2014. június 21., szombat

Bemutatkozás

Whalemények blog bemutatkozás

A blog 2010-ben indult könyvek bemutatására, aztán 2012-től koreai és japán sorozatok és filmek véleményezése, leírása lett a fő célja. Emellett ázsiai receptek és egyéb Dél-Koreával és Japánnal kapcsolatos témákban is készülnek bejegyzések.
Utóbbi 4 évben a blog nyitni kezdett a koreai és japán zene felé is, melynek köszönhetően eddig 4 KPOP és egy japán koncerten is részt vett, mint magyar sajtó.
2015. januárjában említésre került a blog Korea egyik elektronikus sajtófelületén is (연합뉴스 – Yonhap news cikk), mely a koreai sorozatok, zenék terjedését írta le Európában, említve a 2014. decemberében megrendezésre kerülő Arany Bálna-díjat, mely 2014 legjobb sorozatát, színészeit és betétdalát kereste.
2015. november 20-án a KTV csatornán is megjelent egy háromnegyed órás kis szösszenet a Magyarországon is megjelenő Hallyu terjedéséről. Ezen videóban 26:48 mp - 27:37 mp között piciny blogunkat is megemlítették mind a sorozatok mind a receptjeink miatt ^^ (KTV video - http://www.ktv.go.kr/content/view?content_id=515179)
2016 tavaszán a 2015-ös évről megjelenő KOCIS kiadványban kapott blogunk egy újabb említést az Arany Bálna-Díjunkat tekintve. (teljes magazin: http://kstore.korea.net/publication/view?articleId=7226)

A blognak 3 adminja van: Amy (alapító), Sophie, Sora

Facebook: https://www.facebook.com/whalemenyekblog
Email: whalemenyek@gmail.com
Amy:
Sziasztok!
Jelenleg negyed évszázados korommal dolgozom és hobbiként sok sorozatot nézünk tesómmal Sorával. Ebből jött anno az ötlet, hogy miért ne írhatnám le azt mit is gondolok egy-egy sorozat megnézése után. Lehet izgalmasabb lenne mint a mindennapjaim. :D Sora is betársult és ketten vittük a blogot mindenféle rendszer vagy átgondolás nélkül. Azóta nagyon sok minden történt velünk és hála a mennyeknek Sophie is csatlakozott hozzánk, aki minden téren erősít minket, engem béna/gyenge pillanataimban.
Hála a sorozatoknak a koreai nyelvet is elkezdtem tanulni több kevesebb sikerrel. Még bőven van hova fejlődjek, de a lelkesedésem még mindig megvan iránta. :D
És itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy elmondjam nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki ír nekünk, akár Facebookon, akár itt a blogon. Nagyon sokat ad nekünk a ti whaleményetek akár rólunk, akár egy sorozatról. Köszönöm. :)
Sophie:
Halihó! ^^
Miután Amy felvetette, hogy talán ideje lenne bemutatkoznunk is, úgy gondoltam, hogy mi sem egyszerűbb ennél, most mégis gondban vagyok :D Szóval kezdjük is csak az elején....
Réges-régen....pontosan 2012 márciusában egy hirtelen ötlettől vezérelt baráti házibulin éjszaka előkerült egy ötlet az egyik barátnőmtől, miszerint is: "Van egy vicces sorozatom, mi lenne ha belenéznétek?" Így találtam szembe magam a You're beautifullal, és azonnal a közepébe dobtak a teljes őrületnek, ami később szerelemmé alakult. Rögvest utána nyáron találkoztam egy rendezvény során Amyvel és Sorával, akikkel utána - megtalálva a teljes közös hangot - mindent kibeszéltünk/átbeszéltünk/megvitattunk. Igen, van miről jópár alkalommal vitáznunk, mivel eltérő nézeteink és kedvenceink vannak, de pont ezért működünk szerintem jól :) 
Először csak sima olvasóként fűztem megjegyzéseket az ismertetőikhez, aztán 2014-ben elhatározták, hogy legyen a blognak Facebook oldala is, így felvettek oda adminnak. Majd hirtelen már a blog adminjai között találtam magam, és azóta megállíthatatlanul próbáljuk olvasóinkra ömleszteni whaleményeinket :) Mivel én is dolgozom, így próbálunk egy kényelmes beosztást csinálni, hogy mindig beleférjen 1-1 sorozat/film a mindennapokba ;)
Én is szeretném megköszönni mindenkinek, aki követ minket, megosztja velünk élményeit, esetleg ellenvetéseit, mert célunk egy kis családias hangulatú dorama csoportot összegyűjteni, kik tényleg bármikor bárkivel kibeszélhetik magukból whaleményüket ;)
Szóval ne habozzatok, nyugodtak írjatok nekünk blogra/facebookra!!! ^^ Fighting!
Sora:
Sziasztok! 
Nem túl hálás feladat pár mondatban bemutatkozni, mert nagy erőlködés árán se tud egy épkézláb mondatot se összehozni az ember. Nem is azzal van baj, hogy mit írjak, hanem hogy mit hagyjak ki, mit adjak magamból, talán csak annyit, hogy ne legyen fejcsóválás a vége tőlem és az olvasótól se. Szóval valahogy úgy alakult, hogy elkezdtem Amynek segíteni a blogolással, majd lassan kinőttük a baba medencét és egy igazán nagy akváriumba kerültünk immár hárman. Úgy gondolom, hogy kellően belaktuk az akváriumunkat és egy nagyszerű úszkálós területté sikerült alakítani. Reprezentálhatjuk véleményünket, ami nyilván szubjektív alapokon úszik, erősen próbálkozva az objektivitás felé pancsolni magunkat, mégis aki kíváncsi rá az beugrik hozzánk. Valaki minden védelem nélkül csobban nálunk, ki-ki bombát ugrik, egyesek felkapják az úszógumijukat, mert sose lehet tudni. Ez benne talán a legszebb. Ha kíváncsi vagy ránk, a sorozatokra és szeretnél velünk lubickolni alkoss egy-egy bálnácskát vagy ismerd meg a mieinket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése