2014. augusztus 27., szerda

Ismertető: Trot Lovers

Miután befejeztem a You Who came from the Stars sorit, nem sokra rá szemet szúrt, hogy a kedvenc kis pszichopata gyilkosom új sorozatban lesz :) Így azonnal felkerült a must-see listámra, és nem is csalódtam :)



Cím: Trot Lovers (트로트의 연인)
Műfaj: komédia, romantikus, zenés
Epizódok száma: 16
Év: 2014
Csatorna: KBS2


Szereplők:
Ji Hyun Woo - Jang Joon Hyun
Jung Eun Ji - Choi Choon Hee
Shin Sung Rok - Jo Geun Woo
Lee Se Young - Park Soo In
Yoo Eun Mi - Choi Byul


Történet:
Jang Joon Hyun nagykanállal falja sztárhoz méltó életét, menedzserét csak berendezésnek tekinti, és csak a kötelező köreit futja a nyilvános megjelenésekkel. Egy ilyen alkalom során fut össze egy maratonon Choon Hee-vel, aki miután letett profi maraton futó álmáról, azért 1-1 rendezvényre még igenis elmegy. Találkozásuk nem sikerült épp a legjobban, ráadásul zenei ízlésük is tűz és víz. Míg Joon Hyun a modern zene híve (és magát csak a Zene Istenének titulálja), addig Choon Hee anyukája vonalát követve a népi, trot zene szerelmese. Choon Hee nehéz családi/anyagi körülményei, és Joon Hyun botránya miatt kénytelenek lesznek együtt dolgozni, ugyanis Joon Hyun csak akkor kaphatja vissza megszokott életét, ha Choon Hee-ből befutott trot énekes lesz...

Whalemény:
Egyszerűen imádni való. Röviden és tömören csak ezt tudnám rá mondani :) A két főszereplőhöz még nem volt szerencsém, csak Eun Ji-ről tudtam, hogy K-POP múltú/jelenű (APink), de mindkét színész a szívembe lopta magát. Kezdetben kapunk a sorozattól hideget, meleget...néha sírunk néha nevetünk, de összességében rengeteg helyzetkomikumot tartalmaz, amivel egy könnyed nyári sorozatot kapunk.
Szereplőink közti összhang, kémia végig nagyon jó, sosem volt olyan érzésem, hogy valamelyik fél csak kényszerből tenné oda magát 1-1 jelenethez.
Nézzük is a szereplőinket:
Jang Joon Hyun
:
Az önimádó, tipikus művészlélek, akinek leesne a gyűrű a kezéről, ha bármit is meg kellene mozdítania... az elején. Mint ahogy jellemző a főszereplő karakterisztikájára, itt is hatalmas változáson fog keresztül menni, mikor is szembesül az igazi világgal. Kívülről tipikus bunkó sztár, de belülről egy nagyon aranyos, de lobbanékony személyiséggel megáldott emberke.
Hyun Woo az elején valahogy nem volt szimpatikus, de utána megértettem, hogy miért is őt választották főszereplőnek. Mintha egy kiskutya lenne, ölelgetni való, de néha azért oda is csapnál neki :D

Choi Choon Hee:
Ambiciózus, őszinte, igazsághajhász a nap 24 órájában. Mindig a maximumra törekszik, és nem tudja, hogy mikor álljon le...ezért is nem lett profi maratonfutó. Apja adósságai miatt nehéz eltartania egyedül a családot, így fontos neki, hogy legyen munkája. Mikor minden összedől, és apja is elmenekül a behajtók elől, a megélhetésük miatt belemegy abba, hogy színpadra álljon. Mindent azért kezd el, hogy apja újra visszatérhessen a családhoz.
Eun Ji nagyon aranyos. Ahogy formálja a szavakat...van benne valami különös, ami miatt szerintem vagy azonnal megszeretik, vagy éppen ezért nem lesz szimpatikus valakinek. Én az első csoportba tartozom :) Esetemben a női főszereplőknek mindig nehéz helyzetük van, mert általában idegesítenek...de ebben az esetben nem. Kíváncsian várom majd a további ténykedését is, mint színésznő :)

Jo Geun Woo:

