2017. február 17., péntek

Örök Bálna-Díj 2017

Válasszuk meg együtt minden idők eddigi legjobb koreai doramáját/színészét/színésznőjét és filmjét Magyarországon!




A nemrég lezárult Arany Bálna-Díj 2016-os szavazásunkkor többen felvetettétek, hogy próbáljunk meg egy több évet felölelő giga szavazást tartani, hogy ne csak az éppen aktuális láz/trend sorozatai kapják meg a díjakat, hanem tényleg azok akik örökre az emberek emlékezetébe ivódtak.
Nos, kapva-kaptunk az ötleten és meg sem álltunk addig, míg nem létrehoztuk ezt az Örök-Bálna Díj szavazást, melyben semmilyen kezdő dátum nem számít, csak egy mostani, friss határidőt szabunk meg, mely a következő: 2017.02.01. 00:00
Ezen időpontig jelölni lehet bármilyen koreai doramát/filmet. Annyi a kikötés, hogy a doramák esetében eddig az időpontig vetítésre kell kerülnie a legutolsó résznek is.

2 körben szeretnénk felmérni a magyarok ízlését, mivel egyszerűen ennyi évet mi sem tudunk átlátni, így az első körben egy adott számú válaszlehetőséggel nyitunk, amihez bárki nyugodtan hozzáadhat kihagyott kedvenceket az alább felsorolt szabályok/útmutatások szerint.

Így az első kör alatt felmérjük, hogy az egyes kategóriákban melyik 5 alkotásra, személyre jön a legtöbb szavazat és a második körre ezen TOP5 fog továbbkerülni a végleges szavazásra.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. kör: 
2017.02.17. (péntek) 21:45 órától indul a szavazás és
2017.03.11. (szombat)  12 órakor zárul további feldolgozásra a 2. körhöz.
Szavazás  Lezárva
Eredmény >>ITT<<

2. kör:
2017.03.12. (vasárnap) 20 órától indul és
2017.03.25. (szombat) 23:59-ig tart.
Végső eredmény >>ITT<<
Adminjaink listája >>ITT<<

Eredményhirdetés: 2017.03.27. (hétfő) 20 óra

4 nagy kategóriában tudtok szavazni: (szabályok az első körhöz)
1. Minden idők legjobb sorozata?
(MAX. 3 cím jelölhető, ha nem találnád kedvencedet a listában, a "Egyéb..." opciónál megadhatod a sorozat címét - kérnénk az Asianwiki-hez hasonlóan angol címet megadni)

2. Kedvenc színész?
(MAX. 3 fő jelölhető, ha nem találnád kedvencedet a listában, a "Egyéb..." opciónál megadhatod az igazi nevét - kérnénk az Asianwiki-hez hasonlóan angolul megadni - pl. Lee Min Ho, és ne a sorozatban ismert karaktere nevét írd be - pl. Goo Yoon Pyo...stb)

3. Kedvenc színésznő?
(MAX. 3 fő jelölhető, ha nem találnád kedvencedet a listában, a "Egyéb..." opciónál megadhatod az igazi nevét - kérnénk az Asianwiki-hez hasonlóan angolul megadni - pl. Park Shin Hye, és ne a sorozatban ismert karaktere nevét írd be - pl. Go Minam...stb)

4. Minden idők legjobb mozifilmje?
(MAX. 3 cím jelölhető, ha nem találnád kedvencedet a listában, a "Egyéb..." opciónál megadhatod a sorozat címét - kérnénk az Asianwiki-hez hasonlóan angol címet megadni)

+1 kategóriának keressük minden idők legjobb betétdalát is (nem kötelező jelölni/beírni)
Ide kérnénk a következő sorrenddel feltüntetni: "Előadó - Cím / Sorozat v Film címe amiben volt", szintén csak az angolnál maradjunk az átláthatóság kedvéért (esetleg az eredeti koreai cím, ha sima instrumentális szám valamelyik score albumról)

Mindezen szavazáshoz szeretnénk egy kis plusz erőt adni, mert nem mindennapi kihívás elé állítunk most Titeket, ezért jöjjön az ajándékok ideje :)

Amennyiben a szavazáskor bejelölöd a kérdőívben, hogy szeretnél az ajándékokért is indulni és ki is választod melyikért, úgy nem kell mást tenned, mint mind a 2 körben résztvenni és már benne is vagy a kalapban amiből majd sorsolás útján hirdetjük ki a szavazás eredményével együtt nyerteseinket.
*Megjegyzés: korlátozott lehetőségeink miatt külföldre sajnos nem tudunk postázni, így kérünk mindenkit, hogy csak magyarországi átvételi ponttal jelentkezzen az ajándékokért.

