2016. december 4., vasárnap

Ismertető: Uncontrollably Fond


Óriási Woo Bin rajongó vagyok már a legelső megmozdulásától kezdve, így számomra egyértelmű volt, ha esik ha fúj én megnézem ezt a sorozatot. Sajnos sosem jó, ha csak a kedvenc miatt érdemes végig nézni egy sorozatot... nem is tudom megítélni ezzel a sorozattal végül teljesen így jártam-e vagy sem a mai napig, mert azért volt ebben valahol nem kis kakaó.

Cím: Uncontrollably Fond (함부로 애틋하게)
Műfaj: romantikus, melodráma
Epizódok száma: 20
Év: 2016
Csatorna: KBS2

Szereplők:
Kim Woo Bin - Shin Joon Young
Bae Suzy - No Eul
Im Joo Hwan - Choi Ji Tae
Im Joo Eun - Yoon Jung Eun
Jin Kyung - Shin Young Ok

Történet:
No Eul-t és öcsét apjuk halála után üldözik folyamatosan az uzsorások. Eul sajtósként dolgozik és a hallgatásáért cserébe sok cég fizet neki, hogy eltitkolja piszkos kis tevékenységét, amiket a lány előre megfontoltan nyomoz ki. Egy bárban egy elkeseredett stáb iszogat, mert a Shin Joon Young nevű ünnepelt sztár nem vállal el velük egy forgatást. A frissen kenőpénz elfogadáson rajtakapott és kirúgott Eul bevállalja, hogy meggyőzi a sztárt hogy forgassa le a dokumentum filmet cserébe azért, hogy PD lehessen a csapatban.
Elmegy Joon Young-hoz, aki ha nehezen is de belemegyek a forgatásba Eul és korábbi közös múltjuk miatt...

Whalemény:
Nagyon tetszett a sorozat elején, hogy nem 2-3 epizódban zanzásítva kaptuk meg az előtörténetet, hanem teljesen beépítve a jelenbe, rövidebb hosszabb visszaugrásokkal láthattuk Eul és Joon Young kapcsolatának főbb pillanatait. Általában nem ezzel a megoldással szoktak élni a készítők és itt még szerencsére jó is volt.
Sok gondolatom támadt a sorozatnézése közben, mind Eul és mind Joon Young jellemével kapcsolatban. És így végig gondolva majdnem csak róluk lehetne beszélni főként, ha a dorama egészére gondolok vissza.
Eul nem igazán lopta be magát a szívembe és Joon Young iránti érzéseiben se voltam biztos tekintve azt hogy Ji Tae után epekedett nagyon sokáig. Kicsit úgy éreztem, hogy szerencsésen Joon Young-ot választja,(ha már a másik nem jött össze) hisz neki mindene megvan ahhoz, hogy olyan élete legyen neki és az öccsének amire mindig vágyott. Választottja ezzel maximálisan tisztában van és igazából kb. nem is érdekli, számára csak az a fontos, hogy frissen ráébredvén érzéseire kimaxolja a kihozhatót a dologból mielőtt az élete véget ér. Önző, de megteheti, hiszen nincs sok ideje már hátra.
Az elején eléggé tudtam izgulni főként főhősünk miatt és amiatt, hogy majd sok-sok szenvedés lesz a végén, (naná hogy!) mikor kiderül Joon Young betegsége, de ez a szenvedés igazából mindenhol és minden másodpercben (komolyan!) ott volt.
Konkrétan fájt a sorozat. Egy hatalmas depresszió gombóc volt, aminél ha a részek számát és tartalmát nézem nagyon lassan csúszott le a torkomon. Végig nézve pedig igazán sikerült érzelmileg a mélypontra juttatnia. Ez igazából azt is jelentheti, hogy elérte a célját és jó kis melodráma lett belőle. Vagy nem? (nem!) Nagyon sokáig volt egy-egy sírósabb, szenvedősebb jelenet ideje kihúzva a végtelenségig és a váltások egyes blokkok között is csak lassan jöttek, ami miatt vontatottnak éreztem egy-egy epizódot. Azonban ez a vontatottság sokszorozódott az utolsó epizódokra.
Aki belekezd a sorozatba tudja mi lesz a vége.
Pici SPOILER Ez a sorozat nem arról szól, hogyan fog megmenekülni a főhős és élnek majd boldogan a hősnővel. Ez arról szól mit tud letenni hátralévő idejében az asztalra, amitől ő maga azt fogja mondani hogy boldogan fogja itt hagyni az élők világát. SPOILER VÉGE
Épp ezért iszonyatosan hosszúra nyújtották már a nézők várakozását hogy mikor is fog már megtörténni, mikor fog már mindenki "lenyugodni a kacsába" és búcsúzunk el főszereplőnktől. És őszintén ezzel a koncepcióval semmi bajom nem lett volna, ha mellé nem egy olyan jellemű csajt raknak, akinek (legalábbis én biztosan) nem tudtam szurkolni egy másodpercig sem.
Ha azt vesszük a főszereplők tényleg jól egymásra találtak, hisz mindketten elég önzőek ahhoz, hogy a saját fejük után menjenek bármiről is legyen szó. Így egy szavam se lehetne, de képtelen vagyok elmenni amellett hogy Eul-al egyszerűen képtelen voltam együtt érezni annyira sekélyes volt.
Nem túl nagy, de azért SPOILER Viszonyukban nagyon finom megoldás volt a 4 rész környékén Eul balesete, amit közvetetten Joon Young okozott. A lány műtéte közben a fiú lemondott a boldogságáról és a hátralévő életéről Eul életéért cserébe. Semmi varázs vagy csöpögős romantika nélkül kérte ezt, mert félt, hogy a saját hibájából meghal egy ember, akiről akkor még ő se tudta, hogy szereti. Kérése pedig az idő múlásával nagyon úgy tűnt meghallgatásra talált. SPOILER VÉGE
Üde színfolt volt Jik és Haru párosa, akik cukin kerülgetik egymást a sorozatban, de egyfajta apró kötelék alakult ki közöttük és ők sem tudják pontosan mi is az. Néztem volna őket még több ideig, ha kaptak volna rá lehetőséget a sorozatban.
Ha összeakarnám foglalni. Szerintem minden adott volt egy nagyon jó sorozathoz. A karakterek kellően szövevényes módon kapcsolódtak egymáshoz, a történet sem elhanyagolható mélységeket tartalmazott és kaptunk pár nagyon izgalmasan felépített karaktert. Végül valahol azt kell mondjam mégsem sikerült ez olyan jóra...
De nézzük még meg egy kicsit főszereplőinket:

Shin Joon Young
Egy hatalmas bunkó, de tényleg. A sorozat igazán róla szól,(vagy inkább rajta keresztül Eul-ról) és bármennyire is hatalmas bunkó mivel a nézőket engedték látni a valódi szándékait inkább sajnálatra méltónak volt mondható. Betegsége mindig valamiért a háttérbe csúszik a sorozatban és váratlan pillanatokban bukkan elő. (természetesen :D)
Joon Young ha azt vesszük egy hisztis sztár, aki nem találja a boldogságát, hisz teljesen egyedül van és azok akik számára fontosak lennének sosem törődtek vele igazán. Erre jön halálos betegsége és a visszaszámlálás, amiből megpróbálja kicsikarni a legtöbb boldogságot magának a maradék idejére, ha már eddig nem túl sok adatott meg neki.
Jelleme számomra kicsit kettős volt, sokszor csak pislogtam egyes megmozdulásain,(például, amikor megrúgta a részeg Eul-t) azonban "titokban" mindig tett valami "cukiságot" (majd kimosta a fagyban a ruháit egy dézsában a semmi közepén) ami miatt végül sajnáltam őt. Igazán sose tudta kimutatni az érzéseit senkinek (talán az anyjának néha, de az nem vette komolyan egy idióta durca miatt) és ha azt vesszük ez a saját hibája volt, amiből sokáig nem tudott kilépni. Bár segédkezet se nyújtott neki soha senki. Viszont a kilépést követően mindenkire rázúdította az addig magába fojtott indulatokat, érzelmeket, ezáltal egy kisbabánál is ingadozóbb lelkivilágot produkált.
WooBin-t első ránézésre imádtam, és itt se tudtam kiszeretni belőle. Sajnos azt kell mondjam feleannyira se érdekelt volna a sorozat, ha nem ő játssza Joon Young-ot. De ennyi fangörcsködés még talán megengedhető. :D