Gyerekek....füldugókat előkészíteni, itt most fangörcs üvöltés jön majd...szóval...ÁÁÁÁ :)
Geun Woo egy elkényeztetett, ezüst kanállal a szájában született cégörökös, akinek eddig semmilyen dolga nem volt, csak hogy tanuljon külföldön. Miután visszatér, apja hirtelen lelép a zenei cégből, és neki kell 1 évre átvenni a Shine Star-t. Mindenki azt hitte, hogy nincs meg a magához való esze, és hogy úgysem fog neki menni, de tévedtek. Speciális érzéke van az emberekhez, külön jó tulajdonsága, hogy átlát mindenen. Persze mindenkivel elhiteti, hogy ő egy gyenge kis senki, így nem kell annyi felelősséget magára vennie.
Sung Rok....mit is mondjak....GYILKOS :D és itt most nem a szerepe miatt...egyszerűen ezt az embert ki kellene találni, ha nem lenne. 180 fokos fordulattal egy utolsó porcikájáig imádni való, támogató karakter lett belőle az UFO-s sorozathoz képest (persze ebben az esetben most a szenvedő 2. lett). És ami végképp feltette az i-re a pontot...még énekelni is tud (ITT hallható). És nem is akárhogy (és itt jött a felfedezés...musicales... xD). Kellemesen fátyolos, mély hangja van, és az egyik részben még elő is adja az általa felénekelt betétdalt egy végtelenül cuki koreóval.

Park Soo In:
Minden romantikus sorozatba kell egy vetélytárs a hősnőnek, aki miatt pocsékul érezheti magát a sorozat második felében... Na, ez a szerep jutott Soo Innek. Anyja befutott énekesnő, jelenleg a cégnél igazgatói posztot tölt be, így alap, hogy a lányának is az első helyen kell állnia. Minden rendben is ment, amíg fel nem tűnt Choon Hee, aki az egyszerűségével, és természetes tehetségével azonnal elvette a rajongókat Soo In elől. Kezdetben csak sodródik az árral, anyjára bízza a nehéz helyzeteket, de végül lelki elkeseredésében már kezébe veszi a dolgokat, és szépen megkavarja a történetet.
Se Young különösebben nem érintett meg... ő az a tipikus színésznő szerintem, akit csak úgy beraknak ilyen szerepre, aztán lehet utálni.

Choi Byul:
Choon Hee húga, aki nem kis szerepet vesz ki abból, hogy nővérének segítsen akár a partnerszerzésben is ;) Yoo Eun Mi-t egyszerűen meg kellett zabálni :)
Összegezve:
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a vígjáték elemekkel átitatott romantikus, zenés sorozatokat.
Persze, mint minden sorozatnak, ennek is meg vannak a nem hiányzó negatív elemei is, történetesen a felesleges dél-amerikai szappanopera fogások....MIÉRT??? (és ugye az elmaradhatatlan várakozást sem tudták kihagyni....de még éppen az elviselhető szintig ;) )
Viszont köszönhetően ennek a sorozatnak, sikeresen felkerült egy újabb ember az Oppa listámra... bár Sung Rok már a gyilkosos szerepével is felhívta a figyelmemet, itt minden részben egyre jobban tett arról, hogy egy bebiztosított helyet alakítson ki magának.....(közben meg próbáltam azért a sorozatra is koncentrálni... nagyjából azért ment :D)
Trailer:

Magyar felirat

Betétdalok: OST

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 8/10
Zene: 9/10

15 megjegyzés:

  1. Azt hittem, egyedül vagyok, aki élvezte ezt a sorozatot. Annyi negatív kritikát olvastam róla, de tényleg nem értem, miért. Ez egy bűbájos dorama, bűbájos szereplőkkel. Persze, nem tökéletes, sok klisét is tartalmaz, de mindezek ellenére számomra kellemes csalódás volt. Örülök, hogy nektek is tetszett, és köszönöm az ismertetőt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Örülök, hogy neked is tetszett :) Nem is értem, hogy miért kaphatott sok rossz kritikát :D De mondjuk ezt már megszoktam, hogy ami mondjuk kint siker, az nem mindig jön be számomra :D Remélem sokakhoz ezért elér, és így kicsit javítanak majd a megítélésén :)