De lássuk is csak, mikről van szó:
1. Producers OST

2. Egyedi Whalemények dorama naptár 2016 kedvenceivel (falra akasztható A4-es méret)
(mivel március végén zárjuk szavazásunkat, így a naptár 2017. áprilisától 2018. márciusáig tart)
Válogatás a tartalomból
Mindenkinek köszönjük a részvételt és kiváncsian várjuk majd Magyarország kedvenceit.

15 megjegyzés:

  1. Gratulálok, remek ötlet. megdolgoztatja a részvevők agytekervényeit: kire is szavazzak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük a támogatást! :) Amint lezárjuk ezt az első kört, jövünk a kialakult TOP5 szavazással a második körre, szóval várunk vissza arra is! :)

      Törlés
  2. Waow! Nagyon jó ötlet ez a szavazás! :)
    Alaposan meg lettem dolgoztatva, rengeteg kedvenc sorozatom/filmem/színészem volt felvonultatva. :D A színésznők kötött könnyebb volt választani. No és az ost-ok,... :D..... úgyszintén nagy feltörést okoztak. :D
    További sok sikert a szavazás indításhoz! :D :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon örülök ennek a szavazásnak. Bár nem volt könnyű minden kategóriában csak 3 szavazatot leadni. Komoly gondolkozást igényelt, hogy ki tudjam választani azt a bizonyos 3-at, hisz kapásból 5-öt tudtam volna választani minden kategóriában.
    Nagyon várom a második fordulót. Ott is számíthattok majd a részvételemre :) Nagyon kíváncsi leszek majd a végkifejletre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönjük, hogy szavaztál és hogy velünk tartasz a második körre! :)

      Engem is nem kicsit megszorongatott a 3 választási esély. :D

      Törlés
  4. Ez jó lesz :)
    Megijedtem, hogy lekéstem. Az első körben szerintem szerencsésebb lenne, ha üres lenne a szavazható lista, tudjátok miért? Mert ha az embernek nincs ideje, siet, gyorsan meg akarja csinálni, akkor gyorsan választ egyet a kész listáról, ott pedig nincs minden felsorolva, a vizuális hatás pedig mindig erősebb, ha látjuk az adott dolgot, mintha nem. Ettől függetlenül jópofa lesz ez a szavazás, bár végülis ugyanúgy szubjektív (pl. nem a legjobb, hanem a kedvenc színészek, ami elfogult szavazatot ad :).
    Ahhoz képest, hogy már elég sok sorozatot láttam, azzal szembesültem, hogy a listáról a felét még nem, a mozifilmekkel meg pláne el vagyok maradva. Na mindegy, hajrá, hajrá! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, hogy szavaztál! :)

      Régebben az első Arany Bálna szavazás ilyen volt, de sajnos rákellett jönnünk nem működik.
      A legtöbb szavazó nem szeret lista nélkül gondolkodni és keresni, kemény megosztáshadjárat kellett hogy legyen elég szavazónk akkor.
      Illetve aki ki is töltötte oly sokféleképp tette azt meg hogy pl. Lee Min Ho volt: I Minho, Lee Minho, Minho, Min Ho. Ezekből összevadászgatni meg embertelen munka volt összesíteni.

      Sokan csak kattintanak, de ha most elsőre nem jut a kedvenc sorozata az eszébe, az lehet nem is olyan kedvenc. :D Ha meg igen,és nincs a listában akkor az egyébbe mehet. :D

      Mi abban reménykedünk, hogy sok szavazat összejön és kellően reprezentatív lesz a szavazás!^^

      Köszönjük! Tarts velünk a második körben is! :)

      Törlés
    2. Azon gondolkodtam még, hogy az igazi győztesség talán úgy dőlne el, ha film kategóriákként lenne osztályozva. Pl. romantikus vígjáték, bűnügyi, orvosos, családi, ilyesmi. Rengeteget nem láttam, az a baj. :)
      Jut eszembe, alighanem elírtam a szavazáskor az egyik filmet, a She was pretty helyett beautiful-t írtam. Remélem, nem okozok túl nagy gondot vele.

      Törlés
    3. Nálunk is felvetődött, hogy a sorozatokat is műfajokra bontanánk viszont annál megint csak gondot okozott volna a pontos meghatározás. Inkább maradtunk a mindent egyben elvnél és a 3 szavazatnál, így jelezni lehet, hogy akár különböző műfajú alkotások is benne vannak a kedvencekben :)
      Nagyon szétszedni amúgy sem akartuk, max azon gondolkodtunk, hogy legyen-e tradicionális/modern kategória.
      Most majd meg látjuk, hogyan alakulnak a dolgok, reméljük kirajzolódik egy általános kép a szavazatokból :)
      Semmi probléma az elírás, főleg így hogy szóltál ;)
      Köszönjük a szavazatot, várunk majd a 2. körre is.

      Törlés
  5. Sziasztok!

    Köszönöm szépen, hogy ezt megvalósítottátok :) Szerencsére nem befolyásoltak a február elsejéig véget ért sorozatok. Kíváncsi vagyok, a második körre mindegyik kategóriában melyik jut be :)
    Üdv,
    GTO

    VálaszTörlés
  6. sziasztok! szavaztam, de voltak 'dejeim'
    1. plusz cimek/neved/zenék megadásához az utolsó sorban 1 egyébként kerülhet fel.
    legjobban a zenékkel voltam ájulós, mivel nagyon régi és szerintem cseppet sem átütő, maradandók közül válogathattam, és megintcsak ujat nem tudtam ajánlani sem! nem h szavazni másokra.
    tehát az üdeségét hiányolom az alapanyagnak. (Heirs sok platformon több jelöléssel elfoglal más lehetőségeket pl/
    és pl az egyéb pontnak a betű mennyisége behatárolt, így zenei résznél előado-cim-film megnevezése nem ér végig :-(
    ugy igazán tizenév átfogójára gondolva kérdésenként 19 sorból már eleve nem lesz "bombasztikus" :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Az "Egyéb" részbe folytatólagosan akár többet is be lehet írni, nálunk minden megjelenik a válasz oldalon. Csoportosan töltjük le és tesszük listába az összes pluszban beérkezett címet/színészt/zenét, de mivel lehetetlen mindent felsorolni, így meghúztuk a határt 15-20 lehetséges válasznál amit előzetes feltérképezés után tettünk listába. (legtöbb csoportban előkerülő, linkelt zene, sorozat, színész...megtippelve, vajon itthon kik is voltak a kedvencek) Lehet, hogy épp ez nem találkozik mindenki kedvencével, de pont ezért van benne az egyéb sor.
      Eddig nem kaptunk olyan visszajelzést, hogy valakinek nem lett volna elég a hely, pedig nem egy olyan szavazat jött, ahol nem a listánkból lett beírva a 3 kedvenc, ezért kérlek, próbáld meg akkor lerövidítve beírni.
      Üdeségre meg minden évben az Arany Bálna szavazásunk van, ez most egy kezdetektől történt adathalmaz lenne, ezért is vannak benne a régi nagy ágyúk többnyire.
      Köszönjük, hogy részt veszel a szavazáson :)

      Törlés
  7. Hát ez pech.. vártam a szavazás második körét, hogy mikor jön a szalagcím, nézegettem az első összefoglalását, és most szembesülök vele, hogy a régi posztban van a szavazni lehet link. Erre nem gondoltam. Akkor, amikor először olvastam, nem volt, azt hittem új posztként jön ki. :/

    VálaszTörlés