No Eul
Én ennyit kiabálni, visítani és inni nőt ritkán láttam, No Eul nagyjából majdnem csúcsra járatta mindkettőt és az sorozat elején erősen tört afelé, hogy maximálisan megutáljam jellemét.
Eul-nak kemény élete volt apja halála után, aki uzsorásoknak tartozott és egyedül maradt az öccsével.
Emiatt Eul nagyjából mindent megtesz szemérmetlenül, hogy testvére elvégezhesse az iskolát, emiatt környezetének bőven megvan a lányról a véleménye, (nem is ok nélkül) de ez korántsem zavarja őt.
Eul-t minden valamire való pasi (és a nők fele is) sajnálja a sorozatban hányattatott sorsa miatt. És tény van miért sajnálni a semmin tengődő lányt, aki fél életét arra áldozta, hogy testvére egyen és iskolába tudjon járni. Ugyan akkor az emiatt kialakuló jelleme számomra visszásra sikeredett, mert nem a csendben szenvedő kategóriába esett, hanem a jó hangosan kiabálósba. Tudom elég rossz, ha nem csendben takarító lányt kapunk főhősnek, aki az ötödik munkát is elvállalja és halálra dolgozza magát, hanem helyette cégektől (és kb. mindenkitől) pénz kicsikarót. De mennyivel elviselhetőbb az első... Értem én, miért lett ilyen, de mégis valahogy annyira nem szenvedtem Eul boldogságáért, mint a szereplők 70%-a.
Suzy... tudom ő sokaknak vízválasztó. Én eddig teljesen elvoltam vele, nem tartozott a tiltólistásaim közé, de a kedvencek között sem emlegetném. Így Eul megítélésében szerencsére Suzy nem volt befolyásoló tényező. Színészileg azt mondanám nem hozta rosszul Eul-t, viszont akárhogy is gondolkodom Suzy sose lesz egy kiváló színésznő.

 
Senki olyannak nem ajánlom, aki nem kedveli a depresszív drámai alkotásokat. Ebben a sorozatban nagyon sok drámaian túlzott pillanatot kapunk, ami néha indokolt, néha picit túlzás.
Aki megnézi kap egy nagyon sok ponton szomorú történetet, amit én összképileg ha vontatott is volt 'elmegy'-nek tudok ítélni, ezért a műfaj kedvelői talán megfogják benne találni a számításuk.
Melodráma rajongók előre. :D :D

Trailer
Magyar Felirat


Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 7/10
Zene: 8/10

8 megjegyzés:

  1. a W-ről csinálsz ismertetőt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! Az is még nagyon porosodik a piszkozatok között. Remélem idén még kitudom rakni. :)

      Törlés
  2. Jé, valaki végig bírta nézni ezt a sorozatot?! :D
    De most komolyan... le a kalappal. Én kb. az 5. részéig bírtam, és nem érdekelt tovább. Az hagyján, hogy a férfi főhös egy p*cs, mégis megsajnálja az ember, meg hát elég igazságtalan élethelyzetbe kerül.
    De a csaj!
    Csak én érzem úgy, hogy ez a színésznő nem karaktert alakít, hanem saját magát hozza? Az a beszólogatós stílus, nem vagányság ez már, nem is tudok rá most hirtelen fogalmat találni. Még az aljadékságaira sem találok mentséget, nem, az uzsorások sem segítettek, hogy egy picit is megsajnáljam, amiért annyira haszonlesően romlott.
    Nem, nem is akarom megnézni ezek után, köszi, hogy írtál róla, nem mintha valaha is ingadoztam volna, hogy folytassam-e. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hős vagyok! xD Mindent a blogért :D Nálam Woo Bin nagy húzó volt, szerintem lehet én se bírtam volna nélküle végig. :D

      Ha ennyire nem tetszett, szerintem se folytasd, mert nagyon vontatott lesz, igen... még ennél is xD

      Törlés
    2. Még én sem tudtam magam rászánni, hogy végignézzem, kifejezett szenvedés nézni ezt a No-Eul-t. És én is csak WooBin miatt nézem, de nem jó neki ez a szerep...:(

      Törlés
  3. Nekem tetszett ez a sorozat, megszerettem benne Kim Woo Bint. Állandóan az foglalkoztat, hogy a forgatás idején már beteg volt és a saját sorsát játszotta el, vagy a forgatás után lett beteg, de szerintem akkor meg a film hatására kapta meg ezt a betegséget. Remélem meggyógyul! Állítólag nősülni készül régi barátnőjével Shin Min Ah-val.

    VálaszTörlés
  4. Nekem. Is. Nagyon tetszett! 3 nap alatt meg is néztem. Nem volt rész amin ne sírtam volna! Számomra 10/10
    Es az eddig u szimpatikus Kim Woo Bin _t is megkedveltem!

    VálaszTörlés
  5. Én csak most néztem, tegnap fejeztem be, még a hatása alatt vagyok, sztem megfogalmazott dolgokat, amik nagyon reálisak azzal kapcsolatban, hogy milyen akadályai vannak a szerelemnek/szeretetnek, a rögeszmék, hamis ideálok, hatalomvágy, szellemi tunyaság mely miatt eltűrjük a hazugságokat, amelyből sokszor tényleg csak halálközeli helyzetben tudnak az emberek kitörni. Legfőképpen igaznak érzem azt, hogy az igaz szerelem feltétele az igazság kimondása és helyreállítása, és jó volt, hogy ezzel a beteljesüléssel zárult a történet... Tetszett a bejegyzés. :)

    VálaszTörlés