2019. február 2., szombat

Filmajánló: Along With the Gods: The Last 49 Days

Cím: Along With the Gods: The Last 49 Days [신과함께-인과 연]
Rendező: Kim Yong Hwa
Műfaj: fantasy, dráma, akció
Bemutató: 2018. augusztus 1.
Játékidő: 141 perc

Szereplők:
Gang Rim - Ha Jung Woo
Hae Won Maek - Ju Ji Hoon
Duk Choon - Kim Hyang Gi
Védőszellem/angyal - Ma Dong Seok


Történet:
Soo Hong hányattatott élete/halála után immáron rajta a sor, hogy végigmenjen kísérőivel a különböző elbíráló helyszíneken, hogy a végén újjászülethessen. Azonban ezen utazás különös fordulatot vesz, miután Gang Rim-nek visszatérő emlékképei ugranak be, ami nem hagyja nyugodni.
Hae Won Maek és Duk Choon pedig egy házi védőszellemet kapnak feladatnak, hogy végre begyűjthessék azt a lelket, akinek halálát védőangyala mindig keresztbe húzza. Ez a feladat is különösnek bizonyul, mivel a szellem személyesen is ismeri őket és felrántja a leplet múltjukról.


Whalemény:
Még mindig zseniális ez a produkció. Nagyon tetszett, hogy pontosan onnan folytatták a jelenetet, ahol az első részben abbahagyták, így tényleg azonnal visszarázódunk a sztoriba és székhez szegezve várjuk az események kibontakozását.
Számomra hatalmas pozitívum volt az, hogy mivel az első részben már az egyes bugyrok részletesebben bemutatásra kerültek, így itt csak említés szintjén találkoztunk a helyszínekkel/Istenekkel, nem vették el az időt azzal, hogy "ugyanazt" a tárgyalást újra bemutassák. Mivel most inkább a kísérők háttérsztoriján van a hangsúly, így nagyon tetszett, hogy azért közben szépen foglalkoztak Soo Hong sorsával is és nála is kaphattunk egy olyan információt, amit az első részből talán nem sejthettünk.
Személyes kedvencem még, hogy most nem mentek annyira rá a lelki kifacsarásra, nem voltak perceken át tartó drámai érzelem kínzások, hanem szépen felépített ok-okozati struktúrát kaptunk a kellő mennyiségű drámai hatásokkal megspékelve.

A látványvilág még mindig 5*, nagyon jó lenne, ha az összes produkciójukra ekkora erőt helyeznének.
<< SPOILER: személyes kedvencem volt a kis Jurassic World-ös jelenet, remélem ott azért lepapíroztak minden szerzői jogi kérdést a megjelenítést illetően>>

Szereplők még mindig nagyon jól hozták a karaktereket és egy igazán szerethető kis családot nyújtottak nekünk. A film végére kifejezetten szívmelengető volt az egymáshoz fűződő kapcsolatuk, tekintve a napvilágra került történetüket.

Összefoglalva: Akinek tetszett az első rész (ismertető ITT), annak teljes szívvel ajánlom, hogy nézze meg ezt is, mivel hozá fog tenni sokat az előzőhöz. Aki viszont nem látta még az elsőt, annak nem ajánlom, hogy anélkül nézze meg, mert sok-sok hiányérzete lesz és megfosztja magától azokat a fontos részlet bemutatásokat, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy élvezhesse a második részt.

Trailer



Magyar Felirat (Köszönjük a fordítást RX-nek!)


Pontozás:
Cselekmény: 9/10
Színészek: 10/10
Zene: 8/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése