2014. február 5., szerda

Filmajánló: The thieves


Ismét egy koreai film kerül terítékre, amiben rengeteg Kim játszik... Komolyan ez lehetne a Kim-ek filmje :D De mi pontosan egy Kim és egy Gianna miatt néztük meg.


Név: Dodookdeul

Rendező: Choi Dong Hun
Év: 2012
Játékidő: 135 perc
Színészek:
Gianna Jun - Jennicall
Kim Yun Seok - Macao Park
Kim Hye Soon - Pepsee
Kim Soo Hyun - Zampano
KIm Hae Sook - Chewingum
Oh Dal Su - Andrew
Lee Jung Jae - Popie

Történet:
X mennyiségű (nem számolom meg, csak azért sem) tolvaj összegyűlik, akik mind a szakterületük specialistái, hogy egy nagyszabású rablást végrehajtsanak. (Szerk. oké, a trailerben tízet írnak :D) Vezetőjük a kellően titokzatos Macao Park, aki a múltban elvarratlan kapcsolatban áll a frissen szabadult Pepsee-vel és Popie-val. Ez a kapcsolat bélyegzi meg az egész küldetés sikerességét, meg a rendőrség beépített ügynöke, akik "hőseinken" keresztül akarnak egy nagyobb gonoszt lefülelni. És ki ne hagyjuk a tolvajok vérmérsékletét. Hisz, ha már valakit meglopnak, az akár a társunk is lehet.


Whalemény:
Egy kicsit hasonlított a film az Oceans Eleven-re, de csak egy kicsit. Azt a filmet valahogy untam, sok volt benne a duma és kevés az akció. Ez a film pedig letudott kötni és "izgalmas volt", bár voltak benne zavaró momentumok. Például, minek is kellett a kínaiakkal összeállniuk, ha már az első másodperctől kezdve utálták egymást? Amit a kínaiak csináltak az akcióban az egyenlő volt a nullával. A koreai bagázs vitte el az egész akciót, meg úgy a történéseket is. Nyilván azért mert ez egy koreai film,(és mert a kínaiakat is koreai színészek játszották) de olyan tessék lássék, tegyünk bele kínaiakat, ha már Kínában rakjuk a sztorit.
Egyébként a színészekkel nem volt probléma. Kicsit tipikus tolvaj karaktereket kaptak, (egy vicceske, a komor srác, a luvnya, az okostojás szép csaj, akin nem tudjuk mit esznek, az ész) de azt amit kellett mindenki eljátszotta és szerintem hitelesen.
Lehet most a Who came from the star sorozatból kifolyólag Gianna Jun és Soo Hyun hatása alatt vagyok, de itt is nagyon tetszettek együtt. Megérdemelték a közös sorozatot. Bár Gianna annyira nem tudott kibontakozni ebben a karakterben mégis nagyon jól hozta.
Ami még ilyen wtf élmény volt, hogy Macao Park (meg a neve) azon kívül, hogy telefonált, sétált, ivott evett a film 90 %-ban semmi más nem csinált. (ezek után jól tippelsz, ha azt mondod ő az ész a filmben) Ez rendben is volt, hisz ránézésre egy erős 50-es a fazon. De amikor a film végén, huszonéveseket karatézott le, meg ugrált mint egy majom ablakról ablakra... Vagy jó a csontkovácsa, vagy nagyon benéztek valamit.
Nem volt szerencséle érzelmileg túl spirázva. Sokszor elkövetnek a koreai filmekben olyan "hibát" hogy egyegy érzelmes pillanatot elnyújtanak, vagy furán túl hangsúlyozzák. Itt ilyen nem volt. Minden teljesen sallangmentes és könnyed volt. Egy valódi tolvajfilm.
Jó kikapcsolódást adhat a többségnek. Akció dús és nincs hiány a vicces jelenetekből sem. Bátran ajánlom megnézésre.

Trailer:
Magyar felirat

Pontozás:
Cselekmény: 9/10
Színészek: 8/10
Zene: 8/10

3 megjegyzés:

  1. Szia! Köszönöm az ajánlást! Megnéztem és tényleg nagyon jó film volt! Már kezdtem én is feladni, hogy ha koreai filmkészítés, akkor csak is sorozat...de ez most rácáfolt! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nem találom magyar felirattal, megkérdezhetem, hogy te hol nézted meg? Előre köszi!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló!

      A feliratot linkeltem az ismertető végére. Mi leszedtük torrentes oldalakról mellé a videót és úgy néztük.

      Itt egy link ahol van egy lista az oldalakról ahol megtalálható lehet:

      http://amyolvas.blogspot.hu/2014/06/letoltesi-segedlet-doramakhoz.html

      Törlés