mondja a végén: csodálja a bátorságát. A párduchoz hasonlítja, amit egy rá elsöprő hatást gyakorolt filmben látott, melyben a párduc törött lábbal, esélytelenül is szembeszállt a hiénával (ahogyan a főhősnő vele). Nem beszélve a testi vonzalomról, ami ugyancsak természetes egy fiatal férfinál, főleg, ha addig aszkéta életet élt. Mindezek miatt nagyon nem értek egyet az Unknown nevű hozzászólóval, semmivel, amit leírt.

      Törlés