2016. január 22., péntek

Ismertető: Persevere, Goo Hae Ra


A Dream High után sok sok évvel, itt egy újabb zenés és fiatalos sorozat, ami számomra korántsem hozta a várt színvonalat. De lássuk is Goo Hae-Ra-t és kis csapatát.

CímPersevere, Goo Hae-Ra

Műfaj: romantikus, zenés
Epizódok száma: 12
Év: 2015
Csatorna: Mnet

Szereplők:
Min Hyo-Rin - Goo Hae-Ra
Kwak Si-Yang - Kang Se-Jong
Jin Young - Kang Se-Chan
Henry - Henry
Park Kwang-Sun - Jang Goon
Yoo Sung-Eun - Lee Woo-Ri


Történet:
Goo Hae-Ra, Kang Se-Jong, Kang Se-Chan nagy álma, hogy zenélhessen és híres legyen. Elmennek egy válogatásra, ahol tovább is jutnak. A továbbjutók között kisebb csapatokat hoztak létre, akiknek közös munkával kellett előadniuk egy dalt. Így került össze az a hatos, akik egy baki miatt végül nem jutottak tovább, de álmaikat fel nem adván évekkel később újra nekifutnak a világot jelentő deszkák megmászásához.

Whalemény:
Már a legelső rész után éreztem, hogy ez nem az én sorozatom lesz.
Talán a Dream High-hoz tudnám leginkább hasonlítani. Szereplőink fiatalok, élettel teliek és zenélnek. Mindannyian ebből akarnak megélni, mert a zene a lételemük.
Azonban az a fajta lendület, felszabadultság és jó zene sehol sem volt a legelső Dream High sorozathoz képest. A Persevere, Goo Hae-Ra egy satnya utánzatnak mondható, de abból is a rosszabbik fajtából.
A sorozat igazán két fő dologra épül. Goo Hae Ra és bandája rögös útját figyelhetjük meg a sztárrá válásban, ami nem kevés buktatóval jár, emellett Goo Hae-ra két "udvarlója" (akik történetesen testvérek) "harcát" nézhetjük végig.
Egyikkel se lett volna gond, viszont számomra meghalt a dolog azon a ponton, amikor kiderült ez a "harc" olyan szinten zajlik gyerekesen, hogy fáj nézni felnőtt fejjel.
Ha azon a ponton túllendülünk, hogy az akárhogy nézem sehogy se szimpi Hae Ra-ra két pasi is bukik, akkor még mindig ott van a két fiú problémája. Se-Chan első pillanattól fogva oda volt a lányért és nagyjából jogot formált rá, hogy az övé, bár Hae Ra erre szinte sose biztatta, mégis jó barátokként eltengődtek, (Hae-Ra egy féléleten át nem közli a sráccal, hogy ne próbálkozzon) miközben mindenki tudta mit érez a szerencsétlen. Eközben bátyja nagy titokban szereti a lányt, de öccse Hae Ra imádata miatt a világért se lépne, miközben Hae Raa megveszik a bátyóért.
Bonyolult mi? :D No ott jön a bonyodalom, amikor kiderül öcsi számára, hogy a kettő rohadtul nem közömbös egymás iránt és innentől megindul a durci, hiszti és fúró hadjárat mindkettejük felé, ami nagyjából az egész sorozat alatt tart. Megbeszélni persze senki meg se próbálja, csak lemondó tekintetek, bűnbánó arcok és sok sok 8 éves kisgyerek hiszti a jussunk ebben a csodás történetben, aminek a végét nem árulnám el, de mondjuk úgy túl sokáig tartott...
Harcuk az álmukért szép, és elismerésre méltó, mégis olyan szintű már-már hihetetlen akadályok elé kerülnek, ami kicsit szappanopera szagúvá teszi a sorozatot. Azt pedig már ki sem emelem, hogy a csapatban nem egy ember volt, akiben nincs meg a potenciál arra, hogy a színpadon álljon. Se-Jongot vagy Hae-Ra-t nem tudom elképzelni énekesként. Woo-Ri pedig az egész bagázst leénekelte bármikor, hiába volt benne Henry a bandában.
Nem voltak meg a jó zenék se, a fentebb említett Dream High esetében a szorosan a sorozathoz tartozó zene/zenélés meghatározó húzó eleme volt az egésznek, itt egyik dal se mászott a fülembe és vitt magával. Egyik sem adott át olyan történetet, ami megfogott volna. Még Hae-Ra befejezetlen dal története is össze lett csapva a végére és nem emelte fel a magasba az egészet, csak úgy szimplán megtörtént, mert ezt követelte a forgatókönyv.
Go Hae-Ra
Minden álma az hogy a színpadon álljon, ehhez pedig két lovagja minden segítséget igyekszik tálcán a lány elé tenni. Nem éreztem semmilyen szintű erőfeszítést a lánytól semmi iránt, számomra néha teljesen közömbösnek tűnt, vagy csak szimplán nem győzött meg a színésznő játéka.

Nagyon csalódás volt az egész. A Dream High-t mindig is egyfajta etalonnak tartom diákos és zenés sorozattémák kapcsán, de meg se ütötte a szintjét. A színészeknek pedig bőven akad fejlődni valója, talán ez volt az egészben a legmeghatározóbb negatív pont.
Akik szeretik a zenés és fiatalos darabokat tegyenek vele egy próbát, (én is ezért tettem) több helyen nem kapott rossz értékelést, de ez nem az én sorozatom semmilyen szinten.

