2017. május 1., hétfő

Rendezvény: Tavaszi MondoCon (2017)

Ismét tavaszba fordult az idő, mégha az időjárás néha meg is felejtkezik ezen tényről, úgyhogy nem is maradhatott el a Hungexpo területén rendszeresen megrendezésre kerülő MondoCon. Idén 2017. április 22-23-ra esett a választás. Szép számmal kerültek megrendezésre programok, mégha egy épületet "el is veszítettek" a szervezők egy másik esemény miatt. De semmi sem szegte kedvét a csapatnak, töretlenül jöttek a programok és a résztvevők is.


A szombati nap egyik talán legnagyobb nézőközönséget csábító programja a Nagyszínpadon vetítésre kerülő új liveaction film, a Ghost in the Shell volt. Mivel még a mozikban is csak pár hete jött ki, így szinte premiernek is mondható a levetítése. Volt némi technikai fennakadás a lámpákkal a vetítés alatt, de mindenki együtt izgulta végig azt a 1.5 órát. (*szervezői tanács: amennyiben feliratos filmek kerülnek vetítésre, úgy érdemes a feliratot a film tetejére tájolni, mert székeken ülve a film aljára helyezett sorok szinte láthatatlanok a közönség számára ;) )
Vasárnap sajnos nem tudtuk megnézni a betervezett Kubo és a Varázshúrok vetítését, de biztos azon is szép számmal jelentek meg. Megérdemli az alkotás, az biztos ;)


A szombati nap zárása egy japán koncerttel történt, azonban egy kisebb csúszás miatt kicsit borult az esti beosztás, így fél9-9 körül került csak sor a rendezvényre, ahol is a Plasticzooms csapata tette fel az i-re a pontot.

Ezévben úgy gondoltuk, hogy most inkább a tech oldalát néznénk meg a rendezvénynek, így javarészt a D csarnokban töltöttük időnket :) Hatalmas öröm volt számunkra, hogy képviseltette magát a Playstation VR szekciója is, mivel már rég szemeztünk ezzel az új játék technológiával és végre sikerült a kipróbálása is. Személyes kedvencünk lett a bandaháborús lövöldözős verzió ;) (*nem vagyunk vérbeli gamerek, úgyhogy csak normál felhasználóként tesztelgettük)


A Samsung sem maradhatott ki a felhozatalból, így hajlított képernyős monitorjai segítségével szinte 180 fokot tudott felölelni a még teljesebb játékélmény érdekében. Külön plusz pont nekik a helyszínre hozott foteljeik miatt, beleülve a legjobbaknak éreztük magunkat ;)


DDR szakaszt is feltérképeztük és miután közölte velünk a helyi segítő, hogy ha lehet, akkor ma már ne legyen több BTS számkérés (vagy 30x kellett végighallgatnia a Dope számot xD ), így maradtunk a Big Hero 6 Immortals OST számánál melyen szépen el is buktunk de élveztük ;)
Inkább onnantól figyeltük a nálunk profibbakat :D


Külön kedvencem volt az MSI csalogató szekciója, ahol látványos reklámjaikkal próbálták a helyi gamerek közt felhívni a figyelmet legújabb cuccaikra.


Mostani alkalmunkkal kihagytuk a Just Dance kipróbálását, inkább csak szurkoltunk a lelkes csapatoknak. Évről évre jobbnál jobb számok kerülnek fel az aktuális kínálatba, így még akinek a kisujján is jön ki a teljes paletta, az is tud magának megfelelő kihívást találni. És persze csapatban nagyobb a buli, így egész kis "flashmob" -szerű megmozdulások történtek a D csarnok hátuljában.


De legyen ennyi szó most a tech részről, minket a kis mütyürökkel is le lehet venni a lábunkról. Minden évben jó látni, ahogy a kézzel készült szekciók is tudják képviseltetni magukat és szép számmal hoznak portékájukból amiket szerencsére lelkesen vásárolnak is az arra járók. Ilyen kis boltocska az egyik személyes kedvencünk is, a Happy Cherry kicsi csapata :) Nézzetek be hozzájuk!


Koreai vizekre evezve nem maradhatott ki a KPOP szekció sem. Hegyekben álltak a kitűzők, posterek, párnák, pólók és egyéb mindenfajta kiegészítők. Csak a képzelet szabhatott határt a kínálatnak. Szép számmal voltak így persze lelkes vásárlók is, mivel május 7-én hazánkba látogat a B.A.P csapat is. Azonban mégis a legnagyobb számban BTS cuccokat láthattunk.


De jöjjön azért mégiscsak pár szó a hétvége főszereplőiről is, a cosplayerekről :) Szép számmal készültek nagyon szép jelmezekkel a résztvevők, de nálunk toronymagasan nyert Deadpool, akinek a profi ruháján kívül maga a karakter is 5* volt. Remélem egyre többen fogják az ő példáját követve nemcsak a jelmezt elkészíteni, hanem magát a karaktert is felszínre hozni ;) Azért reméljük senki sem lett meggyilkolva a Con alatt xD


Deadpoolon kívül azonban más nehézfegyverzetű játékos is színre lépett, akiről azonnal loptunk egy videót ;)


Ez a hétvége is gyorsan elment, így nem maradt más, mint várni a következő alkalmat ;)
Köszönjük mégegyszer a lehetőséget a MondoCon szervezőinek, hogy részt vehettünk a rendezvényükön és kívánunk sok-sok kitartást és sikert a jövőbeni eseményekhez is ;)

Galériánk a további képeinkkel megtalálható >>ITT<<


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése