2017. május 6., szombat

MIYAVI - World Tour 2017 "Fire Bird" koncertbeszámoló


2017. február 15-én megint csak felbolydultak a magyar CoMYV-k, mivel bejelentésre kerültek a 2017-es világturné EU állomásai, melyben Budapest is helyet kapott, mint egyedüli keleti blokkos város.  Immáron 5. alkalommal látogatott el piciny hazánkba a gitár szamuráj, ráadásul most egy exkluzív környezetben, az A38-as party hajón. Miyavitól már megszokhattuk, hogy sosem ad magának elég időt pihenésre a koncert állomások közt, így persze ezévben is brutális iramban tolja le egymás után fellépéseit. Alig érkezett meg Kanadából, azonnal Bécsben lobbantotta lángra a közönséget, majd utána egyenest hozzánk érkezett.

A jó hírt most is a Livesound-nak és a SoundOfJapan+nak köszönhettük, utóbbi szép kis cikket is írt az egész turnéról, amiben az egyes EU turnék állomásai is szerepelnek.

A teljes európai turné program:
2017.04.28 – Austria, Vienna: Chaya Fuera
2017.04.29 – Hungary, Budapest: A38
2017.05.01 – Germany, Munich: Theaterfabrik
2017.05.02 – Italy, Milan: Alcatraz
2017.05.04 – Germany, Cologne: Essigfabrik
2017.05.05 – France, Paris: Elysée Montmartre
2017.05.07 – United Kingdom, London: O2 Academy Islington
2017.05.09 – Germany, Hamburg: Gruenspan
2017.05.10 – Germany, Berlin: Huxleys

Este 8-tól kezdődött a koncert az előzenekarral, ezért 7 órára tervezték be a kapunyitást, mely egy kicsit zökkenősre sikeredett, de fél8 körülre már beért mindenki és kezdhettük elfoglalni helyeinket. 


Pár héttel a koncert előtt bemutatásra került az előzenekar kiléte is. Az 5 felajánlott bandából Miyavi menedzsmentje a HolyChicks formációt választotta.  Az előzenekar ténye miatti kezdeti aggodalmak (lásd 2015-ös koncert előzenekara) így ismeretlenül szült némi feszültséget, de a rajongói csapat már nem egyszer bizonyította, hogy még ha nem is tetszik a tény, hogy lesz előzenekar, mégis tisztelettel bánik a zenekarral az egész koncert alatt és ez most sem történt másként. A lányok szépen odarakták magukat a színpadon és teljesen fair előzenekari élményt adtak a nézőknek, akik meg is hálálták ezt lelkes taps kíséretében.


Egy fél órás mini-koncert után a lányok lementek a színpadról és átadták a terepet Miyavinak. Egy röpke fél órás áthuzalozás után pontban 9-kor kezdődött is a show.


Miyavi most blokkosítva tervezte meg számait, így az első kb fél órában csakis az új, elektronikusabb hangzású, éneket nem kívánó számait adta elő, megalapozva ezzel az est hangulatát és fokozva a kedvet az ikonikusnak számító dalaihoz.
Azonban ezen blokk után már nem volt megállás és elszabadult a tűzmadár. Egy emberként énekelte mindenki vele együtt a legjobb számokat, mely között helyet kapott az Afraid to be cool, Cry like this, Horizon és a Day1 is. (részletes számlista később)


Majd elérkezett a fő blokk vége és Miyavi levonult a színpadról, hogy felkészüljön az encore számokra. Mikor visszatért, még sötétségben úszott a színpad és a nézőtér is, mivel meglepetést akart okozni azzal, hogy levideózza a közönséget. Azonban inkább ő lepődött meg, mivel a Miyavi Hungary oldal adminjának zseniális ötletével találta szembe magát, mely pontosan 268 db szívecske volt, Miyavi felirattal.
Nem is tudott mást mondani, mint hogy wow :D
Miyavi Lee Ishihara (@miyavi_ishihara) által megosztott bejegyzés,

Ezek után mindenki újult erőre kapva tombolta végig az encore számokat.


Mivel ezévben Amy adminunkat is sikerült elvinnem a koncertre, így most az ő sorai következnek, mint friss hús whaleménye :)

~Amy~:
Két éve tervezem, hogy egyszer elmegyek egy koncertjére. Igaz nagy rajongónak nem mondanám magam, (lévén, hogy szerintem kb. 3-4 számát ismerem) mégis instagramon követem, mert a személye és amit közvetít egyszerűen szimpatikus. Így végül rávettem magam, hogy lássam élőben, mekkora bulit is csap. Röviden: nagyot :D Az elején picit elbizonytalanodtam a sok elektronikus számtól, ezeknél összességében nem tudtam hogy rázni magam, viszont az éneklős számoknál még én is énekeltem volna az összes számot ha mind ismertem volna őket. (igen, fel kellett volna készülnöm xD) Helyette inkább csak szolidan, ritmusra ráztam magam és tapsoltam. Számomra úgy tűnt, Miyavi imádja a közönségét, legyen az nagy vagy kicsi és elhivatottan hisz abban, hogy a zene mindent összeköt. Plusz öröm volt látni, mennyire tetszett neki a szívecskés meglepetés, így én egy igazán jó élménnyel gazdagodtam a koncert végén.

Összességében elmondhatjuk, hogy Miyavi sosem tud ugyanolyan lenni, viszont a közönsége mindig ugyanúgy jön ki koncertjeiről: egy részről letörve, hogy megint vége egy zseniális koncertnek másrészről pedig a végtelenségbe feldobva. Fantasztikus az az erő és alázat amivel kezeli mind a rajongóit mind a zenét és ahogy ezt át tudja adni olyannak is, aki talán nem is rajong ezért a stílusért.
Reméljük mindenki, aki elment megnézni jól érezte magát és ugyanilyen érzésekkel jött ki a hajó gyomrából a friss éjszakai levegőre.

Az oldal nevében és szerintem minden résztvevő nevében köszönjük a Livesound-nak, hogy megint sikerült elhoznia hazánkba Miyavit és Bobot is és reméljük, hogy lesz még 6. ...7. ... és sok-sok következő alkalom is újabb fellépésre :)
Sikerült pár relikviát is beszerezni a mostani koncerten, így már biztos örök emlék marad :)
(*lehetőség volt Miyavi 15 éves pályafutásának All Time Best - Day2 albumjának megvételére is a helyszínen, így most már ez is a gyűjtemény részévé vált. A jobb oldali kitűző pedig a MondoCon -on résztvevő SoundOfJapan+ standjáról lett)


Profi fotókat láthattok az alábbi helyeken:
-> Zenefesto

Végezetül köszönjön el Budapesttől maga a főszereplőnk is ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése