2015. szeptember 25., péntek

Ismertető: Last cinderella


Hangolódjunk egy kicsit Mura Harumára, a japán doramák körében már lassan klasszikusnak számító Last Cinderella sztorival.

Cím: Last cinderella
Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 11
Év: 2013
Csatorna: Fuji TV

Szereplők:
Ryoko Shinohara - Sakura Toyama
Miura Haruma - Saeki Hiroto
Fujiki Naohito - Tachibana Rintaro


Történet:
Sakura a negyvenet tapossa biztos egzisztenciával, de magányosan. Férfi az életében már nagyon régen fordult meg, így ő maga kezdett férfivá alakulni, amit mi sem bizonyít mint egy hatalmas szőrszál az állán. Egy fodrászat és kozmetikai üzletlánc helyiségének a helyettes vezetője, ahova frissen áthelyezik vezetőnek régi, nem túl jó ismerősét Rintarót. Természetesen egy visszajáró vendégük Chiyoko évek óta szerelmes az új vezetőbe. Rendszeres vendége lesz Rintarónak, aki látván szerelme mennyire jól tud veszekedni Sakurával ráállítja 24 éves mostoha bátyját, hogy csábítsa el a nőt, ezzel takarítsa el az útjából.

Whalemény:
Furcsán indult a kapcsolatom a sorozattal. Az első célom vele, hogy megnéztem magamnak az agyondicsért Miura Harumát, mert szánom-bánom, még nem láttam egyetlen alakítását sem. (Eddig!) És ha már annyira várom az Attack on titans manga film feldolgozását, amiben bedobja magát a titánok ellen, így (ahogy Sophie mondta) minőség ellenőrzést tartottam, hogy megfelel-e Erennek vagy sem. Második cél, egy jó kis japán sorozat a sok koreai után.
 A számomra nem túl jól indult az első rész, de izgalmasnak tűnt a történet, így mentem tovább nagy erőkkel, végül egy vasárnap délutánom és estém látta kárát, mert nagyon zabáltatta magát innentől kezdve. Egy kis cukkerka (talán nincs is jobb jelző rá) történetecske lett belőle. Sakura egyre szimpatikusabb lett, főleg a közös jelenetei Tachibanával. Miura a sorozat végéig hatalmas karakterfejlődést produkál, látványosan és szépen bemutatva.
A Ryoko a női főszereplő az első részben, leginkább a házában forgatott jelenetekben nagyon, de nagyon túljátszotta ezt az elférfiasodott nő szerepet. Szerencsére próbálták menteni a menthetőt bedobták a rész végére a száj simogató Miurát, de az is valahogy sok volt. Ezeken kívül azonban nem igazán tudok rosszat mondani a sorozatra.
Véletlenül sem prűd csak iszonyat béna  és szerencsétlen Sakura. Teljesen helyén kezeli a férfi-női kapcsolatokat. A mellékszereplők egyenesen nélkülözhetetlenek voltak, ugyan tipikusan a két barátnő a két végletet mutatta be (házas női lét és a szingli férfi faló nő), de nem váltott ki belőlem na már megint érzést.
És végül egy kis apróság: csak engem idegesített hogy Chiyokot Choko-channak hívták? Most komolyaaan? :D
Sakura Toyama
Sakura keményen hajt munkahelyén, de magánélete romokban hever. Évekbe telt a helyettes vezetői pozícióját elérnie, a vendégei szeretik, mert kedves, mindenkihez van egy-két kedves szava, kérdése. Életét felforgatta Rintaró megérkezése, akivel az elején csak veszekedni képes, ám ahogy egyre megnyílik neki fő bizalmasává válik.
A színésznővel most találkoztam először, de tetszett benne, hogy az idősebb tehetséges színésznők táborát erősíti.

Saeki Hiroto
Hiroto egy huszonéves gazdag cég örököse, akinek furcsa családi körülményei és a vele történt események sok sebet ejtettek. A gördeszkázásnak él, amit profi szinten űz, több versenyt nyert a múltban és álma, hogy igazán profivá válhasson.
Féltestvérével Chiyokóval furcsa kapcsolatot ápol és egy bizonyos esemény miatt minden kérését teljesíti, akár saját magát is feladja miatta. Egészen megkedveltem a sorozat végére a karakterét, amennyire ellenszenves volt az első részben a túl csábító flower boy nyitásával. A kisfiúból egy igazán komoly karakterré vált.

Tachibana Rintaro
Szingli, harmincas éveit taposó tehetséges fodrász és kozmetikus. Egy életvidám és szórakoztató figura, aki szintén élvezi a szingli élet adottságait. Egy véletlen folytán a hőn utált Sakura mellé sikerül költöznie, amit az elején nagyon is bán, végül szerencséjévé válik. Számomra kettős volt a karaktere, mert a kisugárzása meg maga a karakter első ránézésre nem egy fodrász. Azt gondoltam, amikor oda kerül, hogy egy szép székből dirigál majd, de nem, ő is ugyanúgy kivette a részét a munkából. Bár kicsit túljátszott lett egy két hajvágása.

Összességében egy igen sablonnak tűnő történetnek látszik, de tartogat egy-két meglepetést. A mellékszereplők kifejezetten üde foltjai voltak a sorozatnak. Nagyon kellettek bele és nagyon ott volt mindenki. A történet jól lett elénk pakolva, így aki szereti a könnyed romantikus sorozatokat azoknak bátran ajánlom.

Trailer
Magyar Felirat

Pontozás:
Cselekmény: 9/10
Színészek: 9/10
Zene: 9/10

2 megjegyzés:

  1. Most fejeztem be, és nekem nagy meglepetés volt, hogy a prűd koreai sorozatokhoz képest mennyire normális emberek vannak benne, megélik a szexuálitást is, jééé... valamiért az a téveszmém volt, hogy a japánok még a koreaiaknál is halvérűbbek.
    A vége nekem nagyon nem tetszett. Nem akarom lelőni a poént, no de generációs a különbség. Szeretnék úgy kinézni, mint Sakura 40 évesen, és most még nem is látszik a korkülönbség, de 20 év múlva? Áhh... ráadásul ez a Hiroto volt a legbénább színjátszásból (meg a mostohahúga). Hozzá képest bárki más természetesebb volt. A műmosolyai idegesítettek a legjobban, mintha vezényszóra tenné, "mosoly!" és vicsorít egyet. Ja, és nem gördeszkázott!
    A sorozat egészében szerintem is jó kis szórakoztató, jól nézhető, és RÖVID. Ez nagy előnye. :)

    VálaszTörlés
  2. Miura Haruma nem művigyorog, mindig vigyorog �� a többi sorozatában is és van egy videóblog sorozata(vagy valami), amit youtube-on is meg lehet találni, abban is nagyon sokat mosolyog, viccelődik...ő talán ilyen vidám lehet igazából is :)

    VálaszTörlés