Trailer

Magyar Felirat vikin online fent van végig
Pontozás:
Cselekmény: 4/10
Színészek: 2/10
Zene: 4/10

4 megjegyzés:

  1. Még nem láttam a Dream High sorozatot, így nem tudom összevetni a kettőt. Nekem nincs ennyire rossz véleményem a sorozatról, de egyszer elég volt megnézni.Számomra olyan kidolgozatlan volt. Több van ebben a storyban mint amennyit kihoztak belőle. Kár érte.

    VálaszTörlés
  2. Én láttam mindkét sorozatot és nekem egyik se nyerte el a tetszésem. Bár szerintem a zenét illetően magasan a Perservere Goo Haera nyert. Sokkal több és jobb dalokat hallottam ebben, mint a Dream Higban (ott max. 2 dal van amire azt mondanám, hogy jó). A szinészeket illetően pedig egyik se kimagasló sorozat, Min Hyo Rin-t egyenesen utáltam, Suzy meg hát valljuk be, nem a színészi tehetségével futott be. Ráadásul hangilag is jobbak voltak a mellékszerplők, különösen a Woo Ri-t és Jang Goon-t játszó szereplők hangja tetszett. Woo Ri és Henry szerintem nagyon aranyosak voltak, ők színesítették be ezt a lehetetlen szerelmi sokszöget. SPOILER Se-Chan halála után nagyot csalódtam a sorozatban (pedig tudtam, hogy ez lesz, nem ért meglepetésként). Jól indult, hogy az ő emlékére szerveződik meg a csapat, de ez egy idő után kiveszett a történetből és értékét vesztette. Ráadásul Ray gondolkodása egyátalán nem volt jogos. Attól, hogy vér szerint ő az ikertestvére, az nem múlja felűl azt, hogy Se-chan és Se-jong testvérként, együtt nőtt fel.
    Összegezve, bennem nem hagyott ilyen negatív érzést, sőt szerintem jobb is volt mint a DH, de ettől függetlenül tényleg nem egy kimagasló alkotás

    VálaszTörlés
  3. Szia :)
    Érdekes volt olvasni a véleményedet.Nekem azért egy kicsit jobban tetszett ez a sorozat mint neked,de azt el kell ismerni hogy bár Min Hyo-Rin szép,hangja az abszolút nincs,sőt még jó színésznőnek sem mondanám.Komolyan annyira fel tudott idegesíteni amikor néha úgy beszélt mintha fogyatékos lenne...csak fogtam a fejemet hogy te jóég...ráadásul hangilag is ő volt a leggyengébb a csapatban.A történet nem indult rosszul de amikor megjelent a drága ikertesó és csak úgy fogta magát és 3 perc alatt szerelmes lett a főszereplőbe (mert hát miért is ne lett volna másképp :D ) akkor már elkönyveltem hogy itt lesz minden...vita,szerelmi bánat na meg sok-sok hisztia nagy semmiért...igazam lett.Annyira elrontotta a történetet a 3 főszereplő kínlódása hogy az valami borzalom...a végén már csak Woo-Ri és Henry miatt néztem a sorozatot mert ők voltak azok akik egy kis életet vittek az egészbe (Jason és Pil Suk 2 :D ).Valamint szerintem mindenképp érdemes még megemlíteni Kwang-sun-t is mert Sung-Eun mellett neki volt az egyik legszebb hangja (Ulala Session iránti elfogultság :D),valamint az ő karaktere is szerethető volt,nekem tetszett hogy kicsit más mint a többiek.Henry pedig hangilag nálam a 3. helyen áll,és nagyon sajnálom azt hogy a főszereplők hangja nem volt ennyire szép. Nekem a dalok jobban tetszettek mint a DH-ban.Mivel a DH JYP alkotás volt így főként JYP előadók dalai szerepeltek a sorozatban ami egyáltalán nem rossz de sokszor éreztem azt hogy nem passzolnak a történethez.A színészekkel kapcsolatban pedig úgy gondolom hogy bár a DH egy nagyon jó sorozat,azért ott is hagy némi kivetnivalót maga után a színészi játék.A két sorozatban pedig megegyezik hogy sikerült hihetetlenül elrontani a főhősnő kiválasztását.Semmi bajom Suzy-val de könyörgök maradjon az éneklésnél mert színésznőnek valami iszonyatos...tehetsége abszolút nincs hozzá (nem csak a DH alapján írom,min 3 sorozatát láttam),arról nem is beszélve hogy mindkét sorozatban a főhősnő lett elkönyvelve a legszebbnek,meg a legjobb énekesnek.Úgy gondolom IU mint kinézetben,mint pedig hangilag toronymagasan veri Suzy-t,valamint lehet hogy Sung-Eun nem rendelkezik csodálatos modell kinézettel,de szerintem az arca sokkal szebb mint Hyo-Rin-nek (nekem barátságtalan az arca).
    Mégegyszer köszönöm az ismertetőt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen Suzy elég kardinális volt a DH-ban :D bár én akkor még nem tartottam rossz színésznek,(bár a karaktert amit kapott nem tudtam nagyon kedvelni) de így az x-edik ugyan olyan alakítása után megdőlt ezt a nézőpontom. :D

      IU-nak szerintem is nagyon szép hangja van, ami nekem még tetszett a DH-ban, hogy Soo Hyun esetében nem is tudtam hogy ő nagyjából az egyedül nem kpop bandából származó karakter mégis nagyon szépen énekelt :D

      Nem értem én se miértjét, miért nem tetszett ennyire, szerintem szimplán olyan sorozat, ami nem az én ízlésem. Meg kiborulok ha teljesen abszurd fordulatokat raknak egy sorozatban. Lásd az ikertesós dolgot. Nálam ez válóok mindenképp :D

      Törlés