      Törlés
  2. No akkor már hárman vagyunk, akinek tetszett:D Amúgy Ji Hyun Woo sem véletlen a szerepre, hiszen ő is énekes. A The Nuts nevű indie bandában kezdte, bár már nem játszik velük, tán a katonaság előtt kilépett jóval. Én több sorozatát láttam eddig, mert annyira jó színész, édes pofa, nem az a klasszikusan szívdöglesztő koreai álompasi, hanem egy nagyon magas, néha idegesítően őszinte, forrófejű, de cuki mókus, akihez jó lenne odabújni, :D Minden filmbéli partnerével nagyon jó összhangot mutat, alapból egy kedves, allűrmentes fickó privátban is. A Queen Inhyun's man-beli partnerével pedig olyan kémiát produkálnak, hogy sistereg a képernyő, nemhiába összejöttek a forgatás alatt, bár már szétváltak, a katonaság talán megviselte a kapcsolatot, de érdemes azért megnézni. Vagy az Invincible Lee Pyung Kang, Birth of a rich man, Thousand kisses...Shin Sung Rok meg...új kedvencet avattam, most már nemcsak musical színész, hanem színész zseni: miután a fél világ gyűlölte, mint az ördögnél is gonoszabb psicho-testvért, most meg egy hóbortos angyalt játszott. Mit nem tud?? Egyszóval jó kis sorozat ez is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyűlünk, gyűlünk :) Ennek örülök :) Quenn InHyun's man sorit már rég kinéztem magamnak, de sajnos mindig másba kezdek :D De azért megpróbálom benyomni most a menetrendembe ;) HyunWoo-t megkedveltem, szóval van már egyéb ösztönző hatás is ;) Engem is ez a hatalmas váltás nyűgözött le,hogy a pszichoból egy csettintésre azonnal átváltott, és teljesen elfeledtette velem az akkori karakterét.

      Törlés
  3. Beállok a sorba! :D Nekem is tetszett, bár én eleve Shin Sung Rok miatt kezdtem el nézni, mivel képtelen voltam beletörődni, hogy ilyen eszméletlen kinézettel, tekintettel :) gonosz szereplőként maradjon meg az emlékezetemben - hihetetlenül helyes férfi.
    Amit sajnálok, hogy Nevela gondolkodott a történet fordításán, de gyorsan lecsaptak a sorozatra és egy rész erejéig fordították - megérdemelt volna egy rendszeres "magyarítást".
    Tetszett és akit még kiemelnék, az az aranyos kishúgi! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam valakitől ígéretet a fordítás befejezésére, szóval lehet mégis elérhető lesz mindenkinek hamarosan :)

      Törlés
    2. Az a kishúg egyszerűen zabálnivaló volt :3 És annyira aranyosan játszott vele mindenki :D lehetett látni, hogy maguk a színészek is odavannak érte :)

      Törlés
  4. Sziasztok!
    Én most fejeztem be ezt a sorit, és Nekem (is) nagyon tetszett ^^
    Nehezen vettem rá magam a sok negatív vélemény miatt (na nem a Tietekre gondolok :D ) de nagyon kellemesen csalódtam benne. Sok más, most futó sorit agyon istenítenek, azok meg nekem nem tetszenek. De hát nem vagyunk egyformák :)
    Szerintem ez egy könnyed sori, jó (trot) számokkal :)
    Én mindegyik szereplőt nagyon megkedveltem, és viccesek is voltak :D
    Bár igaz ami igaz, hogy vannak benne drama-klisék (de miben nincs?), de a bonyodalom-szenvedős rész is csak annyi, amit még könnyen elvisel az ember :P
    Szóval nem is értem, hogy sokan miért húzták le :/ Bár gondolom az is sokat számít, hogy maratonban nézi az ember, vagy hétről hétre....
    Köszönöm a leírást róla, és további jó whalemény írást Nektek! ^^

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük ^^ ! És örülünk, hogy nem vette el a kedved a sok negatív vélemény (amit máig sem értek, hogy hogyan lehet ;) )

    VálaszTörlés
  6. Az Ázsia ékkövein elérhetőek a feliratok. 13 készen van, és folyamatosan készül a fordítás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük! Elfelejtettem frissíteni ;) Örülök, hogy végre ez a sorozat is bekerült a fordítók listájába, és remélem ezáltal több emberhez is elér majd :)

      Törlés
  7. Nagyon jó kis sorozat volt, remek színészekkel, megható jelentekkel, gyönyörű zenével...

    VálaszTörlés
  8. Ezt a sorozatot én is nagyon szeretem. :-)

    VálaszTörlés
  9. A sorba én is beálltam, bizony szerethető!:)

    Nem gondoltam volna, hogy a trot zene hatással lesz rám, de azt hiszem ez is előadó függő... Choi Choon Hee elérte, egy energiabomba....

    Emlékeztet a Miss Granny-re, ott is működött egy másik előadóval...
    https://www.youtube.com/watch?v=M_xAzLaSRZg

    Üdv, edimir

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok! nekem is megtetszett ez a sorozat előzetese de sehol sem tudom meg nézni magyar felirattal. Tudnátok segíteni hogy ti hogy és hogyan néztétek meg? ^_^

    VálaszTörlés