2015. május 26., kedd

Filmajánló: Lupin III


Asianwiki oldalán szörfölgetve jött szembe velem a plakát, mely azonnali utánajárást, és megnézést eredményezett ;) Nem is bántam meg :)



Cím: Lupin III/ Lupin the Third (ルパン三世)
Rendező: Ryuhei Kitamura
Műfaj: akció, vígjáték
Játékidő: 133 perc
Dátum: 2014. augusztus 30.

Szereplők:
Lupin III - Shun Oguri
Fujiko Mine - Meisa Kuroki
Michael Lee - Jerry Yan
Pierre - Kim Jun
Koichi Zenigata - Tadanobu  Asano


Történet:
Egy elit rablókból álló "család" életébe pillantunk bele, kik magukat csak úgy hívják,hogy "The Works". Elvük, hogy csak azoktól lopnak, akiknek túl sok van. Mivel a vezetőjük már olyan korba ért, hogy lemondana a tisztségéről, így egy próbatétel elé állítja "gyermekeit", mely során kívánja örökösét kiválasztani. Mindezért csak el kell lopniuk az első Olimpia aranyérméjét, a Zeusz érmet. 
Egymást kihasználva próbálják meg ellopni, de végül a záró vacsorán egy másik banda támad rájuk, mely során az eddig féltve őrzött Kleopátra nyakéket elrabolják tőlük, miközben öreg vezetőjüket lelövik. Mindez nem történt volna meg, ha egyikük nem árulja el őket. Innen elkezdődik mesterükért való bosszúállás, mely során összefognak, és célba veszik a bevehetetlen "Navarone bárkája" épületet, ahol is rejtegetik az ékszert.

Whalemény:
Úgy ültem le, hogy nekem most annyi is elég, ha csak látom Ogurit. Viszont kellemesen csalódtam, mert egész jó kis rablós, bunyós filmet kaptam. Kicsit néhol azért vontatottan ment a cselekmény, de aztán mindig bedobtak egy olyan elemet, amivel megint felkeltették az érdeklődésemet. Így a végén jó szájízzel álltam fel a képernyő elől. Karakterek szempontjából nem erőltették meg magukat, sokat nem is hoztak ki belőle, viszont mindenki megtalálja benne a saját kedvencét, ebben biztos vagyok ;) Mivel ez is egy híres manga adaptációja, így akik amúgy is kedvelik, biztosan ezt is szeretni fogják.

Nézzük is csak szereplőinket:

Lupin III:
Arsene Lupin unokája, ki született rabló tehetség. Mestere saját gyermekeként bánik vele, és csak azért nem rá hagyja azonnal a csoport vezetését, mert nem akarja lekötni. Lupin nehezen vezethető, mindig a saját feje után megy, és sajnos van egy gyenge pontja, aki nem más, mint kolléganője, Fujiko. Bármit megtenne érte, és akkor is követi, amikor tudja, hogy csapdába vezeti. Mégis ő az egyetlen, aki össze tudja fogni a csapatot, és aki képes egy olyan terv kitalálására, amivel sikeresen végrehajthatják bosszújukat.
Oguri végig nagyon Oguri :D Csak adja a tőle megszokott grimaszokat, kellő humort, és mégis kellő tiszteletet a feladata iránt. Csak ezért a szerepért több havi edzésen ment át, leadott vagy 8 kilót, hogy még hitelesebb lehessen.

Fujiko Mine:
Az egyetlen női bandatag, Lupin gyenge pontja, aki sosem enged senkinek, és mindig csak a saját érdekeit tartja maga előtt. Szépségét mindig és mindenhogyan felhasználja, ám amikor arra kerül a sor, kőkeményen küzd. Sosem hagyná cserben családját, ám mégis nehezen lehet megbízni benne.
Meisa minden kameraállásba bele tudott tenni egy kikacsintást, vagy egy L'oreal reklámot meghazudtoló hajtincsdobálást, így ő szolgáltatja a férfi nézőknek szánt látványvilágot. Számunkra csak "Akanishi Jin neje"-ként ismert színésznő tényleg nagyon szép, és ahhoz képest karakterét is egész jól felépítette.

Pierre:
A csapat kis számtech zsenije, aki bármit feltör, és bármilyen eszközt megrendel a neten. Semmi perc alatt összehoz egy szuperszámítógépet, és még a műholdakat sem rest irányítani. Egész akciójuk fő pontja a Bárka biztonságtechnikai rendszerének kijátszása, így hatalmas felelősség van rajta, mivel egy pici hiba is végzetes lehet a bentlévők számára.
Kim Jun meglepetésként csapódott látókörömbe, és örültem, hogy egy ilyen színt is adtak a filmnek :) 
(Arról már nem is beszélek, hogy ezzel találkozott a Boys over flowers és a Hana Yori Dango 1-1 szereplője ;) )

Többi szereplőről azért nem írnék most semmit, mert azzal esetleg elszólnék pár dolgot ami a film történetét adná, így nézzétek el nekem, hogy csak róluk ejtettem meg pár gondolatot ;)

Összegezve:
Egyszer mindenképpen ajánlom megnézésre. Kellemesen humoros, van benne pár szépen kidolgozott akciójelenet, illetve a színészek is pont telitalálatok.

Trailer:
Magyar felirat >>ITT<<
Angol felirat >>ITT<<

Pontozás:
Cselekmény: 6/10
Színészek: 7/10
Zene: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése